Cutremurul care a afectat Turcia si Siria – Apel către cetățenii români, ONG-uri și transportatori

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cutremurul care a afectat cetățenii din Turcia si Siria – acțiune de strângere de donații 

Situația este dezastruoasă. 

Este iarna și în numeroase localități majoritatea clădirilor sunt la pământ. 

Suntem oameni și putem încerca sa ajutăm cu ce putem.

Am sunat la Ambasada Turciei în Romania care mi-a transmis că se organizează o acțiune de strângere de donații împreună cu TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România). 

Am vorbit cu reprezentanții TIAD care mi-au comunicat că sunt în curs de stabilire a datelor organizatorice si urmează sa posteze pe pagina lor de Facebook anunțurile cu locul în care se pot duce donațiile,  precum și lista cu bunurile necesare care va fi comunicată de către Ambasada Turciei și va fi actualizată periodic. 

Momentan, lista cu bunurile necesare este cea atașată.  Locul unde se vor putea duce donațiile (un depozit) urmează sa fie postat pe pagina de Facebook a TIAD. 

Drept urmare, pentru cei interesați, anunțurile și detaliile cu privire la strângerea de donații vor fi postate pe pagina de Facebook a TIAD: https://www.facebook.com/tiadromanya 
Sper ca și Guvernul României (și în special, MAPN) să se implice pentru a ajuta la transportul bunurilor donate, precum și implicarea MAE pentru asigurarea canalelor diplomatice si acordarea avizelor, astfel încât MAPN sa poată face transportul. 

Având in vedere situația meteo, starea aeroporturilor, MAPN ar putea să pună la dispoziție aeronave militare pentru ca donațiile sa ajungă cât mai repede, iar diplomatic sa găsească soluții în acest sens.

În privința Siriei, din cate am înțeles, zona afectata de cutremur nu se afla sub controlul guvernului sirian, iar cei care controlează zona nu ar permite accesul. 

Am înțeles ca Guvernul turc ar fi organizat o acțiune de ajutor umanitar si pentru Siria, bunurile fiind duse undeva la granița cu Siria. 

Am discutat cu reprezentanții TIAD pentru ca aceștia să facă verificările necesare și să afle dacă pot să strângă donații și pentru cetățenii sirieni, astfel încât parte din donații să fie direcționate către granița Turcia-Siria.

Pentru Siria: Ambasada Republicii Arabe Siriene în România organizeaza strangeri de donatii. 

Lista bunurilor necesare pentru Siria este cea din fotografia atasata (necesar pentru 10.000 persoane)
Momentan, bunurile donate se pot duce la sediul Ambasadei Siria din  București, Str. Paris nr.47, Sector 1, intre orele 9.30-16.00. 

Exista o lista de bunuri necesare stabilita de ambasada. Urmeaza sa o postez cand o voi primi plus alte detalii organizatorice sau alte puncte de colectare. 

Ambasada Republicii Arabe Siriene în România mi-a comunicat ca strangerea de donatii va fi organizata in colaborare cu Liga Arabilor Sirieni din Romania.

La nivelul Romaniei, operatiunea de asigurare a ajutorului este coordonata de DSU - Raed Arafat. 

Pentru Turcia - anuntul TIAD:

Centrele de colectare a donatiilor sunt in Bucuresti, Constanta si Cluj: 

- Bucuresti: Aprodex Mașini SRL (Titan Mașini de Precizie), adresa: 

Bulevardul 1 Decembrie 1918 1G - persoana de contact: Sever Rașid – 00 40 755 042 304

- Constanta: Romtextil SA, adresa: Aurel Vlaicu, No:125, Constanta, persoana de contact: Selahattin Süsli – 00 40 743 064 813

- Cluj: Consulatul Turciei, adresa: Str. 1 Mai, nr. 8, loc. Apahida, cod postal: 407035 jud. Cluj (cladirea Vitacom), persoane de contact: Kertesz Levente 0728503576, Takacs Emoke 0728503501, Vita Vasile 0728503503

Apel către cetățenii români, ONG-uri și transportatori: 

Având in vedere situația dezastruoasă cu care se confruntă cetățenii turci și sirieni în urma cutremurelor din data de 06.02.2023, se organizează acțiuni de strângeri de donații de către: 

1. Ambasada Republicii Turcia în România împreună cu TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România). 
Depozitele unde se vor colecta donațiile sunt: 

a) în București: la sediul Aprodex Mașini SRL (Titan Mașini de Precizie), adresa: Bulevardul 1 Decembrie 1918 1G, persoana de contact: Sever Rașid – 0040755042304

b) în Constanța: la sediul Romtextil SA, adresa: Aurel Vlaicu, No:125, Constanta, persoana de contact: Selahattin Süsli – 0040743064813

c) în Cluj: la sediul Consulatului Turciei, adresa: Str. 1 Mai, nr. 8, loc. Apahida, cod postal: 407035 jud. Cluj (cladirea Vitacom), persoanele de contact: Kertesz Levente 0728503576, Takacs Emoke 0728503501, Vita Vasile 0728503503

Lista bunurilor necesare se regăsește în fotografia atașată (cea cu două coloane, în limba turcă și română). 
Actualizări ale acestei liste vor fi postate pe pagina de Facebook a TIAD: https://www.facebook.com/tiadromanya 
2. Ambasada Republicii Arabe Siriene în România împreună cu Liga Arabilor Sirieni din România.
 
Momentan, donațiile se strâng la sediul Ambasadei Republicii Arabe Siriene în România din București, Str. Paris nr.47, Sector 1, de luni pana vineri, între orele 9.30-16.00, tel: 021 319 24 67
(urmează să postez datele de contact și eventual alte depozite când mi se vor comunica). 

Lista bunurilor necesare se regăsește în fotografia atașată (cea în care este menționat necesarul pentru 10.000 oameni). 

Cetățenii români care vor și pot să facă donații de bunuri dintre cele necesare sunt rugați să pregătească aceste donații și să le ducă la sediul depozitelor anunțate mai sus sau la locațiile de colectare care se vor anunța. 
 Având în vedere că vor fi numai câteva depozite în țară unde se vor strânge aceste donații în vederea transportării în Turcia și Siria: 

a)  ONG-urile care pot să organizeze locații în orice localitate din țară (instalare corturi, la sediile lor ec) în care să fie colectate donațiile de bunuri pe care vor să le facă cetățenii români, atât pentru Turcia, cât și pentru Siria, sunt rugate să organizeze astfel de locații și să anunțe public adresa lor pentru a informa cetățenii. 

Totodată, sunt rugați să contacteze și persoanele care sunt desemnate pentru fiecare depozit pentru a le aduce la cunoștință unde sunt locațiile de colectare pe care le-au organizat și pentru a discuta despre asigurarea transportului (dacă sunt transportatori care s-au oferit să asigure transportul).

(Datele de contact ale depozitelor unde trebuie să fie duse bunurile donate, precum și datele de contact ale persoanelor le găsiți mai sus).

Rugămintea este să fie transmise locațiile și pe adresa de e-mail: asociatiacasd@gmail.com pentru a le face publice. 

b) Transportatorii care sunt dispuși să ajute la transportul bunurilor între locațiile organizate pentru colectarea de donații și depozite sunt rugați să contacteze persoanele de contact de la depozite pentru a îi informa în acest sens. 
 
 
 
 
 
Cu stimă, 
Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept 
Președinte Elena Radu
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • IC XC NI KA 08.02.2023 15:26
    Să ajutăm și noi cu ce putem.. inclusiv să ne rugăm Domnului.

    Doamne miluiește!
  • Radu Comsuta 08.02.2023 17:00
    M-am uitat pe lista cu necesități si pot trimite si eu, chiar mâine cateva paturi, perini, ghete, fulare, am un hanorac, termosuri, am un mini-radiator electric. Etc. Săotamana viitoare iau si mancare pentru bebelusi, pempersi, si conserve. Le trimit prin Fan in centrul de colectare din Bucuresti.
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani