Cartea ZORI ÎNSÂNGERATE, boicotată la difuzare! Planul ungurilor de a ocupa Transilvania trebuie să rămână necunoscut

De EVZ | evz.ro  /  

Foto: Capital.ro

Foto: Capital.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La jumătatea lunii aprilie a apărut cartea „Zori însângerate”, scrisă de col. SRI (r) Tudor Păcuraru și conf. univ. dr. Florian Bichir și recomandată de Evenimentul Istoric.

Cartea „Zori însângerate” expune secretele dosarelor CNSAS cu privire la conflictele interetnice petrecute în România, în perioada 1989-1990. Din păcate, aflăm că se încearcă blocarea ei în difuzare.


Lansarea volumului a avut loc în 12 aprilie, dată la care a început și distribuirea lui la chioșcurile de ziare. În București nu avem semnale că au fost probleme, ci că multă lume a fost interesată de subiect, iar vânzarea a mers bine. E adevărat că foarte mulți cititori au achiziționat volumul tipărit de Editura Evenimentul zilei și Capital comandând prin online pe www.agoramag.ro.

Subiectul cărții este incitant și credibil pentru că este construit pe baza documentelor istorice din arhiva CNSAS.

Cartea „Zori însângerate” ilustrează evenimentele și conflictele din perioada lunii martie 1990 de la Târgu Mureș, având ca piesă principală analiza celor două volume ale Dosarului 019150, ambele însumând 453+1 file, date și informații ale Biroului „B” (Contraspionaj) de la Târgu Mureș, mare parte dintre ele fiind verificate.

Planul „Aurora zorilor” viza Transilvania

Evenimentele s-au desfășurat sub egida Planului „VIRRADAT” „AURORA ZORILOR”, care a fost conceput de mințile liderilor de la Budapesta, școlite în „universitățile kominterniste, KGB-iste și GRU-iste” de la Moscova, cu un sens ce nu va putea fi niciodată rupt de cadrul istoric și geopolitic al perioadei interbelice, terminând cu colapsul URSS și al comunismului, de la începutul ultimului deceniu al secolului XX. Visul ascuns al Planului „AURORA ZORILOR” este TRANSILVANIA, iar cheia de pătrundere era nimeni alta decât URSS – „bastionul păcii între popoare”.

Pregătirea Planului „Aurora Zorilor” – IV a durat aproape un an (mai 1989 – martie 1990), iar punerea în operă a implicat mii de „elemente turbulente”, sute de levenți, zeci de ofițeri de informații acoperiți, ale căror acțiuni în teren au fost supervizate de ambasadorul R.P. Ungare la București și de atașatul militar al Ungariei, col. Sándor Arady. Punerea sa în aplicare a fost aprobată și supervizată de președintele interimar al Ungariei, spun autorii Tudor Păcuraru și Florian Bichir.
 

Este limpede că o asemenea carte istorică suscită un viu interes în special în rândul populației din Transilvania. Iar din această zonă ne-au venit mai multe semnale alarmiste. Oamenii nu găsesc cartea la chioșcuri. Li se spune de către vânzători ba că n-au primit-o, ba că au avut doar câteva bucăți și s-au dat, fie…

Cerere de returnarea a cărților din rețea, la Bistrița

Din toate mesajele primite ne-am oprit, spre exemplificarea situației, doar la două. Unul din Bistrița, celălalt venit din Cluj.

Cititorul din Bistrița, pasionat de istorie, a făcut chiar o mini anchetă în căutarea cărții „Zori însângerate” pe la chioșcurile din oraș.

„Ieri am aflat, iar de atunci, revoltat fiind, nu am liniște. Evident că am dorit să cumpăr cartea dvs nou apărută. Am încercat să o achiziționez la Bistrița de la mai multe chioșcuri de ziare, dar nu mai era. Ca să aflu cu stupoare de la o vânzătoare că în dimineața zilei în care au primit cartea, toate chioșcurile de ziare din Bistrița au primit comandă de la șefa lor să returneze toate cărțile și să nu le mai ofere spre vânzare oamenilor. Cică ar fi existat o comandă pentru toate exemplarele. Am întrebat dacă nu se poate face o nouă comandă, dar mi s-a răspuns că nu se poate”.

Altcineva din Cluj ne atenționează cu același lucru: au căutat cartea, el și apropiați ai lui, dar nu au găsit-o. „Găsesc revoltător că românii nu au acces la adevărul despre o parte semnificativă a istoriei lor! Vreau să știți incidentele referitoare la cartea dvs., deși probabil le cunoașteți”, ne-a scris românul din Cluj.

O carte-document blocată înseamnă mai mult decât o carte blocată. Din păcate, nici editura, nici autorii nu pot face nimic pentru ca lucrurile să decurgă normal în difuzare. Dar pe cei care doresc volumul „Zori însângerate” îi rog să apeleze la comanda online pe www.agoramag.ro.

Autoare: Simona Ionescu

Sursa: EVZ.ro

 

 


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • o.c. 09.05.2021 21:23
  Cărțile destinate vânzării în Ardeal probabil au fost comandate în avans de către o persoană ”binevoitoare” de la consulatul sau ambasada ungariei. Ar trebui tipărite în continuare, chiar dacă ungurii se vor ambiționa să cumpere mai multe tiraje - cu atât mai bine pt editură, până ce vor ajunge la toate chioșcurile de ziare. Câți banii să aibă la dispoziție ministerul de externe ungar!? Probabil, în felul acesta, cartea va ajunge una dintre cele mai bine vândute din istorie.
 • Rodica Ionescu 10.05.2021 08:01
  Simpla amplasare a evenimentului în 89-90 și "interdicția" de vanzare nu face decât sa o amplaseze în zona "teoriei conspiratiei" schimbării regimulu comunist in Ro. ,poate este o carte despre cum a dezvoltat Gorbaciv planul de schimbare via Ungaria.După 30 de ani de bajbaiala prin istorie în căutarea adevărului vor fi fiind morți care cer lumina și recunoaștere, cum ar fI imușcați dîn ziua Craciunului.. Pana la urma the truth will make us free.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare