Comitetul Ad-Hoc Româno-American cere reprezentanților SUA și UE să dispună anularea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov / Hitler-Stalin referitoare la România. Basarabia se poate întoarce la patrie printr-un conflict internațional - VIDEO din 2018

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o Scrisoare trimisă la Casa Albă și Departamentul de Stat cât și la Consiliul European, Comitetul Ad-Hoc Româno-American din New York cere reprezentanților SUA și UE să dispună anularea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov referitoare la România. Redăm partea principală din Scrisoarea Deschisă, transmisă și redacției ActiveNews de către dl. Nicholas Dima, fost deținut politic, jurnalist, scriitor și profesor cunoscut cititorilor noștri și din analiza FRESCA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA: Opera Marii Resetări. Evreii și chinezii, între fețele văzute și cele nevăzute ale conflictului. Nicholas Dima, fost profesor pentru US ARMY: România trebuie să se pregătească de negocierea frontierelor cu Ucraina. EXCLUSIV:

„In calitate de cetateni americani de origine romana dorim sa aducem la cunostinta forurilor de resort pozitia si situatia Romaniei si a Republicii Moldova in lumina conflctului din Ucraina.

Romania este un membru activ al Aliantei Nord Atlantice si al Uniunii Europene si totodata un aliat loial al Statelor Unite. Republica Moldova este rupta din Basarabia, o provincie romaneasca invadata si anexata de USSR impreuna cu Bucovina de Nord in 1940 in urma pactului Ribbentrop-Molotov. Acel pact sinistru a fost denuntat chiar si de semnatari, Rusia si Germania, dar consecintele lui tragice pentru Romania nu au fost niciodata remediate.

Reamintim ca granitele Romaniei moderne au fost stabilite la conferinta de pace de la Paris de la sfarsitul Primului Razboi Mondial in urma unor ample tratative internationale si a recomandarilor presedintelui American Woodrow Wilson.

In 1940 si din nou in 1944 provinciile de est ale Romaniei au fost invadate si anexate de Moscova. Acest fapt a determinat un diplomat American sa declare ca teritoriile in cauza reprezinta cea mai critica problema mostenita de generatia actuala din vechea ‘chestiune a orientului’. (Malborne Graham, "The Legal Status of the Bukovina and Bessarabia,”American Journal of International Law, Vol. 38, Oct. 1944, p. 667.) Aceasta disputa este si azi nerezolvata!

In 1991, in urma dezmembrarii fostei Uniuni Sovietice, Republica Moldova si-a declarat independenta, dar a ramas un teren de operatii si manipulari al KGB, devenit ulterior FSB.

In plus, Moscova a instigat Transnistria sa-si declarare propria independenta si mentine in aceasta regiune elemente importante din Armata a 14-a, inclusiv cantitati imense de arme si munitii prin care amenienta atat Moldova cat si Ucraina.

Este important de mentionat ca dupa dizolvarea URSS-ului Senatul American a aprobat Rezolutia 148 din 26 Iunie 1991 in care isi manifesteaza atitudinea afirmand:

„Senatul si Statele Unite sprijina dreptul la auto-determinare al populatiei din Republica Moldova si Bucovina de Nord si sustine:

1) Dreptul la auto-determinare al populatiei occupate de Sovietici in Moldova si Bucovina de Nord si in acest sens emite actuala declaratie;

2) Sustine eforturile Guvernului Moldovei de a negocia, daca doreste, reunificarea cu Romania a Moldovei si a Bucovinei de Nord asa cum a fost stabilit de Tratatul de pace de la Paris din 1920, in conformitate cu Dreptul International, si potrivit Principiului 1 al Actului Final de la Helsinki.”

Conflictul actual din Europa de Est reprezinta o noua provocare a Rusiei la adresa sigurantei Europei si a securitatii internationale. In aceasta situatie cerem Statelor Unite, Natiunilor Unite, Uniunii Europene, tarilor responsabile si organizatiilor internationale preocupate de pacea si soarta lumii sa considere si sa dispuna anularea consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov referitoare la Romania.

In calitate de cetateni informati suntem gata sa contribuim la indreptarea acestei injustitii istorice prin toate mijloacele, cunostintele si posibilitatile noastre.

Cu deosebita stima,

Nicholas Dima, PhD, Analist, Committee Coordinator

Mirela Roznoveanu, Writer-Journalist, Ad Hoc Committee secretary, New York

Cristi Boghian, Producer and Manager, Romanian TV, NY

Grigore Culian, Editor, New York Magazin”

Previziunile dlui Nicholas Dima din 27 martie 2018, de la Parlamentul României: Basarabia se poate întoarce înapoi la România printr-un conflict internațional. Să fim pregătiți! VIDEO:

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Adrian M. 21.07.2022 08:00
  Bă fraților, suntem proști sau ce?
  La ce mă ajută să îmi dea SUA, un imperiu în cadere liberă, Basarabia? Ca să fie apoi guvernată de trădători globaliști români? Și apoi să ne bage în război cu rușii? Rusia aici lângă noi rămâne pe veci. În Rusia acum lobyul globalist este puternic, iar patrioții sunt marginalizați.
  Noi trebuie în primul rând să punem patrioți la putere în Romania, Rusia și SUA. Abia apoi, ne vom putea întelege onest între noi.
  Deocamdata toate sforile mondiale sunt trase de elita satanistă globalistă, care tipărește banii lumii, asta e... Ce putem noi să facem este să trezim cât mai multă lume, să fim vocali, să fim pe fază...
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan