CAZUL EVZ: ÎNCEPE CENZURA PE YOUTUBE?

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O adresă a CNA dă primul semnal pe care politicul vrea să-l dea celor care cred că se pot exprima liber pe YouTube, e semnalul de alarmă tras de Evenimentul zilei în legătură cu un abuz incalificabil în derulare.
 
Evenimentul Zilei a primit o "invitație” de a participa la o ședință a Consiliului Național al Audiovizualului pentru a discuta o emisiune realizată de jurnalistul Ionuț Cristache cu actorul și scriitorul Dan Puric. Un podcast difuzat pe platforma YouTube în cadrul reuniunilor video desfășurate sub egida "Hai România”. Este prima tentativă de "cenzură” din partea CNA, cazul Ionuț Cristache – Dan Puric fiind, în opinia avocaților consultați de EVZ, un test de rezistență al platformelor de difuzare de materiale video, cum ar fi YouTube, Instagram, TikTok. Dar și al realizatorilor de podcasturi, de la Cătălin Măruță, Marius Tucă la Mihai Bobonete.

Demn de remarcat este procedura total netransparentă prin care am fost invitați la aceste discuții! În primul rând, potrivit avocaților consultați de EVZ, prin modificările aduse legii CNA, în iunie 2022, nu se oferă o jurisdicție a acestui organism asupra materialelor difuzate pe platformele de tip YouTube, Instagram, Facebook. Pentru ca "ceața” să fie completă, pe siteul CNA nu se regăsește înregistrarea publică a ședinței la care se face referire, cea din 09.03.2023, ultima fiind din 21.02.2023. În schimb putem admira poze din ședința CNA desfășurată în 09.03.2023.

Mai mult, EVZ nu a primit o copie a raportului de monitorizare pentru a înțelege baza legală în care s-a pus în discuție podcastul și ce se reproșează jurnalistului Ionuț Cristache. Cum poți participa la o discuție în care doar unul din interlocutori cunoaște subiectul?

Adresa CNA transmisă EVZ

„Întrunit în ședința publică din data de 09.03.2023, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcția de specialitate, ca urmare a unei sesizări, pentru programul „HAI România” (secțiune video EVZ PLA Y), ediția cu titlul „Dan Puric – România În vremuri de pandemie și război”, identificat pe platforma de partajare a materialelor video YouTube.

Membrii Consiliului au vizionat secvențe relevante din programul sus-menționat, iar în urma dezbaterilor din ședință, au decis să vă adreseze invitația de a participa la următoarea ședință publică a CNA, care va avea loc marți, 14 martie 2023, începând cu ora 10.00, la sediul instituției din Bulevardul Libertății nr. 14, sect. 5, București, sala Ralu Filip, et. 6.

Precizăm că la această dezbatere puteți participa și on-line, prin intermediul aplicației Zoom, link-ul de conectare urmând a fi transmis marți dimineața, în timp util.

Vă rugăm ca până luni, 13.03.2023, să confirmați participarea la co********@cn*.ro și să menționați adresa de e-mail la care vă putem transmite link-ul de conectare, în cazul în care doriți să participați online.”

Potrivit deciziei unanime a realizatorilor podcasturilor EVZ TV aflate pe platforma YouTube, la ședința CNA vom participa doar după ce vom primi materialele solicitate, înregistrarea video a ședinței CNA și raportul de monitorizare.

O altă condiție este ca să existe o opinie legală care să certifice autoritatea acestui organism asupra conținutului aflat pe YouTube, destul de vagi chiar și în baza modificărilor operate în iunie 2022.

Așa cum am făcut de fiecare dată ne vom adresa tuturor organizațiilor media și instanțelor de judecată. Este datoria noastră de jurnaliști de a apăra libertatea de exprimare și independența opiniilor în fața unor presiuni cu caracter politic. O datorie pe care o avem față de cei peste 100.000 de oameni care au ales podcasturile „Hai România” și față de cele peste 3 milioane care ne vizionează emisiunile în fiecare lună, se mai arată în material.

InPolitics

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • hannah 10.03.2023 16:36
    Am primit filmuletul pe stick de la o cunostinta. Normal ca-i incomod (filmul si cele spuse acolo) pentru tradatorii CNA-isti. Se spun niste lucruri care-i fac pe ratatii ce se pretind sefi, sa nu-si gaseasca locul. De ce? Pentru ca stiu si ei ca este adevarat. Si cum sa afle "prostimea" adevarul? Asa ceva nu trebuie tolerat! Eu una am filmul si poate toti ar trebui sa ne facem rost de el, pana nu l-or sterge ticalosii si sa-l dam mai departe. Erau bune manifestele candva, de ce n-am face-o si acum (chiar daca este mai modern. Macar asa sa folosim in scopuri bune stiinta).
  • Dă Anvacsăbăl 12.03.2023 00:51
    Păi bagă-l pe un sait liber, așa îl vom putea salva mai mulți.
  • Simplu-Mihai 10.03.2023 23:41
    ,,...C.N.A.,a analizat raportul de monitorizare întocmit de DIRECȚIA DE SPECIALITATE ÎN URMA UNEI SESIZARI!!!!!!!"
    Ma cuprind fiori de gheață pe toată coloana vertebrală.
    Auzi fratilor,DIRECȚIE DE SPECIALITATE!
    ÎN URMA UNEI SESIZARI!
    Pur și simplu ne-am întors în epoca Anei Pauker si-a lui Nikolski doar că tăiații împrejur de azi poartă nume neaoș românești!Zici că cei din gasca C.N.A. sunt organizați după tipic militar...
    Aloooo,ce urmează? Tipi în haine de piele negre la ceas de noapte cu I.M.S-ul lângă gard?
  • Dă Anvacsăbăl 12.03.2023 01:01
    Oricum, cine mai folosește iutubul ca platformă de socializare... Majoritatea îi intră doar pentru manele și videouri cu pisici. Cu toată cenzura asta vor merge doar în jos. Și feisbucu obisnuia să fie super la început, unde te puteai întâlni cu membrii familiei plecați prin străinătate, de fapt feisbucu i-a inchis emisiunea andreei marin, aia cu surprize la a doua... Acum cu cenzura aia, e ca și cum ai merge cu prietenii la restaurant și un străin ar sta la masă cu tine, punându-ți scoci la gură când spui ceva ce nu le convine celorlalți din restaurant. Da las' că vine "aidiul" personal și adio anonimat pe internet, să vedem atunci câți vor fi viteji!
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  5. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  6. Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  9. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

22:11

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației