Culmea ”României educate”: Un turnător al Securității ajuns vicepreședinte al Academiei deschide o conferință organizată de un plagiator. Mircea Dumitru alias ”Negulescu II” la braț cu ”Rectorul-plagiator” II de la Universitatea Ovidius din Constanța

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Cuget Liber

Foto: Cuget Liber

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța organizează, în perioada 20 - 21 iunie 2024, cea de-a X-a ediție a conferinței internaționale „Religie, Cunoaștere, Societate – Homo religiosus and homo technicus: discontinuities or congruencies?”, informează Cuget Liber din Constanța.

Potrivit organizatorilor, deschiderea manifestării are loc la Sala Seneca a Hotelului Ramada din Constanța și la eveniment participă între alții acad. prof. univ. dr. Mircea Dumitru (vicepreședinte al Academiei Române / Universitatea din București).

Universitatea „Ovidius” este condusă de rectorul Dan Marcel Iliescu, care a câștigat recent, pentru a doua oară, alegerile în care a candidat singur. Poreclit „rectorul-plagiator”, Dan Marcel Iliescu a fost dovedit cu această calitate de presa de investigații - ANCHETA - DOCUMENT - AICI

Mircea Dumitru, fost angajat Humanitas și ministru al ratatului MISA-LGBT-ist Dacian Cioloș, a fost dovedit de presă ca colaborator al Securității, mai precis turnător. CNSAS a confirmat această calitate și actualul vice-președinte al Academiei (!) se află în proces la Curtea de Apel pe acest subiect.

Conform EVZ, CNSAS a confirmat că fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, a colaborat ca turnător cu Securitatea din vechiul regim comuist. Informația a fost dezvăluită, în premieră, de „Evenimentul zilei”, în octombrie 2016, dar a fost negată vehement de fostul membru al Guvernului Cioloș. Concret, Mircea Dumitru a afirmat că nu a colaborat niciodată cu Securitatea. El a fost apărat vehement de ziariciul Mircea Marian.

La nouă luni după ce jurnalista Simona Ionescu de la „Evenimentul zilei” a scris, în premieră, că Mircea Dumitru, pe atunci ministru al Educației, a colaborat cu Securitatea din vechiul regim comunist, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a făcut public un document care aduce lămuriri referitoare la acest subiect, negat vehement de fostul membru al Guvernului Cioloș.

Astfel, o adeverință postată pe site-ul CNSAS datată cu 04.07.2017 și publicată pe siteul CNSAS pe data de 17 iulie 2017 atestă faptul că „domnul Dumitru Mircea a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din București și a semnat la data de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ Negulescu II”.

Documentul mai specifică faptul că, la fila nr. 5 din dosar, se regăsește o notă de relații nedatată, olografă, în care Dumitru scrie că se află în relații apropaite cu Ș.M, S.M, C.L.F și O.I.R..

CNSAS mai precizează că Mircea Dumitru „a avut un aport informativ scăzut, furnizând doar 5 note informative cu valoare pentru organele de securitate”.

Adeverința face referire, totodată, la o notă a Securității, datată 09.07.1983, în care se arată că fostul ministru al Educației „pe perioada colaborării a dat dovadă de solicitudine, furnizând informații utile muncii noastre”.

„Evenimentul Zilei” a scris, încă din octombrie 2016, despre faptul că Mircea Dumitru a colaborat cu Securitatea. În 2007, Mircea Dumitru a primit o adeverință de la CNSAS în care se scria că are Dosar de Rețea (numit cu indicativul „R”), adică de informator.

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 20.06.2024 19:50
    Draga si stimată securitate de atunci si de acum ,trăiam,sincer,cu convingerea ca ale voastre cadre sunt ceva mai atent selectate ,iar informatorii, așișderea.Dar imi livrați numai dezamăgiri majore.Mă mai mângâie faptul ca și la alții lucrurile se petrec aidoma.Case mari,nu glumă.Inclusiv Israel,China,Rusia.Nu știu cum e cu marțienii,dar dacă Musk îi "traduce" și pe ei,atunci nu mai e dom'le, profesionalism pe nicăieri,si toată povestea asta cu marea răsturnare va fi un mare fâs cu aere de bombă atomică.
    Securitate dragă,te vinzi la tarabă în piață în loc să ajungi la prețuri de muzeu,adică de neprețuit.Asa este când tratezi cu parveniții bogați doar in bani,dar săraci lipiți in cele sufletești sau cu fomiștii de politicieni .Singura scăpare ți-ar fi să te faci fată de casă,respectată,cu bărbatul tău,poporul român.Altfel ești doar o gheată purtată(
    vorbă orientală ).
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre