Foto: EvZ
Pe 30 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Andrei, cel care a adus cuvântul Evangheliei în ținutul Dobrogei de astăzi. Acesta mai este numit și ocrotitorul României.
An după an, credincioșii merg, în această zi, la mănăstirea peștera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin (Constanța). Este cel mai important pelerinaj, din Dobrogea, la locul în care, spun istoricii Bisericii, apostolul Andrei s-ar fi adăpostit într-o peșteră, transmite Evenimentul Zilei.
„Conform scrierilor teologice și istorice, Andrei a ajuns pe pământul dobrogean în jurul anului 60 d. Hr. și s-a oprit cu ucenicii săi aici, unde a găsit trei preoți păgâni care slujeau în peșteră, geți de neam, cunoscuți sub numele Innal, Rimmal și Pinnal. Peștera este situată în Dealul Urluiului, la 4 kilometri de localitatea Ion Corvin și aproximativ 80 de kilometri de Constanța”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.
La fel ca și în trectu, slujba în ziua de Sfântul Andrei va fi oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.
Credincioșii, care sunt așteptați în număr mare, se vor putea închina la moaștelor Sfântului Andrei și vor putea intra în peștera despre care tradiția spune că l-ar fi adăpostit.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.