De ce nu îl ucide Putin pe Zelenski? Își va cere scuze românilor actorul de la Kiev, în Parlamentul României?

De Victor Roncea  /  

Ilustrație: Playtech.ro

Ilustrație: Playtech.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


August, 1991. URSS cade. Dar nu chiar.

Septembrie, 1991. Djokar Dudaev, fost general sovietic de aviație, provenind dintr-o familie cecenă deportată de Stalin în Kazahstan, pune mâna pe putere la Grozîi și declară independența Ceceniei.

Problema Moscovei: Cecenia stă chiar pe rutele de gaz și petrol ale Caucazului.

După o încercare nereușită de îndepărtarea militară a lui Dudaev, Rusia lansează primul război din Cecenia, în decembrie 1994. Nu s-ar putea spune că le megre foarte bine pe teren.

Deși este a doua sau a treia forță militară a lumii, amprenta Afganistanului apăsa încă asupra fostei Armate Roșii.

Primul război durează circa doi ani și un acord de pace se încheie doar după asasinarea lui Dudaev, devenit deja o figură legendară a rezistenței anti-rusești.

La 21 aprilie 1996 Dudaev este ucis de două rachete ghidate cu laser, în timp ce folosea un telefon prin satelit, după ce locația sa a fost detectată de un avion de recunoaștere rusesc, care i-a interceptat convorbirea telefonică. În acel moment, Dudaev ar fi vorbit cu un deputat liberal din Duma de la Moscova, Konstantin Borovoi, cu care acesta se întreținea regulat în vederea stabilirii premiselor unor negocieri de pace.

Un Su-24MR și un Su-25 au fost necesare pentru a-l localiza pe Dudaev și a trage rachetele ghidate. Dudaev nu a avut timp nici să mai arunce telefonul, conform unei fotograme transmise de una dintre rachete, înainte de a face explozie și a-l pulveriza pe liderul cecen împreună cu mașina sa cu tot.

Detaliile exacte ale acestei operațiuni nu au fost niciodată făcute publice de către guvernul rus, după cum se scrie și în biografia lui existentă în spațiul online. Avioanele rusești de recunoaștere din zonă monitorizau de ceva timp comunicațiile prin satelit, încercând să potrivească amprenta vocală a lui Dudaev cu mostrele existente în baza de date a GRU/FSB.

Succesorul neînfricatului lider cecen care a sfidat măreața Rusie timp de cinci ani a fost Zelimkhan Iandarbiev, scriitor disident anti-sovietic, politician naționalist devenit apoi chiar luptător cu arma în mână contra imperialismului rusesc și un militant islamist wahabist. După ce a pierdut președinția Ceceniei în favoarea lui Aslan Mașkhadov a ajuns în Qatar, unde o bombă SVR/GRU i-a aruncat în aer jeep-ul în 2004.

Mașkhadov a fost ucis de un comando al FSB în 2005, într-o localitate din jurul Groznîi. Un fiu al lui a afirmat că tatăl său a fost localizat cu ajutorul unui cod IMEI al telefonului său cu două zile înainte de raid. El a fost găsit într-o ascunzătoare (un buncăr subteran) din clădirea uneia dintre rudele sale. Potrivit datelor existente online, la scurt timp după o confruntare cu forțele speciale rusești, el a fost amețit de o grenadă paralizantă după care a fost ucis.

Și Șamil Basaev, comandantul cecen prieten cu Dudaev, a fost făcut praf de FSB/GRU, în 2006.

După ce Putin, ca să ajungă președinte, în urma făcăturii atentatelor FSB din Rusia, a ras capitala Groznîi de pe fața pământului, la conducerea Ceceniei a ajuns Akhmad Kadîrov, tatăl actualului președinte, Ramzan Kadîrov, ale cărui batalioane musulmane ce poartă numele tatălui său se bat acum în „Războiul Sfânt” al Patriarhului Kirill în Ucraina.

