Credeți că pașapoartele de vaccinare internaționale sunt inadmisibile? Așteptați să vedeți ce urmează...

De Părău Vlad  /  

Foto: en.prnasia.com

Foto: en.prnasia.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CommonPass, dezvoltat inițial pentru a urmări testările și vaccinările COVID, pregătește calea pentru supravegherea biometrică, ce într-un final va cuprinde întreaga voastră fișă medicală, ID digital, servicii bancare digitale și un sistem de credite sociale, scrie The Defender

Prezentare generală:

  • Pașapoartele de vaccinare există deja și urmează să devină „disponibile pe scară largă” în prima jumătate a anului 2021.
  • Pașapoartele vor fi atașate unor aplicații pentru telefoane mobile care urmăresc rezultatele testelor COVID și starea de vaccinare. 
  • The Commons Project și Forumul Economic Mondial au creat the Common Trust Network/Rețeaua de încredere reciprocă, ce a dezvoltat aplicația CommonPass, care se dorește a fi un pașaport de sănătate disponibil în viitorul apropiat.
  • Aplicația le permite utilizatorilor să încarce date medicale, precum rezultatul testului COVID-19 sau dovada vaccinării, care apoi generează un cod QR pe care îl veți prezenta autorităților ca pe un pașaport de sănătate, pentru a putea călători sau participa la anumite evenimente.
  • Introducerea pașapoartelor de sănătate ca un „nou normal” a făcut parte din planul celor de la The Commons Project de la bun început, aceștia începând dezvoltarea software-ului de urmărire a datelor medicale cu mult înainte de pandemia de COVID-19.
  • Acum în parteneriat cu Forumul Economic Mondial, CommonPass reprezintă prima etapă a urmăririi și supravegherii în masă, sub pretextul protejării tuturor de boala infecțioasă; este parte integrantă a Marii Resetări și a celei de-a patra revoluții industriale.

Fundația Linux colaborează cu IBM, The COVID-19 Credentials Initiative și CommonPass, „un pașaport de sănătate” digital, pentru a dezvolta aplicații pentru dovedirea vaccinării care vor putea fi folosite la nivel global. 

Dacă inițiativa va avea succes, probabil vi se va cere să obțineți pe telefon un certificat de vaccinare care să arate când și unde ați fost vaccinați, dar și tipul de vaccin, pentru a putea călători cu avionul sau participa la un eveniment în interior, în prima fază.

„Dacă reușim, va trebui să puteți spune: Am un certificat de vaccinare pe telefon, pe care l-am primit când am fost vaccinat într-o țară, cu un întreg set de practici specifice în management-ul sănătății... care îmi folosește pentru a lua avionul spre o țară complet diferită, iar în acea țară nouă prezint dovada vaccinării pentru a putea merge la concerte care au loc în interior și la care accesul este permis doar celor care au demonstrat că sunt vaccinați”, a spus Brian Behlendorf, directorul executiv al fundației Linux.

Noțiunea de a trebui să arăți dovada unei proceduri medicale voluntare pentru a putea călători sau participa la evenimente publice este fără precedent în S.U.A., dar se prezintă ca o măsură de protejare a sănătății publice. În realitate, dacă refuzați să primiți un vaccin anti-coronavirus, vi se pune în pericol libertatea de a vă continua viața normală de zi cu zi. Iar acesta poate fi doar începutul. 

Ce trebuie să știți despre CommonPass

Cadrul comun propus „pentru redeschiderea în siguranță a granițelor” în toată lumea presupune următoarele:

1.Fiecare națiune trebuie să-și publice criteriile de „screening” de sănătate/depistare medicală la intrarea în țară folosind un format standard sau un cadru comun. 

2.Fiecare țară trebuie să autorizeze „centre de încredere” care să efectueze testări de laborator COVID-19 pentru călătoriile în străinătate și care să administreze vaccinuri listate în registrul CommonPass. 

3.Fiecare țară va accepta statusul screening-ului de sănătate prezentat de vizitatorii străini prin aplicații și servicii create în cadrul CommonPass.

4.Identificarea pacientului se face în același timp cu recoltarea probelor și/sau vaccinarea folosind un standard internațional.
 
5.Cadrul CommonPass va fi integrat în formalitățile de check-in pentru zbor și rezervare la hotel.
 
În final, cadrul CommonPass va fi sincronizat cu aplicațiile de sănătate personală existente deja, cum ar fi, de exemplu, Apple Health și CommonHealth. Dacă vrei să călătorești, fișa personală de sănătate va fi evaluată și comparată cu cerințele de primire într-o țară, iar dacă nu le întrunești, vei fi direcționat către un centru autorizat de testare și vaccinare.

Bazele pentru CommonPass s-au pus în 21 aprilie 2020, la inițiativa Fundației Rockefeller, și este parte a lansării supravegherii globale și controlului social cunoscute sub numele de „Marea Resetare”.

Potrivit CNN, „Companii precum Cathay Pacific, JetBlue, Lufthansa, Swiss Airlines, United Airlines și Virgin Atlantic, dar și sute de sisteme de sănătate din S.U.A. și guvernul Aruba,” au încheiat deja parteneriate cu Common Trust Network și aplicația lor CommonPass.

Carduri smart

CommonPass este doar un exemplu de aplicație aflată în curs de dezvoltare pentru urmărirea datelor personale de sănătate și pentru convertirea lor într-un ID de sănătate digital pe care va trebui să îl scanați doar pentru a vă duce viața obișnuită de zi cu zi. IBM a dezvoltat „The Digital Health Pass”/„Pașaportul digital de sănătate”, pe care companiile îl pot folosi pentru a verifica orice, de la rezultatele testului pentru coronavirus și vaccinare până la temperatura unei persoane.

Dacă nu aveți un telefon mobil, nu veți fi scutiți de obligația de a prezenta datele de sănătate. Companiile care sunt membre ale „COVID-19 Credentials Initiative” lucrează la un card smart care funcționează ca un certificat de sănătate ce poate fi ușor prezentat chiar dacă nu aveți un smartphone sau conexiune stabilă la Internet.
 
În 28 august 2020, Irlanda a fost printre primele țări care au început un experiment național prin inițiativa „Health Passport Ireland”/„Pașaport irlandez de sănătate”, în scopul monitorizării și afișării rezultatelor testelor COVID-19, dar și al facilitării creșterii numărului de teste COVID-19 pentru firme și pentru publicul larg, precum și pentru a afișa statusul vaccinării împotriva coronavirusului.

Între timp, inițiativa și-a schimbat denumirea în „Health Passport Europe”/„Pașaport european de sănătate” și susține că sistemul va fi curând folosit în toată lumea pentru călătoriile internaționale. Pe lângă călătorii și turism, pașapoartele de sănătate vor fi folosite pentru îngrijire medicală, evenimente, fabrici și birouri, dar chiar și în școli și centre de îngrijire a copilului.

Așadar, pentru a avea parte de „libertatea” de care ai nevoie pentru a-ți continua viața de zi cu zi, trebuie „doar” să te testezi sau vaccinezi împotriva COVID-19, trebuie ca un administrator din sănătate să creeze în numele tău un cont aferent unui pașaport de sănătate, să-ți descarci aplicația pe telefon, să primești rezultatele testului COVID-19 pe telefon (și să te testezi din nou la intervalul de timp cerut), ca apoi să prezinți informații despre istoricul tău legat de COVID-19 și vaccinare ori de câte ori ți se solicită acest lucru.

Pentru cei care nu au fost testați, Health Passport Europe spune că te poți folosi de îndată de tehnologie, descărcând aplicația Health Passport Scanner și întrebuințând-o pentru a-i scana pe alții oricând este nevoie. 

Scanarea celorlalți pentru a le vedea istoricul legat de COVID-19 „îți oferă o mare siguranță ție și familiei tale de-a lungul vieții de zi cu zi, de exemplu când te folosești de anumite servicii, în timpul călătoriei, la evenimente, la locul de muncă și în multe alte locuri.”


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Orizont 10.01.2021 16:40
    "Păstorii" si-au ales calea - Brosura de propaganda pentru vaccinare distribuita de Patriarhie in toate parohiile BOR ... Patriarhul Daniel se spală astfel pe mâini privind responsabilitatea pentru reacțiile adverse majore în urma vaccinării Covid . Nici măcar impedimentul de ordin duhovnicesc, că vaccinul conține celule de fetus avortat, nu a împiedicat BOR să se delimiteze de orice propagandă a vaccinării Covid.

    PATRIARHIA ROMÂNĂ
    CANCELARIA SFÂNTULUI SINOD
    Antet. Nr. 33/ 8 ianuarie 2021

    Înaltpreasfinția Voastră,

    Cu dragoste în Hristos, Vă comunicăm faptul că, luni 14 decembrie 2020, Secretariatul de Stat pentru Culte a organizat o întâlnire, în format videoconferință, la care au participat reprezentanți ai autorităților publice cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și reprezentanții cultelor religioase recunoscute în România.

    Între altele, în cadrul întâlnirii amintite, s-a hotărât ca, pentru o bună informare privind Campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, domnul colonel dr.VALERIU GHEORGHIȚĂ, PRESEDINTELE Consiliului național pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, să pună la dispoziția cultelor un material informativ.

    În data de 4 ianuaie 2021, Secretariatul de Stat pentru Culte a transmis la Cancelaria Sfântului Sinod materialul informativ intitulat Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită, Voluntară, Sigură, o broșură format din 18 pagini, care clarifică din punct de vedere medical mai multe aspecte cu privire la subiectul vaccinării cetățenilor împotriva virusului SARS-CoV-2.

    Întrucât, potrivit Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, în etapa a doua de vaccinare este inclus și personalul clerical care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV, Vă transmitem, Înaltpreasfinția Voastră, broșura informativă Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită, Voluntară, Sigură, împreună cu solicitarea de a transmite acest material informativ către personalul clerical și neclerical din eparhie (ierarhi, preoți, diaconi, cântăreți bisericești, vânzători/gestionari, asistenți sociali etc., de la centrul eparhial, parohii și mănăstiri), asfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze.

    Cu binecuvântare și dragoste în Hristos
    DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe

    Pr. Ionuț-Gabriel Corduneanu, Vicar Administrativ Patriarhal
  • Roncea.ro 10.01.2021 17:40
    Stimate Domnule ORIZONT, interpretarea Dvs este eronată și evident sub imperiul unor impresii personale pe care le aveți față de Patriarhie.
    În contextul de mai sus, Patriarhia Română își îndeplinește obligația firească de instituție a statului român - probabil singura autentică a statului român - de a informa și nimic altceva. Nicăieri nu se recomandă în textul de mai sus vaccinarea.
    Dimpotriva, se spune foarte clar în ultimul rând, ca să intre bine în capul tuturor, că această informare este dată tuturor "pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze".
    Dar tot Patriarhia Română s-a exprimat categoric în această privință subliniind deja printr-o adresă publică faptul că VACCINAREA NU ESTE OBLIGATORIE - link mai jos.
    Vă rugăm să judecați mai bine înainte de a face astfel de comentarii care sunt folositoare numai și numai vrăjmașului și acoliților lui.
    Nu în ultimul rând, privilegiul de a comenta sub anonimat nu trebuie să se constituie într-un avantaj.
    https://www.activenews.ro/stiri/Patriarhia-Romana-respinge-in-mod-clar-vaccinarea-obligatorie.-COMUNICAT-cu-privire-la-campania-Guvernului-si-a-Presedintiei-de-injectare-in-masa-a-populatiei-cu-vaccinul-anti-Covid-insuficient-testat-la-nivel-international-164239
  • Orizont ► Roncea.ro 10.01.2021 18:28
    Multumesc pentru clarificari. Nu am nici un obiectiv in a dobandi ipotetice "avantaje" postand sub anonimat . Pana la urma este un drept de baza si nu un "privilegiu".
  • Orizont ► Roncea.ro 10.01.2021 18:37
    Multumesc pentru clarificari. Nu am nici un obiectiv in a dobandi ipotetice "avantaje" postand sub anonimat . Pana la urma este un drept de baza si nu un "privilegiu". Constat ca unica si plapanda luare de pozitie prezentata de Patriarhie in Decembrie ramane neconvingatoare si pentru alti cititori...
  • Roncea.ro 10.01.2021 17:43
    Stimate Domnule ORIZONT, interpretarea Dvs este eronată și evident sub imperiul unor impresii personale pe care le aveți față de Patriarhie.
    În contextul de mai sus, Patriarhia Română își îndeplinește obligația firească de instituție a statului român - probabil singura autentică a statului român - de a informa și nimic altceva. Nicăieri nu se recomandă în textul de mai sus vaccinarea.
    Dimpotriva, se spune foarte clar în ultimul rând, ca să intre bine în capul tuturor, că această informare este dată tuturor "pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze".
    Dar tot Patriarhia Română s-a exprimat categoric în această privință subliniind deja printr-o adresă publică faptul că VACCINAREA NU ESTE OBLIGATORIE - link mai jos.
    Vă rugăm să judecați mai bine înainte de a face astfel de comentarii care sunt folositoare numai și numai vrăjmașului și acoliților lui.
    Nu în ultimul rând, privilegiul de a comenta sub anonimat nu trebuie să se constituie într-un avantaj.
    https://www.activenews.ro/stiri/Patriarhia-Romana-respinge-in-mod-clar-vaccinarea-obligatorie.-COMUNICAT-cu-privire-la-campania-Guvernului-si-a-Presedintiei-de-injectare-in-masa-a-populatiei-cu-vaccinul-anti-Covid-insuficient-testat-la-nivel-international-164239
  • Cc Cc 11.01.2021 08:20
    Periculos rău commonpass-ul acesta! Parcă-i pașaport comunist ...
    Și eu sunt de acord cu interpretarea gestului Patriarhiei dată de AN. Dar probabil că aceasta va fi limita peste care Patriarhia nu va mai putea trece. Iar că patriarhul este pro-vaccin o vom vedea atunci când se va vaccina personal. Dacă nu, atunci vom ști că nu este. Până atunci poate ar fi bine ca să ne vedem de ale noastre.
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”