Ororile continuă în Gaza: Zeci de cadavre cu urme de violență au fost descoperite îngropate în curtea unui spital

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de cadavre au fost descoperite îngropate în curtea unui spital din Fâșia Gaza, care a fost ținta unui raid israelian, a anunțat duminică Apărarea Civilă din Gaza, chiar în momentul în care premierul israelian a promis că va spori presiunea asupra Hamasului palestinian, relatează AFP, citat de Știripesurse.
 
Palestinienii susțin că aceste cadavre erau dezbrăcate și aveau urme de violență, ceea ce indică faptul că oamenii au fost torturați înainte, informează News.ro.

"În zilele următoare, vom spori presiunea militară și politică asupra Hamas, pentru că aceasta este singura modalitate de a ne elibera ostaticii și de a obține victoria noastră", a declarat Benjamin Netanyahu.

La mai bine de șase luni de la începutul războiului, declanșat de un atac fără precedent asupra Israelului de către mișcarea islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie, Netanyahu s-a declarat în repetate rânduri hotărât să lanseze o ofensivă terestră la Rafah, pe care îl consideră ultimul mare bastion al Hamas.

Potrivit ONU, aproape un milion și jumătate de persoane strămutate din Gaza sunt concentrate în acest oraș situat în extremitatea sudică a teritoriului. Vineri, G7 și-a reafirmat opoziția față de "o operațiune de amploare" în acest oraș de la frontiera cu Egiptul, temându-se de o baie de sânge.

În sudul teritoriului palestinian asediat, la Khan Younès, apărarea civilă din Gaza a anunțat că a exhumat cel puțin 50 de cadavre de palestinieni îngropați în curtea unui spital.

Această descoperire macabră intervine într-un moment în care Statele Unite, aliatul de nădejde al Israelului, a aprobat un ajutor militar de 13 miliarde de dolari pentru aliatul său. În opinia Hamas, care se află la putere în Gaza din 2007, Washingtonul a dat "undă verde" Israelului pentru a continua să "atace" palestinienii.

RĂMĂȘIȚE UMANE

Potrivit Apărării Civile din Gaza, unele dintre cadavrele găsite la Khan Younès "erau dezbrăcate de haine, ceea ce indică, cu siguranță, că au fost arestate, torturate și supuse la rele tratamente de către armata de ocupație".

Un fotograf al AFP a văzut duminică membri ai Apărării Civile exhumând rămășițe umane în curtea spitalului. Imaginile AFP arată locuitori din Gaza adunați în aceeași zonă, în căutarea rudelor dispărute.

Printre acestea, Oum Mohammed al-Harazeen, care își caută soțul. "A dispărut de aproximativ o lună. A ieșit doar pentru a ne aduce mâncare și apă. A dispărut când armata israeliană a intrat în Khan Younès", spune ea.

Armata israeliană s-a retras din Khan Younès la 7 aprilie, după ce a desfășurat ceea ce a numit o "operațiune precisă și limitată" în acest spital, unul dintre cele mai mari din Gaza.

 

 


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Passagero 22.04.2024 11:31
  Ce rusine pentru amerlocia, elefantul cu cap de muska manevrat de loby-ul kaitxesk hashkenaz, s-a facut complice la crimele abominabile din Gaza!
  Crimele si atrocitatile facute cu cruzime de desaxati asupra copiilor, femeilor si civililor palestinieni sa fie asupra celor care au lucrat si colaborat" la savarsirea lor. Sangele lor striga din pamant la Dumnezeu.
 • Rusi 23.04.2024 14:50
  Israelul contnua holocaustul din Gaza.
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan