De ziua Unirii, George Simion și-a luat doza. De cerneală!

De Vlad Pârău  /  

Foto: bzi.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Copreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, prezent astăzi la Iași pentru a juca Hora Unirii în stradă de Ziua Unirii Principatelor Române, pe fondul unei limitări drastice a programului festiv organizat de Primărie, a primit un „cadou” mai puțin aștept: un cetățean din mulțime i-a aruncat cu cerneală în figură.

Simion își anunțase de dimineață motivele pentru care se află în capitala Moldovei:

„Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”, a declarat George Simion, citat de Bună Ziua, Iași!

Se pare, însă, că unui ieșean nu i-a picat bine prezența deputatului AUR în mulțime, așa că s-a năpustit asupra lui cu ... cerneală. Un gest care, indiferent de motive, constituie infracțiune și a intrat în atenția Poliției:

„În jurul orei 10:25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IJJ Iași.

George Simion a avut o primă reacție după incident. El a spus că nu-l cunoaște pe agresor, dar că roagă forțele de ordine să nu-l amendeze tocmai într-o zi de sărbătoare națională.

„Eram în hora unirii și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă.. noi îl iubim!”, a declarat Simion, făcându-se că întoarce, creștinește, și obrazul celălalt.
 

Într-adevăr, AUR a profitat la Iași de sărăcia manifestărilor organizate cu parcimonie pandemică de primarul PNL, fost PSD, Mihai Chirica. După cum arată BZI.ro, în afară de îndătinata slujbă de Te Deum de la mănăstirea „Trei Ierarhi” și de o depunere de coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, primăria a mai anunțat doar 3 vernisaje de expoziții tematice în sedii de instituții, la care cu siguranță intrarea este condiționată de certificatul de vaccinare. În rest, nici o horă în piața publică, nici un concert de muzică populară, nimic din spiritul autentic românesc al acestei vechi sărbători unioniste! Partidul Național-Liberal își poate scoate cu succes epitetul de „național” din titlu, după ce s-a observat în ce fel a organizat și Ziua Națională de 1 Decembrie în ultimii doi ani - când cu lockdown, când cu certificat Covid -, limitând accesul și excluzând poporul majoritar de la cele mai importante momente puse în scenă în numele acestuia, dar fără participarea acestuia. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marea Resetare - Guvernul Mondial

Povestea și Ghicitoarea Serii la ActiveNews cu Ana și Maria

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Enya 24.01.2022 17:50
  Precampanie electorala la greu pentru cel mai nou impostor "patriot" aruncat in arena in fata po...prostului roman.
 • Enya 24.01.2022 18:07
  ... si care-i netezeste drumul inca de acum masonului c. georgescu ce se incalzeste pe margine sa preia, pardon, sa predea in totalitate Romania ocultei sataniste.
 • Sweeping 24.01.2022 22:51
  Calin Georgescu este calul troian al noii ordini mondiale. Propovaduieste tehnocratia si "dezvoltarea durabila". Numai ignorantii si analfabetii care nu stiu sa citeasca despre cele doua subiecte, il vor vota pe el si AUR. Si daca il vor vota ca prostii, ca prostii vor si muri.
 • Orizont 24.01.2022 18:36
  "cetatean"cu masca neagra pe mecla si gluga trasa peste ochi.
 • manu_fx 24.01.2022 19:10
  Inca un pic de publicitate gratuita pentru AUR, proaspata opozitie controlata.
 • mariusmioc 24.01.2022 22:37
  În 2000 timișoreanul Faur Isaia îl stropea cu cerneală pe președintele Emil Constantinescu. Presa scria că Faur a primit 3 ani închisoare, dar nu mi-e clar dacă pentru stropirea lui Constantinescu ori pentru alte fapte - că a mai acționat în felul ăsta (l-a scuipat pe Sergiu Nicolaescu, de pildă). https://www.b1tv.ro/eveniment/barbatul-care-l-a-stropit-cu-cerneala-pe-constantinescu-recidiveaza-faur-isaia-luat-pe-sus-de-spp-isti-cand-voia-sa-discute-cu-iohannis-video-153295.html
 • pampa sada 6641 09.02.2022 13:29
  Ce tot vorbiti?Cu sau fara Chirica, a fost sarbatoare cu muzica si hora, cu artisti care au cantat pro bono. A fost foarte frumos, romanii s-au unit, chiar daca au incercat sa interzica manifestatia la sarbatoarea nationala. Bravo AUR ca a organizat, ca in fiecare an marsul unionistilor, ca sunt patrioti, si credinciosi! Cel care a aruncat cu cerneala era simpatizant USR.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

19:30

Corneliu Vlad: La Davos, globaliștii au declanșat „faza ucigașă” a Marii Resetări. Cum vor elimina populația? Planul lui Rothschild, Rockeffeler, Schwab, Soros și Gates în 5 puncte

18:07

ROMÂNI ÎN UCRAINA. FILMUL ZILEI

16:00

Răzvan Ionescu: SIBERIILE FRAȚILOR MIHALKOV ȘI LACRIMILE NOASTRE (I)

14:29

Regizorul rus Nikita Mihalkov propune ca Rusia să creeze propriul Premiu Oscar

12:30

„Elitiștii vor un guvern mondial. NU este o teorie a conspirației, este un pericol uriaș!” (VIDEO)

11:30

DAVOS 2022. Alin Alexandru: GIRAFA NU EXISTĂ!

11:00

Un sfânt al închisorilor comuniste: Gheorghe Jimboiu (18 Octombrie 1921 – 27 Mai 1963)

00:10

28 mai: Sfântul Ierarh Nichita Mărturisitorul

23:10

Cornelius Florin: ÎPS Teodosie și Mihail Neamțu. Îmi scapă ceva?

22:25

Biserica Ortodoxă Ucraineană și-a declarat deplina independență și autonomie față de Patriarhia Rusă

22:00

Adriana Tîrnoveanu: FUSUL NEUITĂRII. Debut la ActiveNews

21:00

Povești pentru copii la ActiveNews. Azi: Povestea și Ghicitoarea Serii cu Ana și Maria. AUDIO/VIDEO

20:00

Dilema Zilei la Ro Vaccinare: Simona Halep a fost eliminată pentru că e de trei ori injectată?

19:10

Ion Cristoiu: Cum era fentată Moscova de regimul Ceaușescu în chestiunea Mareșalului Antonescu

18:00

JUSTIȚIA „NOASTRĂ”: GUNOIUL LUMII