Cîțu se bâlbâie privind ancheta DNA despre vaccinuri și dă vina pe PSD pentru contractul de peste 1 miliard de euro facut de el cu UE

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul prim-ministru și fost președinte al Partidului Național Liberal Florin Cîțu declară că nu are informații cu privire la o anchetă a DNA care să îl vizeze și care să aibă legătură cu achizițiile de vaccinuri anti-COVID.

El a susținut că pentru serul folosit în perioada pandemiei negocierile s-au făcut la nivel european și consideră că e nevoie ca cei care au lăsat goale în 2020 rezervele privind stocuri de medicamente și materiale sanitare să dea explicații, scrie News.ro preluat de ȘtiripeSurse.

Citiți S-A AFLAT! 1.219.335.093,89 EURO - SUMA ȘOCANTĂ plătită de români pentru vaccinurile „GRATUITE”, „SIGURE ȘI EFICIENTE” din care cele mai multe zac nefolosite și expirate. Peste 6 MILIARDE LEI și peste 1 MILIARD și DOUĂ SUTE MILIOANE EURO. DOCUMENT OFICIAL

Cîțu spune că nu știe de ancheta DNA

„Nu am aceste informații (referitoare la o eventuală anchetă a DNA care îl privește, vizând achiziția de vaccinuri anti-COVID – n.r.). DNA, bineînțeles, trebuie să-și facă treaba și daca ceva a fost, undeva, ilegal, trebuie să-și facă treaba. Despre vaccinuri, despre acele contracte am vorbit, pot să mai vorbesc, ele au fost, cum toată lumea știe, negociate și prezentate în Consiliul European unde sunt toți președinții de stat, premierii, înainte să fie făcute. Eu cred că, dacă discutăm în public, trebuie să discutăm puțin în contextul de atunci când, nu exista acest vaccin, că aceste contracte s-au făcut când nu era acest vaccin și, după aceea, cum au evoluat lucrurile. Dar, repet, instituțiile statului să-și facă treaba”, a afirmat fostul prim-ministru Florin Cîțu în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv.

Acesta a comentat și faptul că România a ajuns să distrugă cantități foarte mari de vaccinuri anti-COVID care au rămas nefolosite, el spunând, în acest context, că actualul ministru al Sănătății ar fi putut renegocia contractul în momentul în care a preluat portofoliul ministerial.

Cîțu a explicat că la momentul negocierii pentru vaccinuri, nu se știa cât va dura pandemia, câte doze de rapel erau necesare.

„Eu aș putea să mă uit, de exemplu, în acea perioadă, la un lucru mult mai grav: atunci când a început pandemia, rezervele statului lăsate de PSD erau goale. (...) Poate ar trebui să analizăm cum, unde, cine era responsabil pentru rezervele statului să fie lăsate goale, când rolul acestor rezerve de stat este acela de a ajuta tocmai în momente din acestea neprevăzute”, a adăugat Cîțu.

