Cum a apărut Covidul? Partidul Republican a întreprins o anchetă asupra Institutului de Virusologie din Wuhan, care demonstrează că virusul a fost ”eliberat” în septembrie 2019, când spitalele din jurul laboratorului au fost neobișnuit de aglomerate

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unei investigații republicane privind originile virusului Covid-19, publicată luni, Partidul Comunist Chinez a ținut virusul mortal sub tăcere în "cea mai mare mușamalizare din toate timpurile", relatează New York Post.

 Astfel. raportul arată că "o preponderență a dovezilor demonstrează că toate drumurile duc" la Institutul de Virusologie din Wuhan, laboratorul de cercetare a liliecilor, deja luat în vizor ca sursă a pandemiei, potrivit reprezentantului Michael McCaul.

"Credem că virusul s-a scurs cândva la sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie 2019", a declarat McCaul, principalul republican din Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților care a publicat raportul.

"Când și-au dat seama ce s-a întâmplat, oficialii Partidului Comunist Chinez și oamenii de știință de la Institutul de Virusologie au început să acopere frenetic scurgerea, inclusiv prin scoaterea din funcțiune a bazei lor de date cu viruși în mijlocul nopții și prin solicitarea a peste un milion de dolari pentru securitate suplimentară", a spus McCaul.

Ancheta a dezvăluit, de asemenea, o solicitare necunoscută anterior, în iulie 2019, pentru o revizie de 1,5 milioane de dolari a unui sistem de tratare a deșeurilor periculoase pentru instalația respectivă, deși acesta avea mai puțin de doi ani.

Aceasta a inclus cereri de întreținere pentru "sistemul de dezinfectare a aerului ambiental" și "sistemul de tratare a deșeurilor periculoase" - ceea ce ar indica preocupări cu privire la modul în care funcționează aceste sisteme menite să prevină scurgerile din laborator, susține raportul.

Raportul citează informații prin satelit și prin cartografiere geografică care arată că spitalele din jurul laboratorului au fost neobișnuit de aglomerate începând cu luna septembrie.

Raportul îl acuză, de asemenea, pe Peter Daszak de la EcoHealth Alliance, cu sediul la New York, precum și pe Shi Zhengli, cercetătorul principal al laboratorului din Wuhan, "femeia liliac", că au mințit cu privire la origini și au respins teoria scurgerilor din laborator ca pe o conspirație.

Daszak ar trebui să fie citat să se prezinte în fața Comisiei pentru afaceri externe a Camerei pentru a "răspunde la numeroasele întrebări pe care declarațiile sale incoerente și, în unele cazuri, de-a dreptul și cu bună știință inexacte, le-au ridicat", a declarat McCaul.

De asemenea, raportul solicită Congresului să "sancționeze oamenii de știință de la WIV și oficialii PCC care au participat la această mușamalizare".

"Aceasta a fost cea mai mare mușamalizare din toate timpurile și a cauzat moartea a peste patru milioane de oameni din întreaga lume, iar oamenii trebuie să fie trași la răspundere", a declarat McCaul.

Raportul de 84 de pagini prezintă o sumedenie de dovezi despre care republicanii spun că demonstrează că este timpul să "respingem complet piața umedă ca sursă a epidemiei".

Printre acuzațiile cheie se numără:

Raportul a citat "numeroase dovezi" că oamenii de știință din laborator - ajutați de experți americani și de fonduri guvernamentale chineze și americane - lucrau la modificarea coronavirusurilor pentru a infecta oamenii și că o astfel de manipulare putea fi ascunsă.

"Este de la sine înțeles că Shi și colegii ei, cu finanțare și sprijin din partea lui Daszak, au manipulat genetic în mod activ coronavirusuri și le-au testat împotriva sistemelor imunitare umane în 2018 și 2019, înainte de începutul pandemiei", susține raportul.

Documentul republican a doborât, de asemenea, o apărare cheie pentru cei care susțin teoria scurgerii din laborator, spunând că nu există nicio dovadă că virusul a fost modificat de oameni.

"Cercetătorii de la WIV au fost (...) capabili să modifice cu succes coronavirusuri fără a lăsa urme încă din 2016", a insistat McCaul, citând documente de cercetare anterioare.

"Prin urmare, nu mai este potrivit pentru nimeni să respingă ideea că acest virus ar fi putut fi modificat genetic înainte de a se scurge de la WIV", a spus el.

Au existat, de asemenea, "preocupări semnificative cu privire la protocoalele de siguranță din cadrul laboratorului, oficialii Departamentului de Stat al SUA avertizând în 2018 cu privire la "un deficit serios de tehnicieni și investigatori cu pregătire adecvată, necesari pentru a opera în siguranță acest laborator de înaltă siguranță".

Cu cel mult două luni înainte ca republicanii să creadă că virusul s-a scurs inițial - laboratorul a solicitat o revizuire de 1,5 milioane de dolari a "sistemului de dezinfectare a aerului ambiental" și a "sistemului de tratare a deșeurilor periculoase", susține raportul.

"O renovare atât de semnificativă la atât de puțin timp după ce instalația a început să funcționeze pare neobișnuită", se arată în raport despre laboratorul de doi ani.

Reparațiile necesare "ridică semne de întrebare cu privire la cât de bine funcționau aceste sisteme în lunile anterioare izbucnirii epidemiei de COVID-19", se arată în raport.

Într-o ipoteză privind modul în care s-a produs scurgerea virusului, raportul sugerează că un sistem de aer condiționat central defectuos "a dus probabil la o circulație a aerului mai mică decât cea ideală și a permis particulelor virale să rămână suspendate în aer mai mult timp".
 
Mai multe detalii despre anchetă pot fi consultate AICI
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • mariusmioc 05.08.2021 13:36
  Republicanii au susținut și ei isteria covid, Trump a susținut aprobarea de urgență a vaccinurilor, și acum susțin narativa care să le confirme acțiunile, că virusul covid e ceva special (automat, că se justifică măsurile speciale care au fost luate, inclusiv de mulți guvernatori republicani). Nu e nimic deosebit că s-a descoperit în 2019 un virus nou (și unde să fie descopewrit? unde există laborator de virusologie, de pildă la Wuhan). Deja în ultimul an s-au descopeirit o mulțime de „tulpini”, „variante” de covid departe de Wuhan (britanică, sudafricană, braziliană, indiană). Ele sînt declarate „tulpini” de covid și nu viruși noi doar din motive de marketing, fiindcă brandul covid a prins la prostime. Altminteri și covidul SARS-CoV-2 e doar o tulpină a virusului SARS care era cunoscut de mulți ani.
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan