CEDO obligă România să despăgubească două femei care se consideră de alt gen pentru că justiția națională nu le-a aprobat schimbarea stării civile fără o operație de schimbare de sex

De Părău Vlad  /  

Foto: ECLJ.org

Foto: ECLJ.org

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marți România pentru încălcarea dreptului la viața privată, după ce autoritățile române au refuzat să recunoască „schimbarea identității sexuale” a două persoane pe motiv că acestea nu au fost supuse unei intervenții chirurgicale, notează AFP, citată de Agerpres.
 
CEDO a fost infestată de organizația subversivă a lui Soros după cum a demonstrat un studiu ECLJ.

Cele două femei din naștere, de cetățenie română, în vârstă de 44 și 38 de ani, care consideră că identitatea lor e alta decât cea determinată de sexul biologic, au reclamat că justiția din România le-a respins cererile de modificare a stării lor civile fără a aduce dovada unei operații de schimbare de sex. 

Notăm aici că instanța națională nu s-a pronunțat împotriva schimbării de sex a celor două cetățence, ci doar a constatat că nu poate certifica noua realitate fără o dovadă palpabilă care să o ateste. Dimpotrivă, curtea europeană se pare că socotește a fi suficientă o declarație pe proprie răspundere a persoanei care se consideră de alt sex decât o vădește cel biologic. În orice caz, CEDO consideră că o persoană care se autoidentifică de alt sex decât cel din naștere trebuie recunoscută și juridic ca atare, chiar și în cazul în care persoana nu dorește să-și schimbe fizic sexul printr-o operație chirurgicală, identitatea clamată având prioritate față de cea biologică. Instanța europeană pune accentul pe victimizarea celor în situație, considerând că nu li s-a respectat dreptul la viața privată și la integritate fizică. 

Judecătorii CEDO au considerat că „tribunalele naționale le-au pus pe reclamante, care nu doreau o intervenție chirurgicală de schimbare de sex, în fața unei dileme fără ieșire: fie să se supună unei astfel de intervenții în pofida propriei voințe și renunțând la deplina exercitare a dreptului la respectarea integrității lor fizice, fie să renunțe la identitatea lor sexuală, ceea ce ține tot de dreptul la respectarea vieții private”. Prin aceasta, a estimat CEDO, reclamantele au fost puse într-o situație de „vulnerabilitate, umilire și anxietate”, situație care nu respectă „echilibrul just între interesul general și interesele persoanelor în cauză”.

Prin urmare, Curtea de la Strasbourg a condamnat în unanimitate România pentru „atingere nejustificată adusă dreptului la respectarea vieții private”, garantat de articolul 8 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului. Astfel, statul român va fi obligat să plătească fiecăreia dintre cele două reclamante o sumă de 7.500 de euro ca „daune morale”, precum și 1.153 de euro ca „despăgubiri materiale” pentru una dintre ele, care a suferit între timp două intervenții chirurgicale de transformare a organelor genitale feminine, pe care nu le-ar fi făcut dacă justiția română i-ar fi recunoscut noua identitate autoproclamată în lipsa operațiilor care să o probeze fizic. Toate aceste așa-zise despăgubiri vor fi achitate de statul român din bani publici, în condițiile în care pentru alocații și pensii nu se găsesc fonduri încă de anul trecut.

Se pune întrebarea dacă dreptul la integritate fizică, precum și „echilibrul just între interesul general și interesul persoanei în cauză” vor fi invocate cu la fel de multă larghețe de instanțe pentru a-i proteja pe cetățenii europeni - alții decât cei cu identități de gen diferite de sensul comun - care vor refuza alte operații neobligatorii, precum vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Dttw_ 19.01.2021 21:04
    Asa se intampla cand semnezi fara cap Conventii la Istanbul (egalitati de gen, gen interschimbabil la voia doritorului, etc) Ar trebui ca Dancila sa isi asume lucrul asta, care a semnat fara sa citeasca (sa inteleaga nimic)
  • adria 20.01.2021 14:35
    Dăncilă nu are nici o treabă aici. ROMÂNIA A RATIFICAT ACEASTӐ CONVENTIE MALEFICӐ ÎN 2016 (!!).

    Iată, pas cu pas, cum, cum în numai 6 luni, ea s-a strecurat neobservată de ONG-uri, Biserica Ortodoxă Română și presă:

    1. Convenția de la Istanbul a trecut pe sub radarul opinei publice în iunie 2014 când Rovana Plumb a semnat-o la Strasbourg.

    2. A fost din nou ignorată în septembrie 2015 când Guvernul Ponta, prin HG, a supus-o președintelui Iohannis spre aprobare. Spre deosebire de cazul Referendumului (privind căsătoria între un bărbat și o femeie) cerut de 3 milioane de români, Iohannis nu stă pe gânduri ci, imediat, supune Parlamentului spre adoptare Proiectul de Lege privind ratificarea Convenției. Nimeni nu se sesizează!

    3. Pe 13 octombrie 2015, Proiectul de Lege ajunge fără zarvă în Camera Deputaților, unde este adoptat în mai puțin de 5 săptămâni cu UNANIMITATE DE VOTURI (ce rușine!!): 204 deputați din 204 prezenți (Camera are 329 deputați). Remarcați cifra mare de absenteism: 38% -- chiulangi plătiți din banii publici.

    4. În aceeași zi Proiectul aprobat este înaintat la Senat care, pe 29 februarie 2016, cu 100 de voturi pentru, o abținere și UN SINGUR vot împotrivă adoptă Proiectul.

    5. Pe 8 martie Legea privind ratificarea Convenției este trimisă la Iohannis spre promulgare.

    6. Pe 16 martie 2016 Proiectul este promulgat prin decretul prezidential 306/2016 și devine Legea 30/2016, publicată ulterior în Monitorul oficial nr 224/2016.

    Mai multe la:
    https://www.justitiarul.ro/neomarxismul-ue-loveste-traditiile-si-suveranitatea-prin-conventia-de-la-istanbul-i/
    https://www.justitiarul.ro/neomarxismul-ue-loveste-traditiile-si-suveranitatea-prin-conventia-de-la-istanbul-ii/
  • Radu Comsuta 19.01.2021 21:24
    Mă întreb din banii cui o să plătească statul român aceste despăgubiri? Din banii contribuabililor care sunt taxați din salariu ca banii să meargă la bugetele ministerelor, și care vor trebui să fie reinvestiți în învățământ, drumuri mai bune, spitale cu dotări performante, bani de alocație ale copiilor, etc.?
Ultima oră

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian