
foto: csid.ro

Jurnaliștii din Arad au prezentat dovezi conform cărora în secțiile de Covid ale Spitalului Județean Arad s-au folosit cantități exacerbate de morfină pentru pacienți, relatează Ziarul Național :
”Astfel, în intervalul 1 aprilie 2020-1 mai 2021, pe trei secții de terapie intensivă ale Spitalului Clinic Județean de Urgență, destinate pacienților infectați cu virusul Covid, s-au folosit aproape 11.000 de doze de morfină. La ATI I – secție cu 27 de paturi – s-au folosit, în acest interval, aproape 3.000 de doze de morfină, la ATI II – secție cu 15 de paturi – s-au folosit în jur de 2.000 de doze de morfină, în timp ce pe secția ATI IV – o secție cu doar 12 paturi – s-ar fi folosit, în același interval, peste 6.000 de doze de morfină – adică aproape triplu decât consumul înregistrat la secția ATI II, de exemplu”.
Potrivit directorului medical interimar al Spitalului Județean Arad ”Situațiile primite vor fi analizate de către medici specialiști care, la final, vor înainta concluziile acestei analize”, a spus dr. Lenuta Timiș.
”Conform reglementărilor din registrul național al stupefiantelor, morfina se administrează în doze de câte 20 mililitri, la 4 ore, ceea ce înseamnă un maximum de 6 fiole în 24 de ore pentru un pacient”, precizează Claudia Marcu pentru Ziarul Național. ”Or, aceleași surse certifică faptul că sunt cazuri în care ar fi fost depășită cu mult limita maximă acceptată. De exemplu, un pacient care a stat internat timp de trei săptămâni pe secția ATI IV ar fi primit peste 250 de doze de morfină. Ceea ce, dacă facem un calcul matematic simplu, ar însemna administrarea a 12 doze de morfină pe zi, adică dublul admis pentru 24 de ore”, scrie Arad Online.
Oana Lăzărescu, avocatul care îi reprezintă pe cei care și-au pierdut rudele în secțiile de Covid din Arad a declarat că ”Rudele celor decedați în spitalele din Arad au început să fie chemate la audieri, în calitate de părți vătămate. Din depozițiile acestora tot mai mult se conturează ideea că pacienții care au decedat au fost sedați. Cei mai mulți dintre aparținătorii decedaților care au depus plângeri penale spun că au putut discuta cu ei la telefon, că au fost lucizi, până când, subit, li s-au luat telefoanele și apoi, într-o zi, două, s-a instalat decesul. Mai mult decât atât, cadrele medicale au spus că starea pacienților s-a degradat și că li s-au administrat substanțe psihotrope. Din fișele medicale pe care le-am citit, marea majoritatea a pacienților decedați primiseră morfină, sedarea bolnavilor Covid fiind una dintre acuzațiile aduse de rudele celor decedați. Avem fotografii la dosare cu pacienții legați, iar explicația medicilor a fost că pacienții deveneau agitați și că de aceea erau nevoiți să îi sedeze. Oricum, oamenii continuă și acum să depună plângeri împotriva Spitalului din Arad”
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Am senzatia ca peste tot in lume functionari ai WHO isi dau silinta sa saboteze pe orice cale eforturile de salvare ale bolnavilor covid. In India o individa cu functia de Chief Scientist WHO, Dr. Soumya Swaminathan a recomandat sa nu se utilizeze Ivermectina contra covid desi stia prea bine ca Ivermectina functioneaza foarte bine si ca preventie si ca tratament. Un grup de avocati din India au inceput demersurile legale impotriva ei.
https://www.zerohedge.com/covid-19/who-chief-scientist-served-legal-notice-india-allegedly-suppressing-data-drug-treat-covid
Iar in Italia tot un functionar WHO anterior protapit in Ministerul italian al Sanatatii a avut grija ca planul pentru combaterea pandemiei sa nu mai fie actualizat din 2006 si sa-i prinda nepregatiti pe Italieni. Dupa ce a fost dat in vileag de un alt coleg de la WHO, individul a tras sforile ca raportul incriminator al colegului sa dispara. Copiez aici traducerea google translate din germana a articolului din Spiegel unde este relatata povestea:
Scandal in Italia in jurul raportului despre pandemie
"Am trimis scuze ministrului"
Transcrierile de chat arată cum un înalt oficial al OMS s-a lăudat că a sabotat un raport critic asupra țării sale de origine, Italia. Parchetul investighează. Dar ce știa șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus?
De Jan Petter
13 aprilie 2021, 17:03
Cât de bine a fost Italia pregătită pentru pandemia de corona? Acest lucru a fost discutat în țara puternic afectată de luni de zile. Procurorul din Bergamo investighează acum pe Ranieri Guerra, unul dintre cei mai înalți oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Suspiciunea: declarație falsă. Acest lucru reiese dintr-un raport de investigație intern, pe care SPIEGEL îl are în întregime.
Guerra, care a lucrat anterior pentru Ministerul Sănătății din Italia, a fost suspectat de multă vreme de sabotarea unui raport critic privind combaterea pandemiilor în țara sa natală. Parchetul are acum documente în care tânărul de 67 de ani vorbește deschis despre influența sa, îi insultă pe angajați și îl numește pe directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ca presupus complice.
Sute de rude îndurerate au raportat presupuse eșecuri în gestionarea crizei coroanei, cerând clarificări și despăgubiri. Procurorul de la Bergamo, regiunea cea mai afectată de virus, investighează de multă vreme și a pus deja sub semnul întrebării politicieni de frunte precum premierul italian de atunci Guiseppe Conte.
Anchetatorii se concentrează acum și asupra OMS. La începutul lunii mai 2020, organizația ONU a publicat un raport despre experiențele și problemele legate de combaterea pandemiilor în Italia. Printre altele, a spus că Italia nu a reușit să își actualizeze periodic planurile de pandemie din 2006. Dar în 24 de ore ziarul a dispărut din nou din public.
De când incidentul a devenit cunoscut, OMS a negat că ar fi cenzurat experții săi. Motivul procesului fără precedent sunt doar erorile de conținut ale biroului responsabil din Veneția și noile specificații. De asemenea, acordurile nu au fost respectate. Chiar și atunci, e-mailurile interne, pe care le-a avut și SPIEGEL, au arătat câtă presiune au fost supuse presiunii autorilor raportului pentru a ascunde planurile de pandemie învechite.
Accentul a fost și atunci: vice-directorul OMS Ranieri Guerra, care îl contactase de mai multe ori pe autorul principal prin e-mail.
Însuși Guerra părea foarte sigur de poziția sa de putere și invulnerabilitate. Cel mai înalt oficial italian al Organizației Mondiale a Sănătății a lucrat în Ministerul Sănătății italian până în 2017. Domeniul său de responsabilitate la acea vreme a inclus și revizuirea planurilor de pandemie, ceea ce aparent nu s-a întâmplat așa cum era planificat.
La începutul pandemiei coronare anul trecut, OMS l-a trimis pe Guerra înapoi la Roma, astfel încât să poată coordona schimbul cu autoritățile italiene de sănătate la vechiul său loc de muncă. Angajații spun că obiectivul principal a fost să ajute Italia în criza sa istorică.
Documentele disponibile acum arată că Guerra poate a înțeles această sarcină prea literal.
„Am fost brutal cu idioții din Veneția”
La scurt timp după publicarea raportului OMS, care a fost jenant pentru Italia, pe 13 mai, funcționarul Guerra a început o discuție intensivă cu Silvio Brusaferro, președintele celui mai înalt institut de sănătate din Italia, ISS. Datorită poziției sale, Brusaferro este o figură importantă în lupta împotriva pandemiilor și este, de asemenea, purtătorul de cuvânt al unui comitet de experți din Ministerul Sănătății.
Aparent, Guerra se simțea mai îndatorat față de el decât față de proprii colegi de muncă. Într-o conversație privată despre raportul OMS, care este jenant pentru Italia, vice-OMS a asigurat: „Am trimis scuze ministrului și te-am pus în CC”. Într-un alt moment, Guerra își asumă rolul de ministru italian al Sănătății. El scrie: „Dacă aș fi ministru, ne-aș trimite pe toți în iad”.
Sentințele drastice au fost aparent menite să arate cât de hotărât îi păsa Guerra de reputația țării sale de origine. O preocupare care de fapt nu face parte din aria sa de responsabilitate.
Angajații OMS beneficiază de imunitate diplomatică ca birou, ar trebui să poată lucra științific și serios. Dar organizația ONU, care este atât de importantă la nivel mondial, depinde și de donațiile din țările membre, o dilemă care provoacă discuții și critici de ani de zile. Chiar și atunci când s-a investigat originea pandemiei în China, s-a spus în repetate rânduri că OMS este uneori mai aproape de donatorii săi mari decât de sarcinile sale de bază.
Un alt mesaj de la Guerra către Brusaferro arată cât de serios conducerea superioară a organizației ia uneori interesele țărilor membre. În el, el explică cu sinceritate cum raportul ar fi dispărut din ochii publicului: „În cele din urmă am fost la Tedros și mi s-a retras documentul. Acum verific câteva pagini și portaluri de pe rețelele de socializare că ar putea fi în continuare activate pentru a închide toate canalele. "
Tedros este porecla lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.
Dacă mesajele de chat ar fi corecte, șeful OMS ar fi făcut campanie personal pentru ca o publicație critică a personalului său să dispară. OMS neagă acest lucru. Dacă Guerra ar fi neadevărat, acest lucru ar ridica întrebarea de ce un reprezentant superior al OMS pune atât de frivol reputația instituției sale în pericol.
Declarația că șeful OMS nu știa nimic despre acțiunile vice-directorului său pare din ce în ce mai puțin probabilă: conform unui raport de călătorie disponibil pentru SPIEGEL și revista italiană de televiziune RAI Report, Guerra a trecut deja șeful OMS pe 25 mai 2020 informează raportul retras. Documentul ar trebui revizuit astfel încât să fie „pe deplin acceptat” după consultarea cu guvernul italian.
Când presa italiană a raportat cazul în urmă cu câteva zile, OMS a anunțat în mod surprinzător că Guerra nu mai este vice-directorul organizației, ci un „consilier special”. Cum a apărut și modul în care noua poziție se referă la anchetele parchetului din Bergamo nu a primit încă răspuns. Gradul său nu va fi afectat de noua poziție, se spune doar.
Faptul că acum este cercetat se datorează în mare parte lui Guerra însuși, care s-a pus la dispoziția anchetatorilor ca martor în toamnă, în ciuda imunității ONU. Aparent, informațiile furnizate de tânărul de 67 de ani au contrazis atât constatările parchetului, încât au devenit suspecte. În raportul intern, disponibil SPIEGEL, patru din cele opt pagini sunt practic toate despre știrile de la Guerra, care au fost obținute în cursul anchetei și sunt folosite acum împotriva sa. Cu acest document, anchetatorii doresc ca Ministerul italian de externe să convingă OMS să coopereze.
Nici OMS nu vrea să comenteze acest lucru. Discuțiile lui Ranieri Guerra sunt „comunicare privată între două persoane” care a avut loc pe WhatsApp, se spune. Un detaliu care nici măcar nu se află în raportul anchetei.
Nu este pentru prima dată când reevaluarea preparatelor pandemice a făcut ca Guerra să arate rău. În e-mailurile primite de SPIEGEL, este posibil să înțelegem cum au reacționat el și alți oficiali ai OMS la raportul sensibil din ultimul an. Chiar înainte de publicare, Guerra i-a scris autorului principal, Francesco Zambon, că ar trebui să înlăture anul 2006 pentru a ascunde faptul că raportul pandemiei nu a fost actualizat de atunci: „Nu înșelați asta!” . Recent, a părăsit OMS într-o dispută.
Înainte ca afacerea să se intensifice, Organizația Mondială a Sănătății a încercat să pună Zambon într-un alt post, potrivit informațiilor SPIEGEL - în Bulgaria, o țară practic necunoscută de expertul italian în sănătate. Din punctul său de vedere, a fost o încercare clară de a-l reduce la tăcere ca un suspect de denunțător și martor. În disperarea sa, Zambon l-a scris și pe șeful OMS Tedros direct la acea vreme. El spune că nu a primit un răspuns până în prezent.
Sursa:
https://www.spiegel.de/ausland/corona-in-italien-who-vize-bruestete-sich-mit-sabotiertem-pandemiebericht-a-93cf7b8d-2a0c-4d0a-b43f-7be603cfd8d3
Am senzatia ca peste tot in lume functionari ai WHO isi dau silinta sa saboteze pe orice cale eforturile de salvare ale bolnavilor covid. In India o individa cu functia de Chief Scientist WHO, Dr. Soumya Swaminathan a recomandat sa nu se utilizeze Ivermectina contra covid desi stia prea bine ca Ivermectina functioneaza foarte bine si ca preventie si ca tratament. Un grup de avocati din India au inceput demersurile legale impotriva ei.
https://www.zerohedge.com/covid-19/who-chief-scientist-served-legal-notice-india-allegedly-suppressing-data-drug-treat-covid
Iar in Italia tot un functionar WHO anterior protapit in Ministerul italian al Sanatatii a avut grija ca planul pentru combaterea pandemiei sa nu mai fie actualizat din 2006 si sa-i prinda nepregatiti pe Italieni. Dupa ce a fost dat in vileag de un alt coleg de la WHO, individul a tras sforile ca raportul incriminator al colegului sa dispara. Copiez aici traducerea google translate din germana a articolului din Spiegel unde este relatata povestea:
Scandal in Italia in jurul raportului despre pandemie
"Am trimis scuze ministrului"
Transcrierile de chat arată cum un înalt oficial al OMS s-a lăudat că a sabotat un raport critic asupra țării sale de origine, Italia. Parchetul investighează. Dar ce știa șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus?
De Jan Petter
13 aprilie 2021, 17:03
Cât de bine a fost Italia pregătită pentru pandemia de corona? Acest lucru a fost discutat în țara puternic afectată de luni de zile. Procurorul din Bergamo investighează acum pe Ranieri Guerra, unul dintre cei mai înalți oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Suspiciunea: declarație falsă. Acest lucru reiese dintr-un raport de investigație intern, pe care SPIEGEL îl are în întregime.
Guerra, care a lucrat anterior pentru Ministerul Sănătății din Italia, a fost suspectat de multă vreme de sabotarea unui raport critic privind combaterea pandemiilor în țara sa natală. Parchetul are acum documente în care tânărul de 67 de ani vorbește deschis despre influența sa, îi insultă pe angajați și îl numește pe directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ca presupus complice.
Sute de rude îndurerate au raportat presupuse eșecuri în gestionarea crizei coroanei, cerând clarificări și despăgubiri. Procurorul de la Bergamo, regiunea cea mai afectată de virus, investighează de multă vreme și a pus deja sub semnul întrebării politicieni de frunte precum premierul italian de atunci Guiseppe Conte.
Anchetatorii se concentrează acum și asupra OMS. La începutul lunii mai 2020, organizația ONU a publicat un raport despre experiențele și problemele legate de combaterea pandemiilor în Italia. Printre altele, a spus că Italia nu a reușit să își actualizeze periodic planurile de pandemie din 2006. Dar în 24 de ore ziarul a dispărut din nou din public.
De când incidentul a devenit cunoscut, OMS a negat că ar fi cenzurat experții săi. Motivul procesului fără precedent sunt doar erorile de conținut ale biroului responsabil din Veneția și noile specificații. De asemenea, acordurile nu au fost respectate. Chiar și atunci, e-mailurile interne, pe care le-a avut și SPIEGEL, au arătat câtă presiune au fost supuse presiunii autorilor raportului pentru a ascunde planurile de pandemie învechite.
Accentul a fost și atunci: vice-directorul OMS Ranieri Guerra, care îl contactase de mai multe ori pe autorul principal prin e-mail.
Însuși Guerra părea foarte sigur de poziția sa de putere și invulnerabilitate. Cel mai înalt oficial italian al Organizației Mondiale a Sănătății a lucrat în Ministerul Sănătății italian până în 2017. Domeniul său de responsabilitate la acea vreme a inclus și revizuirea planurilor de pandemie, ceea ce aparent nu s-a întâmplat așa cum era planificat.
La începutul pandemiei coronare anul trecut, OMS l-a trimis pe Guerra înapoi la Roma, astfel încât să poată coordona schimbul cu autoritățile italiene de sănătate la vechiul său loc de muncă. Angajații spun că obiectivul principal a fost să ajute Italia în criza sa istorică.
Documentele disponibile acum arată că Guerra poate a înțeles această sarcină prea literal.
„Am fost brutal cu idioții din Veneția”
La scurt timp după publicarea raportului OMS, care a fost jenant pentru Italia, pe 13 mai, funcționarul Guerra a început o discuție intensivă cu Silvio Brusaferro, președintele celui mai înalt institut de sănătate din Italia, ISS. Datorită poziției sale, Brusaferro este o figură importantă în lupta împotriva pandemiilor și este, de asemenea, purtătorul de cuvânt al unui comitet de experți din Ministerul Sănătății.
Aparent, Guerra se simțea mai îndatorat față de el decât față de proprii colegi de muncă. Într-o conversație privată despre raportul OMS, care este jenant pentru Italia, vice-OMS a asigurat: „Am trimis scuze ministrului și te-am pus în CC”. Într-un alt moment, Guerra își asumă rolul de ministru italian al Sănătății. El scrie: „Dacă aș fi ministru, ne-aș trimite pe toți în iad”.
Sentințele drastice au fost aparent menite să arate cât de hotărât îi păsa Guerra de reputația țării sale de origine. O preocupare care de fapt nu face parte din aria sa de responsabilitate.
Angajații OMS beneficiază de imunitate diplomatică ca birou, ar trebui să poată lucra științific și serios. Dar organizația ONU, care este atât de importantă la nivel mondial, depinde și de donațiile din țările membre, o dilemă care provoacă discuții și critici de ani de zile. Chiar și atunci când s-a investigat originea pandemiei în China, s-a spus în repetate rânduri că OMS este uneori mai aproape de donatorii săi mari decât de sarcinile sale de bază.
Un alt mesaj de la Guerra către Brusaferro arată cât de serios conducerea superioară a organizației ia uneori interesele țărilor membre. În el, el explică cu sinceritate cum raportul ar fi dispărut din ochii publicului: „În cele din urmă am fost la Tedros și mi s-a retras documentul. Acum verific câteva pagini și portaluri de pe rețelele de socializare că ar putea fi în continuare activate pentru a închide toate canalele. "
Tedros este porecla lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.
Dacă mesajele de chat ar fi corecte, șeful OMS ar fi făcut campanie personal pentru ca o publicație critică a personalului său să dispară. OMS neagă acest lucru. Dacă Guerra ar fi neadevărat, acest lucru ar ridica întrebarea de ce un reprezentant superior al OMS pune atât de frivol reputația instituției sale în pericol.
Declarația că șeful OMS nu știa nimic despre acțiunile vice-directorului său pare din ce în ce mai puțin probabilă: conform unui raport de călătorie disponibil pentru SPIEGEL și revista italiană de televiziune RAI Report, Guerra a trecut deja șeful OMS pe 25 mai 2020 informează raportul retras. Documentul ar trebui revizuit astfel încât să fie „pe deplin acceptat” după consultarea cu guvernul italian.
Când presa italiană a raportat cazul în urmă cu câteva zile, OMS a anunțat în mod surprinzător că Guerra nu mai este vice-directorul organizației, ci un „consilier special”. Cum a apărut și modul în care noua poziție se referă la anchetele parchetului din Bergamo nu a primit încă răspuns. Gradul său nu va fi afectat de noua poziție, se spune doar.
Faptul că acum este cercetat se datorează în mare parte lui Guerra însuși, care s-a pus la dispoziția anchetatorilor ca martor în toamnă, în ciuda imunității ONU. Aparent, informațiile furnizate de tânărul de 67 de ani au contrazis atât constatările parchetului, încât au devenit suspecte. În raportul intern, disponibil SPIEGEL, patru din cele opt pagini sunt practic toate despre știrile de la Guerra, care au fost obținute în cursul anchetei și sunt folosite acum împotriva sa. Cu acest document, anchetatorii doresc ca Ministerul italian de externe să convingă OMS să coopereze.
Nici OMS nu vrea să comenteze acest lucru. Discuțiile lui Ranieri Guerra sunt „comunicare privată între două persoane” care a avut loc pe WhatsApp, se spune. Un detaliu care nici măcar nu se află în raportul anchetei.
Nu este pentru prima dată când reevaluarea preparatelor pandemice a făcut ca Guerra să arate rău. În e-mailurile primite de SPIEGEL, este posibil să înțelegem cum au reacționat el și alți oficiali ai OMS la raportul sensibil din ultimul an. Chiar înainte de publicare, Guerra i-a scris autorului principal, Francesco Zambon, că ar trebui să înlăture anul 2006 pentru a ascunde faptul că raportul pandemiei nu a fost actualizat de atunci: „Nu înșelați asta!” . Recent, a părăsit OMS într-o dispută.
Înainte ca afacerea să se intensifice, Organizația Mondială a Sănătății a încercat să pună Zambon într-un alt post, potrivit informațiilor SPIEGEL - în Bulgaria, o țară practic necunoscută de expertul italian în sănătate. Din punctul său de vedere, a fost o încercare clară de a-l reduce la tăcere ca un suspect de denunțător și martor. În disperarea sa, Zambon l-a scris și pe șeful OMS Tedros direct la acea vreme. El spune că nu a primit un răspuns până în prezent.
Sursa:
https://www.spiegel.de/ausland/corona-in-italien-who-vize-bruestete-sich-mit-sabotiertem-pandemiebericht-a-93cf7b8d-2a0c-4d0a-b43f-7be603cfd8d3
Va rog sa-mi stergeti postarile duble la comentarii, nu sunt sub influenta alcoolului cand le trimit ci pur si simplu uneori nu-mi apare sus mesajul ca comentariul a fost trimis si nu stiu sigur daca chiar a fost trimis sau nu. Probabil e enervant pentru ceilalti cititori cand vad postari duble.