Călătorește cu trei sfinți români: Concurs de creație și de talente dedicat Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul și Ioan Iacob Hozevitul

De ActiveNews  /  

Foto: bunatate.ro

Foto: bunatate.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Anul omagial al pastorației românilor din afara României, proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet”, coordinat de Ioana Revnic, și Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București organizează un concurs dedicat Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul, Ioan Iacob Hozevitul, ocrotitori ai românilor din diaspora, potrivit Basilica.ro și Bunătate.ro.

Tema ediției este „Călătorește cu trei sfinți români”, fiind inspirată dintr-o carte pentru copii, despre viața sfinților amintiți.

„În primele luni ale acestui an, am făcut parte din proiectul catehetic «Călătorie în copilăria sfinților. File de poveste», inițiat de pr. Bogdan Teleanu, de la Biserica Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc, din București. Pentru copiii – de aici și din străinătate – implicați în acest proiect, am povestit viețile celor trei sfinți ocrotitori ai românilor plecați peste hotare și ai acestui An omagial. Așa a apărut o carte pentru copii, cu ilustrații realizate de Astrid Mușat. Cartea va fi publicată în această lună la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Am organizat concursul Călătorește cu trei sfinți români, pentru ca poveștile despre viețile Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul, Ioan Iacob Hozevitul să ajungă la cât mai mulți copii”, explică Ioana Revnic, autoarea cărții și coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”.

Concursul are trei secțiuni: LITERATURĂ, ARTE PLASTICE, TALENTE. În competiție se pot înscrie atât copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cât și tineri și adulți (la unele secțiuni).

Participanții la SECȚIUNEA LITERARĂ vor scrie fie un text despre un sfânt pe care îl consideră prietenul lor, fie un text despre unul dintre cei trei sfinți – Ioan Casian, Dionisie Exiguul, Ioan Iacob Hozevitul, după ce vor citi o broșură pusă la dispoziția lor, de către organizatori.

La secțiunea de ARTE PLASTICE, copiii și vor realiza o lucrare inspirată  din poezia Micul orfan, a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul sau din versurile piesei Îndemn frățesc, scrise tot de acesta.

Secțiunea TALENTE  este una specială, fără limită de vârstă, și are două categorii – interpretare vocală și recitare. Concurenții talentați la muzică vor cânta imnul Îndemn frățesc (versuri: Sfântului Ioan Iacob Hozevitul; muzica: Georgiana Nistor, povestitoare SOPS) sau vor recita poezia Micul orfan. Piesa poate fi interpretată individual, dar și în grup sau cu întreaga familie. Poezia va fi recitată individual.

Mai multe detalii despre această nouă ediție a concursurilor SOPS se găsesc pe site-ul www.bunatate.ro în articolul Concursul lunii noiembrie – Călătorește cu trei sfinți români.

Contribuțiile tuturor sunt așteptate până în 23 noiembrie, la adresa concursuri.sops@gmail.com.

Câștigătorii vor fi anunțați în 30 noiembrie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook  cu același nume.

Concursul este realizat în colaborare cu Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, din București.
Spune-mi o poveste pentru suflet este un proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor, inițiat de Ioana Revnic. În cadrul acestui proiect, până în prezent s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești, în țară și în străinătate.

Concursurile Spune-mi o poveste pentru suflet au debutat în luna mai 2020 și au ajuns la cea de-a 16-a ediție.

Până în prezent, la acestea au participat peste 1650 de copii din opt țări: România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Franța, Olanda, Belgia și Elveția.

Persoană de contact: Ioana REVNIC, coordonatoarea proiectului Spune-mi o poveste pentru suflet (E-mail: spuneopovestepentrusuflet@gmail.com, Telefon 0740938323). VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”