
Ținta finală: mașini electrice autonome ghidate din satelit - tip Google - și orașe-temniță „de 15 minute”

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, marți, un text legislativ care va pune capăt vânzării de autoturisme noi echipate cu motoare cu ardere internă din 2035, după ce Germania a obținut o scutire pentru autoturismele care utilizează combustibili sintetici, transmit AFP și Reuters, citate de ȘtiriPeSurse.
Țările Uniunii Europene au dat marți aprobarea finală pentru o lege istorică care prevede încetarea vânzărilor de mașini noi cu emisii de CO2 în 2035, după ce Germania a obținut o scutire pentru mașinile care funcționează cu combustibili electronici.
Aprobarea din partea miniștrilor energiei din țările UE înseamnă că principala politică europeană în materie de climă pentru autovehicule poate intra în vigoare, după săptămâni de întârzieri cauzate de opoziția de ultim moment a Germaniei.
Legislația UE va impune ca toate mașinile noi vândute să aibă emisii zero de CO2 începând cu 2035 și emisii de CO2 cu 55% mai mici începând cu 2030, față de nivelurile din 2021. Obiectivele sunt concepute pentru a stimula decarbonizarea rapidă a parcurilor auto noi din Europa.
Potrivit AFP, în rândul celor 27 de state membre doar Polonia a votat împotriva acestei legi. Italia, România și Bulgaria s-au abținut cu prilejul votului din rândul miniștrilor europeni ai Energiei reuniți la Bruxelles.
Ținta finală: mașini electrice autonome ghidate din satelit - tip Google - și orașe-temniță „de 15 minute”.
Citiți Panopticul digital: Pericolul real al așa-numitelor orașe inteligente de 15 minute
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
1. Europa este înconjurată de un câmp de forță, astfel încânt deplasările aerului poluat din alte parți sa nu ne afecteze?
2. Exista îndeajuns materii prime pentru fabricarea bateriilor pentru înlocuirea întregului parc auto?
3. Ce se va întâmpla cu aceste după utilizare/înlocuire?
4. Liniile de alimentare, posturile de transformare, vor putea susține apariția în masa a stațiilor de încărcare?
5. Exista sisteme de prevenire și stingere a incendiilor a bateriilor auto?
6. Cum se vor neutraliza substanțele (gaze, particule în suspensie) extrem de nocive rezultate în cazul unui incendiu de baterie?
7. Ca tot este la moda: cat reprezinta amprenta de carbon pentru fabricarea unei mașini clasice și utilizarea acesteia VS. una electrica.
8. Cum se rezolva problemele de forță majora (cataclisme, revolte, război) în cazul în care rețelele de alimentare cu energie electrica cad?
Probabil ptr calatoriile in afara bulei vei folosi transportul in comun conditionat de ....creditul social.
Planul lor nu este ca parcul auto existent sa fie inlocuit cu masini electrice ci sa fie desfiintat pentru ca iobagii n-au nevoie sa se deplaseze. Iar povestea cu salvarea climei e alta minciuna de acelasi tip ca plandemia.
Alta nelămurire :cum rămâne cu avionasele private? Cu alea e voie?
Apropo, Activenews nu sufla un cuvintel despre cel mai grav fenomen al zilelor noastre - chemtrails. Oare de ce?