Candidatul sorosist Mihai Polițeanu, bursier la Universitatea lui Soros din Budapesta, anunță că a fost ales primar al Ploieștiului

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Mihai Polițeanu

Foto: Mihai Polițeanu

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul independent fost userist Mihai Polițeanu a anunțat, luni, că a fost ales primar al municipiului Ploiești în urma scrutinului electoral de duminică.

"Dragi ploieșteni, vă mulțumesc pentru că vă pasă de orașul nostru. Sunt copleșit și onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o! Dragi prieteni, colegi, susținători, voluntari care ați fost alături de mine în această campanie, vă mulțumesc! Dragi ploieșteni, această victorie vă aparține. Ați îngenuncheat un sistem corupt, osificat de trei decenii la conducerea Ploieștiului. Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel național arătând că o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate care să privească spre viitor cu speranță. De astăzi sunt primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul primar al Ploieștiului", a scris Polițeanu pe pagina sa de Facebook.
 
Conform datelor postate pe site-ul său, Mihai Polițeanu este licențiat în Filosofie al Universității București și absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naționalismului din cadrul Universității Central Europene (fondată de George Soros în Budapesta).

Începând din decembrie 2020 este deputat USR, iar din octombrie 2022 este deputat independent.

"În 2018, am conceput, am lansat ideea, am construit parteneriatele necesare (31 de organizații civice și partide politice) și am declanșat la nivel național a doua cea mai mare inițiativă legislativă cetățenească după "Fără penali în funcții publice" - "Oameni noi în politică", o inițiativă de liberalizare și democratizare a legislației electorale. (...) Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mișcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare și am făcut pasul spre politică. Timp de trei ani am fost membru USR. În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova față de PNL la nivel local și județean. Împreună cu mai mulți colegi și prieteni, am decis să punem bazele și să construim o alternativă pentru Ploiești la actuala clasă politică locală", se precizează pe site-ul menționat.

Cine este Polițeanu

Polițeanu este deputat, fiind ales din partea USR. Acesta a ajuns deputat după o carieră de așa-zis activism civic, care a inclus proteste în Parlament și sesizarea DNA după adoptarea OUG 13/2017. Sesizarea acestuia a generat o anchetă penală neconstituțională, după cum a constatat ulterior CCR.

Tot Polițeanu este cel care a sesizat Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Pentru funcția de primar s-au luptat 10 candidați:

Cristian Nica (PNL),
Florian Săraru (AUR),
Liviu-Andrei Volosevici (PSD),
Răzvan Enescu (Alianța Dreapta Unită),
Cristina Toma (România ECO - Echitate, Comunitate și Onestitate),
Cătălin Beciu (Partidul Național de Centru),
Marian Doru (Partidul Patrioților),
Elena Dolniceanu (Partidul România în Acțiune),
Mihail Urzeală (Partidul Ecologist Român),
Laurențiu Mihai Polițeanu (independent).
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • viorel craciun 12.06.2024 16:20
    Apoi , daca este sa ne luam dupa " stiri " , aflam de le " sursa " adica " DIGI " , ADICA :DIGI24/EURACTIV: procurorii DIICOT au dispus arestarea lui Alexandru Piscan din Ploiești. Procurorii au declarat că cetățeanul român, care în martie și-a manifestat intenția de a candida la primăria locală, a comis acte de spionaj în favoarea Rusiei. Iar MAE a anunțat că autoritățile române au declarat persona non grata un diplomat rus.Dar se pare ca in cazul " PISCAN " s-a depus arestarea " la comanda " pentru a da un " exemplu " DAR SE PARE CA IN CAZUL DOMNULUI RESPECTIV S-A DSIPUS " PROMOVAREA LA COMANDA " pentru a da un alt exemplu , adica " CINE ESTE CU NOI , FINANTAM , avem banii " ca la " BUCURESTI " SI " PLOIESTI " cine este impotriva noastra " executam " ca la " PLOIESTI " deocamdata , ramane de vazut la " BUCURESTI " .Mentionez , amandoua orasele " umitor " asigura " BANII GREI " prin dezvoltarea lor industriala si populatie . Acesta , de ce , fiindca sunt cetatean al Ploiestiului , de vreo 4 generatii , din cate stiu , si din altele din cate nu stiu SI AM VAZUT DESTUI " ASA ZISI POLTRIUCI SI MAI " SUSTINUTI " LA NIVEL DE PRAHOVA SI PLOIESTI , CU ASA ZISELE " MARI REZULTATE ALE LOR " Ramane de vazut " persoana in cauza , vorba biblica " INCEPUTUL ESTE USOR , URCATUL ESTE GREU , CADEREA ESTE USOARA " ca la " altii de ce ? fiindca " Ploiestiul este asa cum este , cu " CARAGIALE SI CU PRIMA REPUBLICA DIN ROMANIA " -FALANSTERUL ROMAN .
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu