Care este gradul de eficiență al erbicidelor? Răspunsul specialiștilor este fără echivoc! (P)

De Publicitate  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Buruienile sunt o problema pentru culturile tale agricole sau ti-au invadat gradina? Nu stii cum sa scapi de acesti intrusi care se dezvolta extrem de rapid? Cea mai eficienta metoda de eradicare a lor consta in aplicarea unor erbicide!

Cu ajutorul acestor substante, vei elimina de pe terenurile vizate aceste plante inestetice care sufoca culturile si le impiedica evolutia. Fie ca e vorba de buruienile din curte sau gradina, fie de cele de pe camp, poti apela la aceste produse profesionale pentru a distruge in totalitate ierburile nedorite. Iata cat de utile pot fi solutiile oferite de producatori! 

Tipuri de erbicide

In categoria articolelor cu rol in combaterea buruienilor vei remarca diverse tipuri de substante clasificate in functie de efectul lor si de momentul in care se pot utiliza. Ai, astfel, la dispozitie substante selective, totale, preemergente si postemergente.

Cele selective protejeaza planta de baza, eliminand doar ierburile daunatoare si sunt recomandate in cazul legumelor si cerealelor, iar cele totale, avand o actiune cu impact mai puternic, pot fi utilizate doar in plantatiile viticole, livezi, pepiniere si terenuri pe care nu se cultiva nimic in anul respectiv.

Substantele preemergente se aplica inainte de rasarire, pentru a exclude riscul ca recolta sa fie sufocata de buruieni, in timp ce solutiile postemergente se aplica in fazele de vegetatie ale culturilor.

Erbicide totale: excelente pentru curatarea terenurilor

Folosirea acestei game de produse constituie una dintre masurile drastice pe care le poti lua pentru combaterea ierburilor nedorite, deoarece impune o pauza de insamantare a terenului pe care se administreaza. In general, substantele din acest spectru sunt indicate doar atunci cand se doreste eliminarea completa a buruienilor si plantelor de pe un teren. Se recomanda doar pentru solurile pe care nu se cultiva nimic in anul respectiv!

Tratamentele se aplica si pe suprafetele necultivate, precum caile ferate, marginea soselelor, aleile din curti sau spatiile cotropite de vegetatia nedorita. Daca tocmai ai achizitionat un teren viran si intentionezi sa construiesti casa visurilor tale, aceasta categorie de produse te va scapa de ierburile care pot ingreuna evolutia lucrarilor!

Erbicide selective, pentru a elimina un anumit tip de buruiana

Variantele selective sunt folosite atat pentru a combate aparitia si dezvoltarea buruienilor, cat si pentru a proteja plantele de baza, ca de pilda: ardeii grasi, cartofii, ceapa, conopida, fasolea, rosiile, morcovii, varza, vinetele, pepenii verzi, sfecla de zahar, porumbul, floarea soarelui si arbustii (zmeur, mur, afin si coacaz).

In functie de tipul lor, substantele selective sunt:

  • Preemergente – se aplica inainte de rasarire;

 • Postemergente – se aplica in fazele de vegetatie ale culturilor, avand rolul de a combate buruienile monocotiledonate anuale si perene.

In functie de spectrul lor de combatere, acestea pot fi:

  • Dicotiledonate – destinate distrugerii buruienilor dicotiledonate anuale si perene;

  • Monocotiledonate – folosite pentru eradicarea buruienilor monocotiledonate anuale si perene.

Gradul de eficienta al acestor produse, totale sau selective, este extrem de ridicat! Respecta intocmai dozele recomandate de producatori si vei obtine cele mai bune rezultate! Ai la dispozitie in acest sens o gama extinsa de erbicide, pentru a avea grija corespunzator de culturile tale si pentru a obtine o recolta bogata si sanatoasa. Produsele sunt deosebit de eficiente, daca sunt aplicate conform instructiunilor!


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • oldshatt 11.05.2023 19:11
    M-ati dat gata cu articolul asta...Promovam otravurile pentru plante...atunci de ce nu am fi de acord si cu vaccinurile, tot o selectie inseamna.
    Inteleg ca e nevoie de bani din publicitate dar, mi se pare ca ati dat cu mucii in fasole...
  1. Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

  2. Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

  3. La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

  4. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  5. REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

  6. Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

  7. Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

  8. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

  9. FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

  10. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

Ultima oră

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată

06:30

Sâmbăta lui Lazăr. Ultima zi a Postului Mare în care se mai fac parastase pentru cei adormiți. Arhim. Ioanichie Bălan despre Cuvântul Domnului: ”Lazăre, vino afară!”

06:00

27 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului

23:45

Sorin Gheorghe Suciu: Schimbarea la Față a României și Rostul creștin în opera lui Vasile Voiculescu

23:30

O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

23:10

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 61 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

23:00

26 aprilie: Poetul, medicul, rugătorul mistic și deținutul politic Vasile Voiculescu. 61 de ani la Ceruri

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei