Condamnatului la moarte evreu Anthony Atwood, călugărit în închisoarea din Arizona cu numele de Efrem, i s-a refuzat uciderea prin gazare. El a fost executat prin injectare cu un ser letal considerat de autorități „sigur și eficient”, la orele 20. UN AN

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-A ÎNTÂMPLAT ACUM UN AN: Condamnatul la moarte Anthony Atwood, de 66 de ani, american convertit la ortodoxie și executat azi, 8 iunie, în statul Arizona, după 38 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o, a devenit monah ortodox. El a fost tuns în Marea Schimă cu numele Efrem, ne informează Familia Ortodoxă și O Chilie Athonită.

ACTUALIZARE 8 iunie 2022, ora 21.00: Execuția a avut loc. Anthony Atwood, devenit schimnicul Efrem, i-a avut alături pe soția sa și un preot ortodox. Conform informațiilor noastre, el a fost asistat de Parintele Paisie, duhovnicul lui, ucenicul cuviosului Efrem Filotheitul.

Părintele a fost chiar în camera de execuție cu el, mâinile sale mângâindu-i capul lui Atwood în timpul procesului.

Martorii au declarat că i-a mulțumit preotului "pentru că a venit astăzi și m-a păstorit în credință" și a adăugat: "Mă rog ca Domnul să aibă milă de noi toți și ca Domnul să aibă milă de mine".

Mama lui Atwood era evreică și fugise din Austria în 1939 pentru a scăpa de naziști, a declarat avocatul său Joe Perkovich, citat de Times of Israel. La rândul ei se convertise la creștinism, respectiv la catolicism.

El a fost declarat mort la ora 10:16 dimineața, ora 20.16, ora României. Dumnezeu să-l ierte!

Citiți și VIAȚĂ și MOARTE ca-n FILME. Anthony Frank Atwood va fi executat azi pentru o crimă de acum 38 de ani pe care afirmă că nu a făcut-o. Injecția letală este „sigură și eficientă”, susțin autoritățile. Condamnatul s-a căsătorit și convertit la ortodoxie

Antonie (Frank) Atwood este acum schimnicul Efrem, anunță o pagină a Bisericii Ortodoxe din America. Ieri, marți, 7 iunie – în jurul orei 21:30 ora României – a fost tuns în închisoare în Schima Mare de către părintele său duhovnicesc, părintele Stareț Paisie, egumenul mănăstirii Sfântul Antonie din Arizona, principala mănăstire din cele 19 înființate de părintele Efrem Filoteitul din Arizona (foto mai jos). Desigur că numele ii s-a dat în cinstea părintelui Efrem, scriu colegii noștri athoniți. Dar totodată, astăzi, 8 iunie, când e programată execuția, - la ora 10.00 dimineața, ora Arizonei, ora 20.00, ora României - se sărbătorește și Sfântul Ierarh Efrem, Patriarhul Antiohiei.

Schima Mare este cel mai înalt grad în monahism. Este numit al doilea botez pentru că în cadrul acestei slujbe toate păcatele sunt iertate. Dincolo de asta, schimnicul mai primește un înger, dincolo de îngerul pe care l-a primit la botez, mai explică site-ul monahilor de la Sfântul Munte Athos.

„Mai mulți agenți ai FBI care au anchetat cazul au recunoscut că acuzațiile sunt false. Mănăstirea Sfântul Antonie din Arizona va ​​sluji un paraclis începând cu ora 20.00, ora României. Cei care pot sa îl pomenească.”, scrie Familia Ortodoxă.

Citiți și Tatiana Petrache: UN ADEVĂRAT CANDIDAT LA VIAȚĂ

I-au respins gazarea

Curtea de Apel din Circuitul 9 a respins apelul lui Frank Anthony Atwood, deținut condamnat la moarte în Arizona, privind suspendarea execuției sale în curs, informează presa din Arizona.

Atwood a fost condamnat la moarte în 1987 pentru răpirea și uciderea lui Vicki Lynne Hoskinson. El urmează să fie executat azi, miercuri. Frank Anthony Atwood a solicitat să fie omorât prin gazare cu azot, ceea ce i s-a refuzat de asemenea.

Avocații săi au susținut că, deoarece Atwood este țintuit în scaun cu rotile și suferă de o afecțiune a coloanei vertebrale, ar avea dureri atroce dacă ar fi legat de o targă pentru o execuție prin injecție letală.

Moartea prin camera de gazare ar duce, de asemenea, la o durere chinuitoare, au spus avocații săi, deoarece protocoalele din Arizona prevăd utilizarea gazului cu cianură.

Confruntat cu aceste două opțiuni, Atwood a solicitat în schimb o moarte în camera de gazare cu azot.


Un complet de trei judecători a scris că a respins cererile lui Atwood, în parte pentru că "adaptările pentru boala degenerativă a coloanei vertebrale a lui Atwood exclud constatarea că protocolul de injecție letală creează un risc substanțial de durere severă".

De asemenea, judecătorii au constatat că Atwood nu avea calitatea de a contesta protocoalele statului pentru gazul letal.

În ciuda asigurărilor din partea statului că se pot face adaptări pentru Atwood în timpul procesului de injecție letală, avocatul său, Joseph Perkovich, a declarat că există în continuare "probleme grave și persistente" cu metoda de injecție letală din Arizona, care "îi va provoca în mod intenționat dureri extreme timp de ceea ce va fi probabil o oră înainte ca, în cel mai bun caz, să cedeze la substanțele chimice de execuție".

După cum am mai informat, statul american Arizona a reluat execuțiile în mai după o pauză mai lungă venită în urma unei execuții din iulie 2014 când unui condamnat i-au fost administrate prin injectare 15 doze dintr-o combinație de două medicamente în decurs de două ore. Martorii la execuție spun că l-au văzut pe Wood gâfâind după aer pe parcursul celor două ore de chin.

Deși avocații lui au susținut că statul nu a oferit încă suficiente dovezi privind serul letal care va fi injectat prin înțepare cu acul siringii, autoritățile susțin că acesta este „sigur și eficient” (!).

„Da, statul Arizona plănuiește să mă ucidă prin injecție letală pe 8 iunie – aceasta se întâmplă să fie de mutarea moaștelor Marelui Mucenic Teodor (din a cărui icoană înțepată cu o săgeată de păgâni a izvorât sânge - n.n.)!”, a scris condamnatul Părintelui Teologos de la Sfântul Munte Athos, în urmă cu patru zile.

„A avut loc o ședință de judecată extrem de importantă ieri (03.06.22). Avocații mei au prezentat o mărturie științifică cu privire la refuzul guvernului de a testa medicamentul de execuție (pentobarbital) pentru a asigura, conform legii, eficacitatea acestuia.”, mai spune acesta în scrisoarea publicată integral de O Chilie Athonită și încheiată cu urarea Kalo Paradeiso! (o expresie athonită care se urează celor care sărbătoresc și care sunt mai aproape de moarte însemnând „Rai bun!” – n.n.).

Carte despre viața lui în România

În curând va ieși de sub tipar, la Editura Sophia, cartea „Lumina din spatele gratiilor” scrisă de Frank și Rachel Atwood, povestea unui condamnat la moarte convertit la Ortodoxie în închisorile Arizonei.

„Am fost condamnat la moarte pentru asasinarea unui copil – crimă pe care nu am săvârșit-o. Am suferit peste trei decenii de abuzuri înfricoșătoare. De aceea, în cazul meu, căutarea menirii originare a omului de a-L iubi pe Dumnezeu și pe aproapele a fost o luptă cumplită, până la sânge.

Am suferit enorm până să ajung să învăț ce înseamnă dragostea adevărată, jertfelnică, și cum pot să o pun în practică în condițiile vieții mele de condamnat la moarte. Am trecut prin mari încercări până să ajung să înțeleg că am fost creați nu pentru a ne satisface dorințele egoiste, ci pentru a căuta împlinirea dragostei de aproapele, pentru a ne dărui celorlalți și a suferi pentru ei, pentru a-i iubi așa cum ne iubește Iisus Hristos pe fiecare în parte. Iar când spun „ceilalți”, mă refer și la vrăjmașii mei.

Cei mai mulți dintre noi suntem preocupați de propriile nevoi și interese, neavând nici cea mai mică idee despre menirea noastră originară – aceea de a-L iubi pe Dumnezeu și a ne uni cu El. Din cauza aceasta, nu avem parte de experiența unei relații de dragoste autentică nici cu ceilalți. Am căzut într-un individualism în care comuniunea cu Hristos nu există și nici nu are cum să existe. Aceasta e starea în care m-am regăsit eu, în lanțurile egoismului care-mi țineau sufletul despărțit de har.

Pentru mine, adevărata luptă pentru curățire a fost o încercare disperată de a mă izbăvi de moartea veșnică.” Frank Atwood

„După aproape patruzeci de ani de închisoare, judecătoria din Arizona a emis pe numele său ordinul de execuție în 8 iunie 2022, ora 10 am, ora locală, ora 20.00 la noi. Să ne rugăm pentru el!”, îndeamnă Editura Sophia.

Ultimul mesaj al lui Anthony-Frank îl puteți vedea aici, cu traducere în limba română:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu:

CE CONȚIN DOCUMENTELE PFIZER - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
 • DanielaBMED 08.06.2022 19:49
  Revolta multora cred ca este prea mare pentru ”justitia” americana ca sa se poata exprima cumva ; o mare mizerie de justitie, o mare-mare porcarie ! Dar Dumnezeu ingaduie iar noi suntem prea mici. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ia-l pe robul Tau cu Tine in Imparatia Ta..! ( dupa ce a stat atat de mult timp inchis pe nedrept... si dupa ce acesti criminali sofisticati si diabolici nici acum nu vor sa-i respecte o ultima si fireasca dorinta. Ptiu, injectii letale ! Ptiu, democratie americana ! )
 • Radu Comsuta 08.06.2022 20:52
  America din țara tuturor posibilităților, a devenit țara tuturor răutăților. Iadul pe pământ.
 • Andri 08.06.2022 20:26
  Doamne iarta-ne pe toti si primeste-l pe Frank in Imparatia ta
 • __ 08.06.2022 20:56
  conferinta post-executir in direct
  https://youtu.be/qvcGSCVef_s

  ceea ce Dumnezeu iarta nu iarta zona din Arizona
 • DanielaBMED 08.06.2022 21:18
  N-as vrea ca revolta noastra sa impiedice linistea suisului sau la Cer...
 • Unul oarecare 08.06.2022 23:33
  Dumnezeu să-l odihnească. Cred că e în Rai, cu așa duhovnic ca părintele Paisie.
  L-am cunoscut pe părintele Paisie în primăvara asta... un sfânt. Cam jumătate din pelerinii de la Sf. Antonie, din Arizona, vorbesc românește.
 • Thermidor 09.06.2022 01:33
  Individul avea antecedente pedofile, mai rapise si abuzase un baietel, fiind condamnat pentru asta. Pe masina s-au gasit urme de vopsea roz de pe bicicleta fetitei pentru uciderea careia a fost condamnat. Nu cred ca pedofilii merita mila lui Dumnezeu si, in orice caz, nu merita sa fie regretati oricat de calugari ar fi devenit la puscarie. https://murderpedia.org/male.A/a/atwood-frank-jarvis.htm
 • cuvinte libere 09.06.2022 04:36
  Bre, sfantule, ia nu fi tu judecator in locul lui Dumnezeu!
 • Andri 09.06.2022 05:05
  Multi cu fapte reprobabile si-au schimbat viata cu ajutorul Duhului Sfant si ii cinstim ca sfinti astazi. Indiferent ca a facut sau nu el fapta asta, a stat 38 de ani in inchisoare, o plata mare, o viata de om. Cand zelosii au vrut sa ucida desfranata pentru faptele ei, Dumnezeu a iertat-o, iar acuzatorii s-au rusinat de faptele lor rele. Plange America pentru uciderea unei fetite, dar nu plange pentru avorturile care se fac pe banda rulanta. Unde e dreptatea aici? De iubire nici nu mai pomenesc, sau de iertare.
  Numai Dumnezeu stie ce s-a intamplat aici, si indiferent ce s-a intamplat, omul asta a facut canon greu.
 • Alexd 09.06.2022 07:11
  Cauta sa intelegi ce inseamna pocainta si mila in crestinism/ortodoxie. Cu adevarat din talhari putem deveni sfinti cu ajutorul Lui Hristos!
 • No fear! 09.06.2022 09:06
  https://eu.azcentral.com/story/news/local/arizona/2022/06/08/republic-reporter-describes-witnessing-frank-atwood-arizona-execution/7561081001/

  Rog traducerea in romana a acestui articol. Filmul executiei by Jimmy Jenkins. Este greu de citit, cutremurator dar evoca linistea sufletului crestinului in fata mortii si credinta in mantuire si intalnirea cu Dumnezeu.
 • Maria888 09.06.2022 11:15
  Dumnezeu sa-l ierte!
 • NS 08.06.2023 23:41
  Nu cunosc în detaliu istoricul „activităților” lui Atwood, însă (și cred că sunt în asentimentul majorității aici), orice, până la copii.
  Tipul era pedofil. Punct. Știm cu toții ce înseamnă asta. Să te legi de copii, de puii noștri, ar trebui să constituie motivul pentru un proces scurt, pur informativ, pur formal, cu o singură sentință la final - moartea.

  Dacă tipul nu s-ar fi călugărit, dacă n-ar fi schimbat imaginea de abuzator și criminal de copii cu cea de om al Domnului - ceea ce reprezintă în sine o cruntă ironie, pentru că Dumnezeu iartă El, că e bun, dar nu cred că-i iartă pe cei ce maltratează copii - și dacă ar fi rămas pentru opinia publică drept ceea ce a fost de fapt, un criminal pedofil, mă-ntreb dacă ar fi avut parte de atât de multe valuri de compătimire.
  Oare trecerea la ortodoxie, tunderea, cum se spune, îți poate ierta păcatul maltratării, abuzării și uciderii de copii?
  Să fim onești: câți dintre noi, în situația de a ne fi copilul abuzat sau ucis de un astfel de individ, am manifesta înțelegerea creștinească de a aștepta până când va fi judecat de Dumnezeu?
  Așa că, lăsați-o mai moale, fraților, cu compătimirea. Individul a primit ce-a meritat, și încă a fost mult prea puțin.
  Gândiți-vă, prin analogie, la ce face faizăr, moderna și ceilalți: atentează direct la copiii noștri. Indignarea, furia, sunt maxime în rândul celor care încă mai gândesc, corect? Și-atunci, de ce trebuie compătimit, totuși, individul ăsta?
 • Miss Ter 10.06.2023 08:17
  M-am gândit destul de atent la ceea ce ați scris și am vrut să vă împărtășesc ce cred eu.
  Ați spus că Atwood a fost un pedofil și din prisma unui om ca mine care are mulți copii vă împărtășesc părerea că a te atinge de acești îngeri pe Pământ este strigător la Cer ce merită fără discuție moartea nelegiuitilui. Însă, din perspectiva mea de creștin nu pot să nu spun că: "Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre." (Isaia 55:8,9).
  Nu pot să nu remarc cât de frumos a lucrat Dumnezeu cu acest om: i-a dat 38 de ani de pușcărie de maximă siguranță și, în pușcărie, dacă se știe că erai pedofil și că ai ucis un copil (chiar dacă să spunem că nu l-ar fi ucis) ai o viață nu grea, ci insuportabil de grea. În acești ani de pușcărie, dacă este să îi dăm crezare nu lui ci duhovnicului lui, inima acestui criminal s-a întors către Domnul Dumnezeu, s-a pocăit, a ajuns până la treptele schimei 2 și Dumnezeu i-a iertat păcatele, însă, și aici este cheia, i-a dat posibilitatea să plătească pentru consecințele faptelor sale cu viața lui.
  Din perspectivă umană, mai mult decât să-l omorâm nu avem ce-i face, nu? L-am schingiuit atât cât e permis de lege (poporul legii și oamenii legii se pricep mai bine la asta), l-am omorât, deci se poate spune că omul a plătit tot prețul pentru faptele lui.
  De aici frate, trupul și sufletul lui sunt în Mâna Domnului și a Lui este Judecata.
  Deși spun unii că Judecata Lui Dumnezeu este judecata în care Dumnezeu este judecat de oameni. Cum poate Dumnezeu să ierte un criminal pedofil? Cum poate El să îl ierte și să îl primească și în Rai pe unu ca ăsta? Și da, iartă orice păcat mai puțin hula împotriva Duhului Sfânt căci acolo se atacă însuși mijlocul mântuirii.
  Dumnezeu este minunat și Bun. Încercarea lui Lucifer cu care a doborât îngerii din Cer a fost expunerea faptului că Dumnezeu nu poate fi și drept și milostiv în același timp și pot spune că am învățat de la dumneavoastră să las deoparte păcatul judecării și osândirii în minte a fraților mei - păcat ce mereu este cu mine - căci nu pot eu să iau locul Domnului pe tronul judecății.
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 6. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

 10. Șoc în lumea medicală! Un tânăr medic din Timișoara a murit subit

Ultima oră

01:10

A murit Generalul (r) Iulian Vlad, ultimul director al Departamentului Securității Statului (23 februarie 1931 - 30 septembrie 2017). Generalul Vlad despre 1989: Mi-ar fi fost cu neputință să execut ordinul de reprimare a revoltei poporului român

01:05

30 septembrie: 16 ani de la întronizarea PF Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. ÎNTRU MULȚI ANI! O fotografie inedită cu PF Daniel la... costum!

00:15

30 septembrie: Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul Armeniei. Sfintele Mucenițe Ripsimia și Gaiani

23:45

Blocul Naționalist cere îndepărtarea din Capitala României a unor monumente ale ”eliberatorilor” și ”eroilor” care au ucis români

23:30

113 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca: „A fost un sfânt!” - spovedania de pe patul de moarte a unui securist mai puțin bolșevic decât cei de azi. Românii cer Patriarhiei canonizarea Sfântului Ardealului

23:00

Sergiu Ciocârlan: Cuviosul Părinte Arsenie Boca, darul lui Dumnezeu pentru poporul român

22:30

Artă ”grosolană” și ”lipsită de respect”, fără o ”minimă considerație” față de sentimentele unor oameni, îndepărtată dintr-un spațiu public. Un ”gunoi la suprapreț” din banii contribuabililor

21:45

A început ”Cursul 119 de vindecare sufletească la vremea crizei cu mască”: Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu. Transmisie VIDEO ÎN DIRECT

21:20

Solombănescu, promptitudine în reacții întârziate

21:04

Un studiu publicat de Radiological Society of North America a descoperit semne de leziuni cardiace la persoanele vaccinate anti-Covid care nu au avut dureri în piept

20:21

Un fenomen periculos ia amploare: DEBANCARIZAREA – Banii Gheață au devenit vitali!

20:00

VACCINUL GĂSIT ÎN OAMENI MORȚI! Studiu în NPJ Vaccines – Nature: Vaccinul ARNm anti-COVID-19, găsit în mostre de țesut de la persoane decedate

19:21

PRECIZĂRI în Cazul Al Di Meola și a unei posibile legături între vaccin și infarct

18:33

Olivia Steer: Vă rog respectuos, nu mai vorbiți prostii. Chemtrails nu există! Știința nu se discută! Se execută!

17:44

Florin Duțu: ZIUA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA. UN REGIZOR ȘI O INFECȚIE BOLȘEVICĂ - o diaree cinematografică din bani publici