Întrebat dacă are ceva să-și reproșeze cu privire la acțiunile sale privind vaccinarea, fostul premier admite că sunt unele lucruri pe care le-ar fi putut face mai bine, însă subliniază că s-a opus „închiderii României”.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
  • Floreas 18.03.2023 22:35
    Derbedeul drogat tot mincinos ramane! Altii sunt de vina!
    Nu-i pute gura, cat despre constiinta...
  • crazy bobz 19.03.2023 02:21
    Cîțu = fiul satanei
  • UN_OM 19.03.2023 08:54
    ' 4 dintre apocaliptici ', acum nu li se mai aude gura, toți sunt bine mersi, așa e în ' democrație '.
  • Neptune 19.03.2023 09:03
    Nici usturoi nu a mancat, nici gura nu ii imroase. Bietul de el, e nevinovat, ceilalti sunt de vina, UE etc.Intotdeauna.
  • Mircea Dragan 19.03.2023 09:56
    ''dă vina pe PSD pentru contractul de peste 1 miliard de euro facut de el cu UE'' Cat tupeu! Pai nu el a semnat? Nu el era prim ministru?La puscarie cu el!
  • Mircea Dragan 19.03.2023 09:58
    Catu arata contractul pe care l-ai semnat!
  • Tic 19.03.2023 10:35
    Întărâta-i drace, că și mie-mi place!
  • Brainless 19.03.2023 11:54
    Nu am nici cea mai vaga idee in baza carei logici se poate prezenta un roman la urmatoarele alegeri. Este evident si pentru un prescolar ca schimbarea lui "dracu' cu tac-su" ramane in veci o strategie pierzatoare. Intreaga clasa politica de la noi si aproape de pretutindeni este putreda pana in maduva oaselor. Raul cel mai mic nu mai exista demult, asa ca noi cu cine votam? Trebuie sa fii complet idiot sa iti imaginezi ca rezolvarea unei probleme va veni de la cel care a creat-o si a profitat de pe urma ei. In ce priveste indemnul lui Catu si a celor din tagma lui, "sa lasam justitia si organele sa isi faca treaba", asta se traduce foarte simplu: statul suntem noi si singura "onoare" ramasa intre hoti este ca se acopera unul pe altul in public. Fiecare piesa din domino care cade trage dupa ea toate celelalte piese...spera ei uitand povestea acarului Paun...sau povestea lui Adrian Nastase, azi cel mai cel din tara si maine la tambal pentru niste amarate de termopane. Vor cadea cateva capete? Poate. Cu siguranta capetele care gandesc si aplica scenariul vor ramane la adapost pentru a varsa noi nenorociri in capul nostru colectiv. Rotirea cadrelor o facem astazi noi toti mergand la vot ca oile si sperand ca de data asta lupul va fi vegetarian. Un lucru este sigur: cata vreme ramanem in muribunda UE si nu trimitem pe la casele lor toti papagalii care se vor azi stapani, desi sunt incapabili sa gestioneze un sul de hartie igienica, darmite o tara, prabusirea este imposibil de oprit.
  • Carbid 19.03.2023 18:34
    Total corect si adevarat! Subscriu!
  • 4929 COX 19.03.2023 14:26
    un derbedeu ! o nula !
  • viorel craciun 19.03.2023 16:22
    Corect , spuse de domnul in cauza " Brainless " , dar asa functiioneaza " STATUL " , dintodeauna , de cand s-a inventat " roata " si in scalvagism si in feudalism si in socialism sau comunism si in asa zisa " democratie " mai noua noua dupa 90 , atat ca lozinca cat si ca " doctrina E.C si NATO " , ASPECTUL DOMINANT IN ASA ZISUL STAT ACUM PE FATA " MATERIALIST -FINANCIAR " IN MANA ALESILOR IN TRECUT MAI CU " PERDEA SOCIALISTA " UNDE SI CUM VA FUNCTIONA " STATUL " AVAND IN VEDERE CA FATA DE 5 % " ALESI SI RAMURILE LOR POLITICE SI FAMILIARE " MAI SUNT 95% LA SUTA " NEALESII " ASA ZISA " p...me " vorba domnului fost prim ministru in cauza ( care exprima un adevar ) care spre umirea tuturor , acum este " vazut " fiindca valabil era de mult si in state asa zis " cu traditie democratica veche , coane fanica " fata de noi , recte : Spania , Franta , Germania si chiar cel mai asa zis stat democratic " impartitorul lumii democratice " SUA . Aspectul clar analitic este simplu : CUM FUNCTIONEAZA STATUL SI IN MANA CUI REAL FUNCTIONEAZA STATUL ? indiferent ca este roman, francez , italian , american , etc . Iar invers cum functioneaza statul totlitarist recte : Rusia , China , etc si in favoarea cui ? Ambele forme sunt indentice ca la : POLUARE , eu poluez , tu depoluezi si banii tot la noi ajung ? sau de fapt totii traim si vom traii in ideea ca " avem un stat " ca in filmul lui "ORWELL " , IN CARE FIECARE IN FUNCTIE DE " RAPACITATEA SA MATERIALA ARE UN LOC IN STATUL ALES DE CONDUCERE SAU CONDUS PRIVILEGIAT PRIN ALES " . Cazul de " pocherist " al lui Catu , care a jucat la masa cu " pokeresti profesionisti internationali " iar acum joaca " la cacialma " nu este singurul in traditia " politica pitoreasca " romana si peste putin timp vom avea " un alt Catu " la fel de " pokerist " . Important este si nu vom stii niciodata " CINE A LUAT POTUL IN CAZUL CATU " SI " CINE VA LUA ALT POT IN CAZUL -CATU URMATOR " fiindca de vreo 30 de ani , altii mai putin cunoscutii i-au "potul " iar la media vedem tot " secursitii de 80 de anii " , unii morti , altii asa zis " vii " prin nepotii, nepotii lor , care zic unii ca " i-au potul " DAR OARE A VERIFICAT CINEVA LEGAL VREODATA CINE I-A " POTUL" DE 30 DE ANI SI PRIN CINE ? Vorba lui Hamlet " A FI SAU A NU FI " MENTIONEZ - POKERIST POLITRUK " ACEASTA ESTE INTREBARE
  • Rusi 19.03.2023 17:28
    Ce tupeu de infractor are Cîțu .
  1. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  4. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  5. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  6. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  7. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  8. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  9. Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

  10. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

Ultima oră

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Și care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste