Dan Bittman, în apărarea protestelor: Ele continuă pentru că într-un an nu am reușit, prin toate măsurile aplicate, să îmbunătățim situația acestui popor. Pentru fiecare român care moare, sincer, ar trebui cineva care să răspundă

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Bittman consideră că problema românilor care protestează nu este doar lipsa de comunicare și de echilibru a autorităților care au impus restricțiile pandemice, ci ineficiența acestor restricții, perpetuate de mai bine de un an fără ca situația să se schimbe. Multe dintre măsuri sunt „aberante” și „nu au nici o legătură cu virusul”, mai spune solistul de la trupa Holograf. El cere ca cei care s-au făcut răspunzători de morți ce puteau fi evitate - tratamente inumane și incendii în spitale - să plătească atât pentru viețile omenești pierdute, cât și pentru inițiativele românești trase pe linie moartă.

„Nu cred că protestele continuă doar din cauza măsurilor neexplicate. Ele continuă pentru că într-un an nu am reușit, prin toate măsurile aplicate, să îmbunătățim situația acestui popor.

După un an de zile și toate măsurile luate, suntem în aceeași situație, iar poporul a fost foarte obedient. A respectat măsurile impuse și, cu toate acestea, suntem într-o situație gravă.

Respect legea și am respectat-o în tot acest an. Dar am senzația că oamenii care ne impun aceste restricții vor să ne ducă într-o situație de criză. Vor neapărat să o facă...

Nimeni nu dorește, de fapt, să îmbunătățească ceva. Dimpotrivă. Dorește să aibă cifre. Dorește să vândă în continuare marfă: medicamente, teste, vaccinuri. Ce rost are să discutăm? Suntem în aceeași situație ca atunci când nu exista vaccin. Ba chiar mult mai rea”, a spus Dan Bittman, joi, la Antena 3, în replică la afirmații făcute de Alexandru Rafila (PSD), pe care nu le vom reproduce aici, din motive de... igienă. 

Întrebat care este, în opinia sa, cea mai mare problemă la un an și două săptămâni de la declanșarea pandemiei, muzicianul a răspuns că numărul prea mare de pacienți pierduți de sistemul medical și numărul prea mic de vinovați puși să răspundă pentru viețile omenești nesalvate. 

„Numărul de morți mi se pare o problemă uriașă. Pentru fiecare român care moare, sincer, ar trebui cineva care să răspundă.
 
Mi se pare foarte grav că au murit oameni, arși, în spitalele unde s-au dus să se trateze de COVID, și nimeni, în continuare, nu răspunde.

Mi se pare foarte grav că se iau măsuri aberante, care nu au nicio legătură cu virusul și cu tratarea lui.
 
Mi se pare foarte grav că tot ce este inițiativă românească este bagatelizată și dată la o parte instantaneu”, a concluzionat artistul.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre

10:56

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXIV) – În care strig catalogul generației 1979 a Școlii Generale Vădastra, cu nume, prenume, porecle și neamurile din care ne tragem