Cum au pompat Austria și OMV în politicienii români, miniștri, premieri, candidați la prezidențiale: Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta, Popescu Tăriceanu, Nicolae Văcăroiu, Dan Barna, Viorica Dăncilă, Sevil Shhaideh, Virgil Popescu

De Andrei Nicolae  /  

Klaus Iohannis cu soția și finii lor, familia Andreas Huber

Klaus Iohannis cu soția și finii lor, familia Andreas Huber

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber, are două mari calități: este prietenul apropiat al devoratorului de păduri românești, Gerald Schweighofer, și totodată este și finul lui Klaus Iohannis care l-a cununat. Firma amicului lui Iohannis, Michael Horst Schmit, Automobile Bavaria, de la care ia Bode BMW-uri, e înregistrată în Austria, a transmis B1TV. Soția lui e înregistrată la naștere în Republica Moldova și are numele de fată Veronica Ustaîi, fiind chiar sora lui Renato Usatîi, considerat în Republica Moldova agent al Moscovei, după cum a publicat și Rise Project.

Klaus Iohannis a fost decorat de austrieci cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” pentru servicii deosebite aduse țării lor. Candidatura lui la președinția României a fost susținută de austrieci, susține, într-un material complex, Justițiarul.

- Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer doamnei dr. Kraker Margit, Președintele Curții de Audit a Republicii Austria.

- Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria B – „Muzica”, domnului Teutsch Götz, solo-violoncelist (Salzburg, Republica Austria).

- Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Ofițer, Excelenței Sale, doamna Rauscher Isabel, ambasadorul Republicii Austria în România.

- Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler doamnei Konrad Ulla, psiholog, președintele Consiliului de Administrație al Fundației Concordia, Viena (Republica Austria).

- Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler preotului dr. Buhlmann Urs-Nicolaus, custode și arhivar la Mănăstirea Klosterneuburg (Republica Austria). Etc... (Bogdan Tiberiu Iacob)

Soția fostului premier de 78 de zile al României, Mihai Răzvan Ungureanu, Daniela Ungureanu, era administrator al firmei Petromed Solutions SRL – subsidiară a grupului OMV Petrom când acesta a fost numit în funcție. Ea a intrat în echipa executivă a companiei pe 18 decembrie 2007, la o lună după ce soțul său a fost numit director al Serviciului de Informații Externe (SIE), a dezvăluit RISE Project.

Declarațiile de avere completate în ultimii cinci ani de Mihai Răzvan Ungureanu nu consemnau calitatea de administrator a Danielei Ungureanu în Petromed Solutions – lucru care ar fi obligatoriu numai dacă activitatea acesteia în firmă ar genera venituri.

Pe de altă parte, premierul arată că soția a încasat peste 160.000 de euro  de la OMV AG Austria – firma mamă a OMV Petrom.  Banii au fost virați în perioada 2009 – 2010 și reprezintă plata unor "serviciii de consultanță medicală” prestate de Daniela Ungureanu.

Doctorul Dorin-Iosif Bardac – și el administrator al Petromed Solutions - a explicat pentru RISE Project în ce constau aceste „servicii”: „consiliul de administrație al Petromed se întâlnește de câteva ori pe an și decide din timp liniile directoare ale firmei”.

În calitate de prim ministru al României, Victor Ponta, candidat la prezidențiale, a luat decizii care au favorizat coloșii economici Petrom și Rompetrol. Aceste decizii ridică mari semne de întrebare după ce, în trecut, firmele familiei Ponta au profitat exact de pe urma acestor companii petroliere, scrie jurnalistul de investigații Daniel Befu.

OMV Petrom a sponsorizat clubul de karting unde activau fiul lui Victor Viorel Ponta și cel al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, candidat la prezidențiale ajunși, în cele din urmă, colegi de partid, scria ziaristul Stelian Negrea. în 2020.

Fiul fostului premier Nicolae Văcăroiu, Mihai, a primit monopolul pe distribuția în rețeaua de benzinării PETROM a gumei de mestecat, țigărilor, dulciurilor și altor produse consumabile, a dezvăluit EVZ.

Olguța Dana Totolici, soția fostului președinte al USR, Dan Barna, candidat USR-PLUS la prezidențiale, a câștigat 354.082 de lei în 2018, de la Petrom, adică aproximativ 6.200 de euro pe lună.

La fel ca la Ungureanu, în declarația de avere a lui Dan Barna, depusă la BEC, la rubrica de venituri ale soției, nu era completată nici o sumă.

Ea ocupa funcția de „Head of Reward & Respect Labour Litigation Department” în cadrul companiei OMV Petrom.

Tot în cadrul OMV Petrom lucra pe când era în funcție și soțul primului ministru al României Viorica Dăncilă, candidată la prezidențiale, care potrivit declarației de avere a primului ministru a câștigat în 2016 în cadrul OMV Petrom suma de 436.162 de lei (91.000 de euro), adică aproximativ 38.000 de lei (8.000 de euro) pe lună. De asemenea, și Viorica Dăncilă a lucrat la Petrom timp de 21 de ani, între 1988 și 2009, informa Ziarul Financiar.

Sucursala OMV Petrom SA din județul Argeș era manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă. El manageria operațiunile de extracție a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman. Pentru serviciile prestate, Dăncilă a fost remunerat de OMV cu următoarele sume anuale: 2009 - 195.000 RON, 2010- 154.818 RON, 2011- 233.827 RON, 2012- 311.588 RON, 2013- 335.902 RON, 2014- 354.632 RON, 2015 - 372.572 RON, 2016 - 436.162 RON ș.a. m.d.

Din 2021 s-a mutat la Transgas, ca consilier, alături de generalul SRI (r), Marius Stoica, fostul șef al acoperiților SRI, la rândul lui devenit consilier al directorului general, după ce, în 2017, a fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis. De asemenea, soțiile politicienilor Dan Motreanu (PNL), Eugen Nicolicea (PSD), Andrei Gerea (ALDE) și fosta soție a lui Daniel Chițoiu (ALDE) lucrează la Transgaz. Daniela Motreanu a fost angajată în 2018, Nicoleta Nicolicea, în 2017, iar Ayten Gerea și Elena Laura Chițoiu, în 2016, scria G4 Media.

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării și prima persoană pe care Liviu Dragnea i-a propus-o președintelui Klaus Iohannis ca să ocupe funcția de premier, în decembrie 2016, după alegerile parlamentare, a făcut parte din „boardul” companiei Petrom până când s-a răzbunat noul ministru al Energiei, Virgil Popescu, pe ea. După cum se știe, dacă Tăriceanu s-a căsătorit cu una dintre neveste la Budapesta, Popescu și-a căsătorit fiica la Viena.

Deputatul Dumitru Coarnă, singurul deputat din coaliție care a votat favorabil la moțiunea depusă împotriva lui Virgil Popescu, a aratat că ministrul Energiei este susținut nu numai de președintele Klaus Iohannis, ci și de OMV Petrom, acesta acționând în interesul companiei. Deputatul susține că producția de gaze, dar și de energie electrică a scăzut constant pe perioada celor trei mandate de ministru ale lui Popescu.

Benzinăriile Petrom deținute de soția ministrului Energiei, acțiunile la OMV Petrom vândute de Virgil Popescu, prezența în delegația oficială din Azerbaidjan a unui director de la această companie, precum și măsurile care au favorizat-o arată clar că acesta are susținere puternică din partea OMV Petrom, spune deputatul PSD Dumitru Coarnă, citat de Prahova Online.

"Are opt benzinării administrate de soția lui și uitați-vă pe declarația lui de avere din decembrie 2020 și o să vedeți că a vândut acțiuni OMV Petrom. Iar de pe pagina lui de Facebook aflăm că a fost în vizită în Azerbaidjan și a luat cu el în delegația oficială și un director de la OMV Petrom. Uitați-vă pe piața energetică și la gaze să vedeți cât a încasat OMV Petrom de când s-a creat posibilitatea speculei pe gaze: peste un milion de euro. Virgil Popescu a diminuat producția de gaze cu aproape 18 procente. Noi produceam undeva, cu Romgaz, la 100.000 -110.000 MWh gaz natural pe an și, de când a venit băiatul ăsta ministru, am ajuns la 86.000. Iar scăderea a lăsat loc speculei pe piață", a mai declarat deputatul Dumitru Coarnă sursei citate.

Și acesta este doar vârful icebergului.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
 • Leonesse 09.12.2022 07:57
  Ce-i leagă totuși pe toți aceștia care fac parte din conducerea țării ( miniștri, prim-ministru, președinte, etc...) și care au favorizat Austria care acu ne-a dat peste degete ( n-aveți voie în Schengen)? Toți sunt în rețeaua francmasoneriei, de o parte și de alta ( România și Austria).
 • Dumitru Lazar 09.12.2022 08:30
  1. Taietorul de paduri a fost decorat de ilicifsn .
  2 . Daca sperantele noastre stau in militianul coarna , inseamna ca nu mai avem nici o speranta
  3 . De ce Romania a fost singura tara comunista condusa de un analfabet si in care in 89 a murit atita lume ?
 • Mars.60 Stefan 7649 09.12.2022 14:37
  1. Da.
  2. Nu.
  3. Din acelasi motiv pt. care USA e singura tara comunista condusa de un senil psihopat cheltuitor din cauza caruia acum moare atata lume.
  4. Azi Romania e condusa de un plavan "guraliv" vaccinist din cauza caruia acum moare atata lume.
  5. Militianul Coarna e baiat gigea, face ce trebuie sa faca, ai incredere ca se rezolva... :)
 • Mircea Dragan 09.12.2022 11:36
  Dupa neadmiterea tarii in Schengen din cauza votului Austriei nu vad prea bine prietenia lui Joha cu cei de la OMV si aia de taie paduri.
  S-ar putea ca Joha sa fie suspendat (vor iesi dovezile furturilor) si aruncat in puscarie.
 • Mars.60 Stefan 7649 09.12.2022 14:51
  Vor iesi dovezile furturilor, e adevarat, dar "justitia" la noi e chioara, vede ce i se spune sa vada...
  Care judecator si-ar permite sa-i cada in cap ditamai dulapul cu tot cu"scheletii" de control din el?
  Joha nu va fi suspendat, si in ciuda dovezilor evidente va face puscarie tot atat cat va face si gunoiera frantuzoaica de la sectorul 1. Bine ar fi sa gresesc si in final sa aveti dvs. dreptate.
 • Mircea Dragan ► Mars.60 Stefan 7649 10.12.2022 17:44
  Nu se stie niciodata. Se intampla atatea.
 • ioansperling 09.12.2022 13:10
  Acum nici eu nu as fi de acord (in locul Austriei) daca toata conducerea Romaniei de la "revolutie" incoace se lasa "hranită" din palmă! E clar si pentru ei ca coruptia e in floare la noi si una e sa te folosesti de ea si alta sa te asezi cu ea la masa!
 • Mars.60 Stefan 7649 09.12.2022 15:10
  De parca coruptia lor e mai nobila sau mai rara...
  Adevarul e ca stapanilor le e sila sa stea cu slugile la masa. Asa ne-au tratat mereu, din cauza ca noi am fost de acord sa fim jumuliti la greu de ei si am renuntat usor la tot ce am avut de valoare in tara asta.
 • ioansperling ► Mars.60 Stefan 7649 09.12.2022 19:03
  Mai rară nu stiu, dar mai "nobilă" sigur este pentru ca "stapani," cum spui dumneata, ajungi cand cumperi ieftin si vinzi scump; la noi e invers! De 30 de ani au vandut cam tot ce se putea vinde si inca tot carpiti in fund sunt! Tot la cheremul "stapanilor"! Tot in pozitie de drepti in fata lor! Asta daca nu-s la pupat funduri!
  Ne-au facut pe noi sclavi si au ramas si ei tot sclavi!
 • Paul1976 09.12.2022 20:14
  Ce omit să spună ziaristi din ziua de azi este că toate multinationalele au un consiliu de administratie care sunt adevărați tâlhari. Nouă ne prezintă trepăduși ca Ponta, Tăriceanu, Dancilă, etc. Adevărați criminali economici stau bine merci în funcții de administrației nu sunt dezvăluiți opiniei publice si fură miliarde.Dacă o să căutați adevărații actionari OMV Petrom veți rămâne șocați câte sute de miliarde le intră in buzunare. Si aceasi situatie este valabilă si pentru Enel, Apa nova, Transgaz etc. Politicieni sunt niște sclavi care ling fundurile marilor criminali economici si se multumesc cu firmituri.
 • roman ortodox 09.12.2022 21:13
  Austria auster and natzi country. Get away from România
 • 4929 COX 09.01.2023 15:03
  lista cozilor de topor ......in toata splendoarea .....!
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO