Comisia Trilaterală, reunită în India, a numit 2023 ”Anul unu” al Noii Ordini Mondiale

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce miniștri de externe, ambasadori, directori executivi, bancheri și academicieni pensionați s-au adunat la prima reuniune plenară globală a Comisiei Trilaterale, organizată în India, probabil cea mai influentă persoană a stat liniștită, ascultând, relatează Nikkei Asia.

James Baker, directorul Biroului de Evaluare a Rețelei de la Pentagon, nici măcar nu se afla pe lista participanților la Taj Palace Hotel din New Delhi. Dar concluziile sale de la reuniune ar putea ajunge în politicile care modelează lumea.

Baker este succesorul legendarului strateg al apărării Andrew Marshall, care a condus biroul timp de 42 de ani. El este responsabil de furnizarea către secretarul Apărării a unei evaluări a capacităților militare ale SUA în raport cu alți actori în următorii 20 sau 30 de ani.

Este posibil ca un discurs anume să fi atras atenția lui Baker, pentru că a surprins esența discuției de trei zile, care a avut loc de vineri până duminică. "Administrația Biden încearcă să convingă lumea că există o luptă titanică între autocrații și democrații. Sunt sceptic în această privință", a declarat un vorbitor. În schimb, lumea este fragmentată, cu țări - inclusiv SUA - care își urmăresc propriile interese, a adăugat vorbitorul.

Comisia Trilaterală este o organizație neguvernamentală care încearcă să aprofundeze înțelegerea între SUA, Europa și Asia.

Vorbitorul, care nu poate fi identificat în conformitate cu regulile comisiei, a continuat: "Trei decenii de globalizare - definită ca fiind integrată, bazată pe piața liberă și deflaționistă - au fost înlocuite de ceea ce va fi o perioadă de mai multe decenii de globalizare definită ca fiind fragmentată, nu bazată pe piața liberă, ci pe politica industrială și structural inflaționistă. Anul acesta, 2023, este Anul 1 al acestei noi ordini globale."

În centrul acestei schimbări se află SUA. În loc să se angajeze într-o economie neoliberală, de piață liberă, guvernul american conduce economia și industriile cheie către un set de obiective, cum ar fi echitatea internă în țară și concurența cu China, a spus vorbitorul.

Într-o astfel de lume, puterile de mijloc, precum India, Arabia Saudită și Turcia, își vor croi propriile căi, cântărind interesele economice, strategice și de apărare, a spus vorbitorul.

În mod ironic, în timp ce Comisia Trilaterală se întrunea, Arabia Saudită și Iranul au convenit să normalizeze relațiile, spulberând speranțele Israelului de a izola Teheranul. Acordul a fost intermediat de China, SUA neavând niciun rol în strângerea de mână.

Creată de filantropul David Rockefeller în 1973, comisia a încercat să aducă economia în creștere a Japoniei în Occident. În prezent, comisia s-a extins pentru a include membri din Coreea de Sud, India și Asia de Sud-Est.

Proaspăt depășită de China ca fiind cea mai populată țară din lume și cu un nou "apetit pentru lume", după cum spunea un participant, India a fost un subiect important al discuțiilor. Reprezentanții acestei țări au participat la o dezbatere animată cu omologii lor chinezi.

Atunci când un fost diplomat chinez a sugerat ca cele două națiuni "să se întâlnească la jumătatea drumului" în ceea ce privește problema frontierei lor din Himalaya și să găsească o modalitate de a rezolva diferendele, un oficial guvernamental indian a respins categoric modul în care chinezii formulau problema.

"Partea chineză trebuie să înțeleagă că nu poți submina pacea și liniștea și apoi să spui "lăsați restul relației să fie normală"", a declarat oficialul indian. "Nu poți avea violență la graniță și afaceri în interiorul țării. Nu funcționează".

Însă membrii comisiei și-au exprimat speranța că China va juca un rol în încheierea războiului din Ucraina. "Dacă Rusia va opri războiul depinde de rolul Chinei. Dacă China decide să ajute Rusia [să se sustragă] sancțiunilor, dacă China decide să furnizeze arme Rusiei, acest război poate continua foarte mult timp", a declarat un analist european.

De asemenea, deputații sunt îngrijorați de modul în care războiul a perturbat eforturile de a ajunge la emisii nete zero. "Noul conflict care este perceput în multe circumscripții este între securitatea energetică, pe de o parte, și transformarea energetică, pe de altă parte, ca urmare a Ucrainei", a declarat un membru. "Cel puțin pe termen scurt, unele dintre aceste priorități par să se fi schimbat. Acum trebuie să reordonăm aceste priorități în așa fel încât transformarea energetică să aibă loc și să devină principalul motor al direcției în care trebuie să se îndrepte investițiile."

Un alt subiect fierbinte a fost inteligența artificială. "Un sondaj de anul trecut a arătat că 49% dintre cercetătorii în domeniul inteligenței artificiale au declarat că aceasta reprezintă o amenințare existențială pentru omenire, aproape la nivelul unui dezastru de tip nuclear la scara umanității", a declarat un membru. Mulți dintre cei prezenți în sală au cerut un sistem de reglementare global care să guverneze IA.

Cu toate acestea, participanții au fost, în general, pozitivi în ceea ce privește foarte popularul ChatGPT și, mai târziu, i-au cerut în glumă robotului să scrie un poem despre Comisia Trilaterală.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
VideoNews

ULTIMELE ZILE - FINAL DAYS - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Arafat judecat pentru cei legați de pat - Remember Plandemia. Dr. Geanina Hagimă despre vaccinare și Marea Resetare - Exclusiv ActiveNews

Olivia Steer și Florin Chilian despre ActiveNews și Libertatea Presei:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • IC XC NI KA 22.03.2023 12:45
  E clar ce vor sa facă, î n s ă .. ‘Comisia Trilaterală’ a Sfintei Treimi e la cârmă!

  Iar anul în care suntem nu poate fi decât anul Mântuirii 2023, respectiv 7531.
  „Anul unu” al Noii Ordini Mondiale, inspirat de tatăl minciunii ..fix asta ne arată, al cui tată este!

  Dar cum Dumnezeu vădește tot, putem înțelege linia dreaptă în care am intrat în lupta noastră dintotdeauna pe care o avem de dus pentru mântuirea noastră!

  Doamne, ajută!
 • IC XC NI KA 22.03.2023 12:58
  “Anul unu” s-a dat deja :))
 • INJECTIA FINALA 22.03.2023 14:30
  Poem comisiei trilaterale

  Ascunsă, ipocrita, criminală
  Comisia dat'a focul la oală
  Ne fierbe precum satan planeta
  Dar Adevărul le sparge trompeta
Ultima oră

13:24

Sindicatele din Educație, din nou în stradă. Protest cu 20.000 de persoane și marș în București

12:38

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden". Presa din SUA confirmă implicarea președintelui într-o schemă de mită

11:58

Rușii au distrus primul tanc german Leopard 2 (VIDEO)

11:45

Sfidarea continuă! Arhitectul maghiar care a proiectat reabilitarea străzii Kogălniceanu din Cluj NU a ținut cont de solicitarea primăriei ca grupul statuar Școala Ardeleană să fie amplasat pe soclu

10:44

Zoe Dantes: În numele Fiului!

09:41

Alianța Familiilor din România: Solicităm voluntari pentru Luna Identității Creștine

09:29

Iulian Capsali: TREI PROBLEME ȘI CÂTEVA IDEI

09:21

Mihai Tîrnoveanu: Sâmbătă 10 iunie și vineri 16 iunie, pomenirea Părintelui Justin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă!

08:47

Pușcării pentru copii! Au apărut sistemele de recunoaștere facială, la o școală din Capitală

23:30

8 iunie 1967: Trecerea la Domnul a Otiliei Cazimir, poeta care a încântat generații întregi de copii. O furnică duce-n spate Un grăunte jumătate...

22:17

Banca Reglementelor Internaționale va folosi IA pentru a monitoriza tranzacțiile bancare globale - Instaurarea unei societăți fără numerar

21:25

OMS plănuiește „simularea” unei noi pandemii

20:35

Bijuteria românilor bucovineni din Boianul canadian, Biserica Maicii Domnului, distrusă de un incendiu. FOTO / VIDEO și cu Biserica originară din Boianul românesc din nordul Bucovinei pomenit de Eminescu în Doină

19:48

Adrian Pintea: În șa, drept, imposibil de uitat

19:18

Zice lumea: Marea contra-ofensivă a Ucrainei a început