Cum au votat românii din diaspora pentru europarlamentare. Ultimele secții de votare s-au închis luni dimineața

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța PSD-PNL a obținut un scor de 21,33%, după numărarea a peste 98,8 % dintre voturile exprimate în străinătate, la alegerile europarlamentare, fiind urmată de Alianța Dreapta Unită - 16,3% și de AUR - 14,54%, potrivit Știripesurse.

Astfel, în  diaspora, la ora 8, după numărarea a 98,8% din cele 215994 voturi exprimate, Alianța PSD-PNL -are 21,33% (44358 voturi), Alianta Dreapta Unită  - 16,3% (33901 voturi), AUR 14,54% (30243 voturi).

Pe locul 4 se situează SOS România -  13,58% (28258 voturi), Reînnoim Proiectul european al României  - REPER 9.7% (20176 voturi), Diaspora Unita - 7,08% (14731 voturi), Nicu Ștefănuță - 5,93% (12350 voturi), Vlad Gheorghe - 5,15% (10 711 voturi)

Votul în străinătate a început sâmbătă, în Noua Zeelandă, la ora 22.00, ora României și s-a încheiat luni, la ora 8.00, pe coasta de vest a SUA și Canadei.
 
Vedeți și: Care sunt viitorii europarlamentari ai României? AUR îi trimite la Bruxelles pe Cristian Terheș, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Georgiana Teodorescu și Adrian Axinia
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Elina 10.06.2024 11:30
  Nu pot crede ca "reper", acest varf de rahatel, exista in clasament! Cine a votat cu vomele astea de extrema stanga? Toti homo si dezaxatii perversi cu un buletin valabil?
 • dejuan 10.06.2024 23:27
  " Toti homo si dezaxatii perversi cu un buletin valabil?"

  Vedeti emisiunea Ancai Alexandrescu de Luni seara, sa aflati ca "Nicu Ștefănuță - 5,93% (12350 voturi)" a fost ales ca independent pentru ca ar fi fost andorsat de manelisti si de o anume etnie conlocuitoare, precum si de vaccinistii cu certificat verde si de clasa LGBT, al carui steag l-a falfait la parlamentul eu.
  Ca explicatie mai aproape de bun simt - sa nu uitam ca securistii care numara voturile sunt sorosisti si pro-lgbt. La fel si profii de la SNSPA, (daca va enerveaza Teodorescu adus ca "analist" in ora a 3-a a Ancai.)
 • Un Strain 10.06.2024 23:37
  Mare e prostia umana... De aici se vede si lipsa de CREDINTA IN DUMNEZEU... Omenirea e pierduta... Ori nu realizeaza... Ori e adormita si Drogata.. Cum mai poate cineva vota pt cei care ne au batjocorit atit pe noi cit si familiile noastre ??? Ma asteptam sa vad vechile culori care sunt in frunte de 30 de ani la un scor de 4...5%....dar nu... Ne meritam soarta... Si stati sa vedeti ce ne au pregatit acesti colorati.... Dar stiti cum îi... Cîinele doarme pe sîrma ghimpata si e obisnuit... Atita timp cit cutitul nu a ajuns la os.... Ce ne doare ca a fost un test pt cei mai slabi dintre noi... Multi au murit... Multi sunt in perfuzii... Dar ce mai conteaza pt cei care au sufletul gol... Dar cistiga bine ?? Dumnezeu e unul singur.... Nimeni dintre noi nu va putea scapa fara sa dea explicatii pt ce a fc aici pe Pamint....
 • Davinci 11.06.2024 02:24
  Sint de acord cu marea prostie ce zace nu doar in alte tari dar si in România care au veleitati de intelectuali de buni romani – din pacate un mare fals. Sta in ppozitia de drepți fata de UE SI SUA la ce datorii are si o clasa politica seminalafabeta inarmarta cu smecheie. Șmecherie care are o arma irefutabila după cu spunea Tutzea anume "prostia." De ani si ani de zile s-a v avut ca românii nu sint un popor unit. A decăzut de la valoarea de popor la cea de "Bobor" adora populație. Nu își respecta istoria si martirii si lovesc ca vaca in trifoi cu copita unde vad cu ochii. SInt ageri la bani , avantaje. Mă mir ca nu le-a dat înainte de vot un pantof de sport si al doilea după alegeri cum s-a mai făcut. Romanul s-a șmecherit a devenit devenit un ingredient acest pervers , analfabet, cinic, inconștient , primitiv care a învățat sa facă ceva a pentru a primi bani, lemne , ceva poziții pe ici pe colo. Mă uit la CIutacu si Snickell amândoi la România tv. ev rei de ev rei care știu să-și. bată joc de prostia din tara. EI care nu și-au făcut stagiul militar in Israel au loc călduț si acoperit politic excelent. Iată cine ne învață a fi morali si ca ei mulți alții. A fost cazul COldea așa cum a fost si Țiriac si alții care apoi s-au dezumflat precum azilele morții. România își merita soarta si într-adevăr au rămas oamenii fără caracter. Mă întreb am cum niciun roman sa nu iasă in strada cind a venit Van Der Spume din UE care ne-a dat la greu vaxxinuri ? Sa nu fie un huo? Adic a loveai in Ceaușescu de fapt evreii prin Buc an Bruckner si ROman NEulander ca ac um nimeni sa aibă v vreo reacție fata de crima făcută? O rușine de popor de fricoși ordinari care își merita soarta. SI soarta va fi si mai grea pentru ca depopularea țării continua si mulți aleg orice cale pentru a scăpa de acolo. Ce folos ca ai o tara frumoasă? Nenorocirea este ca este locuită cu o șleahta de nemernici care nu merita sa fie numit popor.

  Iata ce spunea. cu mulți , mulți ani in urma marele Vlahuță. SI asta se întîmplă si azi.
  O poezie scrisă în 1881 – descrie cu o precizie năucitoare guvernanții de azi:
  ALEXANDRU VLAHUȚĂ 1881
  .
  CÂRMACII
  .
  Vai, nenorocită țară, rele zile-ai mai ajuns!
  A lor gheare-nfipte-n pieptu-ți fără milă l-au străpuns
  Și-n bucăți împart, infamii, carnea ta, avutul tău!
  Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,
  .
  Ăști nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,
  Țin a tale zile-n mână, ș-a ta cinste sub călcâi.
  Și călări pe tine, țară, se cred zei aceste bestii,
  Cum se cred ades copiii împărați călări pe trestii.
  .
  Ei sunt mari și tari, și nu au nici rușine, nici sfială
  Că-ntr-o zi, poate, urmașii le vor cere socoteală
  De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma țării
  Sunt stăpâni pe vas, pe vânturi, și pe valurile mării!
  .
  Și când cugeți c-acești trântori, astă haită de samsari
  Prin tertipuri și prin intrigi au ajuns puternici, mari,
  Și când vezi pe-a vieții scară unde-au fost și unde sunt,
  Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeți și crunt
  .
  Privesc azi din înălțime spre norodul tăvălit
  În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,
  Când te uiți cum se răsfață, cum își fac de cap mișeii,
  Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!
  .
  Ș-apoi, după ce-au dat palme, și-au scuipat în fața țării,
  După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,
  După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,
  Au curajul acești oameni de nimic, acești mișei
  .
  Au curaju-n fața lumii ca să strige-n gura mare:
  Ne vrea țara! Îi vrea țara? Auziți nerușinare!
  Vai, de-ar fi pe voia țării, știți voi unde v-ați trezi!
  Într-o ocnă, da! Acolo oasele v-ar putrezi!
  .
  Cum să mai vedem în țară cinste, muncă, propășire,
  Când spoiala azi e totul, când vezi că prin lingușire
  Și fățărnicii, netoții, au ajuns așa departe!
  Cum să-ți mai trudești viața ca să-nveți puțină carte
  Când te uiți că-n astă țară, dată pradă celor răi,
  Înțelepții sunt victime, ticăloșii sunt călăi!
  .
  .
  Alexandru Vlahuță,
  Târgoviște, iunie 1881
 • Davinci 11.06.2024 02:24
  Sint de acord cu marea prostie ce zace nu doar in alte tari dar si in România care au veleitati de intelectuali de buni romani – din pacate un mare fals. Sta in ppozitia de drepți fata de UE SI SUA la ce datorii are si o clasa politica seminalafabeta inarmarta cu smecheie. Șmecherie care are o arma irefutabila după cu spunea Tutzea anume "prostia." De ani si ani de zile s-a v avut ca românii nu sint un popor unit. A decăzut de la valoarea de popor la cea de "Bobor" adora populație. Nu își respecta istoria si martirii si lovesc ca vaca in trifoi cu copita unde vad cu ochii. SInt ageri la bani , avantaje. Mă mir ca nu le-a dat înainte de vot un pantof de sport si al doilea după alegeri cum s-a mai făcut. Romanul s-a șmecherit a devenit devenit un ingredient acest pervers , analfabet, cinic, inconștient , primitiv care a învățat sa facă ceva a pentru a primi bani, lemne , ceva poziții pe ici pe colo. Mă uit la CIutacu si Snickell amândoi la România tv. ev rei de ev rei care știu să-și. bată joc de prostia din tara. EI care nu și-au făcut stagiul militar in Israel au loc călduț si acoperit politic excelent. Iată cine ne învață a fi morali si ca ei mulți alții. A fost cazul COldea așa cum a fost si Țiriac si alții care apoi s-au dezumflat precum azilele morții. România își merita soarta si într-adevăr au rămas oamenii fără caracter. Mă întreb am cum niciun roman sa nu iasă in strada cind a venit Van Der Spume din UE care ne-a dat la greu vaxxinuri ? Sa nu fie un huo? Adic a loveai in Ceaușescu de fapt evreii prin Buc an Bruckner si ROman NEulander ca ac um nimeni sa aibă v vreo reacție fata de crima făcută? O rușine de popor de fricoși ordinari care își merita soarta. SI soarta va fi si mai grea pentru ca depopularea țării continua si mulți aleg orice cale pentru a scăpa de acolo. Ce folos ca ai o tara frumoasă? Nenorocirea este ca este locuită cu o șleahta de nemernici care nu merita sa fie numit popor.

  Iata ce spunea. cu mulți , mulți ani in urma marele Vlahuță. SI asta se întîmplă si azi.
  O poezie scrisă în 1881 – descrie cu o precizie năucitoare guvernanții de azi:
  ALEXANDRU VLAHUȚĂ 1881
  .
  CÂRMACII
  .
  Vai, nenorocită țară, rele zile-ai mai ajuns!
  A lor gheare-nfipte-n pieptu-ți fără milă l-au străpuns
  Și-n bucăți împart, infamii, carnea ta, avutul tău!
  Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,
  .
  Ăști nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,
  Țin a tale zile-n mână, ș-a ta cinste sub călcâi.
  Și călări pe tine, țară, se cred zei aceste bestii,
  Cum se cred ades copiii împărați călări pe trestii.
  .
  Ei sunt mari și tari, și nu au nici rușine, nici sfială
  Că-ntr-o zi, poate, urmașii le vor cere socoteală
  De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma țării
  Sunt stăpâni pe vas, pe vânturi, și pe valurile mării!
  .
  Și când cugeți c-acești trântori, astă haită de samsari
  Prin tertipuri și prin intrigi au ajuns puternici, mari,
  Și când vezi pe-a vieții scară unde-au fost și unde sunt,
  Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeți și crunt
  .
  Privesc azi din înălțime spre norodul tăvălit
  În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,
  Când te uiți cum se răsfață, cum își fac de cap mișeii,
  Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!
  .
  Ș-apoi, după ce-au dat palme, și-au scuipat în fața țării,
  După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,
  După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,
  Au curajul acești oameni de nimic, acești mișei
  .
  Au curaju-n fața lumii ca să strige-n gura mare:
  Ne vrea țara! Îi vrea țara? Auziți nerușinare!
  Vai, de-ar fi pe voia țării, știți voi unde v-ați trezi!
  Într-o ocnă, da! Acolo oasele v-ar putrezi!
  .
  Cum să mai vedem în țară cinste, muncă, propășire,
  Când spoiala azi e totul, când vezi că prin lingușire
  Și fățărnicii, netoții, au ajuns așa departe!
  Cum să-ți mai trudești viața ca să-nveți puțină carte
  Când te uiți că-n astă țară, dată pradă celor răi,
  Înțelepții sunt victime, ticăloșii sunt călăi!
  .
  .
  Alexandru Vlahuță,
  Târgoviște, iunie 1881
Ultima oră

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate