Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

De Iustina Filimon  /  

Fotografii: Daily Mail

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În octombrie anul trecut, ActiveNews relata despre cazul unei fetițe de nici un an și jumătate din Marea Britanie, ucisă brutal de iubita mamei ei. Micuța Star Hobson a murit din cauza unor traumatisme catastrofale la nivelul abdomenului. Cuplul de lesbiene format din Frankie Smith, în vârstă de 20 de ani, și Savannah Brockhill, în vârstă de 28 de ani, era, la vremea respectivă, judecat la tribunalul Bradford Crown sub acuzația că ar fi provocat sau permis moartea fetiței de 1 an și 4 luni a lui Frankie, în apartamentul lor din Keighley, West Yorkshire, la data de 22 septembrie a anului 2020. Între timp, potrivit Daily Mail, Brockhill a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea copilului, iar mama lui Star a primit o condamnare de opt ani pentru că a îngăduit omorârea fiicei sale. Cu toate acestea, ancheta privind acțiunile poliției și ale serviciilor sociale înainte de tragicul eveniment continuă. Publicarea raportului final al investigației, care trebuia să se întâmple luna aceasta, a fost amânată.

O evaluare a practicilor locale de protecție a copilului urma să fie publicată înainte de sfârșitul acestei luni, dar organizația Bradford Partnership, care se ocupa de aceasta, a declarat că sunt necesare eforturi suplimentare, în special pentru a se asigura că opiniile familiei lui Star sunt reflectate pe deplin.
 
Uciderea lui Star și detaliile înfiorătoare ale modului în care aceasta a fost maltratată și traumatizată psihic timp de luni de zile au stârnit un val de indignare la nivel național, mai ales că procesul a avut loc la scurt timp după cazul uciderii lui Arthur Labinjo-Hughes, un copil de șase ani din Solihull chinuit până la moarte de tatăl lui și de mama lui vitregă. 
 
Străbunicul lui Star, David Fawcett, a fost cel care a condus interogatoriul privind motivul pentru care serviciile sociale și poliția nu au acționat, în ciuda faptului că cinci membri ai familiei și diferiți prieteni și-au exprimat îngrijorarea în fața autorităților în ultimele opt luni înainte de moartea ei.
 
În urma morții lui Arthur Labinjo-Hughes, a fost demarată o anchetă națională, iar secretarul de stat pentru educație, Nadhim Zahawi, a declarat luna trecută că ancheta locală privind cazul lui Star Hobson va contribui la aceasta.
 
Luni, Jane Booth, președinta The Bradford Partnership - Working Together to Safeguard Children („Lucrăm împreună pentru a proteja copiii”), a transmis într-o declarație: „În urma unor discuții aprofundate între Comisia Națională și grupul pentru siguranță al districtului Bradford, am luat decizia de a continua activitatea de investigare a practicilor locale de protecție a copilului cu privire la modul în care agențiile au răspuns la evenimentele ce au dus la teribila ucidere a lui Star Hobson.

Asta înseamnă că nu vom putea publica raportul în ianuarie 2022, așa cum prevăzusem inițial.”
 
Booth a declarat că unele dintre dovezile care au apărut în proces nu au fost puse la dispoziția persoanei independente care s-a ocupat de această investigație.
 
„În urma procesului, autorul (raportului) nu a putut vorbi direct cu familia lui Star și dorim ca opiniile lor să fie reflectate pe deplin în raportul final.”
 
„De asemenea, dorim să colaborăm îndeaproape cu cei care anchetează cazul lui Arthur Labinjo-Hughes, pentru a înțelege aspectele comune ale ambelor cazuri.

„Știm că este dezamăgitor că nu putem publica raportul în ianuarie, în special pentru familia și prietenii lui Star, dar suntem datori față de Star să ne asigurăm că rezultatele raportului iau în considerare toate informațiile care au ieșit la iveală în timpul procesului.”

„Vom anunța o nouă dată a publicării în timp util.”
 
La începutul acestei luni, procurorul general, Suella Braverman, a sesizat Curtea de Apel cu privire la sentința lui Smith, declarând că o consideră „excesiv de blândă”.
 
Luna trecută, străbunicul lui Star a calificat-o pe Brockhill ca fiind „răul în formă pură” și „ieșită din adâncurile iadului”.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marea Resetare - Guvernul Mondial

Povestea și Ghicitoarea Serii la ActiveNews cu Ana și Maria

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • paul1111 25.01.2022 06:51
  O catea nu-si omoara puiul.
  Dimpotriva: il apara punandu-si viata in pericol pentru el.
  Ca urmare, am jigni animalele daca am compara aceasta vietuitoare indracita cu o catea.
  Merita sa moara amandoua in chinuri.
 • Burebista 25.01.2022 19:38
  Nimeni nu merita sa moara in chinuri. Lucruri de astea se intampla si in cupluri de familii traditionale, la betie lipsa de educatie si alte nebunii. In Italia din cauza adulterului si certuri dintre parteneri, de obicei barbatul isi omoara odraslele dupa trece la nevasta si in final isi pune streangul si lui. A innebunit lumea. O lume fara Dumnezeu e o lume menita pierzaniei.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

18:07

ROMÂNI ÎN UCRAINA. FILMUL ZILEI

16:00

Răzvan Ionescu: SIBERIILE FRAȚILOR MIHALKOV ȘI LACRIMILE NOASTRE (I)

14:29

Regizorul rus Nikita Mihalkov propune ca Rusia să creeze propriul Premiu Oscar

12:30

„Elitiștii vor un guvern mondial. NU este o teorie a conspirației, este un pericol uriaș!” (VIDEO)

11:30

DAVOS 2022. Alin Alexandru: GIRAFA NU EXISTĂ!

11:00

Un sfânt al închisorilor comuniste: Gheorghe Jimboiu (18 Octombrie 1921 – 27 Mai 1963)

00:10

28 mai: Sfântul Ierarh Nichita Mărturisitorul

23:10

Cornelius Florin: ÎPS Teodosie și Mihail Neamțu. Îmi scapă ceva?

22:25

Biserica Ortodoxă Ucraineană și-a declarat deplina independență și autonomie față de Patriarhia Rusă

22:00

Adriana Tîrnoveanu: FUSUL NEUITĂRII. Debut la ActiveNews

21:00

Povești pentru copii la ActiveNews. Azi: Povestea și Ghicitoarea Serii cu Ana și Maria. AUDIO/VIDEO

20:00

Dilema Zilei la Ro Vaccinare: Simona Halep a fost eliminată pentru că e de trei ori injectată?

19:10

Ion Cristoiu: Cum era fentată Moscova de regimul Ceaușescu în chestiunea Mareșalului Antonescu

18:00

JUSTIȚIA „NOASTRĂ”: GUNOIUL LUMII

16:56

Se învârte roata în Războiul din Ucraina: Cad măștile propagandei