Sursa fotomontaj: Realitatea Plus
După ce a câștigat din nou alegerile pentru Casa Albă, fostul președinte Donald Trump se află în fața unei mari provocări: alegerea echipei care îi va susține administrația în următorul său mandat. Deși Trump nu a confirmat încă niciun nume, mai multe sugestii au început să circule în mediul politic american, scrie Realitatea.
Pe măsură ce Donald Trump se pregătește pentru o a doua administrație, echipa sa ar putea juca un rol crucial în modul în care va aborda provocările actuale. Numele care circulă sugerează o combinație de figuri controversate și influente, iar selecția finală ar putea avea repercusiuni semnificative pentru politica americană și pentru direcția pe care Trump o va urma.
Robert F. Kennedy Jr.
Un nume care a apărut frecvent pe lista potențialelor nominalizări este Robert F. Kennedy Jr. Acesta a declarat că Trump l-a întrebat dacă ar fi dispus să reorganizeze agenții federale de sănătate, precum Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în cazul unei victorii în 2024.
„Mi-a cerut să curăț corupția,” a spus Kennedy într-un forum organizat de NewsNation. El a subliniat că dorește să pună capăt conflictelor de interese și să restabilească aceste agenții pe „traditia lor bogată de știință bazată pe dovezi și medicină bazată pe dovezi”.
Pe de altă parte, Kennedy a fost cunoscut pentru răspândirea unor informații eronate legate de sănătate și teorii ale conspirației, iar acest lucru a stârnit îngrijorări în rândul experților medicali cu privire la influența sa într-o posibila administrație Trump.
Elon Musk
Un alt nume menționat este cel al lui Elon Musk, CEO-ul Tesla. Deși Trump a subliniat că Musk ar putea fi prea ocupat pentru a face parte din cabinetul său, acesta a sugerat că miliardarul ar putea oferi consultații. „El vrea să fie implicat... Dar nu știu cum ar putea face asta cu toate afacerile pe care le conduce,” a afirmat Trump. Musk a propus anterior un „comitet pentru eficiența guvernamentală”, iar Trump a declarat că ar dori să implementeze această inițiativă sub conducerea lui Musk.
Marco Rubio
Senatorul Marco Rubio din Florida a fost, de asemenea, menționat ca un posibil membru al cabinetului. Rubio are experiență în Comitetul pentru Relații Externe al Senatului. Deși unii membri ai bazinului de susținători ai lui Trump au o serie de rezerve n privința lui, Rubio ar avea un parcurs fără probleme în ceea ce privește confirmarea în Senat, scrie newsnationnow.
Rubio, un fost oponent al lui Trump, care a devenit între timp susținător al acestuia, este recunoscut ca un politician cu o abordare fermă, în special în ceea ce privește politica externă a Statelor Unite referitoare la Iran. Deși Rubio a încercat să se prezinte ca un susținător al Ucrainei în conflictul cu Rusia, el nu s-a distanțat niciodată de opinia lui Trump, care susține că Kievul ar trebui să negocieze cu Moscova pentru a pune capăt războiului, cedând în acest proces teritorii Rusiei. Rubio ar fi fost validat rapid de un Senat controlat de republicani, dar nu este clar dacă Trump îl consideră un potențial secretar de Stat în viitor.
Aileen Cannon
O altă candidată pentru o poziție-cheie în administrația Trump ar putea fi Aileen Cannon, judecătorul federal care a respins cazul legat de documentele clasificate ale fostului președinte. Conform ABC News, o „listă propusă de personal” care circulă în rândurile campaniei sale o include pe Cannon ca pe o posibilă candidată pentru funcția de procuror general.
În privința restului echipei sale de la Casa Albă, Donald Trump a rămas până acum foarte misterios. Totuși, unele nume circulă deja.
Richard Grenell, fost ambasador al SUA în Germania și un susținător înverșunat al lui Donald Trump, este vehiculat cu insistență pentru funcția de consilier pentru securitate națională sau șef al diplomației.
Arhitecta revenirii politice a lui Trump, Susie Wiles, ar putea ocupa prestigioasa poziție de șef de cabinet.
Guvernatorul statului Dakota de Nord, Doug Burgum, este luat în considerare pentru postul de ministru al Energiei, iar senatorul de Arkansas Tom Cotton pentru șefia Pentagonului.
Tim Cotton (47 de ani) susține că a servit timp de patru ani în armata SUA, în perioada 2005-2009, și a fost mobilizat pe două teatre de operații: Irak și Afganistan. Unii contestă dosarul său militar. Eventuala sa numire la Pentagon, după ce fusese luat în calcul pentru funcția de vicepreședinte, nu ar fi o veste bună pentru țări precum Coreea de Nord, China, Iran sau Rusia. Ori Cotton s-a pronunțat pentru bombardarea infrastructurii nucleare iraniene și pentru atacuri militare împotriva celor care contestă alegerile strategice ale SUA, notează Libertatea.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
1) Imaginati-va la agricultura sa existe consilieri din randul fermierilor, mai ales cei preocupati de regenerarea naturala a pamantului si productia organica. Thomas Massie la agricultura si Joe Salatini ca unul dintre consilierii lui. https://www.thelunaticfarmer.com/blog/11/6/2024/celebration
2) Exista proiectul America 250 lansat acum ceva timp; este despre a gasi oameni pentru administratie, insa oameni normali, nu politicieni, pile, cunostinte, relatii. Pe site-ul proiectului s-au adunat deja zeci de mii de cv-uri. Tintele sunt aceleasi, coruptie zero, reconstruirea tarii.
SI cum ramane cu oprirea razboaielor ?