Deși nimeni nu se mai vaccinează, România așteaptă 28 de milioane de doze de ser Covid obligatorii, pentru care trebuie să plătească 370 de milioane de euro, de patru ori mai mult decât prețul Termocentralei Mintia

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Digi24

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși nimeni nu mai acceptă serul COVID, statul român mai are de recepționat peste 28 de milioane de doze de ser COVID, pentru care trebuie să plătească 370 de milioane de euro, deci o sumă de patru ori mai mare decât cea pentru care a fost vândută Termocentrala Mintia, transmite RomâniaTV

„România mai are contractat un număr de 28.515.868 doze de vaccinuri împotriva COVID-19, la o valoare estimată de 1.805.605.132 lei.

Achiziția vaccinurilor COVID-19 s-a realizat în baza Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice și a Deciziei C (2020) 4192 privind aprobarea acordului cu statele membre în legătură cu achiziția de vaccinuri COVID-19, în numele statelor membre și a procedurilor conexe.

De asemenea, menționăm că, până la această dată, România a donat 2.120.450 doze și a vândut 3.571.410 doze”, a transmis Ministerul Sănătății.
 
Citiți și: INCREDIBIL. Ministerul Sănătății susține că NU DEȚINE contractele de VACCINURI COVID și că, oricum, „SUNT SECRETE”. O organizație a sesizat DNA. ActiveNews este singura publicație din România care a publicat CONTRACTELE SECRETE

Până în prezent au fost achitate deja 450 de milioane de euro, pentru aproape 42 de milioane de doze.

Întrebat în baza cărei legi s-a făcut achiziția de seruri COVID, Ministerul Sănătății a răspuns că tranzacția a fost perfectată în baza unui mecanism al UE, iar contractele încheiate pe banii cetățenilor, deși sunt de interes public, „au caracter strict secret”. Practic, sunt secretizate, fără vreo explicație suplimentară, mai scrie RomâniaTV.

„Până în prezent, România a achitat pentru vaccinurile împotriva COVID-19 suma de 2.225.875.198,35 lei, reprezentând facturile emise de furnizorii de vaccinuri COVID-19, pentru un număr de 41.939.980 doze. Menționăm că dozele livrate României au fost achiziționate de la furnizori diferiți, în perioade diferite, în funcție de calendarul de livrare transmis inițial de producător conform angajamentelor contractuale și de capacitateatea de stocare.

România s-a alăturat în calitate de Stat Membru la mecanismul Uniunii Europene de achiziție comună de vaccinuri împotriva COVID-19. În vederea asigurării accesului unui număr suficient de vaccinuri, contractele sunt încheiate prin sistem PRO-RATA (cheia de alocare populațională) putând accesa cca. 4,3% din doze, la fiecare dintre producătorii de vaccin.

Contractele sunt încheiate centralizat la nivelul Comisiei Europene în numele tuturor statelor membre și nu direct de către statul român. Comisia Europeană și producătorul vaccinului au încheiat contracte sub forma ‘APA’ (Advance purchase agreement) și ‘PA’ (Purchase Agreement) traduse în limba română: ‘ACA’ (Acord de cumpărare în avans) și ‘AC’ (Acord de Cumpărare).

Contractele încheiate de către Uniunea Europeană, în numele și pentru statele membre cu furnizorii de vaccin COVID-19 au caracter strict confidențial”, a mai transmis Ministerul Sănătății.

Tot pentru RomâniaTVGheorghe Piperea a declarat că procurorii trebuie să înceapă cercetările pentru achiziția serurilor COVID.

„În primul rând, este o chestiune de ordin penal. Nu ai voie ca minister, în cazul de față Ministerul Sănătății, să fii în situația în care să nu găsești documente de interes public, din moment ce ai făcut achiziții din bani publici. Ori este incompetență crasă, ceea ce e grav, ori este un contract despre care s-a spus că există, dar care, de fapt, nu există, ceea ce este și mai grav.

Să nu uităm că este vorba despre documente de stat, despre o politică de sănătate publică, pentru achiziționarea de niște seruri, medicamente, din banii tuturor cetățenilor, și vaccinați, și nevaccinați”, a declarat avocatul.
 
Vedeți și: Av. Gheorghe Piperea: Vaccinurile cu ARNm de la Pfizer și Moderna au fost efectuate pe baza unei secvențe ADN a virusului, pe care guvernul chinez le-a pus-o la dispoziție în anul 2020

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

PFIZER: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
 • DanielaBMED 20.09.2022 12:36
  Sa-i ”multumim” fostului ministru Catu, si celui care era atunci ministrul sanatatii. Am si uitat care era... :(
 • Mars.60 Stefan 7649 20.09.2022 14:40
  Sa-i "multumim" e prea putin. Merita cu brio o "vacanta" mai indelungata "la racoare" sa reflecteze la cat rau a facut Romaniei.
 • Năzuim-spre-Înviere 20.09.2022 13:00
  Păi... Poporul doarme. Cine să-i tragă și pe ăștia la răspundere?
  Dormiți fraților, dormiți!
 • Mars.60 Stefan 7649 20.09.2022 14:35
  Peter Hahne numește măsurile Corona "crimă de neiertat"
  https://www.kla.tv/_files/video.kla.tv/2022/09/23643/PeterHahneNumeACYAIw537ADsTeMA_480p.webm

  Teologul și autorul de cărți Peter Hahne, cunoscut ca fost prezentator de televiziune la ZDF, cere cu insistență reparații pentru crima "de neiertat" comisă în cazul Corona împotriva populației și a celor care au criticat măsurile Corona. El cere pedepsirea pentru orice înșelăciune deliberată și alarmism din partea guvernului și a mass-mediei, de exemplu, informațiile false privind supraaglomerarea unităților de terapie intensivă, promisiunile de nesusținut privind protecția prin vaccinare, amenințarea cu moartea colectivă, etc. În același timp, criticii măsurilor Corona, care au semnalat în mod repetat înșelăciunea și frauda și care au fost "ridiculizați, disprețuiți, stigmatizați și demonizați" pentru aceasta, ar trebui, de asemenea, reabilitați. Hahne cere presei să își îndeplinească din nou sarcina inițială de a relata în mod neutru și să nu mai tacă în fața încălcărilor drepturilor fundamentale. Un jurnalist este un "avocat al adevărului" și nu un „reporter de instanță”. Acum ar trebui să se ceară cu fermitate condamnarea celor vinovați și pedepsirea oricărei limitări a libertății de exprimare și de circulație. Este în mâinile suveranului, ale poporului însuși, să se ridice și să vorbească pentru repararea nenumăratelor daune și crime inexplicabile cauzate de măsurile Corona și să facă lumină în acest întuneric. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este ca cei iluminați să răspândească în popor informațiile despre trecutul și conexiunile importante.
 • UnPacatos 20.09.2022 17:13
  1) Mulțumesc d-lui Cătălin Vușcan pentru informația: „România mai are contractat un număr de 28.515.868 doze de vaccinuri împotriva COVID-19, la o valoare estimată de 1.805.605.132 lei."

  2) Mulțumesc de aemenea d-lui Av. Gheorghe Piperea pentru că a declarat:
  „În primul rând, este o chestiune de ordin penal. Nu ai voie ca minister, în cazul de față Ministerul Sănătății, să fii în situația în care să nu găsești documente de interes public, din moment ce ai făcut achiziții din bani publici. Ori este incompetență crasă, ceea ce e grav, ori este un contract despre care s-a spus că există, dar care, de fapt, nu există, ceea ce este și mai grav."

  3) Trebuie să fim oameni practici, dacă tot vom plăti 1.805.605.132 lei pentru cele 28.515.868 doze de vaccinuri contractate, ce urmează să vină, în condițiile în care „nimeni nu se mai vaccinează" (citez din titlul articolului d-lui Cătălin Vușcan), ar fi păcat ca acesti bani să fie irosiți.
  Propun urmatoarea metodă pentru a-i folosi, pentru a îi face utili:
  Să calculăm numărul tuturor celor ce au recomandat/impus vaccinarea și a celor ce au promovat, îngăduit politicile pandemice: oficialități (politicieni, diplomatț), media, influenceri, medici (poliția/armata: NU, se supuneau ordinelor; dezonorant, dar e greu de decelat parerea/convingerea). Îi cam cunoastem pe toți! Să notăm numărul acestora cu NI.
  Fiind buni creștini, diplomația ar trebui să intrebe și UE, SUA, alte țări cu care avem relații diplomatice, dacă există persoane interesate de a beneficia de vaccinuri în același scenariu din intern; să-i notăm cu NE.
  În final calculăm NV = 28.515.868 (număr doze) : (NI + NE), “:” fiind semnul împărtirii, pentru a vedea numărul de doze aferent fiecărui “candidat”.
  Vaccinurile ajung în România la data DI și ele expiră la data DE.
  Calculăm perioada în zile: ZL = DE - DI, apoi în minute: MN = ZL x 24 ore/zi x 60 min/oră.
  I ar fi intervalul în minute între 2 injectări succesive necesar pentru a folosi toate vaccinurile și valoarea lui este dată de formula I = MN / NV.
  Dacă v-am pierdut totuși cu această aritmetică simplă, dau un exemplu (nebazat pe cifre reale):
  NI = 800.000 persoanele din țară, în cauză: oficialități, vuvuzele, medici, influenceri, etc.
  NE = 0 persoane din exterior (Există: Ursula, Karl Lauterbach, Macron, Draghi și alții, dar nu cred că vor fi interesați).
  Număr vaccinuri per capita: NV = 28.515.868 / 800.000 = 35,645
  Data intrare vaccinuri în România DI = 30.11.2022
  Presupun câ vaccinul expiră în 2 ani (dacă e mai scurt se prelungește, s-a petrecut deja asta) . Așadar:
  MN = 2 x 365 zile/an x 24 ore/zi x 60 min/oră = 1.051.200 minute.
  Intervalul I = 1.051.200 / 35,645 = 29,49 minute.
  Astfel, la circa 30 minute (o jumătate de oră) implicații ar trebui să primească un vaccin.
  IMUNIZARE COMPLETĂ!!! Având în vedere efectele adverse e CRIMĂ!!!
  Sunt sadic? DA! Să mă Ierte DUMNEZEU pentru comentariu!
  Posibil? NU! Nu există atât personal medical!
  NU cred ca 800.000 români, deci circa 5% din populație, adică atât de mulți au fost ticăloși / spălați pe creier încât să fi achiesat. Dar la mai puțini implicați intervalul s-ar micșora!!!
  Susțin de fapt cu adevărat metoda propusa? NU!
  Am vrut doar să arăt, folosind o altă abordare a cantităților contractate, cât de ABERANȚI au fost și rămân VACCINIȘTII (progresiștii, globaliștii, indrăcitii).
  SINGURA CALE RĂMÂNE JUSTIȚIA! RĂMĂȘIȚA CARE MAI EXISTĂ ÎNCĂ!
  Încă o dată: Să mă Ierte DUMNEZEU! Și VOI, toți!
 • Enya 21.09.2022 00:18
  Eu nu am de ce sa va iert pentru ca demonstratia este exceptionala si o sustin a fi pusa in practica!

  Cele 35 de vaccinuri per criminal nu sunt multe, sunt fix cat primeste bebelusul, apoi copilul de la sistemul criminal, care, sub pretextul virusurilor inexistente si nedovedite vreodata in laborator, introduce cancer cu efect intarziat in toate trupusoarele celor pe care ar trebui sa-i protejam facand chiar moarte de om, daca altfel nu se poate!

  Hai, japitele criminale de politruci si eroi, precum si slugile voastre odioase care terorizeaza popoarele cu pumnii si armele, jos chilotii si primul "vaccin" drept in qour!

  Iar urmatorul, drept in organele voastre sexuale, sa vi se stinga stirpea diavoleasca si la voi si sa vi se incheie neamul odata cu voi, nu numai celor pe care i-ati infricosat si abuzat pana au cedat injectarilor!!
 • UnPacatos 20.09.2022 17:52
  1) Mulțumesc d-lui Cătălin Vușcan pentru informația: „România mai are contractat un număr de 28.515.868 doze de vaccinuri împotriva COVID-19, la o valoare estimată de 1.805.605.132 lei."

  2) Mulțumesc de aemenea d-lui Av. Gheorghe Piperea pentru că a declarat:
  „În primul rând, este o chestiune de ordin penal. Nu ai voie ca minister, în cazul de față Ministerul Sănătății, să fii în situația în care să nu găsești documente de interes public, din moment ce ai făcut achiziții din bani publici. Ori este incompetență crasă, ceea ce e grav, ori este un contract despre care s-a spus că există, dar care, de fapt, nu există, ceea ce este și mai grav."

  3) Trebuie să fim oameni practici, dacă tot vom plăti 1.805.605.132 lei pentru cele 28.515.868 doze de vaccinuri contractate, ce urmează să vină, în condițiile în care „nimeni nu se mai vaccinează" (citez din titlul articolului d-lui Cătălin Vușcan), ar fi păcat ca acesti bani să fie irosiți.
  Propun urmatoarea metodă pentru a-i folosi, pentru a îi face utili:
  Să calculăm numărul tuturor celor ce au recomandat/impus vaccinarea și a celor ce au promovat, îngăduit politicile pandemice: oficialități (politicieni, diplomatț), media, influenceri, medici (poliția/armata: NU, se supuneau ordinelor; dezonorant, dar e greu de decelat parerea/convingerea). Îi cam cunoastem pe toți! Să notăm numărul acestora NI.
  Fiind buni creștini, diplomația ar trebui să intrebe și UE, SUA, alte țări cu care avem relații diplomatice, dacă există persoane interesate de a beneficia de vaccinuri în același scenariu din intern; să-i notăm cu NE.
  În final calculăm NV = 28.515.868 (număr doze) : (NI + NE), “:” fiind semnul împărtirii, pentru a vedea numărul de doze aferent fiecărui “candidat”.
  Vaccinurile ajung în România la data DI și ele expiră la data DE.
  Calculăm perioada în zile: ZL = DE - DI, apoi în minute: MN = ZL x 24 ore/zi x 60 min/oră.
  I ar fi intervalul în minute între 2 injectări succesive necesar pentru a folosi toate vaccinurile și valoarea lui este dată de formula I = MN / NV.
  Dacă v-am pierdut totuși cu această aritmetică simplă, dau un exemplu (nebazat pe cifre reale):
  NI = 800.000 persoanele din țară, în cauză: oficialități, vuvuzele, medici, influenceri, etc.
  NE = 0 persoane din exterior (Există: Ursula, Karl Lauterbach, Macron, Draghi și alții, dar nu cred că vor fi interesați).
  Număr vaccinuri per capita: NV = 28.515.868 / 800.000 = 35,645
  Data intrare vaccinuri în România DI = 30.11.2022
  Presupun câ vaccinul expiră în 2 ani (dacă e mai scurt se prelungește, s-a petrecut deja asta) . Așadar:
  MN = 2 x 365 zile/an x 24 ore/zi x 60 min/oră = 1.051.200 minute.
  Intervalul I = 1.051.200 / 35,645 = 29,49 minute.
  Astfel, la circa 30 minute (o jumătate de oră) implicații ar trebui să primească un vaccin.
  IMUNIZARE COMPLETĂ!!! Având în vedere efectele adverse e CRIMĂ!!!
  Sunt sadic? DA! Să mă Ierte DUMNEZEU pentru comentariu!
  Posibil? NU! Nu există atât personal medical!
  NU cred ca 800.000 români, deci circa 5% din populație, adică atât de mulți au fost ticăloși / spălați pe creier încât să fi achiesat. Dar la mai puțini implicați intervalul s-ar micșora!!!
  Susțin de fapt cu adevărat metoda propusa? NU!
  Am vrut doar să arăt, folosind o altă abordare a cantităților contractate, cât de ABERANȚI au fost și rămân VACCINIȘTII (progresiștii, globaliștii, indrăcitii).
  SINGURA CALE RĂMÂNE JUSTIȚIA! RĂMĂȘIȚA CARE MAI EXISTĂ ÎNCĂ!
  Încă o dată: Să mă Ierte DUMNEZEU! Și VOI, toți!
 • Florin Sabau 20.09.2022 18:25
  DNA ul trebuie desființat, complet inutil. Securitatea la fel. Doar tribunalele populare ii vor condamna la moarte pe mafioti
 • Andri 20.09.2022 19:59
  Nu stiu ce au bagat in otravurile astea, dar inainte de a muri, multi se comporta ciudat, fac niste miscari ciudate

  https://t.me/SGTnewsNetwork/32819
 • Pentru fiica mea 20.09.2022 20:57
  Puroiul de citu a dat din prima bani pentru genocidul romanilor, s a gândit ca dacă oricum rămân puțini, nu mai este nevoie de autostrăzi!
 • Pentru fiica mea 20.09.2022 21:01
  Puroiul de citu a dat din prima bani pentru genocidul romanilor, s a gândit ca dacă oricum rămân puțini, nu mai este nevoie de autostrăzi! Nu pușcărie, împreună cu gașcă și golfarul sa i punem sa facă 4 doze, Adevărate! nu ser fiziologic!
 • Carbid 20.09.2022 22:19
  NU ESTE incompetență crasă!!! E crimă de neiertat!
  Crimă și trădare de neam si țară la un nivel și o gravitate cum nici nu există in Codul Penal actual!
 • Orizont 20.09.2022 23:47
  Ceva teribil, care ar trebui sa dea de gandit :

  PROGRAMUL TERRA PREZENTAT DE TONI VICTOR MOLDOVAN
  https://www.youtube.com/watch?v=veZcBnBej_0&list=PLzq-o5istm-npYjD6MuPl_tWEu2ECiH8n
 • Zeta 21.09.2022 06:20
  Am citit prima ediție acum 23 de ani. Îți pune credința la mare încercare. Nu o recomand a fi citită decât ca un SF. Mai cred și că autorul, care trăiește prin Suedia/Norvegia s-a injectat. Dacă nu, jos pălăria.
 • Adi W 22.09.2022 10:57
  Wow, tare de tot, l-am ascultat si eu si o sa-mi iau si cele 3 carti ale lui. Interesanta teza si mai ales ca este un brevet romanesc.... Felicitari d-ului dr. Moldovan pentru munca depusa si multumesc ORIZONT !
 • d.juan 21.09.2022 01:37
  Fost sef la Vodafone semnaleaza legatura dintre 5G si coronavirus.

  Former Vodafone Boss Blows The Whistle On 5G - Coronavirus Connection!
  https://rumble.com/v1k3953-former-vodafone-boss-blows-the-whistle-on-5g.html
  https://rumble.com/vu5y1l-former-vodafone-boss-blows-the-whistle-on-5g-corona-virus-connection.html (similar)

  Face cineva pomana si traduce cele 32 minute de audio in lb romana?
  Avertizorul de integritate este de la vodafone africa (rezulta din ce spune).
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

 10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

21:56

Tatăl Laurei Roșca după autopsie: ”Nu-i drog, nu-i alcool, nu-i nimic”. Doi DJ români morți în condiții neelucidate: DJ Lalla pe plajă, DJ Claudiu Găzdaru, alias Dubphone, găsit mort în casă după 7-8 zile de la deces

21:10

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române