DESEMNARE DE PREMIER, CU BILEȚELE

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Cîțule, ce faci, monșer?/Îl întreabă moș Werner/De ce plângi așa de tare?/M-am speriat de niște fiare/Stau colea, pe eșichier/Și strigă: ești premier!”(poezioară naivă, din programul pentru grădiniță, grupa mijlocie, cursuri de zi)
............................................................................................
Din Palatul Cotroceni ieșea un fum alb. Alb și gros. Și care, pe deasupra, mai și mirosea ciudat, a niște ierburi „indiene”, deși doamna Delia Dinu dăduse, preventiv, pe holuri, cu odicolon... De fapt nici nu se știe dacă era un fum alb sau un praf alb. Căci ambele, cu puțin efort, puteau fi trase pe nas.
.....................................................................................................
S-a rezolvat. De azi, 22 decembrie 2020, avem prim-ministru desemnat. Președintele Klaus l-a ales... pentru a-l alege, dânsul a avut două criterii de bază: alesul să vorbească mai prost decât Monica Anisie și să fie mai slugarnic decât Radu Tudor. A fost, oricum, o opțiune grea, deoarece dreapta noastră, mai de centru-dreapta, dispune de o largă varietate de cetățeni care corespund portretului-robot. Sau portretului FĂCUT DE ROBOT.

Proaspăt desemnat, cu părul uimitor de pieptănat și cu ochii dilatați, Vasilică Cîțu a ținut un discurs istoric:
„Mulțumesc, domʹle Președinte! Mulțumesc pentru încredere, mulțumesc coalʹției de centru-dreapta pentru încredere!
 
Vreau să îi ʹsigur pe români că îmi dau seama și știu perʹoada dificilă prin care trece România și vreau sʹ le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată.
 
În același timp, domʹle Președinte, aș vrea să fac o declarație fermă astʹzi aici. România trece, în această perʹoadă, printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este rolul acestei guvernări să treʹCĂ CÂT mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români, și să reașʹzăm economia pe picioarele ei, sănătoasă.
 
Vin în fața dumnʹvoastră cu o echipă de profesioniști. În același timp, fiʹcare minister și fiʹcare ministru va avea obiective clare din partea Prim-ministrului, care vor fi monʹtorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire.
 
Și nu în ultimul rând, domnule Preșʹdinte, vă asigur de un partenʹriat transparent și onest, penʹ că împreună avem același obiectiv, dezvoltarea României. Mulț'mesc!”
 
Din discursul său istoric eu am reținut, emoționată, evidența  că, de când e premier, și Vasilică-al nostʹ spune, exact precum acela care l-a desemnat,  PERʹOADA în loc de PERIOADA. Căci, dintre cei doi,  Cîțu e veriga slabă și mimetică. Însă mă gândesc, visătoare, că dacă în loc de Cîțu președintele l-ar fi desemnat pe Julien Cioloș, în scurt timp Klaus ar fi învățat să rostească frumos, în timp ce ne-ar fi descris evoluția pandemiei: MÂI-NE se vaccinează „personalul medical”... POI-MÂI-NE vaccinăm „personalul esențial” ... și, dragi români, în fine,  A-LAL-TĂ-MÂI-NE vine la rând „populația generală”!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Rusi 24.12.2020 15:10
    Catu matu si-a semnat condamnarea!
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires