Celebrul procuror Teodor Niță demască cartelul OMV: Au produs consecințe patrimoniale Statului român de peste 70 milioane euro. În urma afacerii, au intrat cu 51% sub controlul austriecilor

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: RomâniaTV

Foto: RomâniaTV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un procuror din Constanța a început, în 2015, o cercetare penală împotriva OMV Petrom, despre care spunea că n-ar fi respectat condițiile de privatizare. Teodor Niță, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța a întocmit o ordonanță în care a semnalat o serie de aspecte care ar indica încălcări ale legii penale, potrivit Evenimentul Zilei.

Conform sursei citate, ancheta pe care procurorul Teodor Niță de la Parchetul Curții de Apel Constanța a deschis-o în 2015, vizează posibile fraude comise în condițiile de nerespectare a „Acordului de Privatizare a Petrom” din 2004, aprobat prin hotărâre de guvern în condițiile în care prin Legea nr. 555/2004 a fost stabilit cadrul juridic pentru privatizare. Primele concluzii trase de procuror au fost că această privatizare, derulată de guvernul PSD condus de Andrian Năstase, ar fi produs consecințe patrimoniale Statului român de peste 70 milioane euro.

Iată ce a declarat procurorul Teodor Niță:
 

„Profitând, în cadrul demersurilor administrative efectuate de caracterul confidențial și nepublic al contractului de privatizare, ascunzând realitățile obligațiilor asumate reprezentanților Autorității de Reglementare din punct de vedere al Mediului din Craiova și Pitești cât și primăriei Bradu din jud. Argeș, apreciez că sunt date care să justifice presupunerea rezonabilă a faptului că persoana juridică a urmat intenționat o procedura aptă să ducă la eludarea obligațiilor asumate, în sensul solicitării și ulterior al obținerii autorizațiilor de desființare a instalațiilor precizate din cadrul celor două combinate, fără a fi fost efectuate investițiile pentru retehnologizare.

Revenind la cele mai sus expuse, din această perspectivă, consider că sunt indicii care să justifice presupunerea rezonabilă că SC OMV Petrom a săvârșit infracțiunea de înșelăciune în dauna statului, sens în care va fi luată măsura ce se impune”.
 
Citiți mai multe detalii la Luju.ro
 
VIDEO Procurorul Teodor Niță, premiat la Haga pentru activitatea sa împotriva infracțiunilor de mediu
 
Procurorul Teodor Niță
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • o.c. 16.12.2022 13:20
    iar Arpechim urmeaă să fie demolat și tăiat bucăți pe modelul Doljchim. are cineva de la București grijă să se întâmple așa.
  • Felix2022 16.12.2022 13:36
    Dacă politicienii postdecembriști ar fi fost patrioți și nu ar fi fost avizi de bani cum nisipul deșertului de apă, România și românii ar fi fost nația cea mai bogată din Europa.
Ultima oră

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Fostul Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, condmnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani