Covidul, la fel ca TBC-ul în România: Avocata Elena Radu demonstrează că până azi CNSU impune măsuri speciale fără a le fundamenta juridic

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept (CASD) a depus la Curtea de Apel București o Cerere de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prin care a solicitat: anularea hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 1 iulie 2021 (privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România), publicată în Monitorul Oficial nr. 658 din 02 iulie 2021  și, în consecință, să dispună obligarea Comitetului National pentru Situații de Urgență să respecte dispozițiile Legii nr. 136/2020, Legii nr. 24/2000, dispozițiilor Constituției României și a tuturor legilor în vigoare aplicabile cu ocazia elaborării și adoptării de hotărâri, informează CASD.ro.


În cererea de chemare în judecată a CNSU, reprezentanta Coaliției, avocata Elena Radu, demonstrează că hotărârile emise de CNSU în baza Legii nr. 136/2020 nu respectă criteriile care să antreneze instituirea măsurilor excepționale, respectiv că CNSU nu a demonstrat că SARS-CoV-2 se încadrează definiției de „agent înalt-patogen”. CASD face o paralelă cu tuberculoza, o boală cu modalitate similară de transmitere, dar pentru care nu s-au putut institui măsuri similare tocmai din motivul că nu se încadrează definiției.
 
Redăm mai jos strălucita demonstrație pe care o face avocata Elena Radu:

„Hotărârea CNSU nr. 43/2021 a fost emisă cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 136/2020. 

Articolul 6 „Situațiile de risc epidemiologic și biologic pentru care se instituie măsurile prevăzute în prezenta lege sunt următoarele:


a) epidemie declarată prin ordin al ministrului sănătății;

b) urgență de sănătate publică de importanță internațională, certificată prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în baza declarației Organizației Mondiale a Sănătății;

c) pandemie declarată de Organizația Mondială a Sănătății și certificată prin hotărâre de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.” 

Din dispozițiile Legii nr. 136/2020 se poate observa că toate măsurile prevăzute de această lege pot fi dispuse numai în cazul existenței unui agent înalt patogen, nu a unui agent patogen obișnuit.

Acest aspect rezultă și din fișa proiectului de lege din camera decizională – Senatul (2) în care se poate observa că termenul de „agent patogen” a fost înlocuit cu termenul de „agent înalt patogen” de către Comisia juridică a Senatului, astfel cum reiese din raportul acesteia. (3)

Or, CNSU nu a făcut dovada că virusul Sars -CoV 2 care determină boala COVID-19 este un agent înalt patogen.

În acest sens, arătăm că tuberculoza este o boală cu o modalitate de transmitere similară și la fel de periculoasă, care nu a necesitat impunerea unor măsuri excepționale.

Astfel, conform informațiilor postate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (4) : 

„Ce este tuberculoza?

Tuberculoza (TB) este o boală cauzată de germeni care se transmit de la o persoană la alta prin aer. TB afectează de obicei plămânii, dar poate afecta și alte părți ale corpului, cum ar fi creierul, rinichii sau coloana vertebrală.

Cum se transmite boala?
Boala se transmite pe cale aeriană, prin inhalarea microbilor răspândiți în atmosferă de către bolnav atunci când tușește, râde, vorbește, strigă, strănută, cântă sau scuipă, răspândind în jur particule de salivă.

Cum se manifestă?

Suspiciunea de TB și prezentarea la medic se impune în caz de: tuse care durează mai mult de 3 săptămâni, pierdere în greutate, oboseală, febră (de regulă nu foarte mare), transpirații nocturne, durere toracică, dificultate la respirație, pierderea apetitului, tuse cu expectorație sanguinolentă.

Simptomele TB localizate în alte părți ale corpului depind de zona afectată.” 

Potrivit documentului ”Analiză de situație ocazionată de celebrarea Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei - 24 martie 2019” (5) postat pe site-ul INSP:

„În fiecare an, la nivel mondial, se îmbolnăvesc de tuberculoză (TB) mai multe milioane de oameni. În 2017, 10 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de tuberculoză, iar 1,6 milioane au murit din cauza bolii (inclusiv 0,3 milioane dintre persoanele cu HIV). În 2017, aproximativ 1 milion de copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză și 230. 000 de copii au decedat de TB (inclusiv copiii cu TB asociată cu HIV).” 

Aceasta în condițiile în care, în anul 2017, exista vaccin împotriva tuberculozei. „Există dovezi că vaccinarea cu BCG protejează împotriva tuberculozei pulmonare și extrapulmonare timp de până la 10 ani. Puterea de protecție pare să scadă în timp. Datele privind protecția peste 15 ani sunt limitate. Cele mai multe studii nu urmăresc după 10 ani participanții suficient de mult sau au foarte puține cazuri. Singurul studiu care a urmărit participanții timp de câteva decenii sugerează că vaccinarea cu BCG 22 poate proteja împotriva tuberculozei peste 15 ani.

Lipsa dovezilor din majoritatea studiilor ar trebui, prin urmare, să nu fie considerată o lipsă de efect.”

Or, în ceea ce privește boala COVID-19, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (6), aceasta a generat în anul 2020 un număr de 1.770.695 decedați.

Făcând o comparație între COVID-19 și TBC constatăm că acestea au o modalitate similară de transmitere, sunt la fel de periculoase și au generat la nivel mondial un număr semnificativ egal de decese (Covid -19 circa 1,77 milioane decese într-un an cu Covid-49, nu de Covid-19, iar tuberculoza 1,6 milioane decese în condițiile în care exista de mult timp pe piață un vaccin împotriva tuberculozei).

În aceste condiții în care tuberculoza nu a fost considerată ca reprezentând un risc epidemiologic ridicat care să impună măsuri excepționale, nici virusul Sars-Cov 2 nu poate fi considerat un agent înalt patogen și drept urmare nu pot fi puse în aplicare dispozițiile Legii nr. 136/2020 de către CNSU. 


2 - https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L433&an_cls=2020#ListaDocumente 

3 - https://senat.ro/legis/PDF/2020/20L433CR.PDF

4 - https://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-content/uploads/2019/04/pliant-TB-HIV_-2019-.pdf

5 - https://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-content/uploads/2019/04/Analiza-de-situatie-tb2019.pdf 

6 - https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-31-decembrie-2020-ora-13-00

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • total 08.07.2021 19:17
  Felicitari dna vocat Elena Radu! O adevarata luptatoare pentru drepturile si libertatile noastre ! Se vede din avion ca politicul ( cozile de topor si slugile celor care "conteaza " din spate) a ajuns mai specialist, decat specialistul autentic in conditiile limitate de progresul stiintei de astazi ( ex: despre virus nu se stie mai nimic )
  Sunt alaturi de dvs si sper ca multi alti compatrioti, cu ratiune si discernamant vor fi alaturi ! Sa nu lasam pe acesti nefericiti care ne conduc sa ne ingroape copii nostrii sub greutatea lacomiei, prostiei si slugarniciei fata de straini !
  Copii nostrii sunt cea mai pretioasa resursa a acestui neam, sa ne luptam pentru ei in spiritul inaintasilor nostrii, sa ne unim, sa fim intelepti si de neclintit, si sa nu ne temem, o viata avem !
 • Rusi 09.07.2021 09:16
  Membrii CNSU sunt niste paraziti care dezinformeaza populatia.
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar