Bătaie de joc la adresa unui mare artist: Nicu Covaci, fondatorul Fenomenului PHOENIX, a fost respins de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, dovedindu-se încă o dată cât de limitate sunt astfel de organizații, ca USR sau CMR

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) a respins solicitarea lui Nicolae Covaci de a fi primit ca membru al UCMR, arată site-ul comentator.ro, care prezintă și un document în acest sens, preluat și difuzat de ȘtiripeSurse. Încă o dată se dovedește cum astfel de organizații provenite din vechiul regim comunist rămân ancorate în sistemul și mentalitatea de tip securistic sau a cultului personalității, asemenea Colegiului Medicilor din România (CMR) sau a Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Astfel, Nicolae Covaci, fondatorul Phoenix, a fost informat cu privire la decizia UCMR de a nu-l admite ca membru printr-o adresă scrisă, datată 13 martie 2023 și semnată de Nicolae Gheorghiță, în calitate de vicicepreședinte al UCMR, arată sursele citate.

Ce se arată în documentul publicat de comentator?

„13.03.2023

Stimate domnule Nicolae Covaci,

Vă informăm prin prezenta că Biroul Secției de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Rom'nia s-a întrunit în ședință și a analizat lucrarea scrisă pe care ați susținut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat prin regulament candidaților care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului privitor la admiterea în UCMR.

În conformitate cu Statutul și Regulamentele UCMR, Biroul executiv a dispus informarea Dvs. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR.

Nicolae Gheorghiță

Vicepreședinte UCMR”

Încă un Gheorghiță!

Nicolae Covaci (75 ani) este unul dintre cei mai apreciați artiști din România în întreaga lume. Compozitor, cântăreț, chitarist, pictor și grafician s-a remarcat ca membru fondator al trupei Phoenix, care anul acesta a sărbătorit 60 de ani de la înființare.

Trupa Phoenix este considerată un fenomen al culturii românești și a înregistrat timp de multe decenii un succes internațional fabulos, de care se bucură și în prezent.

Despre Phoenix, liderul său Nicu Covaci declara pentru Agerpres:

„60 de ani de existență înseamnă niște eforturi gigantice, dar și niște bucurii, pentru că totul are un preț. Noi am fost răsplătiți, lumea ne iubește, ar fi bine și ar fi de la sine înțeles ca lumea să vadă și cum s-a petrecut totul, nu numai ce se aude, ce au ascultat, să aibă și niște imagini, să aibă și niște stări emoționale. Eu am văzut filmul și am avut lacrimi în ochi. Este important ca lumea să aibă și o viziune optică și e frumos că acest băiat, Cristian Nema, s-a ocupat să facă acest lucru și îi mulțumesc mult, pentru că asta trebuie să răm'nă în istorie. 60 de ani de existență este o reușită cu care suntem m'ndri. C'nd am văzut filmul, mi s-a str'ns inima. Dacă stau și mă g'ndesc în urmă c'te eforturi am făcut și ce prețuri am plătit pentru tot. Lumea mă felicită pentru tot, dar nu știe ce prețuri am plătit. Important este ce am realizat și ideea este că nu ne dăm bătuți niciodată”, a spus Nicu Covaci.

Luna trecută, realizatorul TV Dan Negru semnala că timișoreanul Nicu Covaci a fost omis la lansarea proiectului „Timișoara Capitală Culturală Europeană”, oferind public o convorbire telefonică avută cu fondatorul Phoenix.

„Respectul trebuie să fie o formă de atenție permanentă. M-a mâhnit aseară o discuție pe care am avut-o cu Nicu Covaci. L-am rugat să-mi permită să o înregistrez ca să v-o arăt.
Sper să îndrept astfel o mare nedreptate!
Nu m-aș fi gândit niciodată că legenda muzicii românești, Phoenix, emblema Timișoarei, nu a fost invitată in proiectul "Timisoara Capitala Culturală Europeană".
Respectul e o formă de iubire. Unde l-am pierdut ?
In 2008, cănd Liverpool a fost Capitală Culturală Europeană, Paul Mc Cartney a susținut acolo un concert memorabil.
Pentru că e de neconceput Liverpool fără Beatles, Constanța fără Hagi, Clujul fără Florin Pierisc, Oneștiul fără Nadia, Timișoara fără Phoenix.
Sunt sigur ca e o gafă birocratică!
Sa recâștigam respectul ! Să ieșim din apă !
Nu te îneci căzând în apă.
Te îneci dacă rămâi acolo.”, scria Dan Negru.

VIDEO din documentarul TVR Har/Jar:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • A.C. 15.03.2023 04:58
    Nu exista cuvinte in vocabular...
  • roman ortodox 15.03.2023 07:09
    Cine e Nicolae Gheorghiță? Rușine acestui personaj. Ce a făcut el pentru muzica romaneasca? Pentru 4 puncte sa îl lase pe afara pe maestrul Nicu Covaci? Sa fie înlocuită toata comisia de examinare. Comisia sa recunoască ca a greșit, iar Nicu Covaci sa fie pus unde ii este locul. Merita 100 puncte , nu 76.
  • RomeoB 15.03.2023 07:31
    Dupa incendiul de la Colectiv, Nicu Covaci a aparut la TV si a afirmat ca in prima faza, PF Daniel a interzis preotilor sa faca slujbe religioase pt cei ce au murit in acel incendiu. In fond participasera la un spectaol satanist. Dupa cum stiti, o parte din rezistii care au daramat guvernul Ponta, s-au dus la Patriahie si s-au pus pe violente. Spunea el ca a vazut un SMS venit de la Patriarhie.
    Nicu Covaci prin anticlericalism, muzica si valorile promovate greu poate fi incadrat curentul national-crestin. NU STIU SA SE FI POCAIT, SA-SI FI RETRAS CUVINTELE, SA-SI FI CERUT IERTARE !
    Dl Nicu Covaci s-a pozitionat ferm in tabara satanistilor, care fara motiv au incitat la ura conta BOR.
  • roman ortodox 15.03.2023 08:53
    Proba scris cu ce ati scris mai sus sunt 2 lucruri diferite. Discutam pe subiect sau pe altceva?
  • MAN 15.03.2023 08:33
    O mizerie ordinara ! Sa ceri unei legende vii a muzicii romanesti sa dea o ,,proba scrisa" pentru a i se recunoaste munca de o viata este o injosire mizerabila. Aceasta uniune ar fi trebuit sa il invite demult sa fie membru de onoare! Probe de examen sa dea tinerii anonimi de 30 de ani. Pacat ca Nicu Covaci a acceptat umilinta ...
  • Corina George 15.03.2023 08:54
    Se pot scrie multe și văd ca adevarul este bine ținut în pivnița de acești așa ziși rockeri, folkiști , oameni de televiune duplicitari. spun astea din proprie experiență. Pasarea Colibri venise pe aici împreună cu impusul mason Ducu Bertzi de către mai marele radioului de atunci Sauleanu. Cred mai toți în loja Delta Dunării unde era și Pittiș și multi alții. De fapt acest fapt era și pașaportul de a ocupa funcții în postul de Radio. Pittiș devenind director al Radio TIneret. Așa i-au urmat și Iantu și Alifantis și nu în cele din urma Ducu Berti masoni ascunsi si tradati la inmormintarea lui Pittis. Cel din urma avind și ceva legături cu securitatea de care presa a scris. Ei bine am avut anume discuții cu nemulțumitul Baniciu care împreună cu Vintilă și Pittiș au fost purtați prin restaurante sau aniversari sau petreceri în numele lor date de amicii mei aici în SUA pe cine au fost în concerti. Revoltător este cum Baniciu s-a plins lraposatilor Doru Stănculescu și Horia Stoicanu ce mi-au și spus în cele din urma ce reclama distinul solist vocal al Phoenixului. II făcusem un cadou 100 de dolari un cablu special pentru synth Guitar. Nu a fost suficient distinsul ar fi vrut și piesa principala care se ridica la vreo 3500 dolari. Hmmm!!! . Serios? Ce pot sa va spun ca toți în afara de Vintilă ce au venit pe aici și i-am omenit i-am condus în multe locuri pe cine am ajuns în țară au dispărut. Teama de a dori sa bea o cafea cu tine pe care mi-aș fi plătit-o oricum. Dispariția lor misterioasa avea la baza teama de a te fi invitat la o banala cafea pe care ar fi trebuit sa o plateaca. II asigur ca mi-o plăteam singur. A fost o lecție de neam prost pe care am primit-o nemeritat. Îl scot din ecuație pe Mircea Vintilă fiind în turneu. Turma era salvata însă de Alexandru Andries care nu a fost aici și nu a fost vreodată omenit de mine a dat dovada de bun simt și m-a invitat în sediul facultății de Arhitectura la o cafea împreună cu Mitran. Ii mulțumesc și azi. Dar sa revin. Baniciu îmi vorbea de Nicu Ceaușescu la un mod ridicol însă s-a bilbiit dind vina pe Nicu Covaci cine l-am întrebat de relația cu Nicu Ceaușescu cu Nicolae Covaci. O relație stiuta și foarte apropiata dintre așa zisul anticomunistul Covaci și fiul lui Pingelică. Acesta îl ajutase pe Covaci sa otita aprobarea unei căsătorii cu o prietena lui cetățean străin Ca sa nu mai vorbesc ca el avea voie sa aibă relații cu străini dar nu și noi. I s-a dat repede drumul din țară sa plece intorcindu-se cind doreau muschii lui. La o anume revenire a urmat și fuga din țară a trupei asscunse în boxele de instrumente. Așa relații avea el fără Nicu Ceaușescu sa poată găsi soluția fugii peste hotare? De amintit ca Nicu Ceaușescu a ajutat-o și pe Nadia fosta lui amanta sa fuga din țară. Sa mai aduc aminte cum fostul baterist de la Roșu și Negru Hriscu pleca din țară în SUA cu Zoe Cimpenau alta amanta a lui Nicu Ceaușescu. Mă face sa cred ca plecarea Phoenix așa cum a plecat nu a fost intimplatoare și a avut sprijin în servicii și în Nicu Ceaușescu. Riscul prinderii era uriaș altcumva si nu ar fi riscat. Am văzut multe și am citit la fel plus cunostinte care au fugit peste hotare. Trecusem prin înscenări ale secu implicindu-ma cu Paul Goma cu Virgil Tanase ca fiind parte din Brigada Anticomunista promovată de trupele rock Iris și Voltaj in primul rind prin numele meu. Nimic mai adevărat. SI asta pentru a avusesem in 1979 scrisoare impotriva lui Ceausescu ce face subiect primului dosar la Secu pe cind aveam 21 de ani. Aveau nevoie de cu totul altceva... Debarcarea lui Păunescu etc. Am 3 dosare la CNSAS doua nearhivate încă și astea m-au ajutat sa plec legal din țară după 6 ani la intervenția senatorilor americani dar cu cetățenia română ridicată. Ei bine pe cind eram in țară și colaborasem cu IRIS apoi am creat Voltajul sau trupele Marfar și INcognito veam invitați multi folkiști sau actori inclusiv Florian Pittiș. El era singurul care avea pretenția de a-i fi plătit atestatul și nimic mai mult ajutindu-ne real pe cind noi suportam costurile instalației de lumini de sunet nu cei invitați care cereau sume exorbitante. Repet excepție facind Pittiș. Invitații cei mai multi erau de coloratura în aceste spectacole putini fiind de reala valoare care sa motiveze cerintele financiare exaggerate. În nenurmarate dați Baniciu ne spunea de relația avuta cu Olimpia Panciu azi soția lui Mircea Romcescu stabiliți în Danemarca în urma fugii lui Mircea Romcescu ce activa în formatia Sfinx oe ind trupa era intr-un turneu prin tarile scandinave favoare primită nu o data de acest Mișu Cernea ce cotiza la mai multe servicii. El lucrase trupa IRIS pe cind eram in acea trupa de un turneu in Germania de este. A facut tot ce i-a stat in cale sa plece el cu trupa Sfinx. Apoi deplasarile in Belgia an de an pe cind noi nici Bulgaria nu o puteam vizita. Aldea este edificator în interviul dat lui Stratone și înlesnit de mine unde spune lucrurilor pe nume vis a vis de Mișu Cernea Conducatorul formației Sfinx si cine era dsistinsul de fapt. Interviu luat de Nelu Stratone lui Aldea ce poate fi găsit pe net. Sa revin la Baniciu ce ne spunea de multe ori parca disculpindu-se de aparentele ce pluteau asupra lui pe cind nu fugise cu Phoenix in Germania anume ca Olimpia Panciu pe cind ii era amanta ar fi prins-facind rapoarte către secu ce l-ar fi avut in vizor pe el. Poate incerca sa ne arate cit de mult suferea de pe urma fugii colegilor lui sau poate si una si alta. Dar el , Baniciu era curat suta la suta pe cind rămăsese în țară în urma fugii colegilor nepatind nimic? Viata lui era sim ai buna sim ai plina de bani. Cum asa? Era liber și cinta pe unde dorea cu cine dorea pe bani foarte multi nefiind interzis . Din contrai. Sa-l fi lăsat Secu așa de liber fără sa...? Iata ca l-au lasat liber cintind si facind bani multi. Dece Spitzy Reiningger nu dorea sa cinte cu Baniciu pe scena este o poveste urita pe care Aldea mi-a povestit-o și nu doresc sa o amintesc aici. Pacatele lui Baniciu. Arogantele lui Covaci și relația lui strinsa cu Nicu Ceaușescu difuzarea lui necontenita la radio plus spectacole pe stadioane inchiriate unde curgeau zecile de mii daca nu sutele de mii de lei nu-l recomanda sa pozeze într-un anticomunist. Colac peste pupaza culminând derapind total pe cind a declarat razboi total baladei MIORITEI pe care o considera raul nostru romanesc letal de la care ni se trage aruncarea la marginea lumii. Dar nu ne spune cum nu pletele nu ii erau atinse de secu cum putea dumnealui sa umble cum umbla im bracat fără sa se lege nimeni de el pe cind alții erau bătuți erau luați în arest tunși proscrisi etc?. Cum Phoenix dădea , dupa cum spuneam mai sus, spectacole pe stadioane cu bani multi închiriind stadioane și sali mari fără vreo opreliște. După plecarea lor nu a mai fost posibil așa ceva. Alaturi de Phonix si altii isi facusera plinul. Cine îl ajuta? Cine îl susținea? Sa mai amintesc cum primeau instrumente de la Moni Bordeianu primul lor solist vocal stabilit in SUA si erau unele foarte scumpe.. Vami ieftine aranjate etc. II faceau sa fie nu disidenti ci favorizati. Phoenix era interzis la tv dat fiind pletele și bărbile ce le aveau dar nu la radio unde erau zilnic difuzați , sau muzica lor folosita la coloanele sonore ale filmelor de lung metraj românești facind bani frumoși de la UNiunea Compozitorilor. Sergiu Nicolaeascu a uzat muzica Phoenix in productiile lui. Aldea a fost interzis...Mie mi-au interzis melodii ca fiind prea depresive... iar lui Goma i se topea la propriu de către Sorescu toată opera. Goma fiind uitat azi pe nedrept. Sa fiu iertat in a ma fi alaturat numelor amintite mai sus. Mă gindeam la cum vrea Covaci el sa fie anticomunist cum nu a spus vreo vorba de Paul Goma? SImbolul anticomunist al anilor '70?Nimic de sfintii inchisorilor de cei ce au suferit in urma rgimului comunist. Dar se dorea tatal cel mai tare anticomunsit cu aprobare de la secu. Domnul Covaci ar face bine sa tacă. NU pot uita rătăcirea lui Pittiș care îl dorea pe Covaci ACADEMICIAN IN CADRUL ACADEMIEI ROMANE DACA NU VA VINE SA CREDETI si nu membru AL UNIUNII - cum sa faci așa ceva? Erau rataciri regretabile ale lui Pittis. Chiar așa pina acolo sa mergi cu propuneri socante fara acoperire pe cind un Vulcănescu , Eliade ,Cioran sau un Paulescu și multi alți mari valori romanesti sunt inexistenti dar zacind prin cimitire cenzurate și morminte uitate. Despre Pittis ar trebui anume clarificari pe care eu le am in a se explica dece nu a fost linga Vali Sterian si Marian Munteanu la asa zisa revolutie. Era acasa atit va pot spune. Ar face bine distinsul Covaci favorizat și de sistem și de viață sa tacă. Covaci ramine un bun organizator/manager dar nu chitarist - un chitarist de folk autoritar , dictatorial pentru ca altcumva nu are cum convinge. Și astea spuse de Kappl de foștii colegi. Interesant ceste ca pe acest domn Covaci nu l-am văzut în nici o demonstrație uite de exemplu în apărarea doamnei doctor Hagima sau a lui Goma sau darimarii bustului lui Mircea Vulcănescu sau a agresiunii urcrainiene asupra minorității românești din Ucraina. N I M I C din toate astea. Bine ca nu i s-a parobat sa compună Anti Miorița ce l-ar fi făcut de rușine, de ridicol dar și pe Eliade și Cioran sa se întoarcă în morminte. CE doresc sa reamintesc mai sunt citeva lucruri. Unul important unde se pot deslusi caraterele mercantilice ale lui Covaci si Gh Zamfir este pe cind Adrian Nastase fiind prim ministru a cotizat cu bani multi la aniversarea de 40 de ani a formației Phonexi avind loc la Timișoara si avindu-l invitat și pe distinsul Gheorghe Zamfir. Citi ar fi banuit ca la sfirsitul acestui concert se vor musca precum lupii infometati apelind la , jinginri , mitocanisme dat fiind gajul foarte mare dat de Nastase? Banul ochiul dracului care nu mai tine cont de artisti de anticomunisti de… Zamfir mai avusese derapaje ordinare pe cind artiști mari ca TIna Turner Brian Adams la care eram enurmarti și noi IRIS și alții ca fiind niște "viermi" plus adaugind un limbaj suburban descalificant. SI totul pentru ca Nastase nu ii aprobase nu știu ce spectacol la Sala Palatului lui Zamfir. Acest articol îl am și a fost publicat de revista POLITICA a lui Vadim Tudor. Acolo am și răspuns acestui homuncul arogant cu limbariță jignitoare care credea sic rede ca I se cuvine totul crezindu-se un DUmnezeu pe pamint. Il apreciez ca artist dar nu ca om. Am raspuns tot in Policita pentru ca alte ziare mă trimiteau acolo unde fusese articolul semnat de Zamfir. Aldea a tradus în limba Germana acest articol și l- a dat presei germane cele ce am scris aratind limbajul ordinar al lui Zamfir. Ce nu stia distinsul artist era ca fica lui Paunescu imi daduse sa citesc atit mie cit si colegilor scrioarea pe care Zamfir o trimisese lui Paunescu aratind ca dorește sa treacă în tabăra maghiara unde ar fi naturalizat cu numele de Gorgy Bartok. Motivul acestui demers era pentru ca Secu ii cotrobaise prin casa lui Zamfir. Da bun motiv de a te plinge si a renunta la a fi roman pe cind altii faceau temnita grea si nu renuntau in a fi romani cu toate atrocitatile din puscariile politice. Sa amintesc cum Goma era batut pe talpi de gen. Plesita? Sau Petre Tuztea si multi altii? PE atunci Zamfir traia o iubire cu o boroneasa din Franta chiar in Franta. Banuiesc ca fiul lui raposatului Păunescu, Andrei , mai are aceasta scrisoare trimisa de Zamfir tatalui sau. Aldea fusese în certuri mari cu acest Zamfir care nu-l dorea pe același afiș cu el dat fiind marimea artistica a lui Zamfir. Era vorba de un concert a celor doi cu muzica veche romaneasca. Zamfir recurgând la jigniri ordinare fata de Aldea aratind o incalificabila atitudine. Astea sint realități și nu pot fi negate. Dar ce poti cere de la unul care spune ca se naste la 100 de ani o valoare ca el sau ca isi tine ciinele mort in congelator pentru a se reincarna? Nu stiu in religia ortodoxa sa avem capitole despre reincarnare. . Articolul meu exista în acest ziar al lui Vadim “”Politica” loc unde scrisese Zamfir supărat pe Nastase ca nu-i dăduse aprobare sa cinte la Sala Palatului. Alături eram și noi romanii dar și TIna Turner sau Brian Adams făcuți viermi de letopisețul In viață Zamfir. Scandal pe bani cu Nicu Covaci și amintiri spuse în presa de genul asta de modul abuziv dictatorial al lui Covaci de către Joesph Kappl care nu mai are legături de niciun fel cu distinsul chitarist Covaci. îmi aduc aminte cine Phoenix au cintat în Cotroceni la prima venire în țară și unde Joseph Kappl nu era prezent nici primul baterist Phoenix dar prezeinti erau DIxi Krauser pe bass Fratele lui Ernald Krauzer si Tandarica pe tobe plus Neumann pe vioara. Pe voce aparea nu Baniciu ci Anca Graterol si ea plecata cu aranjamente fosta la formatia Catena. Covaci era in prim plan imbracat in piele cu cartusiere pe el îmbrăcat ca de război. SI au inceput tumultos cu hora in caruta O Rușine de altfel sa subestimezi un public de alfel doct in ascultatul de muzici. Spectacol care a fost salvat de Neumann și Țăndărică plus Krauser. Insa rautatea si aroganta lui COvaci a aparut atunci cind Phoenix a fost premiata de presedintele Basescu cu medalii si distingtii pentru activitate. Singurul care nu a fost present datorita opozitiei marelui Covaci s-a numit Baniciu. Și totul pornea de la acest Covaci care merge pe politica " eu te-am făcut eu te omor." Ridicol uitind de aportul tuturor la bunul mers al acestei formații plus vocea distincta a lui Baniciu cel care totusi facuse propaganda Phoenix pe cind a rmas in tara si cintind din repertoriul trupei.. Sunt repet multe de spus și sincer îmi este sila de problemele ce tin de orgolii de infaturari de false persecutii. Se face orice pentru a fi recunoscut pentru a a fi pus pe piedestale false. Epuizat , erodat și de proasta calitate. Eu am un exemplu rusions făcut de cei din anturajul răposatului Valeriu Sterian unde pe discul the best of , omagiat sunt pus ca interpretând . Da am orchestrat și am compus pentru el dar pe acest disc altcineva cinta pe chitara - nu eu. Dece? Pentru vânzare discului dat fiind succesul mare ca l-a avut pe cind ma aflam in aceast trupa alaturi de raposatul Jery Scwartz si Doru MS Istudor . Sterian avind poate cel mai mare succes din cariera lui in acele momente. Marturie stau piesele de atunci. Singurul loc unde mi se recunoaște coloborarea și compozițiile sunt pe discul aniversar IRIS de 20 de ani. Apoi au uitat ca recent la aniversarea de 40 de ani unde Bittman și IRIS îmi cinta o piesa trecută ca IRIS si nu a mea. O Rușine. O mitocănie. Iris a luat și premiul doi la Cannes cu piesa mea CIne mă striga în Noapte și niciodată mentionind numele meu care am compus aceasta melodie. Asta fac și azi. Sa nu mai vorbesc de drepturile banesti. Nici azi cei corara le-am orchestrat piese si am contribuit la discurile lor ca in cazul Petre Magdin nu a binevoit sa aminteasca dece mi-a fost interzis numele pe aceste discuri si din respect cel putin pentru munca depusa sa aminteasca correct si pe cei ce au contribuit acolo. Și sunt multe alte cazuri asemanatoare. SI au trecut 34 de ani unde simt multe valori uriase ale neamului romanesc care au murit pentru tara care au fost uitati pe nedrept. Categoric ca sint merite ale Phoenixului care a marcat o generație și amintesc de meciul dintre Covaci și Electrecord sau cu Sergiu Nicolaescu unde l are cîștigătorii pe Covaci care a fost furat ca în codru de cei amintiți mai devreme. Impactul Phoenix la timpurile de atunci a fost urias. Dar exista si un Dan Andrei Aldea. Normalitate nu este nici azi în țară unde eu de exemplu sint interzs sa mai apar la TVR alaturi d emulti altii unde acest Doru Ionescu cindva salvat de mine în a nu-și pierde jobul pe cind Pittiș îl dorea afara este cel care împarte după bunul plac cine poate apare acolo la TVR și cine nu. Cum vi se par toate astea? După 34 de ani de așa zisa libertate în urma loviturii de stat? Ca mine sunt multi alții care au fost trecuți la index. Ce pot spune eu sau cine am fost eu fata de unul ca Paul Goma? SI multi alții pentru care cer scuze a-i nu reaminti aici. Lăudați (la modul ridicol ) fiind cei ce taie și spânzura ce sint oameni fără caracter care nu știu ce inseamna modestia , bunul simt corectitudinea. Dar istoria buna sau rea a fost scrisă urmind ca indivizi de genul amintit mai sus sa disapra fara urme. . Cit privește Nicu Covaci care se vrea in uniunea compozitorilor daca ma gindesc cine sint pe acolo poate ca ar merita . Dar cum sa doresti sa fi membru intr-o institutie stalinista unde nicaieri in lume nu exista? Vanitate, dorinta de grandoare ? Cine ar fi crezut ca Albulescu , Besoiu, Todea , Johnny Raducanu, Caramitru au fost turnatori? Dar ca tatal Marianei Mihut gen. de secu a fost criminal de cei ce luptau in munti? Si nu s-au terminat surprizele. Vor mai fi. Adevarul ne va face liberi.
  • Carbid 15.03.2023 10:04
    Pheeww, mà doare capul!
    De ce la 75 de ani nu-si vede de pensia lui, să scrie sau sa compună ceva sau sa-și vadă de nepoți...
    DE CE vor funcții până la mormânt??? E ridicol, absurd si stupid!!
    Ai ceva in tine, dă societății, nu cere!!
  • Tic ► Carbid 15.03.2023 14:53
    Mi-ați luat vorba din gură! Desertaciuni! Se pare ca vârsta ii imbatoseaza rău pe unii! Apoi, chiar mai exista Uniunea asta comunista? Dacă ai talent, ce-ți mai trebuie diploma sau recunoașterea unora sau a altora?
    Se pare ca lumea artiștilor este cumva.....
  • RomeoB 15.03.2023 09:03
    In sec al XIX lea, Sf Ignatie Briancianinov avertiza ca nu poti fi "devorator de romane literare" si in acelasi timp sa duci o viata duhovniceasca, mai deosebita: marea majoritate a romanelor litere - capodopere ale literaturii unele, nu erau in duhul crestin - Sf Ignatie Briancianinov - Experiente ascetice. Dupa cum se stie, Tolstoi a murit anatemizat de B.O. Rusa in conditiile in care a creat o secta a tolstoitilor (practicana a unui mod de viata creat de ideologia operelor sale), lichidata mai tarziu de bolsevici (Soljenitin - Arhipelagul Gulag). Productiile culturale din categoria Pheonix, se incadreaza in curentul programat-satanist rock-pop, care a inaugurat revolutia sexuala si new-ageul incepand cu anii 60 ai sec XX. Chiar daca punctual, anumite texte sau linii melodice sunt acceptabile, curentul ramane satanist si anticrestin. Dupa zeci de ani de succese in Romania, Olanda si Gernania, la 75 de ani dl Nicu Covani este un razvratit, un nemultumit, un revoltat, pt ca golul duhovnicesc lasat in suflet de valorile anticrestie i-au pustiit sufletul. Chiar daca ar fi fost admis in Uniunea Compozitorilor, dl Nicu Covaci ar fi fost tot nemultumit. Petru ca dupa o viata dusa in afara si impotriva lui Hristos, in intunericul din afara, nimeni nu isi poate gasi linistea si implinirea.
  • RomeoB 15.03.2023 10:34
    NICU COVACI: Am avut un inger. Eu nu cred in Dumnezeu, dar cred in ingeri, cred ca ei sunt ascunsi pe undeva.
    ....................
    Si nu-mi lipseau baietii, ca m-a luat unul din cele mai dure cluburi de motociclisti din nordul europei, zeii Asgard, zeii Germaniei. Jumatate de trupa era la puscarie.
    MAREA DRAGOSTE / TANGO: Pentru ce infractiuni?
    NICU COVACI: De toate, de la droguri la arme, tot ce vrei. Asta era gasca care m-a scos pe mine din zero, anonimat si foame.
    https://revistatango.ro/nicu-covaci-tot-ce-mi-am-propus-in-viata-am-reusit-dar-ce-pret-am-platit-6071
  • Xenia 15.03.2023 11:51
    Mă înșel eu sau Covaci a făcut concerte unde accesul era nu doar pe bilet ,ci obligatoriu si pe baza certificatului verde ?
    Dacă da,e un personaj jalnic.Oricum nu a zis nici pâs împotriva vax,nici împotriva abuzurilor din timpul dictaturii covidioate.
Ultima oră

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI