De-a râsul-plânsul! Primul tren din lotul de 2,5 miliarde de lei de la Alstom s-a stricat de cum a ajuns în România

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul tren din noul lot de 2,5 miliarde de lei s-a stricat la numai câteva ore după ce a ajuns în România! 

Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor vorbește despre primul tren din lotul de 2,5 miliarde de lei, care s-a stricat. În cadrul unui interviu, a dat toate detaliile despre investiția fără precedent în domeniul feroviar din România, transmite Bugetul.

Primul tren de la Alstom a venit încă din luna decembrie a anului 2023 în țară dar nu a avut parte de succes. Din cauza unei defecțiuni la alimentarea cu energie, a ajuns la producător. Defecțiunea a fost înlăturată:

„A fost o defecțiune cauzată de funcționarea alimentării cu energie, care a fost înlăturată. Din câte am înțeles, practic s-a înlocuit ceea ce s-a ars – pentru că a fost o variație de tensiune, nu cred că asta e important. Mai important este faptul că recepția nu a fost făcută de către Autoritatea de Reformă Feroviară. Trenul este încă în testare la producător”, a transmis Ionuț Săvoiu pentru Agerpres.

Trenul s-a stricat, dar când vin celelalte bucăți?

În aceste momente, 3 trenuri sunt în testare. Două ar urma să intre în circuit, dar nu se știe o dată exactă nici măcar la Ministerul Transporturilor. Cel mai probabil, în toamna anului 2024 vor ajunge pe inelului de la Făurei. Tot ce pot transmite autoritățile este că va mai dura o vreme, până când vor fi efectuate toate testele.

„Cred că a fost o comunicare defectuoasă. Nu este înțelept, eu cred că paza bună trece primejdia rea, așa cum am mai declarat.

Nu este firesc să fie în circulație până când nu se finalizează tot programul de testare, iar programul de testare este un program complex, nu este ceva care se întâmplă peste noapte”, a adăugat Ionuț Săvoiu, pentru sursa menționată anterior.

Odată ce vor fi aduse în țară trenurile, se va putea stabili și pe ce rută vor circula noile garniturile CFR.

Investiție de 7 miliarde de euro

Potrivit datelor transmise de Alstom la semnarea contractului cu statul român, fiecare tren va avea câte 6 vagoane. Nu mai puțin de 350 de pasageri se vor putea plimba în noile garnituri, care ar ajunge în România abia în 2027, în varianta completă. Trenurile promit a fi ultra-moderne, cu dotări care să justifice investiția-record.

„Fiecare tren va avea șase vagoane, cu o capacitate de 350 de locuri și podea 100% coborâtă, pentru un acces cât mai facil pentru toate categoriile de pasageri. Pe fiecare parte a vagoanelor de mijloc se vor amplasa câte două uși de acces. Pentru vagoanele de capăt se va amplasa o ușă pentru accesul călătorilor pe fiecare parte a vagonului. Sistemul de informare a călătorilor va fi compus dintr-o instalație de sonorizare și o instalație de afișare dinamică. Fiecare vagon al RE-IR va fi prevăzut cu spații pentru bagaje de dimensiuni mari”, se arată îngtr-un comunicat Alstom.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • lita 19.03.2024 17:29
    Afacerea PNNR începe să emane iz de făcătură. Suntem obligați să achiziționăm produse din alte țări ale UE, iar o mare parte din decontări probabil alimentează efortul de război din Ucraina.
  • Rusi 20.03.2024 17:26
    Locomotivele de la Electroputere Craiova erau mai bune si mai ieftine. Dupa teapa cu vaccinurile urmeaza teapa cu trenurile de la Alstom.
  • adria 20.03.2024 22:14
    Scurt istoric al practicilor comerciale Alstom (Wikipedia):
    2003 -- Alstom se confruntă cu o criză financiară cauzată de vânzări slabe și datorii de peste 5 miliarde de dolari. Pentru a evita falimentul, compania primește un ajutor de 3,2 miliarde de euro din partea guvernului francez.
    2009 -- Practicile comerciale Alstom sunt puse sub semnul întrebării de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite (DOJ), potrivit Legii americane privind practicile de corupție în străinătate, lege care are sferă extrateritorială.
    2010 -- DOJ deschide o investigație asupra practicilor comerciale ale Alstom, concentrându-se pe o tranzacție din 2003 în Indonezia, evaluată la 118 milioane USD.
    13 aprilie 2013 -- Directorul executiv al Alstom, Frédéric Pierucci, este arestat pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York. El este acuzat de acoperirea intenționată a presupusei corupții a companiei sale și închis într-o unitate de înaltă securitate timp de 14 luni.
    2014 -- Alstom este amendat cu 772 de milioane de dolari de către DOJ în legătură cu mita plătită pentru a obține contracte în diferite țări.
    Alstom Network UK este acuzat de Serious Fraud Office (SFO) din Regatul Unit în legătură cu infracțiuni de corupție presupuse a fi comise la obținerea de contracte de transport în India, Polonia și Tunisia.
    2015 -- Sunt adăugate acuzații suplimentare de corupție legate de contractele pentru metroul din Budapesta.
    2018 -- Trei directori Alstom sunt găsiți vinovați de practici de corupție în urma unei investigații a OFS cu privire la acuzațiile conform cărora mai multor politicieni și oficiali lituanieni li s-au oferit mită în schimbul obținerii de
    contracte. [Aviz amatorilor !]
    2021 -- Cel mai mare fond de pensii din Norvegia, KLP, declară că va dezinvesti de la Alstom acuzat într-un raport ONU pentru legături cu coloniile israeliene din Cisiordania ocupată.
Ultima oră

13:40

Azi: Pelerinajului de Florii din București începe la orele 16.00 de la Mănăstirea Radu Vodă

12:31

WSJ: Serviciile secrete americane consideră că nu Putin a ordonat moartea lui Navalnîi

11:14

O minune de Paști

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată

06:30

Sâmbăta lui Lazăr. Ultima zi a Postului Mare în care se mai fac parastase pentru cei adormiți. Arhim. Ioanichie Bălan despre Cuvântul Domnului: ”Lazăre, vino afară!”

06:00

27 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului

23:45

Sorin Gheorghe Suciu: Schimbarea la Față a României și Rostul creștin în opera lui Vasile Voiculescu

23:30

O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

23:10

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 61 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

23:00

26 aprilie: Poetul, medicul, rugătorul mistic și deținutul politic Vasile Voiculescu. 61 de ani la Ceruri

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot