DOI ANI de la o veste tristă și o mare pierdere pentru presa română: S-a stins din viață, după PROTOCOLUL COVID, prietenul nostru, jurnalistul Doru Dinu Glăvan, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (7 iunie 1946 – 31 octombrie 2021)

De ActiveNews  /  

Foto: Simion Liviu / SimFest

Foto: Simion Liviu / SimFest

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doru Dinu Glăvan, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cunoscută personalitate a presei românești, s-a stins din viață duminică, 31 octombrie 2021, în jurul orele 13.30, la Spitalul Județean Reșița, în urma unor complicații generate în spital după internarea sa cu COVID-19. Cu alte cuvinte din cauza „Protocolului Covid”.

În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan, născut la Timișoara, a intrat în presă de foarte tânăr – a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională, transmite UZPR.

În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”.

În curând, este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă.

Calitățile sale de reporter sunt unanim recunoscute și apreciate, motiv pentru care Radio București l-a trimis să transmită și să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia și Australia.

Din inițiativa sa a luat ființă, în 1995, la Reșița, Fundația Radio Caraș-Severin. După un an, la 8 august 1996, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune și emite pentru prima dată în eter.

În decurs de câțiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reșița ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului.

Doru Dinu Glăvan, care și-a câștigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât și a specialiștilor din domeniu, era la al treilea mandat de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizație aflată în parteneriat cu ActiveNews, pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din țară, pentru care a reușit să obțină statutul de „Uniune de creație de utilitate publică” și căreia i-a dedicat activitatea sa neobosită, până în ultima clipă.

Ultima manifestare publică organizată de UZPR la care a participat a fost ceremonia de acordare a premiilor în cadrul celei de a 33-a ediții a Concursului Național de Creație Literară „Vasile Voiculescu”. Manifestările au avut loc vineri 8 octombrie, orele 16.00, la bustul scriitorului din vecinătatea Palatului Comunal din Buzău, unde au fost depuse coșuri și buchete de flori cu prilejul a împlinirii a 137 de ani de la nașterea scriitorului, și au continuat apoi a doua zi, la Casa Memorială din comuna Pârscov, cu festivitatea decernării premiilor. După omagierea de la bustul martirului ortodoxiei române, scriitorii și jurnaliștii s-au întâlnit în parcul Crâng, la stejarul lui Pamfil Șeicaru, marele gazetar al presei române.

A fost un mare iubitor al gazetarului de geniu Mihai Eminescu, pentru care a instituit Premiile „Eminescu Ziaristul” și a propus ca ziua de 28 iunie să fie considerată Ziua Națională a Presei Române (VIDEO). Să-i împlinim dorința.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

VIDEO: Emisiune cu Doru Dinu Glăvan de Miron Manega, despre UZPR, Ziua Ziaristului Român și contraofensiva la adresa lui Eminescu:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Enya 31.10.2021 19:14
  Ucis, cel mai probabil (tratat cu protocol aberant pentru un virus inexistent, sedat, intubat, hiperoxigenat. si gata.)

  Sa-l odihneasca Dumnezeu in liniste!
 • Patriot Roman 01.11.2022 00:21
  Virusul exista si la mine sa manifestat agresiv. Am refuzat internarea pe care mi-o oferea medicul-,,un dragutz", in schimb a refuzat sa-mi prescrie antibiotice la cererea mea zicind ca e infectie virala si nu-mi poate prescrie antibiotice!! Si cel de la sectia covid si medicul de familie,desi aveam infectie in gat,care nu se vindeca cu aspirina. Daca as fi luat antibiotice imediat ,as fi fost bine rapid,asa luind cu intarziere,cumparate pe sest m-am vindecat pina la urma.Este virus facut in lab.militare.Niciodata n-am avut asa gripa.Si faptul ca a trebuit sa stau inchis in casa e cv rau! Miscarea e esentiala pt.sanatate.
 • A.C. ► Patriot Roman 01.11.2022 01:42
  Ati avut vreodata vreo forma de boala respiratorie dupa ce ati purtat masca si ati fost inchis in casa pe o perioada nenatural de lunga? Data viitoare, apa cu sare si gargara de cateva ori pe zi si va trece rapid.
  Virusul asta este o inventie. Coronavirus exista de mii de ani. Mereu sunt noi variante, caci...asa functioneaza speciile virale.
  Mai intai v-au vulnerabilizat sistemul imunitar, apoi ati facut o boala in forma mai grava, dupa cum era si logic sa faceti.
  Sanatate!
 • Carbid 01.11.2022 12:59
  https://rumble.com/v10mnew-live-world-premiere-watch-the-water.html


  Bine e sa urmariti acest interviu, cu atentie mare si pana la capat!!!
  Este in engleză, fara altă traducere si sunt curios ce parere aveti!!!
  Vă garantez ca nu veți regreta!
 • Carbid 01.11.2022 13:06
  Draga Enya,
  Toate se explica in acest interviu/documentar de catre acest doctor!!! si ventilatia si sedarea si remdesivirusul si toate!!
  Doar sa ascultati si sa intelegeti tot ce spune! Inca ma chinui sa-l traduc...
 • Carbid 01.11.2022 13:04
  Deci domnilor si doamnelor de mai sus...!!!
  Este vorba de o toxină!!!
  Toata partea cu virusul si virologia e minciună!
  Dar pe aceasta toxină nu o poate nega si explica "gripa rebelă" si alte "raceli atipice"!!!

  https://rumble.com/v10mnew-live-world-premiere-watch-the-water.html

  Bine e sa urmariti acest interviu, cu atentie mare si pana la capat!!!
 • Nenea Iancu 03.11.2022 22:32
  Dumnezeu să-l odihnească în pace! Doar că nu s-a „stins din viață”, ci a trecut din viața aceasta trecătoare la cea veșnică...
Ultima oră

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump