Comitetul Ad-Hoc Româno-American cere reprezentanților SUA și UE să dispună anularea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov / Hitler-Stalin referitoare la România. Basarabia se poate întoarce la patrie printr-un conflict internațional - VIDEO din 2018

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o Scrisoare trimisă la Casa Albă și Departamentul de Stat cât și la Consiliul European, Comitetul Ad-Hoc Româno-American din New York cere reprezentanților SUA și UE să dispună anularea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov referitoare la România. Redăm partea principală din Scrisoarea Deschisă, transmisă și redacției ActiveNews de către dl. Nicholas Dima, fost deținut politic, jurnalist, scriitor și profesor cunoscut cititorilor noștri și din analiza FRESCA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA: Opera Marii Resetări. Evreii și chinezii, între fețele văzute și cele nevăzute ale conflictului. Nicholas Dima, fost profesor pentru US ARMY: România trebuie să se pregătească de negocierea frontierelor cu Ucraina. EXCLUSIV:

„In calitate de cetateni americani de origine romana dorim sa aducem la cunostinta forurilor de resort pozitia si situatia Romaniei si a Republicii Moldova in lumina conflctului din Ucraina.

Romania este un membru activ al Aliantei Nord Atlantice si al Uniunii Europene si totodata un aliat loial al Statelor Unite. Republica Moldova este rupta din Basarabia, o provincie romaneasca invadata si anexata de USSR impreuna cu Bucovina de Nord in 1940 in urma pactului Ribbentrop-Molotov. Acel pact sinistru a fost denuntat chiar si de semnatari, Rusia si Germania, dar consecintele lui tragice pentru Romania nu au fost niciodata remediate.

Reamintim ca granitele Romaniei moderne au fost stabilite la conferinta de pace de la Paris de la sfarsitul Primului Razboi Mondial in urma unor ample tratative internationale si a recomandarilor presedintelui American Woodrow Wilson.

In 1940 si din nou in 1944 provinciile de est ale Romaniei au fost invadate si anexate de Moscova. Acest fapt a determinat un diplomat American sa declare ca teritoriile in cauza reprezinta cea mai critica problema mostenita de generatia actuala din vechea ‘chestiune a orientului’. (Malborne Graham, "The Legal Status of the Bukovina and Bessarabia,”American Journal of International Law, Vol. 38, Oct. 1944, p. 667.) Aceasta disputa este si azi nerezolvata!

In 1991, in urma dezmembrarii fostei Uniuni Sovietice, Republica Moldova si-a declarat independenta, dar a ramas un teren de operatii si manipulari al KGB, devenit ulterior FSB.

In plus, Moscova a instigat Transnistria sa-si declarare propria independenta si mentine in aceasta regiune elemente importante din Armata a 14-a, inclusiv cantitati imense de arme si munitii prin care amenienta atat Moldova cat si Ucraina.

Este important de mentionat ca dupa dizolvarea URSS-ului Senatul American a aprobat Rezolutia 148 din 26 Iunie 1991 in care isi manifesteaza atitudinea afirmand:

„Senatul si Statele Unite sprijina dreptul la auto-determinare al populatiei din Republica Moldova si Bucovina de Nord si sustine:

1) Dreptul la auto-determinare al populatiei occupate de Sovietici in Moldova si Bucovina de Nord si in acest sens emite actuala declaratie;

2) Sustine eforturile Guvernului Moldovei de a negocia, daca doreste, reunificarea cu Romania a Moldovei si a Bucovinei de Nord asa cum a fost stabilit de Tratatul de pace de la Paris din 1920, in conformitate cu Dreptul International, si potrivit Principiului 1 al Actului Final de la Helsinki.”

Conflictul actual din Europa de Est reprezinta o noua provocare a Rusiei la adresa sigurantei Europei si a securitatii internationale. In aceasta situatie cerem Statelor Unite, Natiunilor Unite, Uniunii Europene, tarilor responsabile si organizatiilor internationale preocupate de pacea si soarta lumii sa considere si sa dispuna anularea consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov referitoare la Romania.

In calitate de cetateni informati suntem gata sa contribuim la indreptarea acestei injustitii istorice prin toate mijloacele, cunostintele si posibilitatile noastre.

Cu deosebita stima,

Nicholas Dima, PhD, Analist, Committee Coordinator

Mirela Roznoveanu, Writer-Journalist, Ad Hoc Committee secretary, New York

Cristi Boghian, Producer and Manager, Romanian TV, NY

Grigore Culian, Editor, New York Magazin”

Previziunile dlui Nicholas Dima din 27 martie 2018, de la Parlamentul României: Basarabia se poate întoarce înapoi la România printr-un conflict internațional. Să fim pregătiți! VIDEO:

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Adrian M. 21.07.2022 08:00
    Bă fraților, suntem proști sau ce?
    La ce mă ajută să îmi dea SUA, un imperiu în cadere liberă, Basarabia? Ca să fie apoi guvernată de trădători globaliști români? Și apoi să ne bage în război cu rușii? Rusia aici lângă noi rămâne pe veci. În Rusia acum lobyul globalist este puternic, iar patrioții sunt marginalizați.
    Noi trebuie în primul rând să punem patrioți la putere în Romania, Rusia și SUA. Abia apoi, ne vom putea întelege onest între noi.
    Deocamdata toate sforile mondiale sunt trase de elita satanistă globalistă, care tipărește banii lumii, asta e... Ce putem noi să facem este să trezim cât mai multă lume, să fim vocali, să fim pe fază...
Ultima oră

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO

22:30

Eminescu, Nichita, Vieru, Basarabia și Țara

21:28

Concurs de produse tradiționale - valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică

21:06

România a coborât pe locul 44 în clasamentul privind calitatea vieții și bunăstarea socială, fiind depășită de Bulgaria

19:13

Mulțimi de imigranți au luat cu asalt granița de sud a SUA. Scopul invaziei a milioane de imigranți ilegali, facilitată de Casa Albă, ONG-uri și mega-corporații – VIDEO distribuit de Elon Musk

18:10

De vorbă cu strănepoata lui Ion Creangă, despre Basarabia și Grigore Vieru. Scriitoarea Olguța Creangă-Caia: „Simt că reîntregirea este aproape și prin revenirea fraților la Mitropolia Basarabiei!”

17:32

Presupușii francmasoni milionari, la nivel mondial. Bill Gates, Warren Buffett, David René de Rothschild, Rihanna și Jay-Z, printre ei

17:21

Nicolae Manolescu, un critic minor, hermeneu al vasalilor

16:30

BTI: Borrell la CNN, declarație halucinantă: Nu-i iubim pe ucraineni, doar ne urmărim propriile interese!

15:38

Die Welt: Războiul din Ucraina s-ar putea termina anul acesta

14:15

Un deputat PSD-ist cere votarea Legii vaccinării obligatorii