

Monitorul Oficial a publicat la finele săptămânii trecute o decizie istorică - recunoașterea alienării părintești ca formă de abuz emoțional. Este o premiera în România și va contribui la mai buna protejare a copiilor de posibile traume emoționale.
"De acum înainte, acel părinte divorțat căruia i s-a acordat custodia copilului are toate șansele să o piardă sau să i se reducă timpul de acces la copil dacă îl va educa astfel încât să îl urască sau să îl evite pe celălalt părinte, necustodian. Bun venit, așadar, în civilizație, unde părinții au drepturi și obligații egale asupra copilului, indiferent de genul lor sau sexul copilului, și asta chiar dacă părinții sunt separați. O civilizație unde copilul are doi părinți, chiar dacă sunt divorțați. O lume în care copilul este considerat nu un lucru ce trebuie partajat exclusiv între părinți, ci o ființă omenească", a explicat judecătorul Cristi Dănileț pe pagina sa de Facebook.
Sindromul alienării reprezintă activitatea de denigrare sistematică a unui părinte de către celălalt părinte, cu intenția alienării (înstrăinării) copilului de celălalt părinte.
În general, scopul alienării este câștigarea custodiei sau păstrarea custodiei copilului de către părintele alienator, fără implicarea părintelui alienat și prin excluderea acestuia. Activitatea cu scopul de înstrăinare se poate extinde asupra familiei părintelui alienat, precum și a prietenilor și apropiaților săi, scrie site-ul jurnaliștii.ro
Concret, alienarea înseamnă că prin gânduri, acțiuni și maniere verbale sau non-verbale un copil este abuzat emoțional, îndoctrinat (i se „spală creierul”), pentru a-l determina să creadă că celălalt părinte este un dușman sau pentru a-i sugera ostilitatea sau inferioritatea acestuia. Celălalt părinte este vorbit de rău în fața copilului de către alienator, vizitele copilului la părintele alienat sunt restricționate sau alienatorul încearcă să controleze activitățile pe care copilul le va face atunci când se va afla cu celălalt părinte. Fenomenul alienării parentale este o formă de abuz emoțional asupra copiilor în fața căreia aceștia nu se pot apăra. Acest fenomen apare indiferent de sexul alienatorului (dacă este mama sau tata), de vârstă (bunicii copilului pot fi alienatori foarte înverșunați) sau nivelul de educație al alienatorului.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Se deschide astfel poarta preluării de către stat a mult mai multor copii, căci foarte mulți din părinții despărțiți încearcă să-și ferească copiii de influența celuilalt părinte, pe care o consideră rea.
Judecătorul Cristi Dănileț, care laudă atât de tare această decizie, este nimeni altul decât cel care luna trecută se declara pentru căsătoriile gay sau pentru sexul cu animale ”dacă animalul nu țipă de durere”.
”Sunt tari in care nu se mai foloseste notiunea de 'tata' si 'mama', ci doar 'parinte'. Sincer, eu sunt pentru asa ceva...” mai zicea el.
Lucrurile se leagă.
Duhul care a dus la apariția în țările nordice a unei instituții monstruoase cum e Barnevernet lucrează și la noi și dacă nu suntem atenți ne vom trezi și noi cu așa ceva.
Cred că vom mai auzi de acest Cristi Dănileț căci sistemul are nevoie de oameni ca el pentru a-și implementa agenda.