Care este gradul de eficiență al erbicidelor? Răspunsul specialiștilor este fără echivoc! (P)

De Publicitate  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Buruienile sunt o problema pentru culturile tale agricole sau ti-au invadat gradina? Nu stii cum sa scapi de acesti intrusi care se dezvolta extrem de rapid? Cea mai eficienta metoda de eradicare a lor consta in aplicarea unor erbicide!

Cu ajutorul acestor substante, vei elimina de pe terenurile vizate aceste plante inestetice care sufoca culturile si le impiedica evolutia. Fie ca e vorba de buruienile din curte sau gradina, fie de cele de pe camp, poti apela la aceste produse profesionale pentru a distruge in totalitate ierburile nedorite. Iata cat de utile pot fi solutiile oferite de producatori! 

Tipuri de erbicide

In categoria articolelor cu rol in combaterea buruienilor vei remarca diverse tipuri de substante clasificate in functie de efectul lor si de momentul in care se pot utiliza. Ai, astfel, la dispozitie substante selective, totale, preemergente si postemergente.

Cele selective protejeaza planta de baza, eliminand doar ierburile daunatoare si sunt recomandate in cazul legumelor si cerealelor, iar cele totale, avand o actiune cu impact mai puternic, pot fi utilizate doar in plantatiile viticole, livezi, pepiniere si terenuri pe care nu se cultiva nimic in anul respectiv.

Substantele preemergente se aplica inainte de rasarire, pentru a exclude riscul ca recolta sa fie sufocata de buruieni, in timp ce solutiile postemergente se aplica in fazele de vegetatie ale culturilor.

Erbicide totale: excelente pentru curatarea terenurilor

Folosirea acestei game de produse constituie una dintre masurile drastice pe care le poti lua pentru combaterea ierburilor nedorite, deoarece impune o pauza de insamantare a terenului pe care se administreaza. In general, substantele din acest spectru sunt indicate doar atunci cand se doreste eliminarea completa a buruienilor si plantelor de pe un teren. Se recomanda doar pentru solurile pe care nu se cultiva nimic in anul respectiv!

Tratamentele se aplica si pe suprafetele necultivate, precum caile ferate, marginea soselelor, aleile din curti sau spatiile cotropite de vegetatia nedorita. Daca tocmai ai achizitionat un teren viran si intentionezi sa construiesti casa visurilor tale, aceasta categorie de produse te va scapa de ierburile care pot ingreuna evolutia lucrarilor!

Erbicide selective, pentru a elimina un anumit tip de buruiana

Variantele selective sunt folosite atat pentru a combate aparitia si dezvoltarea buruienilor, cat si pentru a proteja plantele de baza, ca de pilda: ardeii grasi, cartofii, ceapa, conopida, fasolea, rosiile, morcovii, varza, vinetele, pepenii verzi, sfecla de zahar, porumbul, floarea soarelui si arbustii (zmeur, mur, afin si coacaz).

In functie de tipul lor, substantele selective sunt:

  • Preemergente – se aplica inainte de rasarire;

 • Postemergente – se aplica in fazele de vegetatie ale culturilor, avand rolul de a combate buruienile monocotiledonate anuale si perene.

In functie de spectrul lor de combatere, acestea pot fi:

  • Dicotiledonate – destinate distrugerii buruienilor dicotiledonate anuale si perene;

  • Monocotiledonate – folosite pentru eradicarea buruienilor monocotiledonate anuale si perene.

Gradul de eficienta al acestor produse, totale sau selective, este extrem de ridicat! Respecta intocmai dozele recomandate de producatori si vei obtine cele mai bune rezultate! Ai la dispozitie in acest sens o gama extinsa de erbicide, pentru a avea grija corespunzator de culturile tale si pentru a obtine o recolta bogata si sanatoasa. Produsele sunt deosebit de eficiente, daca sunt aplicate conform instructiunilor!