Campania media abuzivă de vaccinare a fost reclamată la CNA pentru a fi eliminată de pe posturi. Practică tehnici înșelătoare și este ilegală, potrivit LEGII. FAKE NEWS DE STAT RECLAMAT DE ACTIVENEWS

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În atenția Doamnei Maria Monica Gubernat
Președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA)
Membrilor CNA
CC: Colegiul Medicilor din România


Stimate Doamne și Domni,

Începând cu data de 27 decembrie 2020, Guvernul României, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Sănătății și alte instituții afiliate au lansat o campanie publicitară pentru vaccinarea românilor cu singurul medicament transmis de autoritățile UE României, vaccinul Comirnaty produs de companiile farmaceutice internaționale Pfizer-BioNTech. Spoturile realizate de Guvern în această campanie sunt transmise în mediul online, la posturi de radio și televiziune, cu încălcarea prevederilor legale, motiv pentru care vă solicităm să analizați prezenta cerere și să solicitați întreruperea imediată a transmisiilor spoturilor audio-video care sfidează legea.

Astfel, potrivit Ordinului Ministerului Sănătății 194 din 23 februarie 2015 privind aprobarea Normelor pentru evaluarea și avizarea publicității la medicamentele de uz uman, publicat în Monitorul Oficial Nr 168 din 11 martie 2015 - disponibil online, aici: https://www.anm.ro/_/ORDINE/ OMS_194_2015.pdf - La ARTICOLUL 52, PCT. 8, se stipulează că "Este interzisă difuzarea de materiale publicitare pentru medicamente sau tratamente prezentate sau recomandate de profesioniști în domeniul sănătății, organizații academice, științifice, fundații, de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive sau de alte persoane care, datorită celebrității lor, pot încuraja consumul acestor medicamente sau folosirea tratamentelor respective.”

În spoturile respective apar identificați patru medici, îndemnând voios la injectarea populației cu un produs medicamentos insuficient testat, potrivit chiar avertismentului producătorilor, din Prospectul medicamentului, respectiv: „Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranță. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt rugați să raporteze orice reacții adverse suspectate. Vezi pct. 4.8 pentru modul de raportare a reacțiilor adverse”.

Acești 4 (patru) medici care încalcă legea sunt: col. dr. Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central Dr. Carol Davila și chiar coordonator al campaniei naționale de vaccinare, dr. Beatrice Mahler, manager la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” și dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș".

Mai mult, cel din urmă se dedă și la publicitate înșelătoare, sancționată prin același Ordin al Ministerului Sănătății cât și prin  Decizia CNA nr. 220 /2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare. Concret, la finalul spotului publicitar la unicul vaccin de pe piața din România, medicul în cauză afirmă că „Acest vaccin este sigur, este eficient și are foarte puține reacții adverse.”

Conform Prospectului/Rezumatului caracteristicilor medicamentului, care este disponibil online aici - https://www.ema.europa.eu/en/ documents/product-information/ comirnaty-epar-product- information_ro.pdf - vaccinul are cel puțin 13 reacții adverse, la care se mai adaugă alte câteva menționate în Raportul Agenției Europene a Medicamentului, disponibil aici - https://www.ema.europa.eu/en/ documents/assessment-report/ comirnaty-epar-public- assessment-report_en.pdf.

Este la mintea copiilor că cel puțin 13 reacții adverse nu pot fi considerate „foarte puține reacții adverse” decât dacă ți-ai propus să minți deliberat 19 milioane de români.

Pentru a intra în litera Legii, SECȚIUNEA a 4-a a Reglementărilor prevede la „ARTICOLUL 12 (1) Publicitatea pentru un medicament: a) trebuie să fie exactă, echilibrată, echitabilă, obiectivă și completă pentru a da posibilitatea celor cărora le este adresată să își formeze propria opinie cu privire la valoarea terapeutică a medicamentului în cauză; b) trebuie să se bazeze pe evaluarea actualizată a tuturor dovezilor relevante și să reflecte clar aceste dovezi; c) trebuie să încurajeze utilizarea rațională a medicamentului, prin prezentarea obiectivă a acestuia, fără a-i exagera proprietățile, calitățile terapeutice; d) nu trebuie să încurajeze automedicația sau utilizarea nerațională a medicamentului; e) nu trebuie să fie înșelătoare, subliminală sau să inducă în eroare prin distorsionare, exagerare, accentuare nejustificată, omisiune sau în orice alt mod; f) nu trebuie să sugereze că un medicament sau un ingredient activ are vreun merit, calitate sau proprietate specială, dacă acest lucru nu poate fi documentat științific; g) nu trebuie să prejudicieze respectul pentru demnitatea umană;”

În plus, colac peste pupăză, prin următorul ARTICOL, „13 (1) Se interzice publicitatea către publicul larg pentru medicamentele care: a) nu au autorizație de punere pe piață valabilă în România; b) se eliberează numai pe bază de prescripție medicală; (...)”.

Conform Prospectului vaccinului Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech se scrie chiar la litera B: „CONDIȚII SAU RESTRICȚII PRIVIND FURNIZAREA ȘI UTILIZAREA - Medicament eliberat pe bază de prescripție medicală.”

Observațiile noastre de mai sus sunt confirmate și de cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, care arată:

Reclama la medicamentele care nu se eliberează decât cu prescripție medicală este interzisă.

Potrivit prospectului public, Cominarty (vaccinul Pfizer & BionTech) este un medicament care nu se eliberează decât cu prescripție medicală. Așadar, reclama la Cominarty este interzisă, chiar dacă este susținută oficial, din bani publici. Pentru scoaterea acestei reclame de pe posturile tv/radio este responsabil CNA. Pentru scoaterea acestei reclame de peste tot (inclusiv de pe paginile de socializare și de pe publicațiile electronice sau din ziare tipărite) este responsabilă CNA.

Mai mult chiar, reclama la medicamente de orice fel făcută de medici este interzisă. Colegiul medicilor este responsabil pentru sancționarea medicilor care încalcă această interdicție.

PS: Din documentele oficiale ale Agenției Europene a Medicamentului rezultă că acest vaccin este autorizat condiționat, temporar (până la 31 august 2021) și cu obligația producătorului și a instituțiilor publice sau private care îl diseminează populației de a-i monitoriza efectele timp de doi ani. Este, vorba, practic, de un test clinic pe medicamente. Cum este posibil ca o substanță experimentală să fie vândută unei populații de 450 de milioane de persoane? Cum este posibilă impunerea unor segregări sociale și economice împotriva celor care refuză să se supună unor experimente clinice? Nu cumva este o chestiune de siguranță națională, care ar trebui să fie prioritară campaniei pro-vaccin (care mai mult irită decât convinge)?

În consecință, vă rugăm să dispuneți, conform prevederilor legale, întreruperea spoturilor cu informații false (fake news de stat) sau/și ilegale ale campaniei guvernamentale în derulare, cu notificarea posturilor tv și de radio și a organelor responsabile de aplicarea legii.

Pentru conformitate,


Victor Roncea
Redactor șef
ActiveNews
 
Citiți și FAKE NEWS DE STAT. Campanie mincinoasă a Guvernului pentru vaccinul de Covid în presa română plătită de stat. Vaccinul are cel puțin 15 EFECTE ADVERSE. Medic real: „Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare a efectelor secundare pentru un vaccin”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
 • CoRin 04.01.2021 17:02
  Perfect de acord! Nu doar ca este ilegala, dar și este finanțată pe bani publici...Știu ca gnomii neo-marxiști nu citesc acest side dar: băiețași voi nu știți sa aprindeți un foc, dacă continuați, ghilotina din ce în ce mai ascuțită va așteaptă...Sa o ungeți, nu pentru alt ceva... Doamne ocrotește-i pe romani!
 • Orizont 04.01.2021 17:32
  Multumim pentru pozitionarea clara !
  Pe langa aspectele penale ale acestei "campanii", cum ar putea fi oprita a doua MITUIRE a haitelor Presstitute cu pana la 40 milioane EUR ?? Alocati conform directivelor Cabalei pedofile tocmai pentru campania de Otravire cu "vaccinuri"experimentale. Altfel , aceasta propaganda odioasa nu poate fi intrerupta..
  Liderii AUR sa vina cu o luare de pozitie in Parlament si Senat si sa vedem ca se opun acestor golanisme ! Ei ar trebui sa mentina atentia publica permanent focalizata pe risipirea Banilor Publici din Imprumuturi, Taxe si Impozite pe aranjamente si omerte criminale !
 • Gherea 05.01.2021 02:40
  40 în primăvară și încă cca. 40 la sfârșit de an. Probabil că înainte de „valul 3” încă 40.
 • Orizont 04.01.2021 18:24
  De aseara AN merge foarte greu - Apar mesaje "...the adress took too long to respond" - verficati daca aveti un atac .
 • Dromihete 04.01.2021 19:40
  FELICITARI ACTIVENEWS!

  Desi mai "calcati" si stramb, nimeni nu este perfect si nici nu trebuie sa fie, perfectiunea este draceasca!

  Se pare ca sunteti varful de lance la capitolul presa din Romania ce lupta cu mafia modiala cabalisto khazareasca.
  Cum era un slogan al slugilor mafiei amintite, HAI CA SE POATE!
  Cu propriile lor arme si la propriul lor joc, folosind legile date de catre ei, de-a lungul timpului, legi care ne-au ciuntit drepturile, viata, valorile, viziunea, umanitatea, de-a lungul deceniilor accelerat si de-a lungul secolelor pe sest.

  Ofensiva impotriva genocidului planetar trebuie inceputa grabnic!
  Spuneti NU supunerii sociale fara ratiune si logica, dar mai ales masurilor menite sa va stirbeasca umanitatea si viata!
  Spuneti NU abuzurilor institutiilor conventiei numite stat (conventia numita stat si institutiile ei nu mai au nicio legitimitate si si-au pierdut dreptul la a exista, din moment ce ratiunea pentru care au fost create nu mai exista).
  Spuneti NU sponsorizarii mafiei si a paravanelor ei (fara plata taxelor si impozitelor).
  Spuneti NU intunericului!

  NU vaccin, NU masca, NU masuri abuzive, acestea nu au nicio legatura cu sanatatea si nici cu starea noastra de bine, ba dimpotriva, este un atac asupra umanitatii si vietii in general.

  Se doreste trasformarea vietii in totalitatea ei in SINTETIC, la toate capitolele, aceasta este imparatia spurcatului, o clona stricata a creatiei lui DUMNEZEU, Creatorul si Salvatorul!

  Se folosesc Nano tehnologii pentru a amesteca genele creand himere sau monstrii, Hydrogel, care este prezent si pe varfurile testelor PCR, gene de la avortoni si animale, toate combinate in Vaccinuri si in diferite "medicamente" ce dreneaza tot ce inseamna viata si suflet din om!

  Atentie, site-ul functioneaza greu, cred ca aveti atac DDos, discutati cu ISP-ul vostru (operatorul de net) pentru solutii de mitigare, recuperare, protectie si back-up

  Dumnezeu sa binecuvanteze si sa intareasca oamenii (dar numai oamenii)!
 • Munteanu 04.01.2021 23:10
  Baiatul asta din poza, ras tuns frezat, chipes cu uniforma calcata perfect, cu grad ede capitan(daca nu ma insel) are dublul rol.
  Pe de o parte sa zdruncine increderea poporului roman in armata, al doilea stalp de sustinere al neamului dupa biserica. Pentru ca un popor care nu mai are pe cine sa creada si sa se increada devine speriat, disperat, anxios, deprimat si autodistructiv.
  Pe de alta parte arata unde se afla acum armata romana(cel putin ca factori decizionali momentani) si ce este. O anexa a paratului opresiv ipotriva poporului roman ce foloseste tot ce se poate folosi, stat, institutii, politie, jandarmerie si acum si armata pentru distrugerea acestui neam.
 • Munteanu 04.01.2021 23:36
  Baiatul asta din imagine care are mesajul "si eu ma vaccinez" , frumos aranjat, cu uniforma bine calcata nu se reprezinta pe el ci armata romana si arata unde a ajuns astazi astazi armata romana al doilea "stalp de incredere" al neamului - o anexa a statului globalist, ce foloseste orice mijloace pentru distrugerea poporului roman conta-revolutionar . Se foloseste de politic, de stat, de politie de jandarmerie iar acum iata si de armata.
 • Mircea Dragan 27.08.2022 17:03
  Parerea mea ca este ca Armata Romana nu mai exista. Exiusta 20.000 de mercenari care sunt trimisi in ''teatre'' sa le spele ciorapii si chilotii americanilor si 50.000 de colonei cu buci mari care basesc in uniforma statului stand pe scaune. Nu uitati ca Oprea acel individ cu fatza de fetitza , fost chelner a ajuns general cu 4 stele!
 • A.C. 05.01.2021 02:47
  BRAVO, Victor Roncea!
 • Rusi 05.01.2021 18:44
  Ar fi timpul ca indivizii de la CNA sa raspunda pentru aceste dezinformari premeditate. Miroase a penal.
 • Silviu Pricope 2126 06.01.2021 16:57
  Motivul pentru care se vor scoate cât de curând aceste reclame este cu totul altul.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1023851521439476&set=p.1023851521439476&type=3
 • Rusi 10.01.2021 14:22
  colonelul acesta care s-a vaccinat mai traieste?
 • Mircea Dragan 27.08.2022 17:08
  Traieste. Numai ca nu s-a ''vaccinat'' chiar daca are ''pasaport'' covid. Nici el si nici familia lui nu s-a injectat. Intr-o emisiune a lui Marius Tuca declara ca minunatii lui copii abia asteapta sa se injecteze. Un mincinos imputit , eu am fugit mereu de ac.
 • Vali Ren 11.02.2021 01:24
  ,,Ne vaccinăm pentru ce?
  Stanford, Cornell și alte cinci laboratoare universitare din California au anunțat nu au găsit virusul Covid-19, care, netrecând testul Koch, este fictiv. Aceste laboratoare plănuiesc să dea în judecată CDC pentru frauda Covid-19...
  Am trimis apoi restul probelor la Stanford, Cornell și câteva laboratoare de la Universitatea din California și au găsit aceleași rezultate ca și noi, FĂRĂ COVID! Au găsit gripa A și B. Am vorbit apoi cu toții la CDC și am solicitat probe viabile de COVID, pe care CDC a spus că nu le poate furniza, deoarece nu avea probe.
  Am ajuns la concluzia fermă, prin toate lucrările noastre de cercetare si de laborator, că C-19 este imaginar și fictiv.'' https://invictuswebmedia.com/2021/01/20/specialista-in-genetica-alexandra-henrion-caude-avertizeaza-exista-pericolul-transmiterii-genelor-editate-de-vaccinul-pfizer-catre-urmasi/?fbclid=IwAR3cmy9-Eqhn8mgHRWMRcdLdTijsGrjnm1Byer1lGBrv-sqjzo9acx4UWvQ
 • Mircea Dragan 27.08.2022 16:58
  ''Vaccinati-va'' ! Corect dar nu cu seruri in testare cu mii de efecte adverse. Sivaccinati-va cu VACCINURI nu cu nu-s ce zeama dubioasa!
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România