Bogdan Tiberiu Iacob: Bill Gates și nucleara progresistă: Încă 20 de miliarde pentru hrana manipulată genetic, „combaterea bolilor” și egalitate de gen

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  


Magnatul Bill Gates a anunțat ieri că va dona 20 de miliarde de dolari fundației sale, astfel încât să își poată crește cheltuielile anuale. Demersul face ca fundația să devină, foarte probabil, cea mai mare din lume, scrie The Washington Times și vizează combaterea și mai puternică a bolilor, răspîndirea alimentelor modificate genetic, instaurarea egalității de gen etc. Motivul spargerii pungii de către Gates e că invazia lui Putin în Ucraina ”a blocat două decenii de progres”.

Donația, combinată cu cadoul de 3,1 miliarde de dolari al lui Warren Buffett, luna trecută, aduce dotarea Fundației Bill și Melinda Gates la aproximativ 70 de miliarde de dolari, făcând-o una dintre cele mai mari, dacă nu chiar cea mai mare din lume.

Fundația Gates intenționează să-și crească bugetul anual cu 50% față de nivelurile de dinaintea pandemiei, la aproximativ 9 miliarde de dolari până în 2026. Fundația speră că creșterea cheltuielilor va îmbunătăți educația, va reduce sărăcia și va îndrepta progresul global către stoparea bolilor și realizarea egalității de gen.

La webinarul „Hunger Pains: The Growing Global Food Crisis” de luni, CEO-ul Fundației Gates, Mark Suzman, a declarat că două decenii de progrese au fost oprite de crizele globale actuale generate de invazia rusă. Cu toate acestea, creșterea productivității agricole în întreaga lume rămâne în cea mai mare parte în vigoare.

„Avem instrumentele. Avem știința. Avem cunoștințele”, a spus Suzman. „Ceea ce ne mai trebuie este voința politică și resursele.”

”Fundația Gates investește masiv în implementarea progreselor agricole în țările potrivite, oferind semințe de porumb rezistente la secetă sau orez rezistent la inundații zonelor care le pot folosi cel mai mult”, a mai spus Suzman, conform TWT.

InPolitics

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Tragedia din Turcia:

Articol pe ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Andri 15.07.2022 20:01
  Daca nu ne omoara cu otrava guvid, ne omoara cu mancarea. Tot acolo.
 • Augusta 15.07.2022 21:08
  "Fundația speră că creșterea cheltuielilor va îmbunătăți educația, va reduce sărăcia și va îndrepta progresul global către stoparea bolilor și realizarea egalității de gen."

  A se citi :

  Fundația speră că creșterea cheltuielilor va DISTRUGE educația, va CREȘTE sărăcia și va îndrepta progresul global către CRESTEREA bolilor și realizarea egalității de gen.

  ABIA ULTIMUL OBIECTIV ESTE SCRIS CORECT DE CATRE FUNDATIA MINCIUNII, CRIMEI SI DISTRUGERII UMANE "BILL & MELINDA PORTI"-LE IADULUI.
 • LaurStefan 16.07.2022 00:28
  Adica mai multi woke,vor muri mancatorii inutili si nu va mai avea cine sa se inbolnaveasca. A se interpreta pe dos orice mesaj al lor.
Ultima oră

11:45

Gripa aviară revine. Apare și septicemia hemoragică virală la pești

10:45

EXCLUSIV. Dr. Geanina Hagimă: Dovezi ce susțin că boala covid 19 si mai ales vacinurile anticovid sunt arme biologice ce genereaza printre altele boala prionică. Leacul mai rău decât boala?

09:50

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord, lansează cartea În misiune pe tărâmul vikingilor. Mărturiile unui episcop pelerin

09:30

Artin Side: România 2.0 - O abordare pragmatică a naționalismului

08:46

Alexandra Roșeanu: Cyberpandemia - noul virus care va înnebuni lumea

08:10

DEZASTRU în Turcia și Siria. Bilanțul victimelor după cutremur a crescut dramatic peste noapte. FOTO/VIDEO

06:33

108 ani de la nașterea Patriarhului Teoctist, cel de-al cincilea patriarh al României (7 februarie 1915 - 30 iulie 2007)

01:00

7 februarie: Sf. Ierarh Partenie, Episcopul Lampsacului, Sf. Cuvios Luca din Elada și un sfânt precum Tudor Vladimirescu - Noul Mucenic Gheorghe din Alikianos, Creta

23:55

82 de ani de la Masacrul de la Lunca Prutului - 6 spre 7 februarie 1941: sute de români secerați ca la Fântâna Albă. Dumnezeu să-i odihnească pe frații noștri bucovineni!

23:41

Lecția de Istorie Anticomunistă. Filmul vieții și luptei eroului martir profesor avocat Dumitru Gh. Apostol, conducătorul grupului de rezistență armată anticomunistă din Munții Argeș (+ 6 februarie 1950)

23:14

Proces pentru defăimare în valoare de 25 de milioane de dolari împotriva primului spital care a impus vaccinarea obligatorie COVID-19

22:55

TRĂDARE: Pentagonul i-a ascuns lui Trump că Baloanele Chinei zboară deasupra SUA

22:45

SECREȚIE DE MUSCĂ ÎN BOMBOANELE KINDER. Europenii consumă chiar acum excrețiile unor insecte fără să știe. Bomboanele de ciocolata cu lapte de la Kinder sunt cerate cu un aditiv care se obține din rășina unei muște verzi. FOTO / VIDEO cu E904

21:55

Cuvinte la trecerea la cele veșnice a istoricului Răzvan Theodorescu (22 mai 1939 - 6 februarie 2023)

21:00

Dr. Angus Dalgleish: Știam că virusul SARS-CoV-2 a fost conceput pentru a fi mai infecțios pentru oameni, dar ni s-a cerut să menținem tăcerea. SERIA DEZVĂLUIRILOR EXTRAORDINARE CONTINUĂ