Akhmad Kadîrov a fost asasinat ca trădător de către o grupare cecenă naționalistă, la 9 mai 2004, cu o bombă instalată sub scaunele VIP de pe stadionul de fotbal Dinamo din Groznîi, în timpul unei parade de Ziua Victoriei sovietice, așa cum amintește biografia sa online.

Iată, chiar acum, Putin, dacă vrea, are ocazia să-i preia semnalul lui Zelenski, în timp ce vorbește în direct în Parlamentul României. Și să-l ucidă, scurt.

 *

În ce ne privește, războiul început în Ucraina l-a scutit pe Volodimir Zelenski, președintele comediant de la Kiev, să rectifice omiterea intenționată a românilor din adresarea lui de Ziua Unității Naționale - disponibilă și acum pe site-ul Președinției Ucrainei -, deși românii sunt a doua mare minoritate din Ucraina, după ruși.

Am scris despre aceasta aici, pe 17 februarie 2022:

IATĂ DE CE DORIM UCRAINEI O SPARGERE UȘOARĂ

În urmă cu doi ani, la o altă adresare de Ziua Unității, Zelenski afirma că „România a ocupat Bucovina de Nord” (corect: nordul Bucovinei).

Am scris despre aceasta aici, pe 25 februarie 2022.

Între timp, soldați etnici români mor pentru Ucraina. Români ai căror copii nu pot învăța în limba lor natală, în școlile din Ucraina.

Astăzi, Zelenski vorbește în direct, din postură de Little Big Brother, în Parlamentul României. Țară primitoare, care se comportă ca o mamă bună - cum spune academicianul Radu Ciuceanu - cu refugiații ucraineni.

Își va cere acum scuze românilor actorul de la Kiev pentru aceste trei acte anti-românești?

PS: Răspunsul la prima întrebare din titlu: Pentru că nu vrea.

ACTUALIZARE: Nu și-a cerut scuze.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Patriot Roman 04.04.2022 21:09
  Djohar Dudaev a fost asasinat si cu ajutorul/complicitatea firmelor/retelelor de telef.mobila west europene din Cecenia, care l-au tradat dind localizarea tel. lui rusilor!!
 • kostas.ro1608 04.04.2022 21:26
  D-le V. Roncea, interesul nostru in momentul de fata este ca ucrainienii sa reziste si sa-i tina departe de granita Romaniei. Pe linga faptul ca spargerea Ucrainei nu ar garanta alipirea fostelor teritorii romanesti ni i ar aduce pe rusi la Gurile Dunarii sau in cel mai rau caz, daca ocupa si R. Moldova, vom avea o granita f lunga si f greu de aparat cu Fed Rusa.
 • RomeoB 05.04.2022 07:57
  UITE UN POSIBIL RASPUNS:
  Profetia par Elpidie despre Ucraina:
  "Ucraina va adera lui Putin. Vor fi nevoiti sa adere. Si nu vor avea alta solutie. Chiar daca le convine sau nu, va fi cea mai cuminte solutie."

  Profetia par Elpidie (din Rodos) despre Georgia: "- Pe Georgia o va convinge NATO... din pacate in acea perioada va avea conducatori rai. - Sa lupte impotriva Rusiei ? -Da pt ca si acum sunt dusmani. Ai inteles ?! Au o mare dusmanie intre ei. Dar acest lucru a fost gresit., mare gresala. Atunci cand nu uitam greselile trecutului si nu incercam sa ne impacam... undeva vor gresi. De fapt o sa-i foloseasca NATO. - Da? - Ei rusii nu or sa-i lase din cauza NATO. Si chiar daca voiau sa o faca pe bunii, nu o sa faca acest lucru acum. Nu au alta solutie, sunt nevoiti sa o faca. Ai inteles ?! " Credinta Ortodoxa, martie 2021
 • RomeoB 05.04.2022 08:06
  Corectez: din Credinta Ortodoxa martie 2022.
 • __ 05.04.2022 10:41
  s-ar putea să nu poată; din ce am citit de curiozitate folosește sateliții iridium (si deci nu poate fi găsit deloc) iar pt. date pe cei starlink (și aici presupun că folosește ceva tehnici de a se ascunde)
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan