Când evreii spun adevărul: MASACRUL de la TANTURA - Le-am violat fetele palestinienilor, i-am băgat în țarcuri de sârmă ghimpată, i-am mitraliat și pe cei care au scăpat i-am fugărit cu aruncătoarele de foc și i-am incinerat. DOCUMENTAR TRADUS

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traducătorul și cercetătorul în misterele istoriei Ionel Trandafir ne oferă un nou documentar tradus și subtitrat în română, cu următorul text explicativ:

„În noaptea de 22-23 mai 1948, la o săptămână după declararea statului Israel, satul palestinian de coastă Tantura (1.500 de locuitori) a fost atacat și ocupat de unități ale Brigăzii Alexandroni a armatei israeliene. Satul, situat la sud de Haifa, se afla în zona atribuită statului evreu prin rezoluția de împărțire a Adunării Generale a ONU.

În 1948, în urma aprobării controversate a Planului Națiunilor Unite de împărțire a Palestinei din 1947, a izbucnit un război între facțiunile arabe și evreiești, ambele revendicând dreptul la același teritoriu. Bineînțeles, satele arabe erau acolo înainte ca poporului evreu să i se spună că este pământul lor. Suntem informați că, în timp ce israelienii consideră această perioadă de lupte ca fiind Războiul de Independență, palestinienii o numesc "Nakba" (catastrofa din 1948). Așa cum Schwarz spune fără menajamente în text negru pe alb: "Sute de orașe și sate palestiniene au fost distruse în 1948. Cel puțin 750.000 de palestinieni au devenit refugiați".

Prin ocuparea, depopularea, distrugerea ulterioară și confiscarea tuturor terenurilor sale de către Israel, soarta satului Tantura a fost similară cu cea a altor peste 400 de sate palestiniene în timpul războiului din 1948. Dar a împărtășit, de asemenea, cu aproximativ două sute dintre aceste sate, agonia suplimentară a unui masacru pe scară largă a locuitorilor săi.

Poate că cel mai înfiorător lucru din Tantura, un documentar impresionant realizat de Alon Schwarz, este râsul nervos care iese din gura unor bătrâni care se presupune că au fost complici la un masacru cu zeci de ani mai devreme. Aceștia chicotesc și rânjesc la sugestia răutății lor, fie convinși că au fost justificați, fie orbiți de propriile lor minciuni. Este o reacție brutal de umană, care este profund tulburătoare de asimilat. Războiul permite raționalizarea răului. Iar banalitatea care urmează adesea pare a fi un act de negare. Pe măsură ce Schwarz și colaboratorii săi prezintă dovezile eradicării satului palestinian Tantura de către soldații Brigazii Alexandroni, toate acestea devin foarte clare.

Unul dintre aceste sate a fost Tantura, iar ceea ce s-a întâmplat după război este punctul central al narațiunii. Sunt intervievați mai mulți foști soldați ai Brigazii (inclusiv cei care au fost prezenți la Tantura), precum și ultimii locuitori ai satului în viață. Un interlocutor central pe tot parcursul filmului este istoricul Teddy Katz, care a scris o teză în 1998, în timp ce preda la Universitatea din Haifa, în care susținea că Brigada Alexandroni a ucis sute de săteni palestinieni după ce aceștia s-au predat. Katz a fost imediat dat în judecată pentru calomnie de către veteranii Alexandroni și, în cele din urmă, și-a retras lucrarea. La scurt timp după aceea, a încercat să își retragă declarația, dar judecătorul Drora Pilpel a respins cererea.

Tantura revizuiește și reia dovezile lui Katz: numeroase interviuri înregistrate atât cu soldați, cât și cu supraviețuitori ai evenimentului în cauză. Deseori, amintirile "neclare" din prezent contrazic ceea ce auzim în înregistrări. Ceea ce este amintit ca fiind victime de război este vorbit pe bandă, în mai multe cazuri, ca o execuție mai mult decât planificată. Se vorbește despre săparea unei gropi comune și despre faptul că nu se iau prizonieri. Adesea, cei intervievați pot fi auziți spunându-i lui Katz să "ignore ultima parte", aparent conștienți de ceea ce trebuie să ascundă. Judecătoarea Pilpel ascultă casetele în fața camerei pentru Schwarz, concluzionând că, dacă ar fi ascultat aceste casete până la capăt cu douăzeci de ani mai devreme, Katz ar fi putut foarte bine să câștige în instanță.

Un context mai larg este dat de mușamalizarea deportării a sute de mii de palestinieni din casele lor. Echipele de filmare ale MGM au fost aduse de către liderii israelieni pentru a filma exodul, imaginile fiind apoi montate pentru a sugera o plecare pașnică și de bunăvoie. Sunt evidențiate, de asemenea, directivele lui David Ben-Guriont, primul prim-ministru al Israelului, care susțineau acest lucru.

Din punct de vedere estetic și dramatic, Tantura este o lucrare destul de simplă, iar acest lucru este de apreciat. Ne sunt prezentate faptele așa cum le văd realizatorii. Schwarz și colaboratorii săi îl recunosc pe Katz și complicațiile cuvântului său, lăsându-ne în același timp să auzim mărturisirile de la soldații înșiși. Dictonul spune: Cei care nu cunosc istoria sunt condamnați să o repete."

Tantura a avut premiera în cadrul Festivalului de Film Sundance 2022.

Traducere și subtitrare: Ionel Trandafir

Vedeți și Ce se ascunde în spatele ”exterminării palestinienilor din Gaza”. Un intelectual evreu fost sionist și un ”conspiraționist” dezbat misterele din Orient și Occident în două documentare traduse în română - VIDEO

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (19)
 • Nata 13.11.2023 06:00
  Si astia mai indraznesc sa miorlaie despre "holocast"?! Sa li se permita sa deschida centre Wiesenthal in mai toate tarile europene si mai stiu eu pe unde?! Ce sunt "centrele" astea? Centre de spionaj si politie evreiasca? Ce cauta in Romania? Sa se duca in Germania si Polonia unde au fost campurile naziste. Obraznicia nu se opreste aici - copii nostri trebue sa stie istoria evreilor - pentru ce? Cine sunt ei? Sa isi invete in continuare ura lor clasica impotriva lumii la ei "acasa" in Israelul lor patat de crime si sange..
  Nu sunt deciat niste criminali de rand care joaca un rol tocit de victime.
 • 1821 13.11.2023 10:16
  Parca este gindirea ce a guvernat lagarele de exterminare ?
  Oare Hitler era evreu ?
 • Augusta ► 1821 13.11.2023 16:24
  https://rumble.com/v3v89yp-hitler-was-a-jew-lavrov.html
 • Semaca ► 1821 13.11.2023 20:15
  Știm următorul fapt- războiul a fost plătit de evreii din vest și a urmărit exterminarea evreilor din est pentru faptul că prinseseră tupeu la congresele internaționale ale evreimii
 • Mihai Cantuniari 13.11.2023 08:06
  Ion Cristoiu: Omenirea asistă complice la masacrarea civililor în Gaza.
  Omenirea nu mai face doi bani. Prostita de minciuni si inselatorii, slabita de alarme catastrofiste aproape zilnice, debilitata intentionat de comoditate, luxurie, lasitate, coruptie generalizata, vicii de nemarturisit, printre care pedofilia criminala, victimizata de morti dese si aparent inexplicabile mai ales printre oameni tineri, pacatosita de avorturi monstruoase si de invazia LBTQ, atacata abject de hoarde migratoare care stiu perfect dinainte unde sa se duca si ce sa faca (violuri, omoruri, toate nepedepsite), ce a mai ramas nepervertit din Omenire? Va plati amarnic pentru lipsa ei de solidaritate si de unire in fata Raului multitudinar. Desi ea detine majoritatea zdrobitoare ca numar de persoane, nu stie ce sa faca cu aceasta majoritate, nu mai are initiativa, nici sistem imunitar. Tocmai acesta din urma i-a fost slabit, apoi anihilat de teroarea medicala a covidului si de tot ce a urmat. si urmeaza. Nimic nu e intamplator, ci asta s-a urmarit si s-a obtinut.
 • Tic 13.11.2023 11:15
  Din pacate trebuie să spun că radiografia dvs este cea adevărată.
 • Radu Comsuta 13.11.2023 09:21
  Dar ăsta e nazism curat. Blestemații ăștia fac ce au făcut naziștii cu ei acum 80 de ani. Încep să am o altă perspectivă asupra istoriei cu totul schimbată.
 • Tic 13.11.2023 11:18
  Ideologia " poporului ales" este nazistă.Restul sunt copii,replici.
 • Augusta ► Tic 13.11.2023 16:33
  "Poporul ales" este sinagoga satanei; Duhul Sfant al lui Dumnezeu a spus!

  "Iată, îți dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei și nu sunt, ci mint; "

  Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, 3,9
 • INJECTIA FINALA 13.11.2023 13:11
  Ucigașii de oameni, ucigașii de copii
  Sunt pentru noi, cadavre vii
  Fățarnicii, asasinii, viclenii
  Varsă sânge nevinovat, de milenii

  În veacul prezent, totul se vede
  Ura lor pentru oameni, străveche
  Pofta de sânge, de înrobire
  Dracească , cumplită menire

  Peste Țara Sfântă flutură Moartea
  Spectatori-creștinii, nu iau partea
  Inocenților, pe ecranele inimii lor
  Apocalipticul omor al Copiilor!

  +++


  Teribil articol, cumplite adevăruri
  Primit'am pedeapsă, vaxxuri-otrăvuri
  Moartea îneacă Gaza în sânge
  Deasupra noastră, copilul plânge

  Cum să ieșim din groaznica dramă?
  Pe scena lumii urlă veșnic o mamă
  Copii sfartecați , părinți masacrați
  Uităm răspunderea pentru frați

  Uităm și pe cei nenăscuți, copii neavuți
  Copiii noștri omorâți în burți
  Domnul ne mai acordă puțin timp
  Să ispășim Păcatul mai greu decât Olimp !
 • Briela 13.11.2023 13:36
  ”Poate că cel mai înfiorător lucru din Tantura, un documentar impresionant realizat de Alon Schwarz, este râsul nervos care iese din gura unor bătrâni care se presupune că au fost complici la un masacru cu zeci de ani mai devreme. Aceștia chicotesc și rânjesc la sugestia răutății lor, fie convinși că au fost justificați, fie orbiți de propriile lor minciuni. Este o reacție brutal de umană, care este profund tulburătoare de asimilat. Războiul permite raționalizarea răului. Iar banalitatea care urmează adesea pare a fi un act de negare.”

  Sincer, acest rîs sau rânjet de pe fața lor îmbătrînită, fără a avea nici cea mai mică urmă remușcare, șochează mult mai mult decât orice am citit sau văzut.
 • Briela 13.11.2023 13:49
  Dumnezeu le-a îngăduit unora mulți ani în această viață pentru a se pocăi și a-și mărturisi păcatele, dar ei ce au făcut? I-au în nas și ura lor parcă este acum mai mare.
 • Floreas 13.11.2023 13:59
  SCARBA ti se face dupa ce urmaresti stupefiant cum acesti batranei decrepiti nu-si amintesc nimic din acea zi fatidica, dar isi amintesc perfect evenimentele anterioare si dupa acea zi.
  Evita sa raspunda la intrebari sau arunca totul in derizoriu; n-au auzit, n-au vazut, dau vina ca-asa e in razboi si, mai ales, NU CRED o iota despre atrocitatile facute de armata. Ce fac azi in Gaza ii demasca!
  Cele 4 personaje, de la inceput si din final arata mizeria sufleteasca si indarjirea cu care apara trecutul odios si isi doresc sa puna batista pe tambal pe faradelegile statului evreu.
  Un mit se prabuseste despre calitatile morale ale poporului ales; un mit dezvaluit chiar de o parte a evreilor!
  Sa nu uitam ca evreii au ales sa-l salveze pe Barabas in locul lui Iisus atunci cand Pilat s-a spalat pe maini in a judeca pe cine sa salveze de la rastignire!
 • NS 13.11.2023 15:00
  Nu vi se pare curioasă obstinația, frecvența, cu care apar materiale ce incriminează pe față statul evreu, după zeci de ani în care până și cuvântul „evreu” trebuia rostit cu respect și compătimire?
  Aceleași agenții (sau agenturi) care se autocenzurau și îi cenzurau și pe alții, par că au scăpat din lesă, iar sentimentul de ură față de evrei crește exponențial, zi după zi, în toată lumea.
  DE CE?
  Sau, mai bine zis, DE CE ACUM?

  Lăsând la o parte detaliile care oripilează, încercând o raționalizare a situației, ceva nu e deoc în regulă aici, și miroase al dracului de tare a program de inginerie socială.
  ÎN CE SCOP?
  Cui îi folosește, în momentul ăsta, recrudescența urii față de evrei?
  Nu uitați un lucru: nimic nu este întâmplător, totul e planificat, iar strategia „creează problema -> lumea țipă după soluții -> oferă soluția ta” e veche, intens folosită, și dă rezultate.

  Nu vă lăsați manevrați de materiale emoționante, chiar dacă vă vine să spargeți ceva în capul primului evreu întâlnit, ci puneți-vă o singură întrebare: cui prodest? Cui îi folosește asta?
 • Elina 13.11.2023 16:28
  Asa este, sunt "eliberate" in spatiul public idei care inainte de octombrie erau de neconceput! Critici la adresa poporului superior? Cred ca se vrea pur si simplu invrajbire, haos. Mi se pare incredibil ca Europa nu a sarit in aer pana acum la cati arabi sunt! In conditii normale erau atentate si atacuri gramada si acum, nimic?
  Functioneaza acum mai bine serviciile de securitate? Pfff... serios?
 • Augusta ► Elina 16.11.2023 00:01
  Atentatele si atacurile s-au oprit brusc atunci când s-a dat startul pLandemoniei; dovadă ca atentatele și atacurile sunt puse in practică tot de planificatorii pLandemici.
 • Tic 13.11.2023 23:10
  Celor ce vor a repeta un scenariu de succes !
 • niina 15.11.2023 14:49
  exact!! Am avut acelasi gind cind au inceput pe la radio, tv, ziare, peste tot, sa fim incitati , acum, mai nou, la ura pentru evrei. Pina acum erau victime, sfinti, acum sint ei cei mai rai...Este numai o tactica sa nu vedem ceea ce adevarat se intimpla, ceea ce adevarat conteaza, ceea ce nu are nici o legatura nici cu covidul , nici cu razboaiele, intii ukraina acum gaza... o zi noua un nou subiect... miine dispare tot si apare un nou tap ispasitor. .Folositi propriul creier si nu va lasati influentati de nimeni si de nimic. Deschideti larg ochii si propria minte. Ramineti fedel adevarului care il vedeti si care il ginditi cu propriul creier!
 • Semaca 13.11.2023 20:13
  E simplu sa acuzam un popor. E cel mai simplu, iar păpușării lumii ăsteia, exact asta urmăresc. Când identifici poporul cu păpușării, normal că vei acuza poporul și nu pe cei ce trag sforile. Așa s a întâmplat și cu germanii și cu turcii, etc. Daca vedem " mai sus" ne prindem de manevre, dar pentru asta trebuie putina instrucție, instrucție care nu se poate face doar din " cartea de istorie oficială".
Ultima oră

14:21

CATEGORIA: "AM FOST UN DOBITOC”... ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI