Bogdan Tiberiu Iacob: S-A LĂMURIT: NU IOHANNIS L-A SUNAT PE ZELENSKI, CI INVERS

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei care au crezut că Iohannis a decis să reacționeze – fie și cu mare întîrziere – față de samavolnica lege ucraineană privind minoritățile și l-a sunat pe Zelenski să-i ceară socoteală, au motive să se dezumfle.
 
Nu Iohannis l-a sunat pe Zelenski, ci invers, conform propriei mărturisiri a președintelui ucrainean.

E adevărat că din comunicatul oficial al președinției nu a rezultat, cine pe cine a sunat, folosindu-se formula neutră ”Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 4 ianuarie 2023 o convorbire telefonică cu Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski”.

Dar faptul că amintitul comunicat conține referiri ample, din start, la ce i-a spus și i-a cerut Iohannis lui Zelenski, ca și unele formulări din presă, au indus teza că președintele român l-a sunat pe cel ucrainean ca să-i ceară ”identificarea rapidă de soluții care să răspundă și să remedieze aceste preocupări”, cu referire la legea minorităților recent promulgată de Zelenski.

Aseară, în timp ce la noi se comenta bizareria faptului că Zelenski a scris doar 4 rînduri pe Facebook despre convorbire, fără nici cea mai vagă referire la problema minorităților, a venit dușul rece pentru cei care au crezut în reacția de protest a lui Iohannis.

Mai precis, Zelenski a ținut, aproape de miezul nopții, un speech în care a anunțat că el este cel care l-a sunat pe Iohannis, în cadrul unei operațiuni pe care a numit-o ”maratonul nostru diplomatic”.

În cadrul acestui maraton, Zelenski a vorbit la telefon cu Macron, care ”duce sprijinul european al apărării pentru Ucraina la un nou nivel și îi mulțumesc președintelui Macron”, cu premierul danez: ”Vreau să mulțumesc astăzi Danemarcei după conversația cu prim-ministrul Frederiksen”, ca și cu România.

”Astăzi am avut o discuție cu Președintele României. A fost o conversație plină de sens și cu mai multe fațete. I-am mulțumit domnului președinte pentru nivelul de cooperare atins anul trecut. Acest lucru se aplică și cooperării politice, de apărare și economice. Am făcut multe împreună pentru a proteja regiunea Mării Negre. Sunt încrezător că anul acesta vom face și mai mult.

După cum am spus deja, voi continua o astfel de activitate diplomatică în fiecare zi – acest maraton de negocieri cu liderii statelor partenere și prietenii Ucrainei din întreaga lume”(s.n.) a completat Zelenski.

Una peste alta, cei care îi vor fi reproșat lui Iohannis că a reacționat cu mare întîrziere la scandalul legii minorităților au greșit amarnic: Iohannis nu a reacționat deloc. L-au ”reacționat” alții.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Pixelu Albastru 09.01.2023 11:05
    E amuzat că unii se încăpățânează să creadă că sasului îi pasă cât negru sub unghie de români, fie din granițe fie din afara țării. Sasul e patriot, ține cu nemții lui. Așa este și firesc. Anormal ar fi fost ca sasul să țină cu românii!
Ultima oră

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog, Pe Drept Cuvânt #44

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriie lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova