De ziua Unirii, George Simion și-a luat doza. De cerneală!

De Părău Vlad  /  

Foto: bzi.ro

Foto: bzi.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, prezent astăzi la Iași pentru a juca Hora Unirii în stradă de Ziua Unirii Principatelor Române, pe fondul unei limitări drastice a programului festiv organizat de Primărie, a primit un „cadou” mai puțin aștept: un cetățean din mulțime i-a aruncat cu cerneală în figură.

Simion își anunțase de dimineață motivele pentru care se află în capitala Moldovei:

„Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”, a declarat George Simion, citat de Bună Ziua, Iași!

Se pare, însă, că unui ieșean nu i-a picat bine prezența deputatului AUR în mulțime, așa că s-a năpustit asupra lui cu ... cerneală. Un gest care, indiferent de motive, constituie infracțiune și a intrat în atenția Poliției:

„În jurul orei 10:25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IJJ Iași.

George Simion a avut o primă reacție după incident. El a spus că nu-l cunoaște pe agresor, dar că roagă forțele de ordine să nu-l amendeze tocmai într-o zi de sărbătoare națională.

„Eram în hora unirii și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă.. noi îl iubim!”, a declarat Simion, făcându-se că întoarce, creștinește, și obrazul celălalt.
 

Într-adevăr, AUR a profitat la Iași de sărăcia manifestărilor organizate cu parcimonie pandemică de primarul PNL, fost PSD, Mihai Chirica. După cum arată BZI.ro, în afară de îndătinata slujbă de Te Deum de la mănăstirea „Trei Ierarhi” și de o depunere de coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, primăria a mai anunțat doar 3 vernisaje de expoziții tematice în sedii de instituții, la care cu siguranță intrarea este condiționată de certificatul de vaccinare. În rest, nici o horă în piața publică, nici un concert de muzică populară, nimic din spiritul autentic românesc al acestei vechi sărbători unioniste! Partidul Național-Liberal își poate scoate cu succes epitetul de „național” din titlu, după ce s-a observat în ce fel a organizat și Ziua Națională de 1 Decembrie în ultimii doi ani - când cu lockdown, când cu certificat Covid -, limitând accesul și excluzând poporul majoritar de la cele mai importante momente puse în scenă în numele acestuia, dar fără participarea acestuia. 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Enya 24.01.2022 17:50
    Precampanie electorala la greu pentru cel mai nou impostor "patriot" aruncat in arena in fata po...prostului roman.
  • Enya 24.01.2022 18:07
    ... si care-i netezeste drumul inca de acum masonului c. georgescu ce se incalzeste pe margine sa preia, pardon, sa predea in totalitate Romania ocultei sataniste.
  • Sweeping 24.01.2022 22:51
    Calin Georgescu este calul troian al noii ordini mondiale. Propovaduieste tehnocratia si "dezvoltarea durabila". Numai ignorantii si analfabetii care nu stiu sa citeasca despre cele doua subiecte, il vor vota pe el si AUR. Si daca il vor vota ca prostii, ca prostii vor si muri.
  • Orizont 24.01.2022 18:36
    "cetatean"cu masca neagra pe mecla si gluga trasa peste ochi.
  • manu_fx 24.01.2022 19:10
    Inca un pic de publicitate gratuita pentru AUR, proaspata opozitie controlata.
  • mariusmioc 24.01.2022 22:37
    În 2000 timișoreanul Faur Isaia îl stropea cu cerneală pe președintele Emil Constantinescu. Presa scria că Faur a primit 3 ani închisoare, dar nu mi-e clar dacă pentru stropirea lui Constantinescu ori pentru alte fapte - că a mai acționat în felul ăsta (l-a scuipat pe Sergiu Nicolaescu, de pildă). https://www.b1tv.ro/eveniment/barbatul-care-l-a-stropit-cu-cerneala-pe-constantinescu-recidiveaza-faur-isaia-luat-pe-sus-de-spp-isti-cand-voia-sa-discute-cu-iohannis-video-153295.html
  • pampa sada 6641 09.02.2022 13:29
    Ce tot vorbiti?Cu sau fara Chirica, a fost sarbatoare cu muzica si hora, cu artisti care au cantat pro bono. A fost foarte frumos, romanii s-au unit, chiar daca au incercat sa interzica manifestatia la sarbatoarea nationala. Bravo AUR ca a organizat, ca in fiecare an marsul unionistilor, ca sunt patrioti, si credinciosi! Cel care a aruncat cu cerneala era simpatizant USR.
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  3. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  4. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  5. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  6. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  9. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

  10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu