"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden". Presa din SUA confirmă implicarea președintelui într-o schemă de mită

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Sky News

Foto: Sky News

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un director al firmei ucrainene de gaze naturale Burisma Holdings i-a plătit vicepreședintelui de atunci, Joe Biden, 5 milioane de dolari ca parte a unei scheme de mită, potrivit documentului FBI care face parte din ancheta Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților privind acest incident, a relatat joi Fox News, scrie NEWSMAX.

Fiul lui Biden, Hunter Biden, a fost membru al consiliului de administrație al Burisma.

Documentul neclasificat FD-1023 al FBI a fost în centrul unei anchete de denunțare pe care republicanii din Comisia de supraveghere a Camerei Deputaților au încercat să obțină să fie predat comisiei.

Fox a relatat că nu a văzut documentul, dar a fost informat de surse care l-au văzut.

Documentul este datat 30 iunie 2020 și se bazează pe un interviu al FBI cu ceea ce agenția descrie ca fiind o sursă confidențială "foarte credibilă". Sursa a vorbit despre întâlnirile pe care le-a avut cu un director executiv de top al Bursei de-a lungul mai multor ani, începând din 2015, potrivit Fox.

Formularul nu indică faptul că informațiile sunt adevărate, dar informatorul este unul dintre cei mai bine plătiți informatori și a lucrat cu agenția din 2010.

Potrivit documentului, executivul Burisma i-a cerut sfatul sursei FBI, care este un profesionist în afaceri, pentru a obține drepturi petroliere în SUA și pentru a se implica într-o companie petrolieră americană în 2015 și 2016.

Sursa confidențială l-a întrebat pe executiv de ce nu i-a cerut pur și simplu sfatul lui Hunter Biden, având în vedere că acesta făcea parte din consiliul de administrație al Burisma, iar executivul Burisma ar fi răspuns că Hunter Biden era "prost".

Oficialul Burisma i-ar fi spus apoi sursei FBI că firma a trebuit să-i "plătească lui Biden" deoarece compania era investigată de procurorul ucrainean Viktor Shokin și că ar fi fost dificil să intre pe piața americană în timp ce se afla sub această investigație.

Sursa FBI a declarat apoi că i-a sugerat directorului Burisma, despre care sursa Fox crede că este de nivel extrem de înalt, "să le plătească familiei Bidens câte 50.000 de dolari". Executivul Burisma a răspuns că cifra nu era "50.000 de dolari", ci "5 milioane de dolari".

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden", i-a spus directorul Burisma sursei FBI, potrivit unei surse Fox care a văzut documentul.

O sursă a descris plățile ca fiind un "avans" pentru ca Biden să se ocupe de mai multe probleme, inclusiv de ancheta Shokin. O altă sursă a numit-o o schemă de "plată pentru a juca", potrivit Fox.

Sursele au declarat pentru Fox că sursa FBI crede că plățile către Joe și Hunter Biden au fost rezultatul conversațiilor sale cu oficialul Burisma.

Directorul Burisma i-ar fi spus sursei FBI că i-a "plătit" pe Biden "prin atât de multe conturi bancare diferite", încât oricine ar investiga cazul nu ar putea "să deslușească acest lucru timp de cel puțin 10 ani".

Documentul face referire și la "Marele", care se pare că este o referire la Joe Biden. Oficialul Burisma a declarat sursei că "nu l-a plătit direct pe Big Guy".
 
Mai multe detalii: Biden acuzat de o Mită de 5.000.000 de Dolari – FBI se teme că Informatorul ar putea fi LICHIDAT
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mihai Cantuniari 09.06.2023 14:46
    Un bideu, doua bideuri, cu robinette cu tot! Ti se intoarce stomacul numai vazandu-i.
    Si mai este si poza lui V. Banescu, cu privirea lui sinistra. Zau ca e prea mult!
  • viorel craciun 09.06.2023 21:15
    Domnul in cauza , pe nume Biden, daca ar fi fost simplu cetatean american , era " in dosar " domnul in cauza " Presedinte " , poate sa spuna ca o " spaga " de 10.mil euro, fiindca atat este real " sunt bani , pentru pisica mea " vorba lui Toma Caragiu " in celebra revista - Asa-i in tenis " Ce inseamna domnule " Fuunctia " si cum te protejeaza ea la " SERVICIU SPAGA " CA IN TENIS , SI LA CELEBRA DEMOCRATIE MONDIALA ASA ZIS AMERICANA SI LA " PUIUL EI MAI MIC DAMBOVITEAN -DEMOCRATA ROMANA " , CA ASA-I IN TENIS " AVANTAJ SERVICIU ( adica FUNCTIE " Logica matematica este simpla " INFRACTORI DIN TOATE TARILE UNITIVA " Ca " PROLETARII " LUI MARX SI ENGELS , . Faceti noua " INTERNATIONALA A INFRACTORILOR CU " STAIF SI FUNCTIE PRESIDENTIALA , SENATORIALA si mai micuta DEPUTAT DE PROVINCIE dupa posibiltati " Ca la nenea Iancu si Caragiu , " asa-i in tenis "
Ultima oră

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”

08:00

26 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Vasilevs, episcopul Amasiei; Sfânta Glafira; Sfinții Mucenici din Dobrogea Chiril, Chindeu și Tasie din Durostor și Axiopolis - CERNAVODĂ DE AZI