De râsul curcilor: Experții au găsit cauza deceselor subite - OUĂLE

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii de știință avertizează acum populația în privința consumului de ouă, care ar putea provoca cheaguri de sânge, accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord, relatează Planet Today.
 
Potrivit unui nou studiu, un nutrient care se găsește în ouă crește riscul de coagulare a sângelui, rapoartează Express.co.uk.
 
Studiul realizat de Cleveland Clinic, a sugerat că colina, găsită în ouă, ar putea face sângele mai predispus la coagulare.
 
Colina este uneori vândută în suplimentele alimentare fără prescripție medicală. Este considerat un nutrient esențial care este recomandat pe scară largă pentru o sănătate optimă.
 
Potrivit Medical News Today, acesta susține diverse funcții corporale, inclusiv creșterea celulară și metabolismul.

Organismul produce o parte din colină, dar majoritatea provine din surse alimentare. Cercetătorii au descoperit că, totuși, consumul nutrientului în concentrații mari ar putea duce la producerea de cheaguri.
 
Aceștia au sugerat că bacteriile din intestine ar putea interacționa cu colina pentru a produce un compus care încurajează trombocitele din sânge să se aglomereze, formând astfel un cheag de sânge.
 
Echipa a observat că prin interacțiunea cu bacteriile intestinale, colina a produs o substanță numită TMAO.
 
Substanța, care înseamnă N-oxid de trimetilamină, este produsă atunci când bacteriile intestinale descompun o serie de nutrienți alimentari. Pentru studiul lor intervențional, cercetătorii au furnizat suplimente orale de colină unor vegetarieni sănătoși și omnivori. Ambele grupuri au prezentat o creștere de 10 ori a nivelurilor plasmatice de TMAO după suplimentarea cu colină.
 
Ei au observat, de asemenea, o creștere a reactivității plachetare, un factor de risc pentru evenimentele trombotice.
 
Potrivit autorului principal al studiului, această substanță a fost asociată cu un risc crescut de formare de cheaguri de sânge, atac de cord și accident vascular cerebral în studii anterioare. Nivelurile ridicate ale substanței în sânge au fost asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare. Deși riscul de coagulare a sângelui a crescut la om, acesta ar putea fi minimizat prin consumul de aspirină în doze mici, au declarat cercetătorii.
 
Deși medicamentul a reușit să reducă riscul de coagulare, totuși, nu a eliminat complet riscul. Este demn de remarcat faptul că concentrațiile de colină găsite în alimente sunt în general sigure, dar consumul de suplimente cu colină ar putea prezenta riscuri pentru sănătate.
 
Cercetătorii studiului, doctorul Stanley L. Hazen de la Clinica Cleveland din Ohio, a declarat: "Dacă nu vă este prescris de medic, evitați suplimentele cu colină". Alte obiceiuri alimentare care pot crește riscul de coagulare a sângelui includ deshidratarea, deoarece aceasta determină îngroșarea sângelui. Atunci când organismul este lipsit de lichide, vasele de sânge se pot îngusta și ele, un alt factor de risc cunoscut pentru formarea cheagurilor.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • minita 27.01.2023 13:47
    Deci gainile criminale au bagat mai multa colina in oua.
  • Patriot Roman 27.01.2023 14:03
    Perversitate maxima! Pai saracele gaini din crescatorii/baterii ce li se da sa manince OMG, toate alea ,asa sint formate in carnea lor si in ouale lor.Ca nu sint sanatoase nu e din vina gainilor ca minca toate nenorocirile ce li se da.Ia cumparati oua de la piata de la tarani,vedeti alea-s nu cumva cele mai bune de consum si sanatoase?
  • Zeta 27.01.2023 14:18
    Colina este un EXCELENT susținător al funcției hepatice. Toți abramburiți ce ar pune botul la "studiile" de mai sus vor reuși să și-o distrugă. Trust the science, again! :))
  • Mihail Telbis 27.01.2023 14:54
    Sigur ca da.... Deci, de vreme ce toti acesti tineri sportivi cad morti pentru ca au mancat o omleta cu cateva zile inainte, haideti cu toti sa dam exemplu si sa lasam la o parte otrava de oua, pui, peste, vita, preferand gandaci, viermi si greieri. Foarte gustos si sanatos.
    Ce idiotenii!
  • BLUE 27.01.2023 14:56
    De multe sute de ani mîncăm ouă,dar am început să murim brusc abia acum, și să facem și cheaguri!!! Faptul că nu mai au NICI CEA MAI MICĂ rușine să ne mintă vizibil, pe față, fără să le pese că spun tîmpenii clare arată că efectiv sînt hotărîți să-și vadă de treabă neabătuți, indiferent ce credem noi,ce zicem,dacă vrem sau nu!!! Și ăsta chiar e un semn rău!!!
  • Neptune 27.01.2023 15:00
    Oua mancam de sute de ani si totusi cazurile de infarct, miocardita, AVC sau orice ar putea avea legatura cu ingustarea vaselor de sange si coagularea au explodat doar in ultimii 2 ani, coincidenta stranie, taman dupa ce au inceput campaniile de vaccinare. Nu sunt medic dar nu pare sa aiba nici o logica, asa dupa cum se insinueaza in studiul citat.
  • izby 27.01.2023 21:25
    Este de notorietate faptul că până în 2020 nu mânca nimeni ouă. De fapt nici nu fuseseră inventate de găini.
  • izby 27.01.2023 21:50
    Este de notorietate faptul că până în 2020 nu mânca nimeni ouă. De fapt nici nu fuseseră inventate de găini.
Ultima oră

17:00

Atacul cibernetic asupra ActiveNews ne-a costat 2500 Euro. Confesiune și Apel

15:48

Zelenski agită din nou apele: Putin va ataca Țările Baltice, Polonia și Germania. Cetățenii Statelor Unite vor lupta în Europa - VIDEO

14:47

Șoc în magistratură! Un judecător de la Curtea de Apel București a murit la nici 40 de ani. Cauza: AVC

13:47

Patru președinți SUA în New York: trei după bani, al patrulea pentru a omagia un polițist ucis de un fost deținut

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO