Cioloș a vrut să ne ucidă pisicile! Proiectul unui deputat REPER

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE - Conform sursei citate, deputatul a anunțat că retrage propunerea legislativă, după reacțiile de revoltă generate.
 
Potrivit unei propuneri legislative, pisicile considerate a fi fără stăpân puteau fi capturate, duse în adăposturi și, după caz, eutanasiate, a relatat Știripesurse.

"În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresia 'animal fără stăpân' are următoarea semnificație - orice câine sau pisică crescut, adăpostit, ținut pe domeniul public, în locuri publice sau în spațiile adiacente acestora, în afara proprietății stăpânului sau deținătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, inclusiv identificat prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor", prevede propunerea legislativă inițiată de deputatul neafiliat Daniel-Liviu Toda și susținută de alți cinci deputați neafiliați, potrivit Agerpres.
 
Potrivit proiectului, Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului București, au obligația de a înființa, în funcție de necesități, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, servicii specializate pentru gestionarea animalelor fără stăpân.

De asemenea, Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului București, au obligația de a amenaja și de a suplimenta din fonduri proprii în funcție de necesități, în anumite condiții prevăzute de proiect, adăposturile publice pentru animale fără stăpân și au totodată obligația de a încadra în serviciile specializate pentru gestionarea animalelor fără stăpân cel puțin un tehnician veterinar pentru evidență și supraveghere.

Prinse, adăpostite 30 de zile, apoi eutanasiate

Animalele fără stăpân vor fi cazate în adăposturile serviciilor pentru gestionarea lor pentru o perioadă de 30 zile lucrătoare. Populația trebuie informată despre existența adăpostului, programul de vizitare, posibilitatea de adopție sau revendicare, prin afișare la sediul adăpostului și al serviciului specializat.

Animalele bolnave incurabil, declarate ca atare, în urma unui examen medical, efectuat de medicul veterinar, examen la care pot asista reprezentanți din partea organizațiilor neguvernamentale pentru protecția animalelor, în baza fișei de observație, vor putea fi eutanasiate de îndată, prevede propunerea legislativă.

"Totodată, animalele nerevendicate sau neadoptate vor fi eutanasiate, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie, dar nu mai mic decât 30 de zile, cu excepția motivelor medicale justificate de medicul veterinar. Decizia de eutanasiere se emite pentru fiecare animal în parte, după ce se constată că au fost parcurse toate etapele prevăzute de prezenta ordonanță de urgență", mai stipulează proiectul.

Până la îndeplinirea procedurii de eutanasiere, animalele pot fi revendicate sau adoptate.

Cheltuielile necesare aducerii la îndeplinire a procedurilor prevăzute de actul normativ se suportă din bugetul local sau din alte surse.

Acțiunile de capturare, adăpostire, deparazitare, vaccinare, sterilizare, revendicare/adopție se realizează cu respectarea normelor și măsurilor sanitar-veterinare referitoare la protecția animalelor, iar la acestea vor participa și reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor pentru protecția animalelor.

Reprezentații asociațiilor și fundațiilor pentru protecția animalelor vor participa la aceste acțiuni, atât în cadrul adăposturilor publice din cadrul serviciilor specializate pentru gestionarea animalelor fără stăpân, cât și în cadrul adăposturilor private care sunt în parteneriat cu Consiliile locale.

Împiedicarea participării reprezentanților asociațiilor și fundațiilor pentru protecția animalelor la aceste acțiuni se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei.

Proiectul mai prevede, între altele, că la nivelul serviciilor specializate pentru gestionarea animalelor fără stăpân se înființează Registrul de evidență a animalelor fără stăpân capturate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari.

Identificarea animalelor cu stăpân se suportă de către aparținător.

Inițiatorul arată, în expunerea de motive, că până astăzi s-a reglementat exclusiv modul de gestionare a populației de câini de rasă comună și "s-a pierdut din vedere populația tot mai numeroasă de pisici din rasa comună".

"Chiar dacă acestea nu pun în pericol oamenii, trebuie să avem în vedere faptul că numărul lor tot mai mare determină, în ciuda sancționării penale a uciderii lor sau a relelor tratamente aplicate, imposibilitatea procurării hranei și transmiterea unor maladii specifice care se traduc prin suferințe comune. Pe de altă parte, inexistența unui cadru legislativ care să reglementeze gestionarea populației pisicilor fără stăpân înseamnă imposibilitatea pentru unitățile administrativ-teritoriale de a aloca fondurile necesare adăposturilor, tratamentului și sterilizării lor. Nu în ultimul rând, inexistența obligativității microcipării pisicilor permite mai ușor abandonarea lor de către proprietari. Astfel, se impune modificarea și completarea prevederilor OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân prin acordarea unui tratament identic și pisicilor", susține inițiatorul.

Propunerea legislativă a fost depusă la Senat, ca primă Cameră sesizată.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (17)
  • Mircea Dragan 14.03.2024 09:47
    '' deputatul neafiliat Daniel-Liviu Toda ''
    La cat e de tembel nu ma mira ca nu-l vrea nimeni in ''partid''.
    Bah tantalaule asta-i ultima voastra grija? Nu preturi, nu conditii, nu nimic! Pisicile!
    Tu habar nu ai ptr ce esti lasat aici de bunul Dumnezeu! Sa ai grija de creatiile LUI. Tu un cretin vrei sa le omori. Cu ce te deranjeaza , scarba?
  • Dorel Timpa 14.03.2024 09:50
    Proiect de lege : sa fie eutanasiati toți parlamentarii care vor sa omoare pisicile și cățeii, cu legile lor criminale ai absurde.
  • Mielu' 14.03.2024 10:48
    Iata unul din semnele unei societati asfixiate intr-un labirint legislativ birocratic kafkian care, sub poleiala vietii civilizate si a grijii (obsesiv-compulsive) fata de "binele comun", vezi Doamne!, faciliteaza abuzurile de tot felul, fraudele si minciuna senina. Totul sub acoperirea unei legislatii imbarligate.
    O societate care nu mai are o economie reala, productiva de bunuri reale, prin care sa asigure locuri de munca cetatenilor, deci subzistenta societatii, si atunci recurge la inventarea unor servicii si organisme de control, represiune soft, care sa ofere slujbe celor fara alte optiuni, dupa modelul american, care si-a transmutat (ofshoring) industriile producatoare in tarile subdezvoltate, cu cheltuieli de productie insutit mai scazute. Acasa, majoritatea o lume progresiv deprofesionalizata, accepta joburi preponderent in cateva sectoare -- comert, industria de turism si ospitaliera, de entertainment, diverse servicii, sanatate, armata (razboaiele interminabile ofera locuri de munca si de "viitor" garla) si politie, birocratie de stat.

    Si nu in ultimul rand, aceste biete animale fara stapan, care scapa de eutanasierea imediata, sunt oferite diferitelor laboratoare spre experimentele lor dracesti in folosul diferitelor industrii si complexului industrial medico-farmaceutic-militar. Adica o viata de tortura si chinuri inimaginabile. Asta este lumea pe care o cultivam azi, fara mila, fara iubire, fara compasiune, fara rusine sau remuscari. Calcul rece al profiturilor, balanta contabila intre pierderi si beneficii pt cei cativa la varf.
  • Tic 14.03.2024 11:05
    Multe dintre animale sunt sterilizate,adăpostite,tratate si hrănite de catre oamenii din zonă.Au cuști ,cotețe sau stau in subsoluri unde au stârpit șoarecii si sobolanii.
    Îngerii ăștia cu patru lăbuțe ar trebui protejați,nu uciși.
  • Bogdan_Enachi 14.03.2024 11:47
    "Ingerasi cu patru labute"?
    Si cateii care au omorat acea femeie din Bucuresti, tot ingerasi cu patru labute erau?
    Asta e cea mai buna lege de la revolutie incoace.
    Vrem o civilizatie ca in afara, dar sa o faca altii, nu noi.
    Animalele nu au ce cauta pe strazi. Nu conteaza de care sunt. Fac mizerie si calci in ea si o duci in apartamnet sau in masina. Va convine asa? Nu mai zic, unii "ingerasi" ataca copiii.
    Mai de pret sunt copii decat animalele.
    Si e normal sa fie eutanasitati. Aveti idee cati bani cheltuie statul pe mancarea atator animale din padocuri?
    Cu banii asia se pot creste alocatiile pentru copii.
    Aveti dreapta socoteala si dragoste de oameni.
  • Carbid ► Bogdan_Enachi 14.03.2024 12:05
    Cine vrea, măh 'o civilizatie ca afară' ??? Nu mai bateți câmpii!
    Aici era vb de pisici si dvs ați trecut la dulăi!!! Tipic comunist...
  • Mielu' ► Bogdan_Enachi 14.03.2024 12:13
    Dumneata imi pari ca nu ai dragoste nici pt unii, nici pt altii -- oameni sau necuvantatoare.
    Invoci acele intamplari tragice ca justificare pe cand grija cea mare e sa sa nu care cumva sa calci in ceva urat mirositor din neatentie, sa-ti reaminteasca brusc oful lipsei de "civilizatie."
  • The Big One ► Bogdan_Enachi 14.03.2024 14:22
    Civilizatia ,,ca afara,, presupune existenta unui numar foarte mare de sobolani -tocmai din cauza eutanasirii pisicilor maidaneze-a caror urina(pt.a oferi doar un exemplu)in contact cu ustensile de bucatarie provoaca moartea omului-caz intamplat in Anglia.Molime provocate de sobolani in Anglia pentru care tot pisicile au fost invinovatite si omorate ,sunt consemnate de istorie.Dar,poate,Asta SE doreste:imbolnavirea noastra si acest mod:mai se reduce nr.de locuitori.Sa nu credeti ideile pt.aceste propuneri legislative vin din Romania.
  • Mircea Dragan ► Bogdan_Enachi 14.03.2024 16:31
    ''Cu banii asia se pot creste alocatiile pentru copii.''
    Tu Bogdan esti vre-un prost insurat cu o cretina care asteapta sa le dea statul bani sa creasca cei 6 copii?
    Mah jegule, daca nu ai avut 3 lei ptr un prezervativ cum te gandeai ca o sa ai ptr echipa de handbal?
    Jegule eu te-as agata cu , capul in jos de un stalp sa te pisa in mecla toti cainii si pisicile.
  • Mircea Dragan ► Bogdan_Enachi 14.03.2024 18:10
    @BOGDAN ENACHE - ''Fac mizerie si calci in ea si o duci in apartamnet sau in masina. ''.
    Pisica nu face in mijlocul strazii. Ea sapa gropita , face si astupa. Gropita o face in pamant nu in asfalt. Aia de fac pe trotuar sunt cainii de ''companie'' tinuti de unii ca tine in casa. Aia sunt cei care nu surata dupa animalele lor.
    Esti un prost.
  • Mielu' 14.03.2024 11:30
    Iata unul din semnele unei societati asfixiate intr-un labirint legislativ birocratic kafkian care, sub poleiala vietii civilizate si a grijii (obsesiv-compulsive) fata de "binele comun", vezi Doamne!, faciliteaza abuzurile de tot felul, fraudele si minciuna senina. Totul sub acoperirea unei legislatii imbarligate.
    O societate care nu mai are o economie reala, productiva de bunuri reale, prin care sa asigure locuri de munca cetatenilor, deci subzistenta societatii, si atunci recurge la inventarea unor servicii si organisme de control, represiune soft, care sa ofere slujbe celor fara alte optiuni, dupa modelul american, care si-a transmutat (ofshoring) industriile producatoare in tarile subdezvoltate, cu cheltuieli de productie insutit mai scazute. Acasa, majoritatea o lume progresiv deprofesionalizata, accepta joburi preponderent in cateva sectoare -- comert, industria de turism si ospitaliera, de entertainment, diverse servicii, sanatate, armata (razboaiele interminabile ofera locuri de munca si de "viitor" garla) si politie, birocratie de stat.

    Si nu in ultimul rand, aceste biete animale fara stapan, care scapa de eutanasierea imediata, sunt oferite diferitelor laboratoare spre experimentele lor dracesti in folosul diferitelor industrii si complexului industrial medico-farmaceutic-militar. Adica o viata de tortura si chinuri inimaginabile. Asta este lumea pe care o cultivam azi, fara mila, fara iubire, fara compasiune, fara rusine sau remuscari. Calcul rece al profiturilor, balanta contabila intre pierderi si beneficii pt cei cativa la varf.
  • andriban 14.03.2024 13:21
    Că n-am ce aprecia la Cioloș e una, că articolul are un titlu în "perfect acord logic" cu conținutul e alta... Ori bate și pe aici tâmpirea globală, ori platforma se transformă pe aceeași rețetă falimentară a presei de milogeală.
  • The Big One 14.03.2024 14:04
    Pisicile sunt cele care "controleaza" numarul de soareci si sobolani -a caror prezenta pune in pericol viata umana(daca un sobolan urineaza pe un produs pe care omul il ingereaza,aceasta din urma poate muri:Caz real care s-a intamplat in Anglia).Si ,by the way, tot in Anglia in timpul unei molime au fost omorite toate pisicile ,considerate vinovate pt.aparitia molime respective.Ulterior s-a descoperit ca de fapt sobolanii au provocat-o.In occident e plin de sobolani pe strazi tocmai pt.ca nu exists pisici maidaneze(ex.:Anglia,Germania).Nu foarte civilizat,nu-i asa? Dar ,poate CA Asta SE doreste:sa ne imbolnavim si din aceasta sursa!
  • Quintessence 14.03.2024 17:45
    Ciolos ar merita bagat intr-o camera cu 100 de sobolani si uitat acolo.
  • IC XC NI KA 14.03.2024 21:34
    “Unde ești, Adame?” - se vedea în film faza cu pisicile din Sf. Munte Athos.

    Cine crede ca reglează el ființele lăsate de Dumnezeu cu un rost, fără să le știe rostul, luând ca “argument” cine știe ce caz particular sau vreun incovenient, s-ar putea să se înșele. Posibil nu-i așa?

    Fiind posibil ..poate cerceta un caz din China.. când s-au gândit ei așa să eradicheze ciorile de au ajuns la o foamete din lipsa de cereale, pe motiv de dăunători, de au ajuns să ..importe ciori din Rusia :))

    Cam așa e cu echilibrul lăsat de Dumnezeu și cu dezechilibrul unuia sau altuia trezit ..dar totuși adormit ..

    Așadar, “Unde ești, Adame?”..

    Doamne, miluiește.
  • Aly09 15.03.2024 11:59
    Să fie ei eutanasiați !!!
  • Rusi 15.03.2024 21:29
    Trebuie un proiect de lege ca Ciolos sa fie condamnat la moarte prin spanzuratoare.
Ultima oră

13:40

Azi: Pelerinajului de Florii din București începe la orele 16.00 de la Mănăstirea Radu Vodă

12:31

WSJ: Serviciile secrete americane consideră că nu Putin a ordonat moartea lui Navalnîi

11:14

O minune de Paști

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată

06:30

Sâmbăta lui Lazăr. Ultima zi a Postului Mare în care se mai fac parastase pentru cei adormiți. Arhim. Ioanichie Bălan despre Cuvântul Domnului: ”Lazăre, vino afară!”

06:00

27 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului

23:45

Sorin Gheorghe Suciu: Schimbarea la Față a României și Rostul creștin în opera lui Vasile Voiculescu

23:30

O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

23:10

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 61 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

23:00

26 aprilie: Poetul, medicul, rugătorul mistic și deținutul politic Vasile Voiculescu. 61 de ani la Ceruri

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot