

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea președintelui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum.
Procurorii anticorupție au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea și de ceilalți suspecți din dosarul „Tel Drum”, a anunțat, marți, DNA.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, măsurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.
În cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, a fost instituit sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 de lei "asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie", se precizează în comunicat.
Vizați de aceleași măsuri asigurătorii sunt și Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marin Predescu, funcționari în cadrul CJ Teleorman la data faptelor.
„Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție în vederea recuperării prejudiciilor și prin raportare la infracțiunile reținute în sarcina suspecților menționați, în funcție de participarea fiecăruia la infracțiunile de care sunt suspectați. Prejudiciul estimat în cauză, până în acest moment, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni) și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite (2 infracțiuni) este de 127.547.366,34 lei", se arată în comunicatul DNA.
Conform aceleiași surse, prejudiciul total este compus din suma de 32.203.658,27 lei (echivalentul a 6.930.138 euro) reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene cu privire la proiectul de reabilitare a DJ 506, suma de 63.999.908,88 lei (echivalentul a 13.772.603 euro) reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene cu privire la proiectul de reabilitare a DJ 701, suma de 5.742.872,19 lei reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de abuz în serviciu cu privire la atribuirea contractului de lucrări în cazul DJ 506 și suma de 25.600.927 lei reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de abuz în serviciu cu privire la atribuirea contractului de lucrări în cazul DJ 701.
„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obținute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul județean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracțiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)", se mai menționează în comunicatul DNA.
Pe 13 noiembrie, DNA anunța că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârșite în dosarul "Tel Drum" în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman.
În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.
DNA preciza că acest dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
DNA nu are nici o problemă cu faptul că s-au furat miliarde de euro de către Microsoft, Bechtel, EADS, că se fură miliarde de către PETROM, OMV, EXXON, etc ...
Dosarul TEL DRUM este un dosar vechi de vreo 10 ani ținut de către DNA pentru 'zile negre'. De ce el apare NUMAI acum!?
Mai multe la
OPRIȚI TRĂDĂTORII ! - Actualitatea Românească 20.11.2017 (min 22:15)
https://www.youtube.com/watch?v=xUcispBJZWE
Eu aș spune că DNA părtinitoare și "corporațiile străine" sunt doar niște simptome minore ale problemei adevărate, cea a crimei organizate și corupției ca stil de viață din România. Dacă dispare mâine DNA și "corporațiile" baubau îți garantez că lucrurile se vor înrăutăți în continuare, iar România nu se va trezi sau deveni naționalistă...iar asta e pentru că am trăit deja o perioadă din aceasta după '89, o perioadă când nu exista DNA, iar în loc de "corporațiile străine" erau securiștii "români" și oligarhi ruși "patrioți" ce au vândut la fier vechi toată industria comunistă.
Schimbarea nu o să vină de la politicieni, sau diverse organizații, ci de la individ...dacă românii continuă să își risipească viețile cu circul ieftin din politica și mass-media, în loc să își formeze valori, principii și caracter, atunci România va dispărea garantat, indiferent de cine va fi la putere.
Iar legat de Actualizatea Românească, nu critic principiile Meritocrației (ce nu sunt invenția lui lui Primo Laurențiu) dar 90% dintre teoriile lui Primo sunt scoase din burtă, interpretări de acelea poate face orice intelectual de cârciumă. A "preconizat" câteva zeci de războaie, crize economice, răsturnări de situație ce nu s-au adeverit...mai ales că tot spunea că nu va pleca din țară.
Pai tocmai, nu sunt deloc ''simptome minore'', acolo e marea problema, ca DNA, adica FBY, nu au o problema cu coruptia ci DOAR cu cei care nu se supun poruncilor care vin de la ''marele licurici". Poti fura linistit daca executi ordinele licuriciului, dar daca nu le executi, vine FBY-ul, pardon, DNA-ul cu dosarelul! Daca nu-l ai, ti-l fac ei imediat, ca la asta se pricep cel mai bine!
În plus gândește-te câți politicieni ce se dau "români" au cu adevărat vreo legătură cu populația acestei țări?! Majoritatea covârșitoare au ajuns la putere doar pentru beneficii și hoție, și precum șobolanii ei vor fi primi ce părăsesc corabia...iar tineretul a la psd/pnl ce urmează la tron va întrece orice ce te poți aștepta din partea unui străin, lupi mai flămânzi și incompetenți ca aceștia nu au existat în istoria țării.
O țară nu se ține ocupată cu armata, altfel spus un străin nu are cum să îți fure codrul cu totul, pentru asta trebuie să ți se vândă, iar tu să crezi că trăiești într-o democrație, că politicieni "români" sunt acolo să te reprezinte...iar prin intermediul acestor mafioți locali cărora tu le oferi răspundere și putere asupra vieții tale, ei pot fura și subjuga după cum le place.
@EU, IONISUS faptul că fură pentru interese personale (iar dacă nu ești un politician nu au cum să fie în veci asemănătoare cu ale tale) decât pentru interesele ''marelui licurici" nu e vreo îmbunătățire. Dacă ai impresia că DNA-ul are nevoie să instrumenteze dosare "false" vreunui politician "român", mai ales lui Dragnea, înseamnă că ai trăit pe alte planuri și nu în România în ultimi 27 de ani. În plus e irelevant ce interese are DNA atâta timp cât corupția și hoția e prevalentă și se manifestă la toate nivelurile populației.