Ce a căutat Iohannis la Patriarh? Vaccin, Șantaj, Secret, Pamflet

De Alesandru Anghel  /  

Foto: Basilica.ro

Foto: Basilica.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Misterul vizitei de ieri a președintelui Iohannis în Deal, la Patriarhie, pentru a se convorbi cu Prea Fericitul Părinte Patriarhul Daniel, a sporit după ce ambele cancelarii ale celor mai importanți oficiali din României ne-au învăluit în fum și poze, aceasta fiind singura comunicare către publicul larg cu privire la întâlnirea de gradul 0.

Evident, speculațiile nu au încetat să apară, mai ales câ în curând urmează să aibă loc reuniunea Sfântului Sinod al BOR, când una dintre temele principale nu are cum să nu fie și campania heirupistă de vaccinare a Guvernului, pe care autoritățile încearcă să o vâre cu forța și în curtea bisericilor, ba chiar și în Sfântul Altar. Un prim subiect al speculațiilor online a vizat așadar posibilul șantaj pe care Iohannis îl pregătește Bisericii în cazul în care nu se implică în campania pro vaccinare.

UPDATE EXCLUSIV După vizita lui Iohannis la Patriarhul Daniel, Guvernul a anunțat TĂIEREA FONDURILOR pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Buget redus cu 89% pentru construcția și restaurarea Lăcașurilor de Cult. Președinția confirmă că s-a discutat și despre VACCINARE

 

„Comunicare prezidențială praf.” - a scris pe contul său de Facebook pr. Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Și a continuat: „Te apuci și anunți, de la nivelul cel mai înalt în stat, că cei mai importanți oameni din România se întâlnesc.
Evident, nu să joace șah. Cu certitudine, subiecte care vizează poporul.
După care, taci. Asurzitoare tăcere. Cinică. Deranjantă.
Ca și cum ce au discutat nu ne privește.
Misterul cel mai mare nu e ce au discutat, ci de ce ne-a mai anunțat....
Și nu cred în ruptul capului că Patriarhia nu ne-ar spune.
Probabil așa a solicitat Președintele.
Iar dacă KWJ s-a dus glonț la Patriarh, nu vă așteptați la ceva bun.
În contextul actual, mai mult ca sigur că e vorba de bani. Tăiați.
Catedrala, salarizare, proprietățile Bisericii.”

Reacțiile comentatorilor nu au întîrziat să apară: „Probabil a fost vorba de vaccin. Să le impună preoților să facă vaccin și preoții sa spună și oamenilor.”, a afirmat un student la Teologie.

„Susținerea vaccinării, educație sexuală și temperarea ierarhilor indisciplinați contra bani în continuare. Altceva nu prea văd ce ar putea discuta puterea cu Biserica.”, a scris Cătălin Mareș

Supralicitez și presupun și un șantaj voalat. "Nu le indicați credincioșilor ce vă spunem noi, nu mai vedeți bani". Dacă e așa, acum o să vedem verticalitatea Bisericii. Sper din tot sufletul.”, a opinat o credincioasă.

„Poate s-a spovedit ...”, a comentat caustic Gigel Chiazna.

Colegul nostru editorialist Cornelius Florin Stoica a considerat într-o primă fază:

„Președintele merge fuga - fuguța la Patriarhie să se întâlnească cu Patriarhul României. Nici Patriarhia și nici Președenția nu ne oferă detalii. Există un "dar". Dar:

 

- Președintele României nu a participat la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
- De când a început pandemia biserica nu a fost chemată la dialog
- Când au fost pelerinajele și s-au luat anumite măsuri de recomandare, acestea s-au stabilit fără reprezentanții bisericii de față
- Vizitele dintr Klaus și P.F Daniel le poți număra pe degete
- S-a spus "Stați acasă de sărbători sau vom avea înmormântări"
- Altă dată s-a spus "infatuați și plini de ură" la adresa creștinilor ortodocși care au fost la Referendumul pentru familie.
Și acum ne spune :„A fost o vizită firească la început de an, o întâlnire oficială în spiritul dialogului dintre două instituții importante ale societății românești pe temele actuale ale acesteia”. Ăsta este un banc sau ce?”
 
O comentatoare s-a întrebat: „Iar șoptim Hristos a Înviat in balcoane?!
 
Altcineva s-a arătat, de asemenea, îngrijorat: ”Ai dreptate....ceva pute tare ... ne vom da seama peste câteva săptămâni ce efecte va avea aceasta vizită!”
 
„Încep să-mi pun întrebări serioase cu privire la vaccin. Dacă-l văd Duminică la biserică...”, a scris un preot.
 
„Poate vrea să se boteze?”, a sugerat, cu un zâmbet, cineva.
 
Până la urmă, o a două opinie a lui Florin Stoica s-a transformat într-un pamflet. Măcar atât.
 
„Așa este că stați pe jar și vă întrebați de ce s-a dus Klaus Iohannis la Patriarhul României? Bine, bine vă spun eu secretul. Klaus a zis așa:
 
Prefericite părinte Patriarh, știu că am închis bisericile și am chemat poporul la vot, că am zis că dacă merg oamenii de Înviere la biserică vor fi înmormântări, că am zis de câțiva că sunt infatuați și plini de ură, că nu prea am comunicat de când sunt președintele țării, că am luptat pentru educația sexuală din școli ca să fie materie obligatorie, că am lipsit de la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului și multe altele. Pentru toate acestea, mă căiesc de ceea ce am făcut și vreau să mă iertați. Îmi cer iertare Bisericii Ortodoxe Române pentru toate acestea. "Acestea și mai mari decât acestea am făcut". Îmi cer iertare.
 
Așa se și justifică de ce el s-a deplasat până la Patriarhie.”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • ioansperling 17.02.2021 08:29
  Vodă, cu flitul după el,
  l-a invitat la vaccinat,
  pe Patriarhul Daniel,
  un ortodox infatuat!

  https://vrabiute.blog/
 • DANA Q 19.02.2021 18:13
  Daca s/a folosit de santaj,sa/i fie rusine.Ce/ar fi sa/l santajam si noi pe el?Credeti cumva ca nu sant motive?Oho,sant destule,chiar mai multe decat ale lui.
 1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

 2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

 3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

 4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

 5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

 6. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

 7. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

 8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

 9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

 10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal