
Foto: Icoana Maicii Domnului Panaghia Soumela (crestinortodox.ro)

Un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, precum și Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela” pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, vor fi aduse spre închinare cu ocazia hramului de primăvară al Mănăstirii Pantocrator din județul Teleorman, sărbătorit în Duminica sfintelor femei Mironosițe. Astfel, un program liturgic special se va desfășura în perioada 6-10 mai, anunță agenția de știri Basilica.
Sfintele Moaște ale Sfântului doctor și ierarh Luca al Crimeei, împreună cu Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela” care, potrivit tradiției, este una dintre icoanele pictate de Sfântul Evanghelist Luca, vor fi aduse vineri din Grecia la așezământul monahal de o delegație a Mitropoliei de Veria, condusă de IPS Pantelimon.
Credincioșii se vor putea închina și la racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, aflată în patrimoniul Mănăstirii Pantocrator.
Programul liturgic special a fost publicat pe Facebook de Mănăstirea Pantocrator din Teleorman și poate fi consultat mai jos:
Programul Slujbelor prilejuite de hramul Mănăstirii Pantocrator 06-10 mai:
Vineri 06 mai:
ora 17:00 întâmpinarea Icoanei Maicii Domnului pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca si a moaștelor Sfântului Ierarh Luca al Crimeei ce vor fi aduse din Grecia de o delegație a Sfintei Mitropolii de Veria condusă de ÎPS Pantelimon-Mitropolit de Veria ,
Ora 17: 30 Slujba Vecerniei,
Ora 21: 00 Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Sfântului Luca al Crimeei
Ora 00: 00 Sfânta Liturghie Arhierească
Sâmbăta 07 mai:
ora 8 30 Acatistul Sfântului Luca al Crimeei și Sfânta Liturghie
Ora 17:00 Vecernia cu Litie
Ora 21:00 Paraclisul Sfintei Maria Magdalena
Duminică 08 mai:
ora 8:15 Acatistul Sfintelor Femei Mironosițe
Ora 8:45 Întâmpinarea Ierarhilor
Ora 9:00 Sfânta Liturghie Arhierească
Ora 17:00 Vecernia
Ora 21:00 Paraclisul Maicii Domnului
Luni 09 mai:
ora 8 30 Acatistul Sf. Maria Magdalena și Sfânta Liturghie
Ora 17:00 Vecernia
Ora 21:00 Paraclisul Maicii Domnului
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
O icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, pictată, conform tradiției, de către Sfântul Evanghelist Luca, se află în paraclisul de la poarta Mănăstirii Iviron (Muntele Athos), icoană numită și „Portărița”. -- https://doxologia.ro/viata-bisericii/documentar/icoana-maicii-domnului-portarita-din-iviron
P.S. În fotografia de mai sus, cei care poartă icoana, sunt, după costum, georgieni. De ce? Ar fi utilă o notă explicativă la poză.