DEZASTRU în Turcia și Siria. Bilanțul victimelor după cutremur a crescut dramatic peste noapte. FOTO/VIDEO

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: NY Times

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Un nou cutremur a avut loc în Estul Turciei. Acesta a avut o intensitate de 5, pe scara Richter, la o adâncime de 10 kilometri.

Bilanțul victimelor a ajuns la peste 4.800.

 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Bilanțul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, a crescut la 4.372 de persoane, transmite Știripesurse.
 

Bilanțul Turciei a crescut la 2.921 de persoane începând de marți dimineață, potrivit lui Yunus Sezer, șeful serviciilor pentru dezastre din Turcia. În total, au fost raportați 15.834 de răniți, a declarat Sezer într-o conferință de presă la Ankara. 

În Siria, bilanțul a crescut la 1.451 de morți și 3.351 de răniți.
 
Vedeți: Reacția profesorului Mărmureanu, după cutremurul din Turcia
 
Amintim că în Turcia și Siria a avut loc un cutremur major, de 7,8 grade pe scara Richter, urmat de alte două replici, prima de 7,5, iar cea de-a doua fiind de 5,7. Erdogan a declarat că acesta este cel mai mare dezastru înregistrat în Turcia după anul 1939, adăugând că 2.818 de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului.
 
 
Citiți și: DECLARAȚIA ȘOCANTĂ a ministrului de interne al Turciei la adresa SUA, cu două zile înainte de cutremurul devastator în care au murit peste 1200 de oameni: Luați-vă mâinile murdare de pe Turcia. Știu foarte bine cum ați vrea să creați conflicte
 
Imaginile dezastrului:
 More than 3,000 dead as two massive earthquakes rock Turkey and Syria
 
 LIVE TEXT Cutremure cu magnitudini 7,8, respectiv 7,5, în Turcia, la granița cu Siria: Peste 2.600 de morți. Imagini cu clădiri prăbușite | FOTO VIDEO | adevarul.ro
 
VIDEO Cum s-a produs cutremurul devastator din Turcia | Digi24
 
România trimite salvatori în Turcia. Ședință de urgență a CNSU după cutremurul devastator de luni dimineața | Digi24

 
 Revenim cu update-uri mai târziu!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
 • Kris Tin 07.02.2023 09:43
  6. Și veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie; luați seama să nu vă speriați, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârșitul.
  7. Căci se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție și va fi foamete și ciumă și cutremure pe alocuri.
  8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
  Sf. Evanghelie după Matei cap. 24
 • Alex 07.02.2023 10:10
  Te'a luat Turcia, Zjelenski.. :)
 • Leonesse 07.02.2023 10:54
  Sa ne rugăm la Dumnezeu pentru țara noastră și locuitorii ei, sa nu vină peste noi vreo urgie din asta că va fi tare greu.
 • Briela 07.02.2023 12:36
  Un comentariu extraordinar despre marea tragedie trăită de turci și de sirieni:

  ”Cutremurele din Turcia sunt desigur un dezastru umanitar, fără doar și poate!
  Cei care au trăit asa ceva pe viu, ca noi în ’77, nu pot să nu fie mișcați până in fundul sufletului! Câtă suferință aduce un astfel de cutremur, câte destine sunt curmate, sau „rescrise,” câte ruine sufletești rămân în urmă, câtă durere, lacrimi, suferință!
  Merita poporul turc, o astfel de pedeapsă? Nu mai mult decât o merităm noi, sau alt popor! Atunci de ce ei? Greu de răspuns! Noi ca oameni nu-L putem înțelege pe Dumnezeu! Felul în care acționează, sau nu o face! Totuși undeva în catastrofa aceasta, trebuie să fie o motivație care arată marea iubire și răbdare a lui Dumnezeu!
  Știu, la prima vedere un cutremur numai dovadă de răbdare și iubire nu este! Și totuși, fără să mă hazardez spunând ca L-am înțeles pe Dumnezeu, sau că am dreptate în teoria mea, mai jos vă dau o posibilitate de iubire/răbdare dumnezeiască, pentru poporul turc și pentru întreaga omenire, prin această catastrofă!
  Sfântul Paisie Aghiorâtul spunea că al treilea război mondial, cel mai devastator din toate, cu milioane de vieți pierdute și cu desfințarea Turciei ca națiune, va începe cu atacul Turciei asupra Greciei! Acest atac o să devină iminent în momentul în care se vor intensifica discuțiile despre granița celor 12 mile marine.

  https://youtu.be/Ldo58VsYbF8
  La vremea când a profețit acestea Sfântul Paisie, părea de neconceput ca două țări din NATO să se lupte între ele, să se certe pe granițele marine, sau să facă declaratii beligerante în mass-media! Intre timp, cele 12 mile marine au devenit mărul discordiei între Turcia și Grecia, iar președintele Erdogan amenință destul de des Grecia că armata turcă va intra peste ei într-o noapte!
  Nici un partener NATO nu intervine să liniștească spiritele, ocupați fiind toți cu distrugerea Ucrainei!
  Poate de aceea a intervenit Dumnezeu!
  Marea armata a Turciei, va fi ocupată multă vreme cu reconstrucția țării, nu cu începerea celui de al treilea război mondial!
  Da, au murit mulți oameni la cutremur, dar nici pe departe câți vor muri în război!
  Da, au murit copii nevinovați, dar nici pe departe câți vor muri suub ploaia de bombe de tot felul!
  Da, distrugerile sunt multe in Turcia, dar nici pe departe câte vor fi la nivel mondial!
  Dumnezeu a oferit Turciei, dar și noua lumii întregi, un răgaz ca să ne pocăim și ar trebui să profităm de el și să începem!
  Pentru că Dumnezeu ne iubește și are îndelungă răbdare, nu vrea moartea noastră a păcătoșilor, ci să ne întoarcem și să fim vii!”

  Ioan Sperling
 • Augusta 07.02.2023 12:58
  Extraordinarul Ioan Sperling inca nu a aflat ca armata SUA si deci si NATO are arma seismica. Iar cutremurele din Turcia si Siria (ca de Siria a uitat extraordinarul) sunt extrem de atipice, nu s-au produs niciodata intr-un astfel de "model" seismic.
 • Carbid ► Augusta 07.02.2023 14:12
  ...Foarte probabil ce spuneți , iar daca e așa urmeaza sa se confirme! Cred ca seismologii vor știi sigur natura cauzei! Dacă vor si admite oficial ca e asa atunci...da se va ridica neam peste neam...
 • Tic ► Augusta 07.02.2023 14:54
  Un atac biologic, un atac EMP, o conducta aruncata în aer, un canal Suez blocat, o serie de cutremure atipice, uragane, furtuni, grindine și inundații, secete! Toate fac un evantai pe care nu avem voie sa îl mai ignorăm. Subscriu, Augusta.
 • Briela ► Tic 07.02.2023 15:19
  Perfect de acord cu tot ce ați enumerat, dar oare nu sunt toate acestea îngăduite de Dumnezeu?
 • Augusta ► Briela 08.02.2023 01:14
  Sunt ingaduite de Dumnezeu dar nu sunt de la Dumnezeu, "Cel ce cauta spre pamant si-l face pe el de se cutremura; Cel ce se atinge de munti si fumega."
 • Dromihete 07.02.2023 13:17
  Sincer ma bucur, ca acest idivid nu mai scrie aici pe platforma... soi de ipocrit, dar totusi exemplu de folos pentru asa NU!
 • Orizont 07.02.2023 15:34
  d-na Briela /d-le Sperling sub acest sistem de justificare s-au perindat toate formele de genocid din istoria speciei umane.. Ar fi mult mai bine sa iesim din capcana mentala si ideocratica prin care am fost condtitionati la statutul de "robi" ai "domnului".. Nu stiu de ce am permanent perceptia ca toate aceste profetii /informatii din viitor au fost folosite de CEI care controleaza si exploateaza Omul ca un soi de "Programare Predictiva" in cadrul unui mecanism de sincronizare care sa asigure deznodamantul dorit..
 • Augusta ► Orizont 08.02.2023 01:18
  Nu e chiar asa cum spuneti, lucrurile sunt mult mai complicat impletite pentru a fi intelese cu usuratate, dar nici vorba de vreun soi de programare predictiva...
Ultima oră

22:00

Bill Gates și OMS vor înființarea unui Corp Global de Urgență în sănătatea publică

21:35

Fratele procurorului general CPI, care l-a acuzat pe Putin de "răpirea copiilor", este PEDOFIL

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID