Bombă în Patriarhie: Vasile Bănescu trebuie să-l ancheteze pe Patriarh! Răsturnare de situație în cazul ”denunțătorului” Înaltului Teodosie: Îl acuză de corupție pe PF Daniel și afirmă că ziariștii Recorder au falsificat filmările. CTP, dat în judecată!

De Alesandru Anghel  /  

Captură Foto YouTube contul Petrică Leașcu

Captură Foto YouTube contul Petrică Leașcu

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Denunțătorul” care a fost folosit în înscenarea video împotriva Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, fostul preot Petrică Leașcu, trimis pe teren de ziariștii anticreștini de la Recorder, se întoarce acum împotriva acestora și îi acuză de minciună și falsificarea filmărilor.

Instigatorul folosit de Recorder și DNA Constanța, ale cărui activități au fost apreciate de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, de data aceasta, într-o nouă filmare, publicată pe contul său de YouTube, îl acuză de corupție pe însuși Patriarhul României, PF Daniel.

„Corupția pleacă din Cabinetul Patriarhului și din Guvernul României și se întinde în toată țara”, susține Petrică Leașcu în noua sa dezvăluire video, care ar putea fi intitulată special pentru Vasile Bănescu „Na-ți-o frântă că ți-am dres-o”.

Totodată, el afirmă că îi dă în judecată pe ziariștii Recorder și pe CTP pentru minciuni și calomnii la adresa lui.

„Prin publicarea acestui material vreau să informez opinia publică, în mod corect, despre investigațiile privind corupția din Biserică pe care le-am realizat, dar și despre cum Redacția Recorder a prezentat faptele.”, scrie Petrică Leașcu pe YouTube, ca explicație la filmarea sa ce poartă titlul „Fața întunecată a Recorder”.

„Recorder a greșit impardonabil față de mine prin formularea unor acuzații grave și mincinoase, fără a deține probe pentru a le demonstra. A greșit, de asemenea, față de persoanele care au urmărit materialul ”Corupție în numele Domnului” I, prin ascunderea unor înregistrări relevante cu scopul de a proteja persoane importante din Biserică și din politică. Este de datoria noastră să sancționăm faptele imorale, indiferent de cine le săvârșește.”, mai acuză acesta.

Reamintim că Bănescu a anunțat public, într-o emisiune de la postul Euronews, constituirea în cadrul BOR a unui organ de anchetă și cercetare tip Binomul SRI-DNA, format din civili care ar trebui să verifice ierarhii în cazul unor „suspiciuni” sau „apariții de presă”, cum este cazul prezentat de Petrică Leașcu și Recorder.

Concret, Bănescu a afirmat: „Va fi un astfel de organism la București și un organism judiciar, compus nu din clerici, ci din persoane abilitate pentru o anchetă judiciară care să cerceteze pornind de la suspiciuni sau de la apariția în presă, cum e cazul acum a unor lucruri foarte grave, să cerceteze în paralel cu autoritățile judiciare sau chiar înaintea lor cazul respectiv.”

Acum, același Petrică Leacșu evidențiat de Vasile Bănescu ca exemplu de la care ar putea să pornească o anchetă judiciară, îl acuză de corupție direct pe Patriarhul României.

Practic, dacă în urma declarațiilor lui Leașcu privind falsificarea filmărilor de către Recorder tot „cazul” Teodosie va cădea, primul caz pe care va urma să-l ancheteze Binomul lui Bănescu va fi, iată, în baza noilor acuzații de presă, cel al Patriarhului Daniel.

Cum spuneam, „Na-ți-o frântă că ți-am dres-o”...

Pe contul său de Facebook, Petrică Leașcu dă detalii și despre acțiunea sa în justiție:

„În legătură cu lupta mea, doresc să vă anunț că am luat decizia ca luni, 29 ianuarie 2024, să chem în judecată Publicația Recorder alături de Alex Nedea, Simina Anca și Cristian Tudor Popescu.

Cererea de chemarea în judecată o voi formula din cauza calomniilor spuse în materialul video ”Corupție în numele Domnului” partea I și în emisiunea ”Cap la Cap”, publicate de Recorder pe data de 21 noiembrie 2023.

Voi solicita Instanței de Judecată să oblige Recorder în solidar cu numiții Alex Nedea, Anca Simina și Cristian Tudor Popescu, la plata sumei de 1,200,000 euro despăgubiri morale, câte un euro pentru fiecare vizualizare.

De asemenea, printr-o cerere separată, voi chema în judecată Antena 3 alături de Mihai Gâdea, Daniel Fenechiu și Andreea Sava, din cauza calomniilor spuse în emisiunile ”Sinteza Zilei” din 05 și 06 decembrie 2023, prin care voi solicita despăgubiri de 500,000 euro.

Dacă puteți și dacă doriți o schimbare profundă a României, vă invit și vă aștept, luni 29 ianuarie 2024, la ora 14, în fața Curții de Apel București.” mai scrie personajul ale cărui înregistrări au fost apreciate de Vasile Bănescu.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Mars2000 25.01.2024 06:44
  Cum se spunea pe vremuri: “Până acum l-au bătut să vorbească, de acum înainte o să-l bată să tacă.”
 • DanielaBMED 25.01.2024 09:51
  Iaca, dând în judecată pe atâția, Petrică Leacșu face rost și dânsul de un ban...cinstit... A luat 30 de arginți, acum dă în judecată pe confrații făcători de "dreptate", și merge înainte cu cate 30 de arginți - 30 de arginți , "curățind" Biserica, zice, de corupți... Curat - murdar !
 • Tabără Octavian-Adrian 25.01.2024 11:23
  Bănescu, un teosof fără operă, nu mai trebuie pus/scos în evidență sub nicio formă.

  Decât tragi apa.
 • Tic 25.01.2024 11:55
  Ce ma bucur că își rezolva treburile între ei!
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 8. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

 9. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

 10. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

Ultima oră

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”