C. J. Hopkins a fost achitat în procesul în care fusese acuzat de propagandă nazistă. Cuvîntul său de la proces, în calitate de inculpat

De Marius Mioc  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


C. J. Hopkins este un scriitor american stabilit în Germania, cunoscut critic al politicilor adoptate de guverne sub pretextul covidului. Am mai pomenit despre el pe acest blog:

– C. J. Hopkins – Construirea „realității” nou-normale
– Noi dosare penale pentru adversarii ideologiei covid. Criminalizarea dizidenței, un articol de C.J. Hopkins
– Amazon interzice la vînzare cartea lui C. J. Hopkins „Creșterea Reichului Nou-Normal” în Germania, Austria și Olanda

Hopkins a criticat măsurile luate de autoritățile germane cu privire la covid-19 și a publicat cartea „Creșterea Reichului Nou-Normal”, în care face comparații între limitarea drepturilor cetățenești sub pretextul luptei cu pandemia cu limitarea drepturilor în perioada nazistă. Pe coperta cărții sale, pe care o vedeți alăturat, este desenată o mască facială de felul celor pe care cetățenii din Germania și din multe alte țări au fost siliți să o poarte cînd autoritățile au decretat că ne confruntăm cu o pandemie, peste care apare estompată o zvastică. Hopkins a răspîndit și pe rețeaua twitter acest desen cu zvastică estompată, motiv pentru Procuratura germană să-i deschidă un proces cu acuzația de propagandă nazistă. Tipul acesta de acuzații se practică frecvent împotriva celor care au contestat dictatura covidistă.

În ciuda faptului că președintele rus Vladimir Putin declară ca unul din principalele scopuri ale sale lupta cu nazismul și pentru această luptă a declanșat un război care a provocat deja zeci dacă nu sute de mii de morți și milioane de refugiați, acuzațiile de nazism aduse celor care s-au împotrivit dictaturii covidiste se împletesc deseori cu acuzații de „putinism”. E vorba aici doar de dorința de a defăima pe cei care s-au împotrivit măsurilor pandemice. Acuzațiile nu trebuie să aibă vreo logică ci să fie repetate stăruitor și vehement, pentru intimidarea și compromiterea dizidenților.

În 23 ianuarie 2024 și C. J. Hopkins a fost achitat de un tribunal german pentru acuzația de propagandă nazistă. Tălmăcesc ultimul său cuvînt rostit în fața instanței, în calitate de inculpat (linc):

Numele meu este C. J. Hopkins. Sînt un dramaturg american, scriitor și satirist politic. Piesele mele au fost jucate și au primit aprecieri de la critica literară la nivel internațional. Satira și comentariul meu politic sînt citite de sute de mii de oameni din întreaga lume. În urmă cu 20 de ani, am părăsit propria mea țară din cauza atmosferei fasciste care pusese stăpînire pe SUA la acea vreme, vremea invaziei SUA în Irak, un război de agresiune bazat pe minciunile guvernului meu. Am emigrat în Germania și mi-am făcut o nouă viață aici, la Berlin, pentru că am crezut că Germania, datorită istoriei sale, va fi ultimul loc de pe pămînt în care va apărea vreo formă de totalitarism.

Zeii au un simț al umorului ciudat. Săptămîna trecută, mii de oameni au ieșit pe străzi în toată Germania, protestînd împotriva fascismului, scandînd „Acum e niciodată”. Mulți dintre acești oameni și-au petrecut ultimii trei ani, din 2020 pînă în 2023, supunîndu-se fără îndoială la ordinele (guvernului), repetînd propaganda oficială și demonizînd pe oricine îndrăznea să pună la îndoială acțiunile neconstituționale și autoritare ale guvernului în timpul așa-numitei pandemii de Covid. Mulți dintre acești oameni, cei care susțin drepturile palestinienilor, sînt acum șocați de faptul că noua formă de totalitarism pe care au ajutat-o să apară se întoarce împotriva lor.

Și iată-mă aici, în instanța penală din Berlin, acuzat că am difuzat propagandă pro-nazistă în două mesaje de pe twitter despre obligativitatea măștilor. Autoritățile germane mi-au cenzurat discursul pe internet și mi-au păgubit reputația și veniturile ca autor. Una dintre cărțile mele a fost interzisă de Amazon în Germania. Toate acestea pentru că am criticat autoritățile germane, pentru că am batjocorit unul dintre decretele lor și pentru că am subliniat una dintre minciunile lor.

Această întorsătură a evenimentelor ar fi absurd de comică dacă nu ar fi atît de enervantă. Nu pot să explic în mod potrivit cît de insultător este să fiu forțat să stau aici și să-mi afirm opoziția față de fascism. De peste treizeci de ani, am scris și am vorbit împotriva fascismului, autoritarismului, totalitarismului etc. Oricine poate face o căutare pe Internet și în 2-3 minute poate să-mi găsească cărțile, să citească recenziile pieselor mele, să-mi citească eseurile și să descopere cine sînt și care sînt opiniile mele politice Și totuși sînt acuzat de autoritățile germane că răspîndesc propagandă pro-nazistă. Sînt acuzat că fac acest lucru pentru că am postat două mesaje pe twitter care contestă narațiunea oficială despre Covid și compară noua formă de totalitarism care se naște – adică așa-numita „Nouă normalitate” – cu Germania nazistă.

Să fiu foarte clar. În aceste două mesaje de pe twitter și în eseurile mele din 2020 pînă în 2022 și în eseurile mele actuale, am comparat într-adevăr ascensiunea acestei noi forme de totalitarism cu ascensiunea celei mai cunoscute forme de totalitarism din secolul XX, adică nazismul german. Am făcut această comparație și am analizat asemănările și diferențele dintre aceste două forme de totalitarism, iar și iar. Și voi continua să fac asta. Voi continua să analizez și să încerc să explic această nouă formă născîndă de totalitarism și să mă opun ei și să-mi avertizez cititorii despre ea.

Cele două mesaje de pe twitter în discuție aici prezintă o zvastică acoperită de una dintre măștile medicale pe care toată lumea a fost forțată să le poarte în public în perioada 2020-2022. Aceasta este coperta cărții mele. Mesajul transmis de această lucrare de artă este clar. În Germania nazistă, zvastica era simbolul conformării la ideologia oficială. În perioada 2020-2022, măștile au funcționat ca simbol al conformării cu o nouă ideologie oficială. Acesta era scopul lor. Scopul lor a fost de a impune respectarea de către oameni a decretelor guvernamentale și conformarea cu narațiunea oficială a pandemiei de Covid, care s-a dovedit a fi în majoritate propagandă și minciună.

Obligativitatea purtării măștii nu funcționează împotriva virușilor din aer. Acest lucru a fost înțeles și recunoscut de experții medicali timp de zeci de ani înainte de primăvara lui 2020. Acum a fost dovedit tuturor și recunoscut din nou de experții medicali. Informațiile științifice despre măști nu s-au schimbat brusc în martie 2020. Narațiunea oficială e cea care s-a schimbat. Ideologia oficială s-a schimbat. „Realitatea” oficială s-a schimbat. Karl Lauterbach [ministrul sănătății din Germania] a avut perfectă dreptate cînd a spus: „Măștile transmit întotdeauna un semnal”. Semnalul pe care l-au transmis din 2020 pînă în 2022 a fost „Mă conformez. Nu pun întrebări. Mă supun ordinelor”.

Nu așa funcționează societățile democratice. Așa funcționează sistemele totalitare.

Nu toate formele de totalitarism sînt la fel, dar au caracteristici comune. Forțarea oamenilor să afișeze simboluri de conformare cu ideologia oficială este un semn distinctiv al sistemelor totalitare. Declararea „stării de urgență” și revocarea drepturilor constituționale fără niciun motiv justificat este un semn distinctiv al sistemelor totalitare. Interzicerea protestelor împotriva decretelor guvernamentale este un semn distinctiv al sistemelor totalitare. Inundarea publicului cu minciuni și propagandă menite să îngrozească oamenii și să-i determine să se supună fără a mai gîndi este un semn distinctiv al sistemelor totalitare. Segregarea societăților este un semn distinctiv al sistemelor totalitare. Cenzurarea disidenței este un semn distinctiv al totalitarismului. Concedierea oamenilor de la locurile de muncă pentru că refuză să se conformeze ideoogiei oficiale este un semn distinctiv al sistemelor totalitare. Încurajarea urii în masă față de o clasă de oameni „țapi ispășitori” este un semn distinctiv al totalitarismului. Diabolizarea celor care critică ideologia oficială este un semn distinctiv al sistemelor totalitare. Instrumentalizarea legii pentru a pedepsi dizidenții și a face exemple din pedepsele aplicate celor care critică autoritățile este un semn distinctiv al totalitarismului.

Am documentat apariția tuturor acestor semne distinctive ale totalitarismului în societățile apusene – inclusiv, dar fără a mă limita – în Germania, din martie 2020. Voi continua să fac acest lucru. Voi continua să avertizez cititorii despre această nouă formă în dezvoltare de totalitarism și voi încerca să o înțeleg și să mă opun. Voi compara această nouă formă de totalitarism cu formele anterioare de totalitarism, și în special cu Germania nazistă, ori de cîte ori este potrivit și ajută la înțelegerea noastră a evenimentelor actuale. Aceasta este meseria mea ca scriitor satiric și comentator politic și responsabilitatea mea ca ființă umană.

Autoritățile germane mă pot pedepsi pentru asta. Au puterea s-o facă. Pot să facă un exemplu din mine. Pot să mă amendeze. Pot să mă închidă. Îmi pot interzice cărțile. Puteți cenzura conținutul meu de pe Internet, ceea ce ați făcut deja. Puteți să mă defăimați și să îmi micșorați veniturile și reputația de scriitor, așa cum ați făcut. Puteți să mă diabolizați ca „teoretician al conspirației”, ca „anti-vaxxer”, „negaționist al Covidului”, „idiot” și „extremist”, ceea ce ați făcut. Puteți să mă acuzați în instanță penală și să mă faceți să stau aici, în Germania, în fața soției mele, care este evreică, ca să tăgăduiesc că aș fi antisemit care vrea să relativizeze Holocaustul. Aveți puterea de a face toate aceste lucruri.

Totuși, nădăjduiesc că veți avea măcar integritatea să numiți asta așa cum este și să nu vă ascundeți în spatele acuzațiilor false că îi susțin cumva pe naziști comparînd ascensiunea unei noi forme de totalitarism cu ascensiunea unui sistem totalitar anterior, unul care, în veacul al 20-lea, a pus stăpînire pe această țară și, în cele din urmă, a distrus-o și a ucis milioane de oameni în acest proces, pentru că prea puțini germani au avut curajul să se ridice și să se opună atunci cînd a început. Sper că veți avea măcar integritatea de a nu pretinde că chiar credeți că răspîndesc propagandă pro-nazistă, cînd știți foarte bine că nu este ceea ce fac.

Nimeni care are vreo integritate nu crede că asta fac. Nimeni care are vreo integritate nu crede că asta făceau mesajele mele pe twitter din 2022. Fiecare jurnalist care a scris despre cazul meu, toți cei din această sală de judecată, înțeleg despre ce este de fapt această urmărire penală. Nu are nimic de-a face cu pedepsirea oamenilor care răspîndesc propagandă pro-nazistă. Este vorba de pedepsirea disidenței și de a face un exemplu de pedeapsă pentru a-i intimida pe alții în tăcere.

Nu așa funcționează națiunile democratice. Așa funcționează sistemele totalitare.

Ceea ce nădăjduiesc este ca această instanță să pună capăt acestei urmăriri penale și să aplice legea în mod corect și să nu îngăduie ca aceasta să fie folosită ca pretext pentru a pedepsi oamenii ca mine care critică dictatele guvernamentale, oamenii care demască minciunile demnitarilor guvernului, oamenii care refuză să tăgăduiască faptele, care refuză să îndeplinească ritualuri absurde de supunere la comandă, care refuză să se supună ordinelor fără a avea îndoieli.

Problema de aici este mult mai mare și mai importantă decît micul meu caz de mesaje pe twitter. Sîntem, din nou, la o răscruce. Nu doar aici, în Germania, ci în tot Apusul. Oamenii au înnebunit puțin, au devenit puțin fasciști în timpul așa-zisei pandemii de Covid. Și acum, iată-ne. Sînt două drumuri înainte. Trebuie să alegem… eu, tu, noi toți. Un drum duce înapoi la statul de drept, la principii democratice. Celălalt drum duce la autoritarism, la societăți în care autoritățile guvernează prin decret și forță și răstălmăcesc legea în orice doresc, dictează ceea ce este și ce nu este realitate și abuzează de putere pentru a reduce la tăcere pe oricine nu este de acord cu ele. Acesta este drumul către totalitarism. Am mai fost pe acel drum înainte. Vă rog să nu o mai facem.

Procesul împotriva lui C. J. Hopkins nu e un eveniment izolat. Cunoscutul microbiolog german Sucharit Bhakdi a fost și el trimis în judecată pentru antisemitism și minimalizarea holocaustului. A fost achitat în mai 2023 (linc). Chiar și cînd se termină cu achitare, asemenea procese reprezintă o modalitate de hărțuire a celor care s-au opus dictaturii covidiste.

Marius Mioc

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Ioan Alexandru de Paști în Piața Universității

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Mielu' 29.01.2024 12:05
    O pledoarie-rechizitoriu bine articulata!

    Problema grava este ca globalistii ne-au bagat pe toti, inclusiv pe ei insisi, intr-o fundatura, din care nu mai este intoarcere.
    Si, posibil, nici inaintare cu planul lor initial fara revolte sociale de masa, insurectie sau chiar razboaie civile. Si atunci, ultima scapare va fi declansarea razboiului fierbinte "total", mondial, si cat mai curand. Cu asta, cred ei, vor rezolva cateva chestiuni de care altfel nu pot scapa -- criza economica-financiara globala, si a datoriilor, depopularea, reimpartirea zonelor de influenta intre cativa poli de putere, si evitarea unui Nurnberg 2, unde multe capete demente ar putea sa cada.

    La bascalie, sigur ca il acuza de nazism fiindca re-improspateaza memoria celor care, prea tineri si rasfatati fiind, nu prea mai stiu monstruozitatile acelei ere si nici cum a fost posibila ascensiunea acelei ideologii, priza la mase care faceau parte din state care nu erau ele insele naziste.
    Nazismul ca ideologie nu este o monstruozitate doar din pricina prigoanei evreilor. In fapt, evreii au fost clenciul prin care multe minti inteligente si creatoare au fost prinse in mreaja spre a servi un sistem care tintea cu mult mai mult si mai inuman.
    Ca si "resetarea" digitala a lumii azi azi.
  • Tic 29.01.2024 16:26
    Comunismul este cealaltă față si mai monstruoasă a monedei ideologice!
  • Tic ► Tic 29.01.2024 16:36
    Completare: nimeni in lumea asta nu infiereaza cum se cuvine și cu aceeași tărie acest monstru.Cele cateva voci care se ridică in condamnarea lui sunt imediat stinse în oceanul de indignare in fața nazismului,ori comunismul a avut o viață infinit mai lunga(continuă și azi cu revigorare) ,o arie imensa de răspândire,victime infinit mai multe decât nazismul si pagube incomensurabile in ADN-ul popoarelor " beneficiare" a binelui comun ,in dezvoltarea fiecărui individ,siluind sufletul oamenilor de la cea mai fragedă vârstă pe generații intregi.Mă bucur pt dl C.J.Hopkins.
  • Radu Comsuta 29.01.2024 13:43
    Bravo. După achitarea reputatului dr. prof. Sucharit Bhakdi, alt erou care a ieșit victorios din tribunal !
  1. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  2. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  3. Legebetizarea și țiganizarea spațiului public. Mădălin Pribu: PLAY COLD, STAY CHILL!

  4. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  5. Dr. John Campbell avertizează că vaccinurile tradiționale vor fi actualizate pentru a conține periculoasa tehnologie ARNm. Moderna pregătește vaccinul combinat Covid/gripă, cu ARNm - VIDEO

  6. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  7. Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

  8. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  9. Victorie în instanță contra Ministerului Justiției - După 70 de ani s-ar putea afla unde se află osemintele lui Iuliu Maniu

  10. Marine Le Pen promite expulzarea străinilor care susțin o „ideologie totalitară” în Franța - VIDEO

Ultima oră

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

08:00

15 iunie: Sf. Proroc Amos; Sf. Mc. Isihie; Fericiții Augustin și Ieronim

00:10

Eminescu, fratele din închisoare al foștilor deținuți politic. Românul Absolut văzut de Radu Gyr, Dumitru Oniga și Aspazia Oțel Petrescu