Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valerian Stan, secretarul general al PNȚMM, afirmă că Biroul Electoral Central continuă să-i blocheze abuziv candidatura la Primăria Capitalei.

Redăm declarația lui Valerian Stan:

 

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache,
                    blocate și azi, timp de 23 de zile
-declarație a d-lui Valerian Stan,
secretar general al PNȚMM și candidat la Primăria Capitalei

Pe 30 aprilie, m-am prezentat la Biroul electoral București înainte de ora 24:00, termen prevăzut de lege, pentru a depune candidatura mea la Primărie și a colegilor, la Consiliul general. De la poarta Biroului, am mers cu o parte a documentelor la ușa acestei autorități, apoi m-am întors la intrare pentru a duce și celelalte documente - moment în care jandarmii din serviciul de pază mi-au precizat că "trebuie să mai așteptați deoarece doamna judecătoare a comunicat că se va mai putea intra atunci când va da dânsa verde”.

În acest mod am fost împiedicat să duc toate documentele la intrarea în camera unde Biroul electoral s-a aflat, timp de aproape o oră și jumătate, în examinarea altei candidaturi.

La ora 01:30 a zilei următoare, o persoană de sex feminin (care nu s-a prezentat - cel mai probabil președinta Biroului) a sosit la intrare și a cerut celui care a depus documentele la ușa camerei Biroului să ia „bunurile” de acolo pentru că nu mai poate fi examinată nicio candidatură întrucât documentele trebuiau prezentate până la ora stabilită. Refuzul examinării candidaturilor trebuia concretizat într-o decizie scrisă motivată, și nu într-o comunicare orală făcută, la adăpostul întunericului, de o persoană a cărei identiatte n-o cunoaștem nici azi.

Măsura Biroului electoral a constituit și constituie o încălcare a Constituției României și a art.3 din Protocolul adițional 1 la Convențiea europeană a drepturilor omului, acte care garantează dreptul de a candida la organele administrației publice locale. Măsura ignoră de asemenea repetatele decizii ale Curții Constituționale care au stabilit că interpretarea legii trebuie "să aibă în vedere nu numai litera, ci și spiritul legii”, și trebuie făcută nu în sensul negării drepturilor și libertăților fundamentale, ci al respectării lor.

Împotriva măsurii abuzive la adresa noastră, fără precedent în România după 1990, am parcurs, timp de 23 de zile, o procedură administrativă (la BEC) și patru la instanțe judecătorești, fără a avea încă o decizie definitivă - următorul termen fiind pe 27 mai la Curtea de Apel București.

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Naeh 23.05.2024 18:55
    V-o spun din nou, deși am văzut că nu postați comentariile mele pe tema PNȚ. Țărăniștii și-au avut șansa și au ratat-o, și-au dat în petec rău de tot. Au fost parte din distrugerea sălbatică a țării, alături de liberalii din Convenția Democrată. Nu mai vrem țărăniști, mulțumim! Odihnească-se acolo unde au ajuns în cernerea istoriei, unde le este locul! Liberalii o să-i urmeze în curând.
  • Sabin G 23.05.2024 21:46
    Mai ales dacă ne gândim cine a fost acest maniu
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires