Bogdan Tiberiu Iacob: Ciolacu, plesnit peste bot de americani

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Mai dau o veste. Anul fiscal în Statele Unite se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu Statele Unite”. Așa grăit-a premierul Ciolacu zilele trecute la Antena 3, provocînd stupefacție maximă prin optimismul debordant.

A fost plesnit imediat peste bot de americani: într-un interviu-replică pentru ProTV ambasadoarea Statelor Unite, Kathleen Kavalec, a pus lucrurile la punct: ”Poate 2025, cel mai devreme, da”.

Promptitudinea cu care ambasada SUA l-a contrazis pe euforicul Ciolacu nu lasă loc de interpretări: americanii nu tolerează să fie folosiți ca masă de manevră în campaniile politicienilor români, fie ei și de rang înalt. Lui Ciolacu tocmai i s-a servit o lecție-avertisment pentru viitor.
 
InPolitics
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • viorel craciun 15.05.2024 16:09
    Pai , dupa ce a laudat-o televiziunile lui Voiculescu , ca pe " OSCAR " al lui Johanis , privind " pomana militara pentru UKRAINA " noi marii " LUPTATORII AI DEMOCRATIEI MONDIALE " privind " pactul cu vizele " ( asta cu vizele este ca in Catavencu , primii vor fii " romii " ca in anii 90 cu EUROPA ) , s-a gasit tocmai " TAPUL ISAPSITOR " ( Ciolacu , sfant nu este , dar nici prost ) pentru " ETICHETA AMERICANA "in cauza pe faptul ca nu a dat " ORDONANTA DE URGENTA IN CAUZA " pentru " DONATIA MILITARA IN UKRAINA " pe post " de FUNDATIE UMANITARA NON-PROFIT " A STATULUI ROMAN " , la PROMISIUNILE PREZIDENTULUI IN CAUZA .Sa o luam " ca o sugestie americana la Ciolacu , PRIVIND " CLOTIDE ARMAND " ai " grija ca ajungi la covrigarie " IN CORLATIE CU NOUA " PROMOVARE A LUI FIREA IN SONDAJE PE LOCUL I l la sect I -Bucuresti " RAMANE DE VAZUT .
  • Passagero 15.05.2024 16:15
    Ciordareala de bulibasa si nu comportament de PM. Dupa cum le da, Ciulaku nu se regaseste nici moldovean, asa cum a zis cu gura lui, dar nici muntean si nici ardelean, cum vede toata lumea, mi se pare gros la ciolan.
  • Alex TG 15.05.2024 17:36
    Pana la un moment dat apreciam cultura occidentala si consideram ca occidentalii sunt cei mai corecti si bine intentionati, respectand regulile, in general. Evident ca nu este asa!

    In privinta vizelor, americanii isi bat joc grosolan si umilesc poporul roman la maxim.
    Cum este posibil sa dureze 50 de ani ca sa ridici vizele pentru romani, cand pe de alta parte tot ei considera ca suntem un "partener strategic" important, ca suntem foarte corecti fata de ei si ne facem pres in fata lor (adica politicienii care ne reprezinta). Daca spun americanii ca noi, romanii, sa stam intr-un picior, noi facem mai mult, ne punem in patru labe, ca sa le aratam devotamentul si supunerea?

    Dar este clar ca noi nu suntem parteneri cu americanii. Favorurile sunt cu sens unic, adica toate curg inspre ei. Asa vin firme americane, cum e Bechtel, trage o teapa si totul se musamalizeaza. Microsoft la fel. Pe cat de bataioasa era Kovesi, imediat a lesinat cand a trebuit sa acuze Microsoft, sa nu cumva sa ii supere pe americani.. Cand, practic, l-am dat jos pe Basescu prin referendum, au venit americanii si au zis: "Terminati cu prostiile! Va spunem noi ca Basescu va ramane in continuare presedinte!".Si sunt multe alte exemple. Manifesta o nesimtire si un tupeu extraordinar! Asta imi aminteste de Darth Vader din Razboiul Stelelor, care imperialist fiind, si avand si superputeri schimba orice intelegere dupa bunul plac fata de oricine..

    Atat o tot intorc si o scalda cu vizele ca sa ne permita sa mergem in State atunci cand nimeni nu mai doreste asta!
  • andriban 15.05.2024 20:10
    Poate fi și pandemie, dacă ești migrant intri fără viză, fără vaccin, doar să lingi bocancu' lui unchiu Sam cum trebuie; în anii '90 orice student bun din țară câștiga întotdeauna la loteria vizelor. Primează doar interesul.
  • Vlad.Tepes 15.05.2024 19:44
    NU AVEM NEVOIE DE ANULAREA VIZELOR !
    DE ASEMENEA, SA SE INTRODUCA VIZE PENTRU AMERICANII CE VIN IN ROMANIA !
    IMEDIAT !
  • Arcas 15.05.2024 22:18
    Plesniti peste ochi sunt și aberanții publicați prin Adevărul cu teorii fantastice că românii pot negocia cu americanii cererea de cedare a Patriotului către Rusia kieveana! Emiteau acești aberanti, unul din ei general în rezervă, teoria că în schimbul Patriotului românii pot cere americanilor ridicarea vizelor sau alte chestii! Fantezii!!!
  • Tic 16.05.2024 09:59
    Pe ăsta si eu m-aș plesi.Dar nu numai pe el.
  • Tic 16.05.2024 10:01
    L-aș plesni.Afurisita asta de tabletă.
  • Nata 17.05.2024 02:36
    Sigur, romanii nu au ce cauta in America, dar ei au voie sa faca baze militare in Romania, sa vine Tucker sa spuna ca Transilvania e a ungurilor, sa se ceara sa incepem razboi cu Rusia daca se accepta lansari din Romania, si asa mai departe.
    Poate ca asa dobittocii de la conducere se vor trezi ca vor fi tradati de taticu si mamica America si UE. Idiotii asta nu realizeza ca America nu da o ceapa degerata pe nicio tara rasariteana decat in masura in care arata fermitate si adeziune cu tara lor - vezi Ungaria, Polonia, Slovacia si alte cateva. Romanii se lasa judecati de toate loazele straine si pupincuristii romani se zbat sa linga clantele lor pt ca sa straluceasca mai frumos. Tradatori si prosti. Si asta o vad si americanii si bestiile de la UE si profita.
  1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

  5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  6. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  7. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal