DNA îi redeschide dosar lui Arafat pentru gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență. Curtea de Conturi a descoperit întârzieri în livrarea cantităților asumate de furnizori

De Cătălin Vușcan  /  

FOTO: RomâniaTV

FOTO: RomâniaTV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, 8 noiembrie, are loc primul termen în procesul intentat de Ministerul Public împotriva șefului DSU, Raed Arafat,  transmite Evenimentul Zilei.

Reprezentanții Curții de Conturi au sesizat Direcția Națională Anticorupție pentru două posibile fapte de abuz în serviciu și la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), structură aflată în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat. Prejudiciile în acest caz sunt estimate la 10.931.460 lei, respectiv 4.272.180 lei, conform sursei citate.

Sesizările se bazează pe un raport publicat de instituție în vara anului trecut care a vizat  ”Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență” raport în urma căruia Curtea de Conturi a descoperit în cazul IGSU următoarele situații: întârzieri în livrarea cantităților asumate de furnizori (măști, combinezoane), prin invocarea clauzei de forță majoră; produse care nu au fost livrate până la termenul limită (ventilatoare, izolete); nu s-au calculat și nu s-au reținut penalități de întârziere conform prevederilor acordurilor-cadru pentru nelivrarea la termen a produselor.

Iată ce au spus reprezentanții Curții de Conturi în raportul de control amintit:

”Deși contractarea majorității produselor menționate în anexa la OUG nr. 11/2020 s-a realizat la începutul stării de urgență, când prețurile produselor se situau la un nivel ridicat, determinat de oferta redusă pe piață și de cererea masivă a tuturor țărilor afectate de pandemie, livrarea efectivă s-a realizat, în unele cazuri, spre finalul stării de urgență, când condițiile de piață s-au relaxat, iar prețul scăzuse semnificativ”

Sursa amintită mai precizează că în același dosar figurează și numele fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.
 
Citește și: Lumina stinsă a lui Nelu Tătaru & Co. Chiar știu acești idioți ne-patentați mai multe decât se prefăceau că știu acum un an?

Totuși, la vremea respectivă când a apărut raportul, Arafat l-a contestat în instanță, fiind vorba de vorba de achiziția unor ventilatoare care nu au mai ajuns în România:

„Este vorba despre ventilatoarele care urmau sa fie achizitionate din Elvetia pe fonduri europene si din Coreea de Sud, cu bani de la buget. S-a platit un avans, conform legii, urmand sa se faca plata integral la livrare. Ambele firme au avut probleme sa le livreze din cauza problemelor care au fost la fabrica. Intarziind, a fost luata decizia de a intrerupe contractul si s-a solicitat plata avansului inapoi. Neplatind avansul, IGSU s-a indreptat in instanta judecatoreasca din Romania impotriva celor doua firme. Pana sa vorbim de paguba, trebuie sa asteptam decizia instantei”, explicase Arafat.

Puteți citi sesizările transmise de Curtea de Conturi către Direcția Națională Anticorupție în 2020 AICI
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Florin 08.11.2021 13:53
  O făcătură care are scopul de a-l victimiza pe acest criminal. Capetele de acuzare sunt ridicole de-a dreptul. Și uite-așa călăului îi este fabricată imaginea de erou național, care se luptă chiar și cu sistemul pentru a ”salva” vețile oamenilor. Mi-e scârbă!
 • Enya 08.11.2021 14:03
  Si inca un dosar pentru interzicerea ilegala, anticonstitutionala si care anuleaza principiul medicinei legale a autopsiilor!

  Si inca unul pentru inventarea unor protocoale aberante date pentru un virus inexistent si nedovedit stiintific nici pana la ora actuala de catre medici ca exista si care au actionat negativ asupra bolilor cronice ale pacientilor, carora, si mai grav, nici nu li s-au mai administrat tratamentele specifice bolilor lor pe motiv de "rezolvam intai covidul" (inexistent), rezultand din aceasta cauza decese!

  Alt dosar pentru utilizarea unor teste frauduloase, mincinoase, care valideaza pandemia inexistenta si virusul la fel de inexistent (testele PCR despre care insusi inventatorul Kary Mullis a spus ca nu pot diagnostica nici o boala si nici detecta vreun virus!) si din cauza carora se porneste malaxorul nazismului medical cu toate interdictiile si ilegalitatile care decurg: internare sau carantinare fortata / nazzipass / botnita / administrare de tratament medicamentos aberant (pentru un virus inexistent) care provoaca chiar si decese sau pagube mai mari sau mai mici ce determina ulterior sedarea, intubarea fortata si hiperoxigenarea pacientului, si apoi, in cele mai multe dintre cazuri, poate chiar in aproape toate, decesul!

  Alt dosar pentru declaratia ca oxigenul industrial nu provoaca pagube pentru ca este fabricat pe aceeasi linie de productie, din aceeasi materie prima ca cel medicinal. Au murit pacientii la ATI din cauza acestui oxigen industrial? Sa se afle acest lucru.

  Alt dosar pentru ventilatoarele mecanice ("ghilotine", cum le-a denumit prof.dr. Gabriel Lupan). Daca sunt asa de bune, de ce mor atatia oameni la ATI? Cati pacienti internati la ATI in 2020 si 2021 au mai iesit vii de acolo si s-au intors la casele lor? Trebuie aflat numarul pacentilor care au iesit de la ATI dupa ce au fost intubati o perioada si oxigenati cu oxigen industrial. Iar daca procurorii descopera monstruozitatea ca nici unul, atunci de ce se mai folosesc ventilatoarele mecanice combinate cu oxigenul industrial (dat chiar si la capacitate maxima, ceea ce produce arderea sau explozia plamanilor)? De ce nu se cauta alte solutii?

  https://m.youtube.com/watch?v=UTpSEywEg-E

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1710704262653595&id=10001142113
 • DANA Q 09.11.2021 18:11
  Absolut de acord si cu o sugestie:pentru toate aceste crime,sa i se aplice legea Talionului:ochi pentru ochi,dinte pentru dinte si...(moarte pentru moarte).O merita din plin.
 • Gabiu 08.11.2021 14:54
  Cu ce ne aburesc organele statului ! Cu un dosarel pentru intarzierea furnizarii de masti, izolete si alte tampenii. Pai asta trebuie cercetat pentru genocid. Ce-i cu gluma asta proasta ? Astia chiar ne cred redusi mintal sa credem in facatura asta de dosar ?
 • OMAGA 08.11.2021 18:21
  Circ, mascarada, praf in ochii lumii, nu va pati nimic!
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan