Comisia Trilaterală, reunită în India, a numit 2023 ”Anul unu” al Noii Ordini Mondiale

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce miniștri de externe, ambasadori, directori executivi, bancheri și academicieni pensionați s-au adunat la prima reuniune plenară globală a Comisiei Trilaterale, organizată în India, probabil cea mai influentă persoană a stat liniștită, ascultând, relatează Nikkei Asia.

James Baker, directorul Biroului de Evaluare a Rețelei de la Pentagon, nici măcar nu se afla pe lista participanților la Taj Palace Hotel din New Delhi. Dar concluziile sale de la reuniune ar putea ajunge în politicile care modelează lumea.

Baker este succesorul legendarului strateg al apărării Andrew Marshall, care a condus biroul timp de 42 de ani. El este responsabil de furnizarea către secretarul Apărării a unei evaluări a capacităților militare ale SUA în raport cu alți actori în următorii 20 sau 30 de ani.

Este posibil ca un discurs anume să fi atras atenția lui Baker, pentru că a surprins esența discuției de trei zile, care a avut loc de vineri până duminică. "Administrația Biden încearcă să convingă lumea că există o luptă titanică între autocrații și democrații. Sunt sceptic în această privință", a declarat un vorbitor. În schimb, lumea este fragmentată, cu țări - inclusiv SUA - care își urmăresc propriile interese, a adăugat vorbitorul.

Comisia Trilaterală este o organizație neguvernamentală care încearcă să aprofundeze înțelegerea între SUA, Europa și Asia.

Vorbitorul, care nu poate fi identificat în conformitate cu regulile comisiei, a continuat: "Trei decenii de globalizare - definită ca fiind integrată, bazată pe piața liberă și deflaționistă - au fost înlocuite de ceea ce va fi o perioadă de mai multe decenii de globalizare definită ca fiind fragmentată, nu bazată pe piața liberă, ci pe politica industrială și structural inflaționistă. Anul acesta, 2023, este Anul 1 al acestei noi ordini globale."

În centrul acestei schimbări se află SUA. În loc să se angajeze într-o economie neoliberală, de piață liberă, guvernul american conduce economia și industriile cheie către un set de obiective, cum ar fi echitatea internă în țară și concurența cu China, a spus vorbitorul.

Într-o astfel de lume, puterile de mijloc, precum India, Arabia Saudită și Turcia, își vor croi propriile căi, cântărind interesele economice, strategice și de apărare, a spus vorbitorul.

În mod ironic, în timp ce Comisia Trilaterală se întrunea, Arabia Saudită și Iranul au convenit să normalizeze relațiile, spulberând speranțele Israelului de a izola Teheranul. Acordul a fost intermediat de China, SUA neavând niciun rol în strângerea de mână.

Creată de filantropul David Rockefeller în 1973, comisia a încercat să aducă economia în creștere a Japoniei în Occident. În prezent, comisia s-a extins pentru a include membri din Coreea de Sud, India și Asia de Sud-Est.

Proaspăt depășită de China ca fiind cea mai populată țară din lume și cu un nou "apetit pentru lume", după cum spunea un participant, India a fost un subiect important al discuțiilor. Reprezentanții acestei țări au participat la o dezbatere animată cu omologii lor chinezi.

Atunci când un fost diplomat chinez a sugerat ca cele două națiuni "să se întâlnească la jumătatea drumului" în ceea ce privește problema frontierei lor din Himalaya și să găsească o modalitate de a rezolva diferendele, un oficial guvernamental indian a respins categoric modul în care chinezii formulau problema.

"Partea chineză trebuie să înțeleagă că nu poți submina pacea și liniștea și apoi să spui "lăsați restul relației să fie normală"", a declarat oficialul indian. "Nu poți avea violență la graniță și afaceri în interiorul țării. Nu funcționează".

Însă membrii comisiei și-au exprimat speranța că China va juca un rol în încheierea războiului din Ucraina. "Dacă Rusia va opri războiul depinde de rolul Chinei. Dacă China decide să ajute Rusia [să se sustragă] sancțiunilor, dacă China decide să furnizeze arme Rusiei, acest război poate continua foarte mult timp", a declarat un analist european.

De asemenea, deputații sunt îngrijorați de modul în care războiul a perturbat eforturile de a ajunge la emisii nete zero. "Noul conflict care este perceput în multe circumscripții este între securitatea energetică, pe de o parte, și transformarea energetică, pe de altă parte, ca urmare a Ucrainei", a declarat un membru. "Cel puțin pe termen scurt, unele dintre aceste priorități par să se fi schimbat. Acum trebuie să reordonăm aceste priorități în așa fel încât transformarea energetică să aibă loc și să devină principalul motor al direcției în care trebuie să se îndrepte investițiile."

Un alt subiect fierbinte a fost inteligența artificială. "Un sondaj de anul trecut a arătat că 49% dintre cercetătorii în domeniul inteligenței artificiale au declarat că aceasta reprezintă o amenințare existențială pentru omenire, aproape la nivelul unui dezastru de tip nuclear la scara umanității", a declarat un membru. Mulți dintre cei prezenți în sală au cerut un sistem de reglementare global care să guverneze IA.

Cu toate acestea, participanții au fost, în general, pozitivi în ceea ce privește foarte popularul ChatGPT și, mai târziu, i-au cerut în glumă robotului să scrie un poem despre Comisia Trilaterală.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • IC XC NI KA 22.03.2023 12:45
    E clar ce vor sa facă, î n s ă .. ‘Comisia Trilaterală’ a Sfintei Treimi e la cârmă!

    Iar anul în care suntem nu poate fi decât anul Mântuirii 2023, respectiv 7531.
    „Anul unu” al Noii Ordini Mondiale, inspirat de tatăl minciunii ..fix asta ne arată, al cui tată este!

    Dar cum Dumnezeu vădește tot, putem înțelege linia dreaptă în care am intrat în lupta noastră dintotdeauna pe care o avem de dus pentru mântuirea noastră!

    Doamne, ajută!
  • IC XC NI KA 22.03.2023 12:58
    “Anul unu” s-a dat deja :))
  • INJECTIA FINALA 22.03.2023 14:30
    Poem comisiei trilaterale

    Ascunsă, ipocrita, criminală
    Comisia dat'a focul la oală
    Ne fierbe precum satan planeta
    Dar Adevărul le sparge trompeta
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”