

Organizatorul protestului anti-vaccinare obligatorie din centrul Capitalei a primit o amendă de 7.000 de lei, în condițiile în care la manifestare au participat cu mult peste o sută de persoane permise, anunță Agenția MEDIAFAX, citată de SPS.
La sugestia ActiveNews, Pompiliu Diplan ne-a informat că „cei 1500 (în viziunea jandarmeriei) de participanți la protestul de ieri din Parcul Izvor sunt considerați foarte vinovați în fața statului român pentru au fost găsiți de Jandarmerie în Stare de...Libertate! În România, dacă nu știați, amenda pentru purtare ilegală de libertate este de 7000 de lei sau 3500 de lei dacă este achitată în termen de 48 de ore, termen care expiră mâine seară. Nu este un preț mic pentru a rămâne în #stareadelibertate pe care încercăm să o cultivăm la fiecare protest și trebuie să-l acoperim cumva așa că am lansat o campanie de strângere de fonduri pentru plata amenzii Jandarmeriei.
Contribuie cu 5, 10, 15 lei sau mai mult prin plata prin OP sau depunerea directă în contul RO44CECEB00008RON1332889 (POMPILIU DIPLAN) menționând la detalii „plată amendă pentru libertate” - plus eventual un nr de telefon cu ajutorul căruia să vă putem mulțumi.”, a transmis Pompiliu Diplan, cel care a obținut autorizația în numele Alianței Părinților și a altor patru asociații românești, Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, NeamUnit și Pro Decizii Informate.
"Până în acest moment, organizatorul activității a fost
sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 de lei pentru
că nu a luat măsurile necesare, astfel încât să nu permită depășirea
numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu a asigurat
respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară,
în conformitate cu prevederile HG 35 din 2021 privind prelungirea stării
de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020
privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei
de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare", a menționat
sec Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, preluată de AGERPRES.
Totuși, Jandarmeria ar trebui să se pună de acord cu Agerpres și să micșoreze amenda, pentru că Agenția Națională de Presă a susținut în transmisiile sale ca la protestul de la Parlament au participat doar câteva sute de oameni.
Cu totul altfel a prezentat realitatea Agerpres când a transmis, tot ieri, despre o manifestație din SUA a negrilor din organizația de gherilă urbană BLM, legată de infractorul negru George Floyd ucis de poliție într-o acțiune controversată acum un an. „Mii de manifestanți pe străzile din Minneapolis” a titrat cu avânt revoluționar Agerpres. Presa centrală din SUA, cum ar fi CBS, și presa locală a scris însă, de la fața locului, că e vorba de doar câteva sute de negri. Să fi inversat reporterul Agerpres din greșeală datele?
PS pentru Agerpres: Associated Press: 3,000 at Romania anti-vaccination protest amid COVID-19 rise
Spre deosebire de Agerpes, reporterița TVR Știri a fost corectă când a relatat din mijlocul manifestanților afirmând că sunt „mii și mii de oameni”. Vom reveni cu noi filmări de la evenimentul de ieri. VIDEO TVR:
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Conform prevederilor Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale începând cu data de 24.08.2018 „contravenientul poate achita în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ.”
Conform prevederilor art. 181 din Codul de procedură civil, cele 15 zile sunt calendaristice și nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește. De asemenea, când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.
Imaginează-ți că o sanctiune ar putea insemna inchisoare cu executare sau muncă în folosul comunități. Execuți pedeapsa și dupaia o contești?
Chiar nu există niciun avocat sau jurist care să
fi fost la protest și care să ia atitudine?
Scrie în procesul verbal al amnezii că contravenientul are dreptul legal pentru plângere la judecatorie în termen de 15 zile.
Deci logica spune că dacă nu ești de acord cu plata amenzii poți face plângere.
Așa încât logic este că dacă plătești înseamnă că ești de acord și îți asumi.
Și la examenul de bacalaureat spre exemplu se face contestație dacă nu ești de acord cu evaluarea, după care în urma recorectării devine oficială nota finală.
Cum ar fi după logica ta să primești o sanctiune soldată cu inchisoare sau muncă în folosul comunității, să execuți pedeapsa și dupaia să o contești. Cine îți dă inapoi timpul acela. E inepție ce spui matale și fără cunoștințe de drept.
Sper să fi fost vreun avocat sau jurist la protest și să ia atitudine în sensul ăsta. Sper că nu e iar mascaradă.
E incredibil.
Ar fi mai simplu să citim fițuica.
"Contravenientul are dreptul să facă plângere împotriva procesului verbal" la Sectorul 5
Întâmpinare sinonime:
Primire, Contestație, Obiecție, Reclamație.
Plângere sinonime:
Reclamație, Cerere.
Vreau sa îi trimit ceva.